Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   153 / 291
(#) Mate Tarnok válasza warga75 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Szia! Vagy a spirál ment tönkre, No Frostosoknal gyakori hiba!!
(#) zozimo2 hozzászólása Feb 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Liebherr alul fagyasztós hűtőm felső része nem hűt rendesen 10-12C, allúl pedig már 30-35C van. Sokáig megy is. Mi lehet a probléma? Sajnos a LIEBHERR márkát vidéken nem igazán szeretik a szerelők. A fagyasztóban levettem a burkolatot és egy jégcsomó van a bal felső sarkában, ahol bejönnek a vezetékek a hátfalon. Szigetelés van a bejövő járatban. A párologtatója nem jeges, ventilátor mükszik. Alul nincs is gond a hűtéssel. Felül deresedik a műanyag a hátfalon. Lehetséges hogy a burkolat mögött lefagy és ezért nem hűt rendesen? Amikor leáll a hűtő, akkor hőtágulás féle ropogást hallani hátulról a felső részen. Átpakoltam a tartalék hűtőbe a cuccokat, és várok pár napot, hátha kiolvad kiszárad a hátulja, majd beindítom újra. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
(#) zolika60 válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /
 
Kifogyott a gáz.
(#) zozimo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /
 
Ez tuti?
Köszönöm!
(#) zolika60 válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 7, 2015 /
 
Igen és kapcsold is ki, mert a kompresszor is odalesz.
(#) zozimo2 hozzászólása Feb 7, 2015 /
 
ok. Köszönöm!
(#) zozimo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Tegnapi hibaleírásban elfelejtettem odatenni a minúsz jelet -30-35C alul, és fent +10-12C van. Ez változtat valamin?
(#) kaqkk válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Annyit hogy még nem ment el az összes gáz , vagy szivárog és kevés van már a rendszerben , vagy csökkent a szállítóteljesítménye a kompresszornak. Mindkét hibát csak szerelő tudja orvosolni .
(#) StMiklos válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Hát az nagyon nem mindegy, egészen más a dolog.
Egyet figyelj meg, mert ezt tételezem fel: állandóan jár-e?
Ezt figyeld fél napig, aztán vedd le minimumra a hőfokot és akkor mit csinál, mennyit megy, mennyit áll.
Tippem szerint nem hűtési, hanem vezérlési probléma, eltérően a korábbi válaszoktól, de többet kell tudni egy megfigyelési ciklust megér, hátha olcsóbban megúszod.
Üdv: StMilos
(#) zozimo2 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Közepes, 3-as fokozaton használtam amikor jó volt, de nem volt -25C nál hidegebb alul. Most alacsonyabb, 2-es fokozaton -30-35C és felül +9 +12C között kapcsol ki-be (kb). Több mint egy órát megy, de lehet kettőt is. Jó meleg volt a hátulja. Sokat is áll viszont. Fogyasztása 1,72 kw lett 1 nap alatt. (Amikor jó volt nem mértem) Ez duplája, ha jól tudom...! Ventilátor csak az alsó fagyasztóban dolgozik, felülre nem vezet járat. Leszedtem megnéztem többször is. Elég fura számomra, hogy a műanyag burkolaton keresztül kapja a hűtést a hátfalon. Pedig működött! Deresedni szokott egy kicsit a műanyag hátoldal belseje, a felső harmadán amikor megy a motor. Ez nem lehet baj, mert van egy gyűjtő csatorna (nincs eldugulva) és a motor tetejére folyik a lecsapódás. Most viszont az egész belső hátlap deres volt. Valószínű a hosszú üzemidő miatt. (Amikor leállítottam és kipakoltam a hűtőt, száraz volt a motor tetején a párologtató)
Tesztelhetem még, ha be szabad kapcsolnom, de még várnék egy napot, mert gyanítom, hogy a hátlap mögött jegesedés volt és az száradjon ki valamennyire. Persze nem lehet belülről megbontani ott. Most, vagy kiszárad, vagy nem. Gondolom a ropogás a hátulján ezért lehetett, vagy a meleg rács miatt? Ebből a ropogásból indult a történet. Figyeltem ettől kezdve. Órákat ment a hűtő. Leállítottam, levettem a fagyasztóba a burkolatot, hátha le van fagyva a hűtőtest és nem hűt rendesen. Nem volt jegesedve. Kis jégcsomó látszólag ártalmatlan helyen a felső sarokban a kábeleken. Fél napig száradt, majd beüzemeltem. Először ki se akart kapcsolni 1-es fokozaton, fél napig is ment. Majd felraktam 2-es fokozatra, mert nem volt hideg felül. Ez egy hete volt. Tettem bele hőmérőket és figyeltem. Feljebb nem akartam kapcsolni már, hiszen alul túl hideg így is.
Hát ennyi amit észrevettem eddig.
(#) laccika77 válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Valószínű gázhiányos! Ha csak a normál térben van szabályzó akkor kapcsol(na) csak ki mikor ott megfelelő a hőmérséklet. Ha tuti deres az egész hátfal akkor az ellentétes a megérzésemmel, akkor inkább a kompresszor gyengélkedik.
(#) StMiklos válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Szevasz!
Én is hajlok így a gázhiányra, de van, ami ennek ellentmond, a -30-35-ös mélyhűtő.
Nem lehet, hogy átázott a normál tér szigetelése? Körben, ahol hozzá lehet férni, a külső oldalon mérni kellene hőmérsékleteket (tapintó) hőmérővel. De legalább valahogy kitalálni milyen hőmérsékletű, tapogasd meg...
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Üdv: StMiklos
(#) zozimo2 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Szia!
Nekem is gyanús az átázás, és meg is fagyhat, ettől volt a pattogó hang. Igazodik a műanyag olyankor. Sőt a fagyasztó térben a védőburkolatot leszedtem és ennek a csavarjai a belső hátfalba vannak behajtva. Ezen a kis lukon láttam vízcseppet kibuggyanni. Ez is azt jelentheti, hogy vizesedés van a szigetelésben. (gondolom én...) A hátulján nem nagyon férni hozzá semmihez a hűtőrács miatt, beteríti az egészet. Elég közel van a szigeteléshez, bár csavarozva van. Melyik részén kellene mérni? Szondás hőmérőim vannak, aminek az érzékelőit rá tudnám ragasztani, de nem fog ráfűteni a hűtőrács? (nem rács, hanem teli lemez panel)
(#) StMiklos válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Szevasz!
Ha "fűt" is rács (kondenzátor), akkor sincs ott 65 foknál több.
Mérni? Mondjuk 5 centis rácspontonként, aztán magadnak valami térképfélére rajzold fel, írd fel, lehet érdekes lesz a "látkép".
Talán körvonalazódik valami ezt látván. De lehetőleg (mert csak így ér valamit) szigeteld el magát az érzékelőt a környezettől, csak a falat lássa.
Mérhetsz az oldalfalon is, már ha tapogatással úgy érzed, nem kéne olyan hidegnek lenni.
Az csak néhány fokkal lehet hidegebb a környezetnél.
Üdv: StMiklos
(#) laccika77 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
üdv! Mikor a gáz csak kis része hiányzik (5-10%) akkor pont ez a jelenség. A fagyasztó elpárját még teljesen elárasztja, (ezért ott még hidegebb is van mint kellene a szívóoldali nyomás is csökken) a normál tér elpárjába már nem jut folyadék vagy csak nagyon kevés, ezáltal ott kevésbé hűt! Mivel a szabályzó is a normál térben van nem is fog kikapcsolni...
(#) Vikicse hozzászólása Feb 9, 2015 /
 
Sziasztok!


Tanácsot szeretnék kérni.
Pár hete vettem egy Hotpoint Ariston gépet. Ilyet és itt:
http://valmartkft.com/index.php?route=product/product&product_id=64

Sajnos nagyon durván átvertek, mert az egy dolog, hogy tuti használt volt, de minek után fektetve szállították kb egy nap múlva derült ki, hogy egyfolytába megy, sosem áll le. Pörgette a villanyórát mint a ringlispilt.... Ennek ellenére éppen csak hideg volt benne.
Majd vagy 4 megbeszélt találka és 40 telefonhívás után hajlandók voltak eljönni megnézni..... nyomott bele a fószer egy kis gázt és azt mondta innentől minden rendben lesz. Hát egy darabig rendben is volt, hűtött, bárígy is a többszörösét fogyasztotta a megadottnál.
Aztán kb 1-1/2 1 hét után elkezdett sípolni és leállt. Újraindítás után ment, de már nem nagyon hűtött.
Szóval úgy tűnik az a kis gáz amit belenyomott az ürge elillant belőle. Szerintetek érdemes megjavíttatni? Mi pénzt kérhetnek el egy ilyen műveletért? És ha megcsinálják tartósan jó lesz? Ugyan garanciát adtak rá, de az az igazság, hogy odaadni sem merjük, mert az eddigi hozzáállásuk alapján egyszer csak se hűtőnk se pénzünk nem lesz.


Köszi előre is a segítséget.
(#) StMiklos válasza laccika77 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Szevasz!

Lehet de csak végső esetben szoktam megnyitni a hűtőkört.
A gázkör járat meg úgy néz ki (bár lehet nem mindig így van), hogy mélyhűtő fele, át a normáltérhez kisméretű elpárologtató, vissza a mélyhűtő másik feléhez és szívócső.
Meg ha egyszer elkezdett fogyni a töltet, akkor az már nagyon necces, érdemes-e vele foglalkozni.
Tavaly cseréltem 37 éves hűtőmet, nem volt gázhiányos. Ezek a maiak meg????
Üdv: StMiklos
(#) zozimo2 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Holnap jön egy szerelő! Azt mondta kapcsoljam be, hogy lássa mi a helyzet. Sajnos nem tudok mit kezdeni vele. Szakember kell hozzá. 6 óra alatt hűtött le annyira , hogy kikapcsoljon először. Alul -35, felül +10C. Most viszont nincs deresedés felül.
(#) zozimo2 hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Szerelő itt volt, egy perc se kellett és azt mondta kukába való a LIBHERR Hűtőm! 2-3 éves!
A felső részbe benyúlt és megállapította, hogy befele domborodik a műanyag hátfal és mozog. Ezt én is észrevettem, de nem gondoltam hogy ekkora probléma. Levált a műanyagról a hűtő panel a burkolat mögött, ami rá volt ragasztva. Így nem adja le a hűtés a hűtő térbe, csak mögötte hűti magát és párásodik, jegesedik, majd átvizesedik a szigetelés, stb. Lényeg hogy nem jó így, és nem javítható.
Erre tudtok valami megoldást?
Veszteni valóm nincs, ha szétszedem és próbálkozom rögzíteni a műanyagra a hűtőpanelt.
Vagy ne is próbálkozzak?
(#) dani vince válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia.
A műanyag azért vált le mivel a mögötte lévő csővezeték lyukas és a nyomás alatt lévő hűtőgáz kiszabadult.
(#) atoka1 hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Sziasztok.
A problémám a következő lenne. Van egy samsung rsh1 -es Am. tipusú hűtőm, és a szerviz menüben miket lehet beállítani, ugyanis áramtalanítás után nullázódik minden beállítás. Két lehetőség létezik egy gong után, és két gong után lehet állítani valamiket. A neten találtam videót két gong után elvileg a leolvasztási hőfokot kell állítani de nem tudom menyi a gyári értéke és mit állítok egy gong után.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) zozimo2 hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Ez a nedves trutyi a cső körül ez valami gyári ragasztó, tömítő anyag, vagy ott képződött? Tudja valaki?
(#) laccika77 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Üdv! mai egy kompresszoros egy szabályzós öszvérekben, az elpár első két harmada a mirelit rész utána megy a normál térbe, és úgy a kompresszorba. Tehát amikor lassú defekt van egyértelműen látni a normál tér hátfal elpárján egyre kevesebb rész lesz deres. Én sem szoktam felszúrni,csak végső esetben tapintásra sok minden megállapítható.
(#) atoka1 hozzászólása Feb 10, 2015 /
 
Sziasztok ismét lenne egy kérdésem.
Amerikai samsung hűtő r600 gáz járó kompresszornál mennyi a szívó oldali nyomás?
most -0,6 bárt mérek. nem sok ez egy kicsit?
(#) StMiklos válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szevasz!

Tippem, de nem én tapogatom, és kilószámra használtam hővezető pasztát. Színre mint a gitt, állagra lágyabb.
Speciális hűtőlapok esetén néhány forrasztással "rögzítettem" a csövet, nálam minden vörösrézből volt, de ott ugye csak egy vékony hőátadó csík alakult ki és mint egy varrat körül volt rakva a cső és a lap között pasztával. Ezt követően talpas U alak formában végig volt ragasztva széles ragasztószalaggal hogy nem menjen alá a habosított szigetelőanyag. Tökéletesen működött.
Ha nem lyukas a cső, nincs szivárgás, ezt max feltételezhetem, akkor ha van időd, türelmed, megérhet egy misét. Némi esélyed van, hogy jó lehet...
Kérdés: a kikapart szigetelőanyag nedves volt-e? A csőjárat el volt e válva a hátlaptól?
Első próbára elég lehet, ha körültömködöd valami szigetelőanyaggal, ha mutat némi normál működést, akkor ki lehet habosítani..
Ha igen, akkor jobbak az esélyek. Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
(#) zozimo2 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
Szia!
A szigetelés nem volt nedves, csak a cső körülötti paszta. A cső el volt távolodva a fémfóliás borítású műanyag faltól. A csőkígyó egy fóliával volt lezárva, totál telibe és ezen volt a szigetelő hab. Itt minden rendben volt. A cső elvileg nincs kilukadva, bekapcsoltam és szépen hűlt is. -1c-ig mértem és kikapcsoltam.
Ezt a hővezető pasztát keresem egész nap a neten, de csak pc-re találtam, pár grammos kiszerelésben. Ami kilós kiszerelés az már 40000ft. Van valami konkrét neve, vagy mivel lehet pótolni? Ennyit nem ér meg egy próba. A csövezetéket valószínű műanyag csavarral és valami kábelleszorítóval fogom rögzíteni a műanyag falhoz. Belül látszanak majd a csavar fejek, de majd keresek fehér gombfejűt. Ha nem lesz paszta, akkor a cső melletti hézagot, mivel kicsi a felületi érintkezés, alufóliából összetekert közeggel próbálom nagyobbra növeli. Cső alá nem kerül semmi. Majd ragasztó csík és visszateszem a fóliát. A habosított szigetelőre meg hőtükrös lapot teszek a végén. Így tervezem. Pasztáról esetleg tudsz közelebbit az jó lenne, de lehet kimarad.
Köszi! Üdv.: Zoltán
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
(#) todi2 válasza zozimo2 hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
itt nézz körül...
(#) zozimo2 válasza todi2 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /
 
Megnéztem, de nagyon gyenge hővezető képessége van, 0,4.
Mára ígértek egy kicsit jobbat, de ez is csak 0,8-as, de hamar meghozzák.
Köszi a segítséged.
(#) atoka1 hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Sziasztok.
Senki nem tud hozzászólni samsung rsh1 hűtővel kapcsolatos kérdéseimre?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
(#) silvery hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mai napon vettem egy Gorenje NRK6192JX típusú kombi, alul fagyasztós hűtőt, amivel eddig még semmi probléma nincs.
A kibontás után észleltem rajta, hogy a hátulján, a szigetelés felső részén, ahol a fémmel érintkezik észrevettem egy hosszú ragasztószalagot, ami alatt egy alumínium szerű ragasztó csík van. A szigetelésen illetve a fémen, ami a hátulján körbe fut a jobb sarkán mintha valami lötty, ragasztó...megmarta volna a fémet.
Én laikusként azt mondom, hogy ez így nem igazán jó, de szeretnék egy két véleményt erről.
Értsétek, hogy miről beszélek, mellékelek két fotót, remélem látható a problémám
Következő: »»   153 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem