Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Immobiliser
 
Témaindító: Toomix, idő: Júl 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) forma3 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 4, 2016 /
 
A vegő az biztos hogy jó, mert a masik kulccsal tökéletesen működik. Ha véetlenül fordítva kentek be az elemek először attól megsérülhetett? De érdekes módon villan a led rajt ahogy kell.
(#) Chipmunk1960 válasza forma3 hozzászólására (») Dec 5, 2016 /
 
Ha nincsen benne fordított polaritás elleni védelem akkor tönkremehet, de általában nem szokott. Ha felvillan a led rajta, akkor kap tápot, a többit műszeresen lehet kimérni.
(#) Fakl30 hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne hogy tud e valaki segítenni abban hogy milyen eeprom iró-olvasó programok forrasztó kellékek kellenek ahhoz hegy immot tudjak kiírni Ecut klonozni dpfet eltávolitani!
(#) Chipmunk1960 válasza Fakl30 hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Szia, Ez erősen eprom függő, de itt leír mindent pontosan.
(#) utilapu hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Sziasztok! Azért kerestem fel a fórumot, hogy megoldást találjak a problémámra, de aztán megoldottam, és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Renault Twingom (97-es évjárat, d7f motor, nem központi záras) egyetlen kulcsát elvesztettem, és az immo miatt nem tudtam újra indítani. Beszereztem egy "kiütött" motorvezérlőt, de azzal meg sem nyekkent. Vettem egy kis kütyüt az ebay-en 13 Euroért, na azzal összejött, igaz nem volt egyszerű, mert a motorvezérlő elektronikája műanyagba van öntve. Mindent egybevéve ez volt szerintem a legegyszerűbb megoldás.
(#) Inhouse válasza utilapu hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Ez aztán az infó...mi volt az a
Idézet:
„kis kütyüt az ebay”
-ről?
(#) Chipmunk1960 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
13-€-s !
(#) utilapu hozzászólása Feb 6, 2018 /
 
Íme a kis kütyü az ebay-ről: Immo Killer
Azóta már még egy motorvezérlőt is sikeresen kezeltem vele. Most lehet nevetni
(#) Gafly válasza utilapu hozzászólására (») Feb 6, 2018 /
 
Az enyémet is kivered?
Mármint a gyári IMMO-t
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2018
(#) utilapu válasza Gafly hozzászólására (») Feb 6, 2018 /
 
Megpróbálhatom. Milyen autó, melyik évjárat?
(#) Inhouse válasza utilapu hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
Ki kell bontani a vezérlőt és megkeresni az adott lábakat, ráforrasztani, majd ez végleg kiüti az immo-t és eltávolítható az eszköz?
(#) utilapu válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 7, 2018 / 1
 
Igen, ki kell bontani a vezérlőt, rá kell csatlakoztatni a megfelelő csatlakozókra a 12 V pluszt és mínuszt, majd a kütyüre is, és annak harmadik vezetékét csak hozzá kell érinteni kb. 2 percen keresztül az immo EPROM chipjének a reset lábához. Aztán a vezérlőn még rajta kell hagyni kb. 5 percre a feszültséget, és kész is. Forrasztani csak akkor kell, ha az EPROM reset lába alapból megkapja a 12 V minuszt, mert ebben az esetben azt a lábat a "kezelés" idejére ki kell forrasztani (vagy átvágni, ami nekem egyszerűbb volt), a művelet befejeztével pedig vissza kell forrasztani. Amire még ügyelni kell, hogy a vezérlő ne kapjon többé jelet az indításgátlótól. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a vezérlőn belül elvágtam ezt a csatlakozó lábat. Ezután az autóban nincs többé indításgátló.
(#) Inhouse válasza utilapu hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
- Nem dob hibakódot a rendszer?
- Az Immo LED sötét marad?
- Műszaki vizsgán átmegy?
(#) utilapu válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 7, 2018 /
 
A hibakódot nem tudom.
Az immo led ezerrel villog akkor is, ha megy a motor, azt majd egy relé közbeiktatásával szeretném kikapcsolni, ha ráadom a gyújtást.
A műszakiról gőzöm sincs, de szerintem ez ott mindegy.
(#) Inhouse válasza utilapu hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
A műszakin minden tartozéknak előírás szerűen kell működnie. Hibakódot adó jármű már fordulhat is vissza a vizsgáról...
(#) utilapu válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Ha az immo piros villogója indításra elalszik, akkor gondolom nincs gond a műszakin sem, ez pedig egy relével, ami a gyújtás ráadásakor kikapcsolja ezt a lámpát, biztosan megoldható. De egyébként az én szempontomból tök mindegy, mert az autóm nem megy több műszakira. A műszaki lejártáig viszont szükségem van rá, és ez volt a fő szempont: működjön minél olcsóbban. Szóval az ilyen esetekre szerintem jó ez a megoldás, amit találtam. Nekem mindenesetre megfelel.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2018
(#) Padarf hozzászólása Márc 19, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!Egy98-as Citroen xsarából szeretném kiiktatni az immót.Kérem a segítségeteket!Köszi
(#) utilapu válasza Padarf hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Ha meg tudod mondani, milyen a motorvezérlőd gyártmánya és típusa, akkor én meg tudom mondani, hogy azzal, amit én is használtam a Twingomhoz, ki lehet-e iktatni a tiédet is. Egyébként egy előbbi hozzászólásomban megadtam az ebay linket is, ahol pár euróért megvásárolható ez az immo kiiktató elektronika. Persze van ennél jobb megoldás is, de nekem ennek a használata volt a legegyszerűbb.
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 15, 2018 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Volvo s40-em (1.6 benzin, 2000 évjárat) nem indul be. Gyertya csere után pár másodpercet járt a motor és utána leállt.Berakom a kulcsot a gyújtáskapcsolóba, elforgatom és csak a visszajelző lámpák világítanak a műszerfalon illetve az imobilizer piros LED-je gyorsan villog, de az önindító megsem tekeri a motort, teljes csönd van. A centrálzárat nem tudom kinyitni csak a kulcsal tudtam kinyitni az ajtót.Az akkumulátort feltöltöttük, a relék és a biztosítékok jók. Próbáltuk bebikázni és behúzni is de semmi.Szerintetek mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Szia, Először is vedd le az akksiról a sarut úgy egy percre, hogy resetelődjön az elektronika, hátha csak betárolt valami hülyeséget. Ha utána sem indul akkor elő a tartalék-kulcs, már ha megvan. Nálam a körantenna csatija lett kontakt hibás, mikor hirtelen nem akart menni, / ez beindul, viszont 2-3 sec múlva leáll, de villog a piros immo jel. Ha az immo letilt a benzinszivattyú, gyújtás, etc. sem kap tápfeszt, így behúzni, bikázni eleve reménytelen. Valaki Volvo specialista kellene.
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
Szia! Köszönöm a válaszodat. Az akksi sarut már próbáltuk, és és a pótkulcsal is ezt csinálja. A körantenna csatijának kontakt hibáját hogy tudom megállapítani?
(#) Chipmunk1960 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
A Volvót nem ismerem, de a gyújtáskapcsoló körül kell lennie egy tekercsnek, ami általában egy csatira megy, az pedig az immo-dobozba, ami össze van kötve az ECU-val. Innentől már a kiépített protokol kérdése, Pld CAN buszos-e? Az immo doboz azonosítja a kulcsot, s ha egyezés van az ECU nak küldött infó engedélyezi az indítást, egyéb esetben meggátolja az indítást. De lehet már egybe építették az ECU-val.
A csatinál körbe lehet nézni, nincsen -e valami kontakt hiba. Illetve rámérni, hogy a tekercs, vagy forrasztás nem szakadt-e?
(#) david10 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Szia,
Kezdd azzal, hogy olvasd ki a hibakódokat az autóból (Volvo VIDA-val vagy akár egy olcsó AutoCom-mal), addig ne szedjél szét semmit se.
A Volvoknál a kulcsolvasó antenna az első L-CEM (29F400 memória, sok szerencsét annak, aki leforrassza) modulba menyen bele, utána onnan CAN-en menyen át az ECUba.

Ha nincs lehetőséged hibakódot olvasni, akkor inkább bízd szakemberre, mert már számtalanszor találkoztam olyan esettel, amikor az ügyfél jobban elcseszte az autót, mint amilyen a hiba előtt volt.
Már ebben a Volvo-ban olyan fajta átok BCM modul van, amiben ha a tartalom megsérül, akkor azt csak kizárólag online lehet tanítani a Volvo programjával, amihez 99%-ban csak a képviseletnek és nagyon kevés autószerelőnek van hozzáférése.

Nem vagyok varázsló, de azt innen távolról is megsúgom, hogy itt messzemenően nem az indításgátlóval van a baj.
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Köszönöm a válaszodat. Tudsz ajánlani egy ilyen szakembert?
(#) david10 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Romániában lakom, így nem sokat ismerek Mo.-ról, de Budapest környékén ismerek párat, akiknek van univerzális diagnosztikájuk.

A müszerfal milyen nyelven írja ki a hibaüzeneteket?
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Nem ír ki hibaüzenetet. Egyébként ez még nem facelift nincs lcd kijelző amin kiírná.
(#) david10 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Autószerelés a szakmád vagy csak szeretnéd megjavítani az autót?
(#) huzinaakos2 hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Szeretném megjavítani, egyébként igen ez a szakmám csak még most szereztem meg a bizit nem rég.
(#) david10 válasza huzinaakos2 hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Ha valóban ez a szakmád, és folytatni is szeretnéd, akkor mindenképp vásárolj belföldről akár egy AutoCom-ot, akár egy 2014-es DICE-ot, és kezdd a hibakódok kiolvasásával, a többiben amennyiben tudok/tudunk, igyekszek /igyekszünk segíteni.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem