Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hőtárolós kályha
 
Témaindító: soldy, idő: Dec 4, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 7
(#) millefiore hozzászólása Dec 10, 2012 /
 
SOS Elekthermax hőtárolós villanykályhába szeretném a régi üveggyapot szigetelést kicserélni. Tud valaki segíteni? Van valamilyen környezetbarát szigetelő anyag ami alkalmas erre a célra? Köszönettel: Norbert
(#) bviktor hozzászólása Dec 12, 2012 1 /
 
Sziasztok


Egy elekthermax hőtárolós kályhával akadt problémám. A benne lévő ellenállás (nagy pisros) több helyen megrepedt és málik szét.Ez a motor fordulatszámát hivatott csökkenteni hogy legyen egy csendesebb üzemmód.Nem mai darab így gondolom pont ilyet már nem kapok hozzá. Sajnos a ráírt adatot már nem tudom leolvasni,tudja valaki milyet kell kérnem a boltba?

Jelen pillanatban ugyan működik a kályha,tehát fúj a motor de eszeveszett hangos mivel nincs "leszabályozva".
(#) zolika60 válasza bviktor hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Ha jól emlékszem az egy huzalellenállás. Próbáld megmérni az értékét. Ami lemállik róla az csak bevonat.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) bviktor válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Teljesen halott a vége le is van törve.Ha arra a fokozatra kapcsolom a motort ahol az ellenállás van akkor nem működik.Tehát nincs semilyen kontakt az ellenállás 2 vége között.
Egyébként már annyit sikerült kinyomozni hogy kb 160V jön le róla normál esetben.
(#) zolika60 válasza bviktor hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Olyan 800-1000 ohm közé saccolnám az értékét legalább 25-30W teljesítményű kell legyen, mert a motor 50W körül van ha jól tudom. Nem tudom hol kapsz ilyet elég ritka darab. Egy kicsit gugliztam, kérdezd meg az eladót nincs.e neki olyan amilyen neked kell. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) bviktor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Köszönöm uraim.
(#) bviktor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Köszi,pontosan milyen néven találom meg náluk?
(#) zolika60 válasza bviktor hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Keresd simpit a Dereglye utcában, neki elég ha azt mondod tudod azaz izé a HE-ról.
(#) bviktor válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Ja értem,de én vidéki vagyok.Nem érné meg felutazni a fővárosba egy ellenállatért. Posta megoldható a részükröl?Tudsz egy elérhetőségtet adni ahol lezsírozhatom a dolgot?
(#) bviktor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Azt én is megtaláltam csak azt hittem hogy mivel megnevezett egy személyt akit keresnem kell akkor annak az elérhetőségét is megtudja adni. (Tel v. email) Mivel így nem kell egy harmadik személyt is bevonni és magyarázkodni. Mert ugye személyesen megtudom kérdezni ha felmegyek,de nem valószínű hogy az illető privát elérhetőségét adták meg a weboldalon.

Holnapra igértek egy ellenállást,ha nem jön össze felveszem a kapcsolatot a bolttal.
Köszi a segítséget mindenkinek.
(#) zolika60 válasza bviktor hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Persze, de azt hittem te is megtalálod. Bővebben: Link
(#) bviktor válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Úgy értettem hogy a boltban keressem simpit. (Ugye köbzoli? )
Köszi szépen,írok neki ha nem jön össze a beígért biznisz.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) zolika60 válasza bviktor hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
simpi a boltban is ott van. Nem tudtam, hogy vidéki vagy, mert az adatlapodon erre nincs adat, de látod így is megírta mit tegyél.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2012
(#) adam222 hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Netet végigböngésztem, de nem találtam olyan leírást amivel alá lehetne támasztani a gondolatomat.
Szóval adott egy lakás, amibe egy 4,5 KW teljesítményű 3 fázisú kályhát szeretnénk használni. A gond az, hogy a lakásba egy fázis jön be 25A-os kismegszakítóval. Lehetséges-e bármilyen módon bekötni ezt a kályhát, úgy hogy működjön is?
Én arra gondoltam, hogy a 3 fázist 3 db külön 15A-os kismegszakítóról vinném el a kályháig, méghozzá az alábbi rajz alapján: A piros jelzi a vezetéket, amivel össze lenne kötve a 3 kismegszakító a bejövő kismegszakítóval.
Kivitelezhető lenne így?

Rajz: (A rajzon lévő A értékeke nem érvényesek.)
Rajz
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
(#) tursaba válasza adam222 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Szia !

A 3 fázisú betétek hogy vannak kapcsolva ? Csillag, vagy delta ?
A nullát is be kell kötni valahová 1 fázisú táplálás esetén, azért lényeges.
(#) vargaf válasza adam222 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Szia!
Beköthető egy fázisra is a kályha, de a 19-20 A áramfelvétel mellé sok másik fogyasztót nem tudsz működtetni. Ha ez hőtárolós kályha, akkor azt kell megoldani, hogy olyan időszakban fűtsön fel, amikor kevés egyéb fogyasztó van.
Üdv.: Feri
(#) adam222 válasza vargaf hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Egy szauna kályháról lenne szó. 3 db 1,5KW-os fűtőszál van benne, ha jól számolok, akkor az egy fázisra jutó áramerősség 6,5A. Tehát nem is biztos, hogy a 15A-os elég neki. 3db 25A-os kismegszakítóról kényelmesen lehet üzemeltetni?
A bejövő kismegszakítóra jutó áramerősség ezáltal 19,5A. Szolgáltató elvileg díjmentesen fel tudja bővíteni ezt 32A-ra, ha szükséges, szóval ez gondot nem okoz.
Az elgondolás egyébként jó, amit a rajzon is fel tüntettem? Annyi módosítást lehet még, hogy elég 5x1,5mm^2-es kábel.
És még egy kérdés: A NULL ágat elegendő az órában lévő többi NULL-al egybekötni?
Köszi a segítséget.
(#) vargaf válasza adam222 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Szia!
A rajz szerinti bekötés jó. A vezeték keresztmetszetét nem csökkenteném le, jó minőségű szilikon kábellel kötném be. A csatlakoztatásra jó minőségű Faston 6,3 mm-es csatlakozót használnék. A bejövő áramerősséget felemelném 32 A-re.
Üdv.: Feri
(#) adam222 válasza vargaf hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Köszi a választ! A NULL vezeték ebben az esetben hozzá van kötve a többi NULL-hoz?
(#) vargaf válasza adam222 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Szia!
Igen.
Üdv.: Feri
(#) kérdező válasza adam222 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Ha van három fázisod, jobb lenne bekötni arra. Egyrészt kisebb áram folyik a vezetékeken, és a hálózatot is egyenletesen terheli.
(#) adam222 válasza kérdező hozzászólására (») Okt 22, 2013 /
 
Igen az lenne a legjobb, csak sajnos nincs három fázis, ezért is szeretném egy fázissal megoldani.
(#) fzsoo hozzászólása Nov 29, 2013 /
 
Üdv!

Ki mit tud ezekről a kályhákról,valóban tartalmaz azbesztet? Azt olvastam igen,vagy csak találgatás.Fontos lenne mert használatban van kettő is.

Köszönöm.
(#) pont válasza fzsoo hozzászólására (») Nov 29, 2013 /
 
Szerintem egy pontos típus kellene a megbízható válaszhoz, alapvetően kőzetgyapotot tartalmaznak, ami ha elporlad, egy nem precíz szét-összeszerelés után, a ventilátor szennyezheti vele a levegőt.
(#) pont válasza adam222 hozzászólására (») Nov 30, 2013 /
 
Gondolom már nem aktuális, de ha a kályhához külön vezeted fűtőszálanként az áramot akkor nem 25A-es kell hanem 10A-es és elég a 1,5mm2, és a nulla 3x1,5mm2, ha nem több 20 méternél, csak a kismegszakítók közösítése 2,5mm2 és az órától, hossz függvénye 2,5-4mm2 kell. Viszont mehettél volna, egy három eres kábellel is egy kismegszakítóval 25A a keresztmetszet a távolság függvénye..
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2013
(#) fzsoo hozzászólása Dec 3, 2013 /
 
Hát pontos típust nem tudok csak annyit hogy Elekthermax.Csak annyi mindent lehet találni róla a neten,jobb egy hozzáértőtől hallani.Mint minden féle találgatást olvasni.
(#) zolika60 válasza fzsoo hozzászólására (») Dec 3, 2013 /
 
Abban nincs azbeszt tudtommal. A szüleimnél harminc éve megy egy 6kW-os, néhányszor már szétszedtem, nem emlékszem ilyenre benne. Kőzetgyapot van benne meg egy csomó hőtároló tégla. Ezek anyagát nem tudom, de valami samott szerűség.
(#) elektromos hozzászólása Aug 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Örököltem 3db Elekthermax hőtárolós kályhát. Mivel lassan itt a tél szeretném újra be üzemelni, de szétszedés közben láttam, hogy nem mostanában voltak karban tartva. A kályha belső szigetelése üveg gyapotos szerintem, mert amint hozzá értem, szinte szét mállott, és a kesztyűmet is átszúrták apró kis üveg tüskék. Nagyító alatt szedegetem ki a kis tüskéket. Mivel így nem éppen egészséges, így arra gondoltam, hogy mivel lehetne kiváltani a gyapotot a kályhákban. A kőzet gyapot szóba sem jöhetett, mert olyan megoldás kell, mely hosszú távon sem ad ki mérgező, vagy tüdőre ártalmas anyagot. Én erre gondoltam hosszú keresgélés után : Bővebben: Link
Kálcium szilikát lapok. Mivel nekem 6 cm vastagság kellene, így 2 db 3 cm-es lapot tennék egymásra, és így meg lenne a 6 cm vastagság. Tudom, hogy nagyon drága, de még mindig olcsóbbnak tartom, mint egy új kályhát megvenni. Szerintetek jó lehet? Ha valaki már épített be ilyet a kályhájába , vagy tud jobb anyagot, kérem ossza meg velem, és másokkal is.
(#) csempesz88 hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Valaki találkozott már olyannal, hogy hőtárolós villanykályhából zene hallatszik? Nagy segítség lenne rájönni a jelenség okára, de legfőképp a megoldásra. Először őrültségnek gondoltam, miután saját fülemmel halottam már kezdtem elhinni, hogy igaz. Bizonyos időközönként, általában esti órákban 5- 10 percenként zongora zene szól a villanykályhából.
(#) bundibacsi válasza csempesz88 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Erre kíváncsi lennék.Felvenni nem tudod?
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem