Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 570
(#) otto54 válasza Edit hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
A fűtési rendszer részt ilyenkor célszerű "nyomás próbázni".
Ehhez,ha nincs műszaki vénájú a családban,akkor célszerű fűtésszerelő segítségét igénybe venni.
Lényege:
A fűtési rendszerre önálló nyomásmérő felszerelése,valamint leválasztása a kazánról. A benne lévő víz leeresztése,majd vízzel történő feltöltése. Kb. 2 bár legyen a nyomás. Ezután figyelni,hogy változik-e a nyomás. A nyomás nem csökkenhet,mert,akkor valahol szivárgás van a rendszerben.
Nehezíti a dolgot,ha automata légtelenítők vannak.
Azért kell leereszti a vizet,mert ahogy szoba hőmérsékletűre csökken a hőmérséklete,a nyomás változni fog és nem fogjátok tudni,hogy mi történt.
Valahol szivárog a rendszer,vagy csak a hőmérséklet változás miatti nyomásváltozást látjátok.
Ha gyors a nyomásesés,akkor valószínűleg valahol nyoma is lesz a víznek.
Üdv. Ottó
(#) VIM válasza Edit hozzászólására (») Jan 14, 2011 1 /
 
Szia! Akkor most megjavult, vagy még mindig probléma van a nyomással? Feltölteni mindig a kézi feltöltővel kell és csak utántöltésre használni az elektromosat.
(#) Edit válasza VIM hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Szia!
Továbbra sem javult meg, viszont szerelő híján kénytelenek voltunk csinálni valamit, mert a kétéves kislányom nehezen tűrte a fűtetlen időszakokat. Egy fűtésszerelő ismerősünk betett egy 24 l-es kiegyenlítő tartályt, így most csak naponta kétszer áll le a kazán A1-es hibaüzenettel. Ilyenkor csak utántölteni kell és indul. Viszont ettől a hiba nem szűnt meg, csak ritkábban ébredünk éjszaka arra, hogy hideg a lakás.
(#) szerviz válasza Edit hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Hát, kedves Edit, elég elkeserítő a helyzeted!
Mivel nem találtatok látható vízfolyást, ezért először azt kellene eldönteni, hogy a fűtésrendszer vagy pedig a kazán szivárog-e. Ehhez legalább félnapos fűtésszünetet kellene tartanotok, és a következőt csinálni: amikor visszahűlt a fűtésvíz, akkor elzárni a kazánnál lévő csapokat, a rendszer víznyomását felírni, majd kitartóan várakozni. Aztán még mindig várakozni.........
Ha van nyomásmérő az így szétválasztott rendszer mindkét oldalán, akkor egyszerű a helyzet, látod, hol esik a nyomás. Ha csak a kazánon van mérő, és ott esik, akkor Ő a bűnös. Ha a kazánon nem esik a nyomás, de a fűtéscsapok kinyitásakor hirtelen leesik, akkor a fűtésrendszer ereszt valahol.

Az ne tévesszen meg, hogy a kazánon nem láttok folyásnyomokat!
Mivel INKA kazánod van, ami kondenzációs, ezért az esetleges lyukadás lehet a "belső" füstgázoldali részen, így a szivárgó víz a kondenzvízzel együtt szépen távozik a csatornába, és így hiába keresitek a hibát.
Ez sajnos elő szokott fordulni.
(#) Edit válasza szerviz hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Az elmúlt két hónapot folyamatos kísérletezéssel töltöttem. A fűtésrendszerünk 3 éves. Minden csövünk padlóban megy, de kötések csak falon kívül vannak. Ezeknél nem ereszt sehol. Addig már eljutottam, hogy a bibi a kazánnál lehet, csak azt nem tudtam még megemészteni, hogy a szerelő ötletei kizárólag a kazántest cseréje, sőt az egész kazán cseréje körül forognak és semmi több. De egy 3 éves (ebből két évet üzemelt teljes gőzzel) 280 EFt-os kazánt kidobni?!
Megmértem már azt is, mikor mennyi kondenzvíz folyik el. Ha a belső részen lyukas, ahogy írod, állandóan folyik a kondenzvíz, vagy csak akkor, amikor a kazán éppen "dolgozik"?
(#) Gasoline hozzászólása Jan 15, 2011 /
 
Sziasztok!

Immergas Eolo Star kazánunkkal lépett fel olyan probléma,hogy meleg víz használat során megynyitás után a melegvízről egyszer csak átvált és csak hideg víz folyik és belekerül talán 1 percbe is,amíg visszajön a meleg.Utána már nincsen probléma.
Elzárás után kezdődik előlről az egész.Sajnos a szerelő sem tudott igazán mit mondani,(egyelőre csak egy ismerőssel beszéltünk),csak hogy a nyomást az előírt értékre állítsuk.
Ami ez utóbbit illeti,nincsen vele gond.A radiátorokat is rendben felfűti.Tudnátok segíteni?

Üdv.Zoli
(#) otto54 válasza Edit hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Üdv.
A kondenzvíz ebben az esetben a fűst gázban lévő pára lecsapódása.
A normál kazánokban magas a füstgáz hőmérséklet ezért a pára a kéményen távozik,a kondenzációsnál pedig lecsapódik.
A jellegénél fogva üzem közben (keletkezik).
Amennyiben leállított kazánnál is folyik a "kondenzvíz",akkor az nem kondenzvíz,hanem a kazántest megrepedése miatt a kazánba folyó a fűtési körből származó víz.
Kazánt leállítva,ily módon lehet következtetni a repedésre.

Megjegyzés:
A kiegyenlítő tartály ebben az esetben zárt tágulási tartály. A kiegyenlítő tartály nyitott fűtési rendszerekben van,amely ma már igen ritka.
Csak a rend kedvéért említettem meg!

Üdv. Ottó
(#) szerviz válasza Edit hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Tehát mégegyszer..........

Először egy kettéválasztott próbát kell végezni a fűtésrendszeren, amikoris elválik, hogy hol keressük a hibát! Amíg ez nincs megcsinálva, addig csak feltételezésekre alapozhatunk, ami csúnyán félreviheti a javítást.
Az, hogy a padlóban nincs csőkötés -ami egyébként alapkövetelmény- még nem biztosítja a szivárgásmentességet. Láttam már elég reiser-csavart, amit utólag fúrtak le a padlóba...........
vagy láttam segédmunkást, aki a lefektetett fűtéscsöveken tolta végig a teli talicskát.......

De beszéljünk a kazánról.
Ez a belső oldalon lévő repedés vagy lyukadás elég sunyi hiba! Előfordul, hogy csak fűtés közben, meleg állapotban ereszti el a vizet, ezért hidegen hiába lesed a csöpögést.
Én a következőt csinálnám:
bevállalnám az egynapos fűtéskimaradást, csapokat elzárnám, kondenzvízcsövet kivenném a szifonból és külön edénybe tenném.
Nyomásmérőt kétségbeesetten és reménykedve figyelném...........
Ha a nyomás esik és a víz csöpög, akkor nagyon káromkodnék és új kazántestet rendelnék.
Ha nyomás nem esik és víz nem csöpög, akkor a kazánt nyári állásba tenném, és úgy figyelném tovább. Ugyanis az INKA nyári állásban is melegen tartja a kazántestet -időnként bekapcsol, felfűt- , így létrehozva az üzemi hőmérsékletet a meleg állapotbani szivárgást is ellenőrizni tudom. Ilyenkor alig képződik kondenzvíz, mert a kazántest nagyon gyorsan felmelegszik és "kimászik" a kondenzációs tartományból. Tehát a csöpögő víz fűtésvíz. természetesen a nyomásnak is esnie kell ilyenkor.
És azt sem véletlenül írtam, hogy az INKÁKnál előfordul belső szivárgás................
(#) szilá hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Sziasztok,

Tudna valaki segíteni?
A problémám Star(mást nem tudok róla mert semmilyen más felírat nincs rajta) nevezetü kombi kazánomnál a túlfolyón folyamatosan folyik a víz és a nyomás 3 bár felett van.Mi lehet a hiba?
Egy ismerösöm szerint a hőcserélő kilyukadt.valamilyen cső a csőben típusu hőcserélő azt mondja.Lehet ilyet javítani vagy cserélni kell?Kb mennyibe kerül?
Elöre is kk.
Üdv:Szilá
(#) ptesza válasza szilá hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Nem a hőcserélő.

Ez tipikusan a kiegyenlítő tartály hibája. Engedd le a rendszerről a nyomást ,és hagyjad nyitva egyenlőre. A kiegyenlítő tartály tetején találsz egy szelepet, amin autós keréknyomás mérővel tudsz mérni . 1-1.2 bár körül kellene lenni benne.Ha nincs meg pumpálj bele. Ezután fel kell tölteni a rendszert és légtelenítés után be kell állítani a rendszer nyomását a tartály nyomásánál 0.2-0.3 bárral nagyobbra. Tehát 1.5-re .Ekkor a nyomás nem fog jelentősen változni a hőmérséklet változás miatt.
(#) qvilly hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Junkers Ceraclass ZW 24-es kombi cirkóm van, a fűtés megy rendesen, viszont a melegvíz-csinálással problémám van:

Ha nem nyitom meg telejesen a melegvizet pl a mosdónál (tehát viszonylag kis intenzitással engedem), akkor a cirkó felfűti a vizet, majd nem vesz vissza a melegítés intenzitásából. Ekkor gondolom érzékeli hogy túlmelegedett valami, és leállítja a melegítést. Erre egyre hidegebb lesz a víz, majd ismét bekapcsol. Felfűti, majd lekapcsol...
Ez így megy amíg engedem a melegvizet. Nagyomn rossz így pl zuhanyozni! Attól is félek hogy valami nagyobb baja lesz egy idő után...
Érdekes, hogy amikor maximumon engedem a melegvizet a csapból, akkor nem áll le a melegítés, gondomom mert nem tudja túlmelegíteni (mivel annyira hideg a bejövő víz és nagy a mennyisége).

Próbáltam a cirkó bejövő hidegvizét szabályozni, valamint a készítendő hidegvíz hőfokát is, de semmi javultás.

Volt nálam szerelő, kicserélt szenzorokat, hőcserélőt, de semmi javulás.
Elektronika-cserét akar, ami kb 70 ezer Ft.

A masina kb 3 éves...

Tud valaki valamit mondani erre?

Köszi előre is!
(#) ptesza válasza qvilly hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Másik hozzáértő szerelőt javasolok.
(#) konop válasza qvilly hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szia!

Ez hőmérséklet szenzor hibának tűnik. Ha a szerelő ezeket kicserélte, és így se javult meg, akkor vagy kontakt hiba van a szenzor csatlakozójában vagy tényleg panel
(#) Hajdula hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Sziasztok
immergas eolo star 24 kazánomból hogyha melegvizet szeretnék engedni,előtte be kell kapcsolnom a fűtést mert különben a gázszelep irgalmatlan csörömpölését követően a kazán kikapcsol és újraindúl.Hibakódot nem ír ki.mi lehet baja?
(#) Hajdula hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Egyébként a fűtésem is csak akkor működik ha nem teljes teljesítményen dolgozik.De ha igen akkor a gázszelep ugyan úgy zizeg
(#) szerviz válasza szilá hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
A "Star" a kazánod keresztneve, tudni kéne a vezetéknevét is!

Keress gépkönyvet, jótállási jegyet, vagy vedd le a kazán előlapját, alatta találsz géptáblát!
(#) isthort hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Szevasztok!
Colibri KK-E kéményes kombi. Probléma: ha leveszem a hőfokot 1-2 C fokkal (ha elmegyünk otthonról vagy éjszakára) akkor, mikor újra bekapcsolna piros led-el letilt. Megfigyeltem, mikor lehűl a víz és bekapcsolna elindul a szivattyú gyorsabban kezd villogni a zöld led, éppen mikor begyújtana, letilt. Különben szépen fűt. Még annyit, hogy zuhanyzáskor változik a víz hőfoka.
Köszönettel: István isthort@freemail.hu Tel.:25/433050
(#) konop válasza Hajdula hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Szia!

Valószinűleg a hőcserélőd van levízkövesedve, savazni kell.
Ebben a kazánban bitermikus hőcserélő van, ezért ajánlatos a melegvíz ág mellett a fűtés ágat is savazni.
(#) isthort válasza isthort hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Helló!
Karbantartás után valószínű hogy megszűnik ez a hiba? Mit kel ilyenkor jobban kitisztítani? Mennyibe kerül egy karbantartás? (896090)
(#) mugab válasza isthort hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Mivel én alacsony nyomásra gyanakszom a víznél, ezért szerintem a karbantartás megoldja ha hidegen 1 bar fölé kerül a nyomás.
Kitisztítani meg általában a hőcserélőt meg a gázrózsát ajánlatos, a gázrózsát leginkább leszedve és kirázogatva belőle az amúgy belehulló törmeléket, a hőcserélőt meg alul felül puha kefe, porszívó. Aztán persze nem árt a kéményt és környékét is kitakarítani nomeg a kazán alsó részét. Illik ellenőrizni a tágulási tartály épségét nyomását is. A gázkészülék szerelők szoktak még CO, Co2 mérővel meg gázáramlás- nyomás mérővel is rendelkezni...
Megint csak szerintem, 5000Ft alatt nem megúszható, 15 000Ft felett meg pofán csapandó a vállalkozó ha nem kell alkatrész.
(#) jagerv hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Sziasztok!
Én is több alkalommal segítettem már a fórumozóknak, csak más témában, most nekem lenne szükségem segítségre.
Van egy elég öreg, de mindeddig megbízhatóan üzemelő JUNKERS ZWR 15KG... típusú kombi fali kazánunk. Amikor a termosztáton beállított érték közelébe érkezik a lakás hőfoka, úgymond "darabossá" válik az égés, elkezd ki-be kapcsolgatni a főláng. Néha lejebb szabályozza, de aztán gondol egyet és kikapcsolja, majd újra be, mintha nem tudná eldönteni, hogy égessen vagy ne. Ez elég erős csattogással, néha böffentéssel jár. Egyébb iránt tartja a beállított hőfokot, és melegvizet is ad, ilyenkor semmi hibát nem ad. Régóta csinálja már, de annak előtte nem volt ilyen. Ha a gyári termosztátot leveszem a szoba faláról, akkor sem szűnik meg a hiba, akkor a készülék saját belső termosztátja szabályozza, de sajna ugyan így. Mi lehet a hiba?

Nagyon megköszönöm, ha valakinek van valami tippje, esetleg találkozott már ilyesmi készülékkel, és tud tanácsot adni.

Üdvözlettel: Jáger Viktor
(#) ptesza válasza jagerv hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Ha nincs rajta termosztát hanem fixen átkötve,akkor vízhőfokra dolgozik, mondjuk 60 fok. Ha a visszatérő hőmérséklete is eléri a 60 fokot akkor már biztosan megáll. Nem ismerem azt a típust , de legelőbb megkeresném az említett érzékelőt.
(#) isthort válasza mugab hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Helló!
Köszi a gyors választ. Kihívtam a szerelőt egy karbantartásra. 12eFt-ból megúsztam, de mondta hogy a gázszelepet nemsokára cserélni kell, mert lassan nyit. Ez nem javítható, ha igen hol? Megszünt a letíltás. Most az a poblémám, hogy beindul nagyobb lángon utánna elhallkul, gondolom ahogy kell, és 1-2 perc múlva hangosan megy, mintha forralná a vizet, de nincs midíg igy. Lejjebb kellene venni a lángot?
Előre is köszi a válaszokat.
(#) motom hozzászólása Jan 20, 2011 1 /
 
A gázszelepen van egy nagy lezáró anya, az alatt van gázmennyiség szabályzó
(#) holusoft válasza isthort hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Kedves Fórumozók!
Még mielőtt mindenki a gázszelepet babrálná megosztanám veletek mai kis történetem.Adott egy Saunier D. Renova Star c24 (kéményes) készülék.Alap probléma hogy nem működik rendesen melegvíz készítés közben.A probléma már ott kezdődött hogy a fehér burkolat sárgára volt égve.A készülék belülről teljesen szétégve,kormos kazántest amin már abszolút nem megy át a hő,oldalt kicsapó láng,szétégett gázégő és égőtér szigetelés,füstgáz stb.Kedves handyman villanyszerelő rájött hogy az általa vásárolt 24Kw készülék valamiért nem akarja kifűteni a 2x140 m2 házat és kicsikét feljebb vette a teljesítményt a gázszelepen,csak arra nem jött rá hogy ez a készülék gyárilag (potin) 15kw teljesítményre van álítva a fűtési max.Ez azt eredményezte hogy a fütésnél el érte az eredményt de melegvíznél kb. 34 kw névl. teljesítmény volt.Amikor potin beállítottuk a max. 24kw akkor az égőn kb.32Kw.A készülék 4 éves de jelenleg úgy nézz ki mint egy szeneskazán. Tegnap volt egy hasonló , ott csak egyszerűen a tulaj nem akart szerelőt hívni karbantartásra.Készülék ugyanaz,teljesen ledugult kazán,kicsapott oldalra előre a láng,szétolvadtak a kábelek,ntc,füstgáz szenzor,égőtér.A tulaj levette az elejét plussz az égőtér szigetelés elejét mondván hogy úgy aránylag működik.Nem kell mondanom hogy a füstgáz nem volt hülye és megkerülve a ledugult kormos kazánt megkerülve kihúzott a kémény felé.NEM!!!Beáramlott a fürdőszobába ahol minden este két 10 év körüli kisgyerek fürdik.Tehát még mielőtt azt tanácsoljuk másnak hogy tekergesse ide oda az gázszelepet és van is aki megcsinálja ,gondolkozzunk el azon hogy nem mindenki ért mindenhez (Tisztelet a kivételnek).Nagyából ennyi.Ha nem tetszik eme hozzászólásom lehet törölni.Köszönöm
(#) mugab válasza isthort hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Szerintem igen.
(Meg lehet hogy a rendszert sem ártana átmosni... majd tavasszal)
(#) ptesza válasza holusoft hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Akit én így ismerek az hipó +sósav keverékkel takarított 2 percig... Persze mindig vannak kivetélek.

Van egy optimális lángmagasság amitől eltérni értelmetlen, és teljesen felesleges.
(#) konop válasza isthort hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Szia!

Általában a vízkövesedés miatt ad sisegő hangot, savazni kell, utána nem fog sisegni. A lángot lejjebb lehet venni, azzal csökkenthető a sisegés, de kell hozzá műszer, szerelővel kell csináltatni. A gázszelepet javítani nem lehet, csak cserélni.
(#) jojokos hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Sziasztok?Olyan problémám lenne,hogy van egy Saunier Duval Renova C24e kazánunk,és erre szeretnék kérni egy beállítási segítséget.5 éves már a kazán,de valamit elnyomagattunk rajta,ugyanis ahol van a termosztát ott ugye bár teljesen jó a hőmérséklet,de az ettől 6 méterre eső másik szobában nagyon hideg van,míg a termosztátos helységben van 21 fok addig a másik helységben 19 fok van Pedig régebben ebben a másik szobában volt a legmelegebb.Ez a cirkó 120m2 fűt be,véleményetek szerint hogyan állítsam be fűtőviz hőfokát és az n-t,valamint milyen hőfokú legyen a melegvíz ellátás.
A bar nyomás1,4.Külső időjárásszabályzó nincs.

Remélem valaki a segítségemre lesz

Válaszotokat előre is köszönöm.Jojokos
(#) ptesza válasza jojokos hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Lehet le kellene légteleníteni azt a radiátort. Nem lehet ,hogy termófej van a radiátoron ,és az akadozik ,szorúlgat?
Következő: »»   20 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem