Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 259
(#) zhollo hozzászólása Aug 5, 2011 1 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérek, Candy CSF 4570 E mosogatógépünk 3,5 éves hibátlan működés után megállt. Az első három LED világított, gépkönyv szerint "hosszabb melegítési idő, de nem éri el a kívánt hőmérsékletet".
Szerelő megnézte, de nem találta meg a hibát, szerinte panel csere. Ezután magam álltam neki a hibakeresésnek. Odáig jutottam, hogy a fűtőszál melegít, ha közvetlen kap áramot. A vezérlő panelen a nagy jelfogó nem ment, azt kicseréltem, de a jelenség ugyanaz. A termosztát hidegen 8 k ohm körüli, melegítésre csökken kb. 2-3 k ohmig. Ez jó érték? Ha valakinek ötlete van megköszönöm.
(#) zoli_varga válasza zhollo hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Nézd meg hogy a panelon a relé megkapja e a vezérlést.
(#) John Franklin hozzászólása Aug 7, 2011 /
 
sziasztok. Lenne nekem egy FAGOR 1LF-020S típusú mosogatógépem, és ma olyan hiba történt vele délután, hogy talán, de nem biztos, de az első öblítés után a gép elkezdett 4-et sípolni, kiírta, hogy "túltölés", ami gondolom túltöltést akar jelenteni. Azt olvastam, hogy a gép érzékeli a túltöltést/túlfolyást és a keringető szivattyút le, a leeresztő szivattyút meg elindítja. Ez így jó is, mert az egyik szivattyú az folyamatosan megy.
Tudna esetleg vki segíteni, hogy mi lehet a hiba oka, és hogy hogyan lehetne orvosoln?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok.
(#) zoli_varga válasza John Franklin hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Nem habzott be nagyon?
(#) John Franklin válasza zoli_varga hozzászólására (») Aug 7, 2011 /
 
Nem, nem habzott be, bár nem tudom ezt hogy érted pontosan. Ami viszont furcsa, és még a dologhoz hozzátartozik, hogy a tartályban, ahol a vízlágyítónak a helye, addig mindíg szép tiszta víz volt, ma meg eléggé piszkos víz jött ki belőle, mikor lecsavartuk a tetejét. Na viszont ez így nincs rendjén, mert ott nem lehet piszkos víz.
(#) John Franklin válasza John Franklin hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
Egy kis update:

A gép alját és oldalsó burkolatát eltávolítva észrevettük, hogy valahonnan a sótartály felöl jön a víz, belecsöpög az alsó edénybe, megemeli a hungarocel úszót, ami elindítja a szivattyút, és lelövi a programot. A tálcát kivettük, tehát a víz most le tud csöpögni, vagyis a gép használható, de a fő gond még mindíg ott van, hogy nem tudjuk pontosan, hogy a víz honnan szivárog. Mert hogy a sótartálynál csepeg le, az nem azt jelenti ugye, hogy a víz onnan is jön. A legvalószínűbb persze a sótartály repedése/lyukadása, amit talán nem lesz olyan nehéz befoltozni, a gond, hogy nem tudjuk azt a részt ott szétszedni/jobban odalátni.
Ha vki esetleg tud ez ügyben segíteni azt nagyon megköszönném.
Sziasztok.
(#) tibibalogh520 válasza John Franklin hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
Szia!
A sótartály fedelét mikor letekered, van ott még egy nagy műanyag "anya" (ugyan az a menet van benne, mint a kupakban ami van. Ez az anya fogja a sótartályt a rozsdamentes ház lukába.
Nos ott lennie kell egy gumi tömítésnek is(a tartály, és a lemez között), azt nézd meg.
Lehet, hogy elég lesz az anyán húzni(bár nem valószínű, hogy az magától kilazul...).
(#) John Franklin válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /
 
Hm...elég érdekes...alábakoltuk a gépet, és alá tudtunk nézni, hogy honnan csöpög. De a csöpögés megszűnt,szóval most úgy néz ki megint jó lesz egy darabig. Az oldalsó tartály alatt van egy kis műanyag folyóka, az nem tudom mi lehetett, de ott csöpögött, sztem csak túlfolyó, szóval az nem avatkozhatott be. De akkor nem tudom mi
Na mindegy, most jó, az alsó tálca nem lett visszatéve, így ha csöpög, akkor a járólapra csöpög, és nem áll meg az egész mosogatás. Mert ha esetleg nem lennénk otthon, a szivattyú meg megy, le is ég, mert nincs mi hűtse.
Mindegy, köszönöm a válaszokat. Ha még gondja lenne, akkor írni fogok. Na sziasztok.
(#) unorbi hozzászólása Aug 8, 2011 /
 
Sziasztok

Nekem lenne egy Whirlpool ADG 7550 Mosogatógépem.
Minden program beállítása után kb 10 perc mulva el kezd villogni a start led, és közben sípol addig míg meg nem nyomom hosszan.
Ha valaki tud segíteni megköszönném.
üdv.Norbi
(#) mbALI válasza zhollo hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Szia,

Olvass vissza a fórumban, kondira tippelek nálad is. Leírtam, h hogy kell cserélni.

Üdv: Balázs
(#) mbALI válasza lehelet hozzászólására (») Aug 9, 2011 /
 
Szia,

hasonló baja volt nálunk is a gépnek, nem indult el a szárítás... a Panelen egy kondicsere 200 Ft-ért mindent megoldott.Egy próbát megér, mielőtt szerelőt hívsz. Olvass vissza, leírtam, h hogyan kell..

Balázs
(#) zhollo válasza zoli_varga hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
Megmakacsolta magát a szerkezet, semmit nem hajlandó csinálni. Bekapcsolni be lehet, villog az előmosást jelző LED, de semmi nem történik.
(#) szép károly hozzászólása Aug 11, 2011 /
 
sziasztok Indesit mosógépem van kezdetek óta nagyon sok baj volt vele most 4 éves de már minden ki lett rajta cserélve a dob, oldalsó borítás ami rozsdás az nem lett cserélve meg a csapágyak azon kívül minden negyedik motor van benne különben felültöltősről van szó most az gondom hogy nem melegíti a vizet kivetem a fűtő betétet mivel nincs műszerem úgy ellenőriztem le betétet előtte leraktam a földre egy szál vezetéket kötöttem a fűtő betétre a másik felét bedugtam konnektorba de a fázis oldalba fázis keresővel ráérintettem és világított gondolom hogy zárlatos a betét van egy olyan mind ha egy hőkioldó lenne valóban az?
(#) zoli_varga válasza zhollo hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
Ezt találtam.
kicsomagolás után pdf fájlt kapsz.
(#) zhollo válasza zoli_varga hozzászólására (») Aug 13, 2011 /
 
Köszönöm!
Nekiállok kísérletezni.
(#) Roky hozzászólása Aug 13, 2011 /
 
Sziasztok!

mosogatógép típusa: Siemens SE54678/13

Működik, csak egy kicsit furcsa. Van neki egy kétdigites LED kijelzője, amin a hátralévő időt mutatja. Régebben még szokott indításnál 2H-t kiírni, vagyis, hogy több idő van hátra mint 99 perc, azonban újabban soha.

Mindig kilencven valahány percesek csak a mosogatási idők, ami ugye viszonylag kevés a legtöbb géphez képest. Ráadásul az automata program mire odaér, hogy felfűtötte a vizet, már el is jött az öblítés ideje és engedi is le. Ez nekem kicsit gyanús.

Elég idős gép, neten nem is nagyon találni semmit. Talán elöregedett egy kondenzátor? Mi lehet a baj?
(#) bagdi hozzászólása Aug 18, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék: CANDY CD 353 S típusú mosogatógép nem fűt, kimérve termosztát hiba van! a termosztát raktári száma: 91200490! Nem lehet kapni... bármilyen megoldás érdekelne!!
(#) zolika60 válasza bagdi hozzászólására (») Aug 18, 2011 /
 
Ez az? Bővebben: Link Valami hasonló biztosan kapsz az Orczyban.
(#) hydro hozzászólása Aug 18, 2011 /
 
Hello !Van egy whirpool adp 4420 mosogatogepem.Bekapcsolas utan indul,majd megall viz nincsbenne.Magnesszelepet neztem,jo.Neha elindult ha 5-10szer bekapcsoltam.Merre keressem a hibat?
(#) bagdi válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 19, 2011 /
 
Köszi!!
(#) haromc hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Üdv!

Nekem egy ORION ODE-712-es mosogatógépem van. Az a baja, hogy csak mos és mos megállás nélkül, egy bizonyos időnél mindíg beragad és mos tovább, de a számláló nem számlál visszafelé, hanem megál. Egyszer kiírt 3-as hibakódot, ami azt jelenti, hogy biztosíték illetve fűtőszál hiba, megnéztem mind a kettőt és nem velük van a baj. Mit tegyek, mi lehet a probléma, tudnátok valamiben segíteni?
Előre is köszönöm
(#) tibibalogh520 válasza haromc hozzászólására (») Szept 13, 2011 / 1
 
Szia!
A vizet felmelegíti?
Mert ha nem, akkor addig nem engedi továbblépni a programot, míg a szükséges vízhőfokot el nem éri...
Ellenőrizd le, a fűtőszálat, áramláskapcsolót(ha van) vízszint kapcsolót, vezérlőpanelen a fűtésrelét, és annak forrasztását, stb...
(#) _pda_ hozzászólása Szept 23, 2011 /
 
sziasztok, nekem egy Siemens SE26A250EU mosogatógéppel lenne problémám
tavaly valamikor észrevettem, h alul nem mosogatja el az edényeket rendesen
szétszedtem miszlikre a gépet, kitakarítottam mindent sterilre, amiben lerakódás találtam
szétszedtem azt az egységet is, ami egy léptetőmotorral szabályozza a lyuktárcsát, h melyik mosogatókarhoz engedje a vizet
kipróbáltam a motort is akkor direktbe 220-al, forgott szépen
egy hibát viszont elkövettem, nem néztem meg pontosan, h a lyuktárcsát melyik állásban kell visszarakni a helyére a 4 lehetőség közül
elmentem a BSH-ba, ott a szervizes főmuki adott egy robbantot rajzot az egész gépről, de azt mondta, h ők ezt az egységet sohasem szedik szét, hanem komplett cserélik
na, mondom ezzel ki vagyok a vízből
gyötörtem egy darabig, h had beszéljek egy szerelővel, mert nem hiszem, h ezt még nem szedte szét senki, és ne tudná, h hogy áll a belsejében az a nyomorult tárcsa
igérgette, végül nem lett belőle semmi
végül kitotóztam és összeraktam a gépet
ment is rendesen idáig, de mostanában megint nem mosogat alul
olyan, mint ha nem forgatná el a tárcsát
azt nem tudom, h ez lehet e program hiba esetleg, vagy mindenképp alkatrész probléma
nem sok kedvem van szétszedni megint az egészet darabokra, mert ez a nyomorult motoros egység a leges-legalján van a gépnek, alulról meg az aquastop miatt hozzáférhetelen
amikor ezt a hibát először észrevettem, arra gyanakodtam, h amikor csak felső kosár mosogatással használjuk, utánna nem hajlandó mosogatni alul
mosogatás közben kapcsolgattam ki-be, nyomogattam a gombokat, nyitogattam az ajtót, és egy ilyen sorozat után volt, h elindult az alsó kar is
ezért szedtem szét a gépet, mert KH-ra gyanakodtam
most már ez sem segít, tanácstalan vagyok
találkozott már valaki ilyen problémával?

köszi előre is
(#) bvarga78 válasza bvarga78 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Újra én vagyok,kicseréltük a kondit de még így is időközönként nem csinálja végig a programot.Van amikor nem engedi le a vizet és persze így nem is szárít,van amikor pedig még a tabletta bedobásáig sem jut el.Máskor meg végig csinálja úgy ahogy kellene,hogy működjön.Kezdem azt gondolni,hogy ez a mi büntetésünk,hogy már nem nagyon szeretünk kézzel mosogatni.Az biztos,hogy én mindenkit lebeszélek arról,hogy vegyen mosogatógépet.Mostmár tanácstalan vagyok de ha van valami ötlete valakinek azt szívesn fogadom.
Üdv:bvarga78
(#) Stipeki hozzászólása Okt 12, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy kérdésem, hogy a mosogatógépem végigcsinálja a programot rendesen de nem melegiti a vizet közben. Hol keresem a problémát? Létezik, hogy csak a fűtőszál ment ki? Ez egy AEG gép. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) koncz.lajos hozzászólása Okt 14, 2011 /
 
Sziasztok. Egywhirpool adp-4527-es gépről van szó.Bekapcsolás után a viz áramlik bele,majd összegyülik az alján,ahonnan a szivattyú kitermeli szennyvizbe,mintha már elhasznált viz lenne.Eközben se nem takarit,se nem fűt se a mosogatószer rekeszt nem nyitja ki..viz be,viz ki.. Tudna valaki segiteni,hol lehet a hiba? Köszönöm. Lajos.
(#) teide75 hozzászólása Okt 15, 2011 /
 
Sziasztok,



Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van nekem Candy CSF 4575 EX mosogatógépem és vmi miatt nem fut végig a program. Ha elindítom elkezd előmosni, majd kiengedi a vizet és újra kezdi az előmosás és közte elalaszik minden lámpa még a power is, majd magától bekapcsol újra és ismétli a folyamatot. Van ötletetek, hogy mi okozza? Mit kellene tenni?



Köszönöm a választ előre is!!
(#) Stipeki válasza koncz.lajos hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Hasonló gépem van nekem is ezt csinálta a szerelő kicserélte a vezérlőpanelt /20000ft/ és nem lett jó akkor elzavartam mert hároszor jött visszagariba, majd utánna néztem és a labirintusban vanegy érzékelő ami tönkre ment de csak egy ben lehet csertélni 8500ft volt interneten rendelve a whirpooltol. Ugy tudod ellenőrizni ha még nem fingott ki teljesen, hogy leveszed szemben állva a baloldali lemezt és ott van a az oldalán egy nagy müanyag csőrendszer. Abban bal alján van egy kiss érzékelő ami mögött forog egy kerék. Ez az érzékelő szokott tönkre menni ha ez ránézésre nem hibás mozgasd meg egy kicsit. Csak vigyázz mert bekapcsolva ráz . Valamint kiveszed az egész labirintust és átmosod zuhannyal egy kis vizkőoldo segítségével. A végén már ez sem segített nekem és akkor cseréltem az egészet. Remélem tudtam segíteni.
(#) zoli_varga válasza Stipeki hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
Üdv nekem is AEG (favorit aaactive) van. a panelen levő relé ami a fűtőszálat kapcsolja az égett szét nekem, illetve a lába kiolvadt az ónból. Cseréje pár száz Ft.-ból megoldható.
(#) Stipeki válasza zoli_varga hozzászólására (») Okt 17, 2011 /
 
köszönöm a tippet megnézem. Itt a panel allul van mint a whorlpooloknál vagy az ajtóban??
Következő: »»   12 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem