Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grafikus LCD
 
Témaindító: Pepu, idő: Okt 19, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) bbb hozzászólása Dec 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy rossz Canon A560-am, amiben egy CASIO B 2632M kijelző van. Sajnos csak pótalkatrészként találok ugyan ilyen LCD-ket, sehol egy lábkiosztás, vagy bármi adat róla...

Esetleg valaki tudna segíteni hogyan lehetne meghajtani ezt a kijelzőt?
(#) hatcsupasz válasza cassis hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Nézd csak meg ezt:
T6963C (Toshiba) 240x128 Graphic LCD with blue backlight http://www.mikroe.com/eng/products/view/277/various-components/
(#) dravecz hozzászólása Dec 21, 2011 /
 
Fiuk!
Én tudom,hogy pihent agyam van,most az ötlött belém milyen jó lenne a plazma Tv monitorján egy kandalló vizuális képet látni.
Felgyújtanám az csak ideig adna fényt és nem ilyenre gondolok.
Valakinek megvalósítható ötlete lenne?
(#) t0bi válasza dravecz hozzászólására (») Dec 21, 2011 / 1
 
Bővebben: Link
Mellesleg : foglalkozott már valaki behatóbban a Motorola V3x LCD-vel?
(#) shield válasza dravecz hozzászólására (») Dec 21, 2011 /
 
Kicsit kutakodsz a neten, biztos fogsz találni jó kis kandallós DVD-t. "t0bi " linkje már jó kis bemutató.
Már el is képzelem, ülök a fotelben világít a karácsonyfa és az LCD tv átalakul kandallóvá és már is ropog a tűz a kandallóban.
(#) cassis válasza hatcsupasz hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Köszönöm a választ. Már kezdtem is örülni neki, mert pont ilyen GLCD -t kerestem (T6963C (Toshiba) 240x128 Graphic LCD), de látom éppen kifogyott a készlet. Aztán nézegetve a lapot megtaláltam a distributorokat is. De sajnos a ChipCAD Electronics Distribution Ltd van, megjelölve, így visszajutottam oda, ahonnan elindultam. Persze nem beszerezhetetlen, csak aztmondják a ChipCadnél a minimális rendelési nagyság 100 kijelző.
(#) hatcsupasz válasza cassis hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Jó hírem van, mert a ChipCAD a mikroElektronikától 1 db-os tételben is tud beszállítani, nincs minimális megrendelési mennyiség. Érdemes lenne megérdeklődni tőlük, hogy a mikroE. mikor kap újra készletet. Ha van már a szerb cégnél akkor a ChipCAD 1-2 hét alatt beszállítja.
(#) cassis válasza hatcsupasz hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Remélem, ahogy lehet érdeklődök náluk. Én amikor kerestem a honlapjukon csak EDT -től láttam GLCD kijekzőket. Érdeklődésemre meg sem említették a mikroE. -tól való rendelési lehetőséget.
(#) cassis hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Megjött a grafikus LCD -m. Egyenlőre a tápbekötésnél akadtam el. A panelen a feliratokat nézve addig világos, hogy Pin2 (GND), és Pin3 (Vdd), de Pin4 (Vo) lenne a kontraszt szabályozó bemenet, amely a feszültségét egy -15V és föld közti trimmer középpontjáról kapja? A leírás szerint ez a láb (Pin4) Power Supply for LCD, ez alapján ide gondolnám kötni közvetlenül a -15V ot. De inkább hinnék a panelfeliratnak. Aztán következnek sorban a /WR, /RD,...DB7, FS lábak, majd megint egy, a dokumentációban nem szereplő pin, Vout megnevezéssel. Ez volna a panel inverterével előállított -15V, amit lehetne használni az előbb említett LCD kontraszthoz, és már külön negatív tápfeszt nem igényel ilyenkor a modul?
(#) cassis válasza cassis hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Esetleg valaki tudna a fenti tápbekötésre ötletet adni?
(#) tomat5 hozzászólása Jan 2, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Egy 128x64-es grafikus LCD-vel próbálkozom. Karaktereket kiírni rajzolgatni tudok rá. Szeretnék bmp-t megjeleníteni, amit át kellene alakítanom byte tömbbé. Tudja valaki hogyan kell?
Köszi.
(#) t0bi válasza tomat5 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Régebben foglalkoztam ilyenekkel, de már sokat felejtettem
Bővebben: Link
Volt egy kis program, ami konvertál képeket, de a biztonság kedvéért elkezdtem képeket farigcsálni. A képet átalakítottam bitmap képpé, méretre vágtam (talán 132x132 pixelesnek), levágtam az inicializálást és beírtam a memóriába.
Több topikban is foglalkoznak ilyenekkel a fórumtársak, pl:
Színes LCD + PIC
MSP430 mikrovezérlők
A kis progit itt találod:
Bővebben: Link
Ha van még konkrét kérdésed, megpróbálok utánanézni.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) gabi20 válasza tomat5 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia én is foglalkoztam ilyennel. Előszöris pontosan beállitottam a képmeretet 128x64 - re ez nagyon fontos. Aztán megnyitottam a képet és byteonként olvastam belle ki az adatokat és RS232 keresztül küldtem egy AVR - nek. A képfájlban az első 62 byte - ot le kell vágni. Vannak valami programok nekem irkálva erre ha akarod elküldöm. Nem könnyű sok sikert hozzá
(#) tomat5 válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia
Köszi a választ. Közben a neten találtam egy Bitmap2LCD nevű programot ami egész jó, csak sajna a trial verzió belerakott egy vízjelet a Mikiegér fejébe. Megcsinálja a tömböt amit copy paste-tel bele tudok rakni a kódba. Ha van programod ami jó lehet azt megköszönném.
Köszi.
(#) gabi20 válasza tomat5 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Hello mellékelem a programokat üdv
(#) tomat5 válasza gabi20 hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Köszönöm szépen, a hétvégén tanulmányozni fogom.
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
A GLCD-k egy kicsit még távol állnak a "komfortzónámhoz", ezért segítséget kérnék. Amire leginkább szükségem lenne. Gyakran használt PIC-es programjaimhoz, illetőleg kisebb vezérléseimhez szeretnék illeszteni úgy GLCD-t, mint anno a PLC-khez volt, illetve még van is. Tehát van egy mikrokontrolleres vezérlő, ami vezérel egy GLCD-t. Ezt az áramkört lehet, célszerűen egy kis PC programmal konfigurálni. Képek, változók kezelése, szöveg, grafikon(?)...
Ezeket pl egy soros port közbeiktatásával az adott feladathoz lehetne illeszteni. Tehát a PIC küld egy Bytesorozatot a GLCD-s cuccnak mondjuk 50-100 ms-onként. Így nem kell mindig a kijelzés feladatácval terhelni a "munkavégző mestert". Meg az elektronikában teljes mélységig nem jártas egyének is tudnak kezelni GLCD-t. Csinált-e már valaki ilyent, vagy van-e a látókörében hasonló elgondolás
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) Schliemann hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni egy ST7920 GLCD bekötésében?
PIC16F887-el szeretném működtetni.
(#) vilmosd válasza Schliemann hozzászólására (») Nov 16, 2014 / 1
 
(#) Doncso hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Sziasztok. Van egy nagyobb méretű grafikus lcd-m, de nem igazán értek hozzá, viszont szeretnék róla egy kicsivel többet megtudni. Az lenne a kérdésem, honnan lehet megtudni, a vezérlését? Pl, a sima HD44780-as kijelzőket tudom kezelni pic-el, flowcode-ban, de grafikussal még nem próbálkoztam. Merre kellene elindulni első körben?
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Nézd meg a vezérlő típusszámát (töltsd le az adatlapját ) és hasonlítsd össze azokkal a típusokkal amit kezel a flow , ha szerencséd van akkor lehet tovább lépni. Ha nincs akkor viszont eladósorba kerül a kijelződ...
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Látok rajta egy mc68hc0c8fn jelzésű chipet, 8db HD61202-es chipet és egy HD61203 chipet. A tipusa optrex DMF6122n. Hátha hasznos lehet. (küldtem milt)
(#) Medve válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Az a processzor rajta a nagy titok, abban ugyanis a gyártó által meghatározott utasításokat értelmező program fut. Szép feladat utánajárni, hogy melyek ezek.
(#) Doncso válasza Medve hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Esetleg ezt nem lehet kikerülni? Vagy törölni és újra irni? Csak kérdezem, hátha. Ezek a HD61202-es chipek nem olyanok mint a 2x16-os LCD-ben a HD44780? Úgy értem ha kivenném ezt a mikrochipet belőle, és közvetlen a HD61203-ast nem lehet vezérelni? Vagy ez igy értelmetlen? Próbálok okosodni egy kicsit.
(#) Doncso válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Néztem a help-be, szerintem ezt nem kezeli.
(#) kaqkk válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
...
(#) Medve válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Nem, a HD61202 csak oszlopmeghajtó. A 44780 pedig többek között karaktergenerátor, memória, etc. És alfanumerikus. A te esetedben azt lehetne tenni, hogy a processzort levenni, és helyébe egy ismert grafikus procit tenni, de nagy munka ez, jobb ha veszel egy újat. Vagy elővenni egy logikai analizátort, valamint kriptográfiai ismereteinket, és elemezni azt a jelet ami ezt valaha meghajtotta. Kitudja, lehet, hogy egyszerű. Láttam már leírást arról, hogy valaki, egy csak sor és oszlopmeghajtó IC-kkel rendelkező "buta" LCD-re felfűzött egy procit, és örült neki. Ez egy régi oldal volt.
(#) Doncso válasza Medve hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Uhh, meggyőztél, ez nagy hal. Akkor ezt most félreteszem, amig ledoktorálok Köszönöm.
(#) zenetom válasza Medve hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Idézet:
„valaki, egy csak sor és oszlopmeghajtó IC-kkel rendelkező "buta" LCD-re felfűzött egy procit, és örült neki”

Olyat már én is csináltam.
Bővebben: Link, Bővebben: Link
(#) Doncso hozzászólása Nov 16, 2014 /
 
Kicsit sajnálom. Egy telefonból lett kitermelve. Vagyis igy vettem. Vannak rajta funkció gombok, jó kis kijelző, kár, hogy nem lehet programozni. IGY NÉZETT KI amikor még működött. AT&T MLX-20L a telefon tipusa.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem