Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   89 / 259
(#) hadnagyakos hozzászólása Júl 20, 2014 /
 
Sziasztok!

Egy Bosch SGS43C32EU típusú mosogatógéppel küzdök a héten. A program egyszerűen nem halad benne. Elindítás után csak folyamatosan ereszti be a vizet, a hátralévő idő nem csökken. A túltöltésvédelem néha kiszivattyúzza a vizet, de továbbra is ereszti be. Ezt gyakorlatilag addig csinálja amíg be van kapcsolva. Hibaüzenetet nem dob.
Régebben volt probléma a az átfolyásmérőjével, akkor hasonló hibajelenséget produkált. Akkor csak egy egyszerű kontakthiba volt. A vizsgálódást ezzel az alkatrészzel kezdtem, de most rendben van, a jele eljut a vezérlőpanelig.

A vezérlőegységgel szerintem minden rendben van, induláskor a szokásos dolgokat megcsinálja, csak utána nem halad a program. Olyan, mintha egy szenzor jelére várna, mint az átfolyásmérő, de az most működik.

Találkoztatok már ilyen hibajelenséggel? Mit lenne érdemes még átnézni?

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) botesz válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
És ha ráakasztod a műszert az átfolyásmérő 2 végére akkor ott az 5v?
(#) HA5AWS válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 20, 2014 /
 
Sziasztok!
Elsősorban köszönet botesz fórumtársnak a segítségért. A gép jól működik. Típusa Candy CED 110. Remélem nem baj ha leírom tapasztalataimat a gép javításával kapcsolatban. Jó munkához idő kell lassúhoz meg rengeteg. Előzmény: A lúgszivattyú nem működött azt még az elején kicseréltem. Elkövettem egy hibát ami később megbosszulta magát, hogy a kivezető cső bilincsét nem cseréltem azonnal Aba bilincsre. Némi felmentés: nem volt itthon. Visszaküzdöttem a gyári bilincset jónak is látszott, illetve vagy három hónapig nem volt vele semmi probléma. Természetesen közben előjött egy másik hiba, hogy nem indul a keringető szivattyú csak erősebb behatásra (megemelve kicsit lekoccantottam a földre indult) feltételeztem motor szorulást, elektromos probléma nem valószínű. Elég sokára erőt vettem magamon és szétszedés után a motor teljesen könnyedén jár. Elektromosan mérve 230V megjelenik rajta. Marad a feltételezett hiba, hogy a motor indító kondenzátor hibás. Csere után ragyogóan működik. A mai javítási kódex: nincs olyan hiba ami kondenzátor cserével nem javítható A motoron lévő három bilincs cserélve. Pár nap elteltével villogás hegyek sípolás minden áll. Szétszedés felmosás után víz a tálcában. A védelem lekapcsolt. Most jött elő a lustaságom bosszúja, a leeresztő cső el tudott fordulni a szivattyún és hozzá ért a fűtőszál kivezetéséhez és átolvasztva kilyukadt. Szigetelés, rögzítés új bilincs, öröm!!! Kis tervezési problémát is látok a dologba, hogy ilyen közel van egy forró pont egy csőhöz, de ez már csak magyarázkodás.
Remélem nem haragszotok a hosszú meséért de remélem tudtam segíteni valakinek ne fusson bele hasonló hibákba.
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Semmi gond szívesen vesszük a tapasztalatokat!
Örülök hogy sikerült!
(#) hadnagyakos válasza botesz hozzászólására (») Júl 21, 2014 /
 
Ma sikerült kiderítenem a hiba okát. Bármennyire is megvizsgáltam, mégis az átfolyásmérő a hibás. Egy szervizetsől kaptam régeb a tippet, hogy próbáljak meg belefújni kiszerelve és megnézni működik-e. Ezt alkalmaztam most is és működött. Visszaszerelve azonban (nyomás alatt) már nem működik. Valószínűleg elkopott és a nyomás hatására megszorul, így ez okozza a problémát.

Hátha valakinek egyszer jól jön ez a tipp.

Köszönöm a segítséget!
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Egyébként a Candy ilyen tervezési problèmàin én màr nem lepődöm meg 2010 es robbanós mosógépei után.
(#) botesz válasza hadnagyakos hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Gondoltam hogy valami ez körül lesz mert ez okozza az
az àltalad említett hibajelenséget.
(#) mineral hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Ariston LL43S mosogatógépem (kb 7 éves). Szépen teszi a dolgát. Kivéve azt az apróságot, hogy a sótartályba mindig belebüdösödik a víz... És azt au elmosogatott edényeken is érezni lehet. Nem tudom , hogy ezt mi okozhatja. kitisztítom és egy idő után újra büdös elég bosszantó. Találtam gyári alkatrészt. Nem nagy összeg lehet, hogy ki is cserélem. Bővebben: Link
Ugyanis van rajta egy kis tartály is az oldalán az mi célt szolgálhat? Mert hogy is mondjam nem néz ki valami gusztusosan.
(#) botesz válasza mineral hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Valószínűleg a szeleppel lesz a gond ami ráengedi a sóra a vizet.
(#) Balaton hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy Whirlpool géppel küzdök, vízszenzoros és antibakteriális mosogatást is tud. Az antibakteriális programnál az utolsó 23 percen áll sokáig, mosogat, forró a víz, majd kiírja a hibakódot. F3 - fűtés hiba. Ezt többször megismételhetem csak hosszú a program, sokáig tart.
A fűtőbetét jónak tűnik, nagyon meleg, forró a víz, más programon egyébként jól működik a gép.
Van erre valami ötlet, tapasztalat?
Köszönöm!
(#) Balaton hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Az előzőhöz:
Whirlpool ADP 831 PC
Ez előtt átrágtam magam egy problémán rajta. F6 a kijelzőn, de 12x villant. Az F6-ra nem találtam magyarázatot, viszont az MDV, vagyis a váltómotor (alsó-felső mosogatás) kis érzékelő kapcsolója nem kapcsolt, megdöglött. Kicseréltem, jól működött egy darabig. Aztán a fent említett antibakteriális program vége fele megint F6 és 12x villant. Küzdöttem vele, végül egy kis kontakt hiba volt a kis kapcsoló panel érintkezőinél. Gondolom időnként be prellezett, mikor a kar, ami kapcsolja ránehezedett. Most az F3 jön. Nem lehet kondi hiba a panelon, van néhány elkó, talán bizonytalanságot okoz? Bár mértem az elkókat kondi mind, de az értéküket nem tudtam megmérni.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Szerintem mindenképp a fűtés a gond.Csak nem inverteres motor van benne?Mert ha nem kapja meg a jelet a panel akkor is berághat.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2014
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Szia Botesz!
Normál motor van benne. Azt látom a vezérlő panelon, hogy már húztak a fűtés fóliára egy kis cint, de égés nyom nincs. Lehet relé beégés? Az antibakteriális mosogatás milyen hőmérsékleten megy? Magasabban mint a normál 70 fokos?
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 22, 2014 / 1
 
Szia! Igen kb annyi lehet.F6 HIBAKÓD
További hibakódok
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Ha jól olvasom nem is F6, hanem FB, csak a B kis "b" és 6-osnak látszik. Hmmm. ez megetetett.
(#) Balaton hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Köszi, hogy felnyitottad a szemem

Az F3 ! Hát a fűtő rész jónak látszik, a relé kapcsol máskor is. Valami vezérlés mégis vacakol. Mit figyelhet ilyenkor? Mitől függ, hogy az antibakteriális programon jön elő?

Valami olyat is olvastam, hogy ilyen esetben valami szoftver gond van és átprogramozással meg lehet oldani, de nem foglalkoznak nálunk ilyennel, mert nagyon drága. Újonnan miért működhetett? Hogyan jön ide a szoftver?

Nem tudom merre nézelődjek!
(#) Balaton hozzászólása Júl 22, 2014 /
 
Azt a diagnosztikát megpróbálom, hátha kihoz valamit. A linked alapján.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
NTC t megnézheted esetleg a szórókaroknak a tárcsáit lehet hogy nem adja vissza a jelet a pozíciójáról.Fűtőbetétnél esetleg mérhetsz testzárlatot de nem biztos hogy nézi(bár wh nál sosem lehet tudni.)
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
A testzárlatot vagy valami kis áthúzást mértem, de semmi. NTC egyben van a vízszennyezettség érzékelővel, de megnézem. Lehet, hogy nem éri el a hőfokot, mivel az antibakter magasabbat akar?
A szórókaroknak milyen érzékelője van?
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Ami irányítja hogy éppen melyik szórókarhoz menjen a víz.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Egyébként a wh ok allergiásak a betét zárlatra legalább is mosógépekben.Azt a szennyezettség érzékelőt is megnézném hogy jó e.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Az MDV-re gondolsz? A kapcsolót most cseréltem benne. Igaz egy kicsit rövidebb a gomb magassága, de megtoldottam egy kis műanyaggal.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Nem tudom mi a rendes neve az ami elosztja a vizet.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
Talán van nekem még egy csere NTC és szennyezettség érzékelőm egyben. A betét meg lehet, hogy nagy hőfokon mégis áthúz!!! Cserélni fogom azt is.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2014 /
 
F12 MDV hiba! Ez a váltókapcsoló vagy motor. Rá is van írva a szerkezetre, hogy MDV. Ebben van egy kis kapcsoló, olyan mint a nyomógombok mögötti kapcsoló a panelon, csak ennek kicsit hosszabb a műanyagja, amit megnyomok. Bár van a másik fajta Wh MDV, amiben nem hosszabb, de más az alakja és kompatibilis mindkettő erre a helyre. Kipróbáltam egyébként mindkét fajta MDV-vel de semmi különbség nem volt.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Cseréltem a fűtést. Most jó lett. Megy már a második teszt.
Köszönöm a segítséget!
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Nincs mit!De akkor ezek szerint már ezek is néznek szivárgó áramot.
(#) kiscsacsi hozzászólása Júl 23, 2014 /
 
Sziasztok!!!
Van egy nagy gondom! Vásároltam egy Candy 6320 as tipusu mosogatogépet 2 éve. Eddig nem használtam, 2 hónapja van használatban csak. Az a problémám vele, ( tegnap kezdte ) hogy elkezdi a programot, szivja a vizet, aztán egyszer csak elkezd sipolni és villog a beállitott program gombja.Nem tudom mennyit sipol, mert ha 2 percig ugy hagyom akkor 2 percig folyamatosan sipol, és itt valahol azt olvastam hogy az a hibakod, ahányat sipol. szoval nem tudom, de a lényeg az, hogy amikor sipolás után leáramtalanitom, kihuzom a konektorbol, akkor is szivja a vizet!!!!!! ez hogy lehet ?? leengedni leengedi,,, de szivja áram nélkül is... gondoljátok hogy nagy baja lehet ???
Kérlek segitsetek,kiborit már teljesen!!!
(#) botesz válasza kiscsacsi hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Valószínűleg rossz a mágnes szelep ami elzárja a vizet és gondolom túltölt a gép.
(#) kiscsacsi válasza botesz hozzászólására (») Júl 23, 2014 /
 
Azt én is ki tudom cserélni vagy kell hozzá a szerelö ?
Következő: »»   89 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem