Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   142 / 292
(#) DoDo69 válasza laci0725 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia!
Szerintem , így nehéz igazán meg mondani mi a hiba, de akár a ezérlő panel is lehet. A nyitott égőtérnél meg kellene nézni a gyújtást . Lehet csak a szikrát rossz helyre adja. Ha a szikra nem gyújt, a gáz szelep nyit e. A gyújtáskor ,forog e a gáz óra.Lehet az is.hogy csak a lángot nem látja.
(#) padam hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek, adott egy junkers euroline kazán. Egyik napról a másikra se kép se hang. A vezérlő panelon a biztosítékot kicsapta, hiába cserélem az újat is elintézi. Ha valakinek van ötlete hogy mi lehet a hiba forrása kérem írja meg. Előre is köszi!
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Húzzál le róla minden csatlakozót, csak a táp csatit hagyd rajta. Akkor is kivágja? Termosztát jól van belekötve? Nem ázott be valahol? Kéményes vagy turbós? Zw23 vagy zw23-1?
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Köszi a választ, holnap kipróbálom, a termosztát jól van bekötve nem lett hozzányúlva. Turbós a kazán.
(#) Koncsar válasza laci0725 hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Szia! Mond meg a szerelőnek, hogy ne csak fújja, hanem vegye ki az égősort és akár a fürdőkád felett zuhanyrózsa nélkül mossa át a gázégőt. Akkor talán az a bitang oxigén nem marad meg elöl, a gáz meg hátul.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) zoszka válasza Koncsar hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
A difúzorba biztosan szétválnak útjaik. Ezt a ba..mságot Hogy egyesek mivel meg nem etetik az embereket. Bár lehet, hogy a szerelő ezt komolyan is gondolta Csak tudnám, hogy hol tanulta..
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) padam válasza padam hozzászólására (») Nov 17, 2014 /
 
Hello! Kipróbáltam és úgy is kicsapja :/ Beázásnak nincs jele. Zw23-as
(#) DoDo69 válasza padam hozzászólására (») Nov 17, 2014 /
 
Szia!
Szerintem öt kellene megkérdezni itt
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2014
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 17, 2014 /
 
Ha minden le van húzva, akkor a varistor, vagy a trafó zárlatos. Vihar után a varisztor esélyes és pár forintos alkatrész.
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Hello!

Na megnéztem tüzetesebben a panelt, kivettem a helyéről átnéztem a forrasztásokat minden jónak látszik. Kicseréltem a biztosítékot és kipróbáltam kint is hogy kicsapja-e. Meglepetésemre nem csapta ki! Visszatettem a kazánba bekötöttem és nem csinál semmit, már benne sem csapta ki a biztosítékot de se kép se hang. Lehet hogy a trafó adta fel a harcot? Ja és vihar nem volt viszont áramszünet igen és nem sokkal utána jelentkezett a hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
A kapcsoló környékén van egy vastagabb ellenállás, és a varisztorokat, trafót is könnyen ki lehet mérni. Nem biztos hogy látod, ha hibás. Ellenállas, trafó szakadás és varisztorok zárlat, ha hibás. De a mostani állapot szerint, trafós.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
igen sajnos nekem is ez a megérzésem, a varisztort mértem a feszültség átmegy rajta ebből kiindulva gondolom az jó. A trafóra is rámegy a feszültség viszont a 19v amit elő kellene állítania az nem mérhető egyik lábán sem nem tudom ez mennyire normális mikor mértem nem volt rákötve csak a betáp és a termosztát.
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Idézet:
„Ellenállas, trafó szakadás és varisztorok zárlat,”

A varisztor nem vezethet át. A trafó és az ellenálásnak kell vezetnie. Egyéb iránt, ha a trafó megkapja a 230V-ot és a szekunder oldal nem mérhető, akkor ott a hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Köszönöm a segítséget, nekem most az rémlik h a varisztor mindkét lábán ott volt a 230V ,mivel tényleg forintos alkatrész érdemes lenne kicserélni. Még annyi hogy ilyen trafót hol lehet beszerezni? Nem néz ki valami szokványosnak.
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Nem nagyon kapsz mivel, ahogy mondtad nem szabványos. A bosch-nak gyártja a Honeywell.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Ezt sajnálattal olvasom, akkor jobban járok ha keresek egy használt kazánt. A kéményesnek és a turbósnak megegyezik a panelja?
(#) zoszka válasza padam hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Szériától függ. Az újabbak mindkettőt tudják, a régebbiek nem. Kicsivel visszább DoDo69 küldött egy linket. Megjavítják szerintem...
(#) padam válasza zoszka hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Rákérdezek. Köszönöm a segítséget. Legjobbakat!
(#) BIA hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Sziasztok!

Termomax 35-ös kazán teljesen megbízhatatlanul működik. Sokszor 10-15 gyújtási kisérlet, aztán vagy letilt, amit a reset gombbal orvosolhatok, de néha az sem gyullad ki, csak áll és nagy csend.
Ilyenkor az egész tápfesz lekapcsol, majd vissza, aztán újraindul. Az a baj, hogy ezt már naponta játsza, így nem annyira automata a dolog.

Valakinek ötlete?

Köszi
(#) KmKm hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Kedves Forumozók, hozzáértők!

Régebbi westen20p kazánom ha a főkapcsoló bekapcsolt bekapcsol és a termosztátjeltől függetlenül teljes gőzzel fűt a főkapcsoló leállításáig. Volt hasonló tapasztalatotok, ötletetek?
(#) mugab válasza BIA hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Takarítsd ki az égőfejet. Valszeg lerakódás lett azon a részen ahol mérné a hőmérsékletet, ezért nincs, vagy kisebb a láng ott.
(#) Nicol 14 válasza renovaproblema hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült-e a problémát orvosolni. Nekem is ilyen cirkóm van és ugyan ez a problémám. Nem tudom, hogyan tovább. Ha tudsz tanácsot adni azt köszönettel venném.
(#) Nicol 14 hozzászólása Nov 21, 2014 /
 
mini Renova turbó cirkóhoz keresnék gyújtó automatikát.
(#) DoDo69 válasza Nicol 14 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
A rossz teljesen rossz, vagy még megy néha?
(#) Nicol 14 válasza DoDo69 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /
 
Még működik, de a szerelő szerint bármikor végleg tönkre mehet.
(#) vegzetur hozzászólása Nov 22, 2014 /
 
Üdv,

van egy kb 10 éves Beretta Ciao kombi kazánom, ha fűtésen van, bekapcsolás után az egyik relé kattan és csak a keringtető szivattyút hajtja, fűtés nincs. Ha meleg vizet akarok, relé kattan és semmi nem történik. Másik panelt raktunk bele próbából, azzal megy, viszont nem tudták itt hagyni, hogy összehasonlíthassam mi a probléma így kicsit tanácstalan vagyok. Külső látható nyom nincs rajta sajnos

Péter
(#) ipip hozzászólása Nov 22, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy 9 éves Thermo ÖV Color gázkazánom, ami 2 fokozatú égővel rendelkezik. Elvileg. Sajnos kezdetektől fogva egy olyan hibája, hogy csak a kettes fokozaton hajlandó elindulni. Fél-gázzal nem. Viszont a mai napon már azon sem. A vezérlő-elektronika adja a szikrát, viszont fél másodpercen belül lekapcsolja a szikrát, s gázt sem enged az égőtérbe. Pár másodperc elteltével ismét egy rövid szikra, majd lekapcs. Vár. Szikra.... ez így megy folyamatosan. A kazán viszont nem indul.
Honeywell S4565AD2098 típusú vezérlő elektronikája van.
Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
(#) miti50 hozzászólása Nov 25, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Demrad vezérlőpanel nem kapcsolja a szivattyút,( de a szivattyú direktre kötve műlödik,) mi lehet a gond így látatlanba esetleg??-elázott amúgy,valami gondolom kiment benne, hibaüzenet semmi nincs.
Esetleg valaki innen vállalja a javítását??
(#) kibora hozzászólása Nov 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy ThermoClassic 24 SR tip. fali turbós gázkazánom aminek a vezérlő panelja a keringető szivattyút elindítja, de a égéstermék elvezető ventilátort nem és innentől elektromosan nem gyújt be.
A segítséget abban kérném, hogy vezérlő panel javító céget, vagy esetleg valamilyen tanácsot, a hogyan továbbhoz!
(#) bozor hozzászólása Nov 26, 2014 /
 
Sziasztok.
Kicsit off. Tanácsot szeretnék kérni. Kondenzációs kombi kazán szeretnék beszerelni, de nem tudok zöld ágra vergődni, melyik típus legyen. Mindenki mást mond...
Két típus között gondolkozok: Baxi Duo-Tec Compact 24 KV, és Ariston Genus Premium EVO 24. Többen a baxit ajánlották, az érv a nagyobb elterjedtség, és könnyebb szervizelhetőség. Ezzel szemben az Ariston műszaki paraméterei - nekem mint laikusnak - jobbnak tűnnek: 1:10 modulációs tartomány, FULL MODULÁCIÓS SZIVATTYÚ, 2,5-24 KW
Ezzel szemben a baxi: 3.48-24kW, 1:7 mod. tartomány, 2 fokozatú szivattyú.
Melyiket érdemesebb szerintetek megvenni?
Következő: »»   142 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem