Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1134 / 1675
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Igazán van ám neki Vin pontja is, tehát az egész dugónak sok értelme nincs...
(#) ronin75 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2014 / 1
 
A szoftvere publikus?
(#) Gafly válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 24, 2014 / 2
 
Azon gondolkodom, hogy tulajdonképpen lehetne róla cikket (abból sajnos mostanában borzasztóan kevés van ) írni (ha komolyan érdekel valakit, de akkor egy érdeklődő már van ezek szerint ).
(#) Kovidivi válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Köszi! Jól néz ki!
(#) llaczo válasza djhans hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Gratula. Szép lett. Déjà vu érzésem lett mikor megláttam. Pont ilyet készítettem fiatal koromban ilyen elrendezésben. QUAD405-ös, 2x100W. 20 éve ezzel csináltuk a diszkót. Akkor még elég volt ha rezgett a gyomrunk. Most már a gatyának is lebegni kell
Hozzá teszem hogy a trafó 4x ekkora volt, a kondik ugyan 10 000 mikrósak de méretre sokkal nagyobbak. Nem azért mert ekkorák voltak, hanem külön erősítőbe való.
Bizony nekünk is kellett relés hangszóró védelmet tervezni.
(#) djhans válasza llaczo hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Köszi. Meg gondolom jó nagy borda is volt rajta.
(#) llaczo válasza djhans hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Igen. Az is kb. négyszer ekkora.
(#) lajos1969 hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Elkészült a panelmérő!
(#) pjg válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Kitben vetted?
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) Csupasz válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Szia! A progija publikus?
(#) lajos1969 válasza pjg hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Nem!
Minden saját készítés.
(#) pjg válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Szoftvert hol találtál hozzá?
(#) lajos1969 válasza pjg hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Ebben minden benne van ami kell még!
(#) Csupasz válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Köszi!
(#) pjg válasza lajos1969 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Köszi.
(#) lajos1969 válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Nincs mit!
(#) TNPsoft hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem nagy valami, de közzé teszem. Biztos ismerős az érzés, amikor előveszi az ember az akksis cuccát hogy dolgozzon vele... ...és álltában lemerült, pont amikor kéne. Pár év múlva meg méregdrágán lehet új akksit venni, vagy kuka. Nekem most érett meg az új akksi. DE NEM VESZEK MÉG EGYSZER! 24V-os a cucc. Vettem műszerdobozt, vettem 230V-os li-ion cella töltő paneleket (6db), 18650-es cellákat (6db, bemérve 1100mAh, szóval ne dőljetek be az oldalán lévő nagy számoknak!!!), venti, dc-dc a ventihez, fúrtam, faragtam... Ez lett belőle. Még hiányzik a ventiről a rács. A töltő mindig balanceresen tölt, nem gyorstöltő! (Ugye nem kell ecseteljem ez miért is jó?) Egy este alatt mindig feltölt, nem állok mellette. Amelyik akksi még tölt piros, halványodik, ha kész zöld a ledje. A barátom fúrójának akkuiját is át alakítottuk. Azok csak 4 cellát kaptak. Ugyanezzel a töltővel töltődik az is. Az üres cellák helyén mindig zöld a lámpa. A 4,8V-os, átalakított rúdcsavarózóm 1 cellája sem gond. Mindent visz, mint a piros 7-es!
(#) janimester hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Mai munka : fordulatszámmérő hitelességi tesztelés. Szerintem elég pontos, maximum +-1Hz-et téved de azt is azért mert még légdzsungelben van összekötve breadboardom.
(#) sargarigo válasza TNPsoft hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Több képet tudnál feltenni a cuccról? Mert így csak két dobozt látok, amiből az egyik fekete, a másik meg fekete. A jobb oldali képen egy darab töltő van? Hol vetted? A cellák rögzítését hogy oldottad meg? Hasznos cucc!
(#) TNPsoft válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Köszi! Reménykedtem benne hogy egy szóbeli vállba veregetést megér. Ennyi képet csináltam a cuccról. Nincs több. A bal oldali az fekete doboz, az akksi, a jobb oldali fekete doboz a töltő működés közben. Jobban megfigyelve lehet látni rajta, hogy már csak 2 cellát tölt. Csak inspiráció miatt tettem fel, nem cikket írtam. Csak azért tettem fel, hogy mindent meg lehet oldani olcsóbban, és jobban. Csak azért, hogy elgondolkozzanak az emberek... A megvalósítást mindenkinek a saját kreativitására bízom. Úgy is minden akksi más formájú, mindenkinek meg van a kedvenc műszerdoboza. Már nem szedem szét néhány fotó kedvéért. A jobb oldali fotón 1 cella töltője van. Kínából rendeltem. Egy rakással maradt rám egy becsületes megrendelő jóvoltából. Az apróhirdetések között megtalálható.
(#) Istvanpisti hozzászólása Jan 26, 2014 / 3
 
Sziasztok!
Elég sok NiMH akkumulátor volt/van itthon és folyamatos a küzdöttem azzal a problémával melyik használható még. Volt olyan, hogy a frissen feltöltött akkumulátorra a fényképezőgép 10 fénykép után mondta azt, hogy neki ennyi elég volt, holott az akkuval 1 évvel azelőtt 200 képet tudott csinálni.

Emiatt építettem valamikor 2012-ben egy akkumulátor kisütő "kézi készüléket", hogy végre tudjam melyik akkumulátorra lehet számítani.Jelenleg éppen használom, bontott laptop akku mérésére, erről jutott eszembe, hogy felrakjam.

Ez egy ATMEGA8-ra épül amiben szoftveres USB van, a PC-n egy Delphiben írt "host" programból lehet vele kommunikálni. Kiválasztható az akkumulátor típusa (Li, NIMH), be lehet állítani a kisütési végfeszültséget, a kisütési áramot, illetve azt, hogy a hűtőbordán lévő ventilátor melyen hőmérsékleten kapcsoljon be illetve ki. A "host" program a Start gomb megnyomásakor elindítja az Excelt és másodpercenként elmenti az időt, az akku feszt, áramot, illetve a hűtőborda hőmérsékletét.
A mérés után pedig diagramot lehet készíteni a mérési adatokból. A kisütő/kapacitásmérő PC nélkül is működőképes, mivel egy régebben - debug célból - készített sorosan vezérelhető 2x16-os LCD-t is meg tud hajtani és a panelen lévő nyomógombokkal lehet az üzemmódok között lépkedni.
Rossz szokásomnak megfelelően nincsen dobozolva.
(#) TNPsoft válasza TNPsoft hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Aki utánaépítené, annak privátban tudok segíteni.
(#) elektroncso hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Sziasztok nem nagy dolog amit bemutatok de egy komolyabb kísérlet egyik modulja.Valójában egy két ledes villogó, ütemadó lesz a kísérletben. Elég keverék lett az alkatrészkészlete, TESLA tranzisztorok NDK ellenállások, és kínai kondenzátorok, ledek. Minden bontott.

P1260033.JPG
    
(#) Attila86 hozzászólása Jan 26, 2014 1 / 9
 
Sajnos fényképet nem készítettem a kis áramköröcskémről mielőtt hadba küldtem volna ezért csak mesélni tudok róla.
Készítettem egy kis áramkört ma ami egy TV távirányítójának jelét utánozza le. Van egy kollégánk aki imádja a HírTV-t és az EchoTV-t, viszont ki nem állhatja ha valamelyik kollégája vagy egyáltalán bárki ATV-t merészel nézni. Ezzel önmagában nem is lenne olyan nagy gond de az egyéb viselt dolgai, viselkedése miatt szinte kivétel nélkül senki sem kedveli az illetőt. Finoman szólva. Kitaláltam hát hogy készítek 'neki' egy kis áramkört amit elrejtünk a tartózkodóban és mikor tévézik akkor véletlenszerű időpontokban átkapcsolja a tévét az ATV-re.
Nagyon okos szerkezet, tudja hogy épp melyik műszak van szolgálatban és csak az ő műszakában kapcsolgatja a tévét. Megjegyzem már ez sem túl egyszerű feladat volt mert nagyon nyakatekert beosztásunk van, 28 naponként ismétlődik csak. És egy műszak alatt csak párszor kapcsolja át a tévét, annyira azért nem akartunk kiszúrni vele hogy túl idegesítő legyen, elég ha csak egy picit bosszantó.
Az áramköröcske mindössze kb két körömnyi méretű hogy bárhová el lehessen dugni a helyiségben. A panel a nyáktervezéssel, a nyák elkészítésével és beültetésével együtt megvolt kb fél óra alatt, utána a programozás még egy kb 5-6 óra volt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Micsoda emberek vannak... vica-verza...
(#) papus51 válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Milyen munkahely az ahol tévézéssel töltik az emberek az idejüket?
És van-e még felvétel?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
.Biztosan nyugdíjas...
(#) Attila86 válasza papus51 hozzászólására (») Jan 26, 2014 / 2
 
Hopsz, most lebuktunk. Ügyeletes munka. Ha baj van akkor azonnal el kell hárítani a hibát de ha nincs hiba akkor nincs.

Szerk.:
Az áramkör továbbfejlesztése az lesz hogy kötök a PIC-re még egy infra vevőt is hogy a kis kütyü tudja hogy épp melyik csatornát nézi a kolléga. És így nem csak holmi random kapcsolgathatná a tévét hanem interaktívan! Felhangosítja? Pár másodperc múlva visszahalkítja ugyan akkorára!
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
(#) sargarigo válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Ez aztán a technika! Anélkül világít a jobb oldali led, hogy be lenne kötve az áramra!
Ilyen nekem is kell!
(#) elektroncso válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Lebuktam...
Amúgy csak a vaku villant bele.
Következő: »»   1134 / 1675
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem