Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztóállomás hiba
 
Témaindító: Sly, idő: Márc 17, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 7
(#) NyariG hozzászólása Máj 15, 2011 /
 
Köszi mindenkinek aki gondolkodott a probléma megoldásán.
Megoldottam a problémát. Hozzáteszem én voltam a hülye.
Azért nem ment az oszcillátor (mivel az volt a baj mert a 666 egy hibakód mint később rájöttem) mert nem volt -5v az icnél.
Ott meg azért nem volt mert egyenáramról hajtottam meg az áramkört gondoltam hogy az is jó lesz teszteléshez, de hibakeresésnél rájöttem hogy nem
Rákapcsolva a váltót minden tökéletesen működik.
(#) 1269 hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Sajna nekem is vannak gondjaim a forrasztóállomás II-vel.
Először nem volt meg az -5V (a vezetősávon egy hajszálnyi szakadás) most meg nem reagál a potira, a fűtést jelző led villog, (ha van rajta páka, ha nincs) a pont folyamatosan világít.
Ha valaki találkozott ilyennel, vagy tudja a megoldást, megköszönném...
(ez a harmadik ilyen állomásom az előző kettő pöccre indult, működnek tökéletesen, ez meg szivat mint állat. Az alkatrészek csere-beréje megvolt, minden aktív alkatrész működik a másik állomásban)
(#) 1269 válasza 1269 hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Gondoltam válaszolok magamnak...
Megvan a hiba, az 50K potméternél volt vezetősáv szakadás. (nem sikerült túl jól a maratás ezek szerint)
A lényeg működik az állomás.
(#) 1269 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Valóban nem
Pedig annyiszor elmondták már: mérni, mérni, mérni!!!
Egyszer csak megtanulom.
(#) raymond195 hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
sziasztok enis megepitettem a forraszto allomast csak az a baj ,hogy egyfojtaba 20voltot ad le a pakanak mi lehet a hiba kerlek segitsetek!koszonom elore is!!!
(#) vzoole válasza raymond195 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Részleteket! De mindent!
(#) raymond195 válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Koszonom a segitokezsegedet mar megoldottam mukodik!
(#) ármin27 hozzászólása Máj 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki megépítette már az Atilla86 Forrasztóállomás II-jét közös katódos kijelzővel? Amennyiben igen és megvan a NYÁK terve, megköszönném, ha eltudná küldeni. De annak is örülnék, ha valaki eltudná mondani, hogy mi az amit módosítani kellene,de persze a tervek jönnének a legjobban,mert a tervezés programmal még eléggé nehezen megy. Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, aki segíteni próbál!
Üdv.:Ármin
(#) Georgee válasza ármin27 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Ha jól tudom az ICL IC ami benne van közös anódos kijelzőket kezel csak, vagyis nem nagyon találkoztam még olyannal, ami közös katódos kijelzőt kezelne. Javíts ha tévedek.
(#) Laciveszp válasza ármin27 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Hali!

Én is olvasgattam a fórumokban, elvileg jó az ICL7107 mindkét fajta kijelzőhöz. Ebből a topicból következtetve. Viszont kapcsolást egyelőre nem találtam, hogy lehetne átalakítani. Lehet, hogy jobban jársz, ha veszel bele 3 közös anódos kijelzőt, nem olyan nagy pénz szerintem.
(#) Georgee válasza Laciveszp hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Tudomásaim szerint kétféle ICL van az egyik ami itt is van a kapcsolásban a másik a tükrözött változata, másabb a lábkiosztása, de megköszönném, ha esetleg közös anódosról valaki tenne fel bővebb infót!
(#) ármin27 válasza Laciveszp hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Szevasz Laci!
ICL7107-hez sajnos csak közös anódú a jó..közbe már utánanéztem! Akkor veszek 3db helyett 12db-ot mert 4 állomást építek még! Amúgy azért lett volna jobb a közös katódú mert 7 szegmenses kijelzőből ami kell méretre bele abból van 106db-om új, nagyobbakból meg 304db! Sikerült hozzájutnom... n
Üdv.: Ármin
(#) kopaszs hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne itthon forrasztgatok egy szer csak nem fűt a páka elkezd hűlni nem tudom mi lett vele kikapcsoltam az állomást vissza bekapcsoltam semmi a fűtést jelző led világít ha kihúzom a pákát akkor nem világít hőelem 0-át mértem a fűtőszálon 2.0ohm-ot
most akkor a pákával lesz a gond nem az állomással?
Mit lehet ilyenkor tenni?
(#) vzoole válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Kap feszültséget a páka?
(#) Georgee válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Milyen tipusú állomás?
(#) kopaszs válasza Georgee hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Ez a fajta állomás annyi különbséggel hogy a kijelzést nem csináltam meg.
(#) kopaszs válasza vzoole hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
A fűtőszálra menőt mérjem vagy a hőelemre menőt?
(#) vzoole válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Fűtőszál kap-e feszültséget, mikor jelzi, hogy fűt.
(#) kopaszs válasza vzoole hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Hello 4 vezetékből kettőn 0v mértem másik 2-tőn 26v váltót mértem.
(#) vzoole válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Akkor kap a páka feszültséget, tehát fűtenie kéne.
Esélyes, hogy a páka rossz, de lehet csatlakozó hiba is, vagy a vezeték tört meg. Szét kéne kapni a pákát is és átmérni.

ui.: amúgy milyen páka?
(#) kopaszs válasza vzoole hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Hello eddig is úgy mértem minden a páka borításán belül van a négy vezeték csatlakozása ott eltávolítottam a szigetelést és ott mértem mert én is úgy gondoltam hogy talán csak ez lesz a gond.48W ha jól tudom Solomon páka ha jól emlékszem.Igaz nem olyan rég vettem mert ami régen volt amikor az állomást csináltam,abba beleragadt a hegy és mikor kierőszakoltam, sikeresen kihúztam a belét. Úgy ez nem régi még a gyárilag kapott hegy van bent. Meg aztán én talán negyede annyit használom mint a fórumozok nagy része.Ilyen hamar tönkre menne?
(#) vzoole válasza kopaszs hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Munkahelyemen már vagy 5 éve megy gond nélkül. Lehet kifogtál valami gyári hibásat, mert nem panaszkodnak erre a típusra.
(#) Tibike hozzászólása Máj 26, 2012 /
 
Sziasztok

Én is megépítettem Attila Forrasztóállomás II.-t. Induláskor nekem is voltak vele bajok. Elsőre a kijelző nem ment rendesen, de rájöttem, hogy kisebb nagyobb zárlatok voltak, de szerencsére nem szállt el semmi sem Amikor a kijelző már ment rendesen, akkor meg nem szabályzott az elektronika, folyamatosan fűtött a páka. De itt találtam meg a megoldást. Tényleg igaz az hogy a hőelem polaritása nem mindegy. Megfordítottam és egyszerre működött rendesen a szabályzó rész is. Ha esetleg valaki ilyen hibával szembesül, akkor erre figyeljen!!! Beállítottam a hőfokokat, és most már rendesen működik és szabályoz is.

Üdv

Tibi
(#) Northleam hozzászólása Júl 19, 2012 /
 
Sziasztok!

Megépítettem Attila Forrasztóállomás II kapcsolását, és akadt némi problémám. Amikor eltekerem a potit, vagy megnyomom a gombot a kijelzőn 850+-10 érték jelenik meg, és csökken(200-as értékre, olyan 8-10 másodperc alatt csökken), majd beáll a páka hőmérsékletére, azt pontosan jelzi ki, és tartja. Az utolsó tizedes pont is világít, ahogyan kell neki. 2 db icl7107 is próbáltam már. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Georgee válasza Northleam hozzászólására (») Júl 20, 2012 / 1
 
Hello. Ha a tizedes pont világít és helytelen az érték akkor ott valami gond van. Az jelzi hogy éppen a beállított hőmérséletet mutatja a kijelző. Ha átáll az aktuális hőfokra a tizedes pont kialszik. Ez kb. a bekapcsolástól vagy a gomb megnyomástól 3-6sec. A panelon nézz körbe nincs -e vezetősáv szakadás vagy forrasztási hiba. Az ICL ic az működik a gond nem ott lesz. Levan írva melyik ic felel a beállított hőfok kiértékelésért szerintem a gond ott lesz valahol.
(#) Abukodonozo hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Solomon SL-10-es forrasztállomásom ami valamiért nem működik rendesen. Amikor bekapcsolom felmelegszik a megadott hőfokra, de utána ha kihűl a páka, nem melegíti fel újra. A fűtést jelző led pedig vagy bizonytalanul pislákol, de fűtés nincs, vagy egyáltalán nem világít és a páka nem forró. A páka nem hibás, sajnos az állomásban lesz a hiba. Hogyan találhatnám meg?

Kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) SKY hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Újraépítettem Attila86 forrasztóállomását, mellékelem a nyáktervet amit könnyebb elkészíteni, nincsenek benne olyan vékony vonalak.
Megjegyzem, hogy a hőelem rövidrezárásakor a kijelzőn nem "000" van, hanem 10-30 közötti érték, ez valószínűleg az OPA offszete miatt van.
(#) pistike1994fan hozzászólása Nov 13, 2012 /
 
Bővebben: Link ehez hogy tudnám

Bővebben: Link az az itt lévő kijelzőt amit Attila csinált hozzá beépíteni mert én a régit csináltam meg az első link lévő pálkát és nincs kedvem ujjat csinálni hogy lehetne bekötni a kijelzőt azt szertném tudni hova kéne bekötni a kijelzőt.

A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) raymond195 hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Enis megepitettem a JTL Analog forrasztoallomast es hozza egy kijelzot persze minden kulon taprol megy tokeletesen mukodik csak a kijelzon futeskor 1-2 fokot felugrik a homerseklet pl:162fok fut 164 nem fut 162 ezt a kis ingadozast nem lehetne valahogy stabilizalni? Az lm324 1-es labara van kotve a kijelzo es ott ugrik a fesz !
(#) raymond195 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Mar csereltem a 47uf es 220uf is es semmi valtozas!
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem