Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   295 / 580
(#) stevepapa válasza omuta hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
Tekercsit mérd ki szakadásra. Mert, hogy szaga nincs attól még rossz lehet. A programkapcsoló hátsó kamrájában vannak az érintkezői, néhányat sikerült visszahozni.
(#) omuta hozzászólása Júl 2, 2014 /
 
Azóta kiemeltem a programkapcsolót.Sajnos csőszegecsekkel van az egész szerkezet összefogatva.Az oldalán egy látványos égésnyom.A műanyag sötétbarna: szerintem ez lehet a hibás érintkező.
(#) stevepapa válasza omuta hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
Szegecselt, tudom azért megoldható.
(#) omuta válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
A szegecsvéget lefúrhatom... de a nagyobb problémám : hogyan tudom pótolni a tönkrement érintkezőt?
(#) stevepapa válasza omuta hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
Ha szerencséd van, mág használhatók egy darabig. Megtisztítod, kicsit feszítesz rajta. Főleg a rugót cseréd. Esetleg ha lesz kép róla talán van bontva kapcsolóm.
(#) palko0125 válasza omuta hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
Szia!
És az nem lehet, hogy a kondi rossz. Azt mondod, hogy a vizsgálataid alapján jó. Mi ez a vizsgálat, meg én megpróbálnék egy kondit rá nem olyan drága, hogy ne lehetne próba miatt venni egyet.
Üdv, Palkó.
(#) omuta válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
Szia!

Volt próbakondim is : az eredmény ugyanaz.De mint írtam : a vezérlés jellegéből adódik,hogy ha a centrifuga funkció hibátlan és működik : nem lehet a kondi rossz! Ezt a kondit kapcsolgatja a programkapcsoló ha centriz vagy ha mos.

Köszönöm,hogy segíteni akarsz! István
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) omuta válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 2, 2014 /
 
A programkapcsoló típusa : EC4748.01B01
Mellékelek képet is.

Köszönöm hogy utánanézel! Üdvözlettel istván
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) kilopo válasza botesz hozzászólására (») Júl 3, 2014 /
 
Az lehet, hogy nem "egy kis fehér tartály", hanem egy hosszúkás fehér cső? A domb alján van egy nagy kivezető fekete cső. Ez elágazik és az egyik ág a szivattyúhoz megy, a másik pedig ebbe a fehér csőbe, majd abból egy vékony gumicső indul el felfele.
(#) stevepapa válasza omuta hozzászólására (») Júl 3, 2014 /
 
Megnézem.
(#) velegiistvan válasza omuta hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Bocs, ha 2x küldeném el ugyanazt, úgy látom, a tegnapi hozzászólásom nem érkezett be.

Szerintem ha a centri működik is, nem feltétlen jelenti azt, hogy mosásnál is jól funkcionál a motor, mivel a két fordulat általában két különböző tekerccsel (esetleg tekercsekkel) van megvalósítva aszinkron motoroknál. Láttam olyan motort, ahol egy segédfázis tekercs volt mind a centrinek, mind a mosásnak, de olvastam olyanról is, ahol két független tekercsrendszer (azaz fő- és segédfázistekercs) volt a két fordulathoz. Aztán olyanról is hallottam, hogy a motor kétüzemű volt, vagyis lassú fordulathoz aszinkron, gyorshoz pedig szénkefés.

Botesz, jól sejtem hogyha az egyik tekercsnél van baj, az is okozhat beégést a programkapcsolón? Mennyire jó ötlet ilyenkor közvetlen a hálózatra rákötni megfelelően bekötve a motort, és úgy meggyőződni arról, hogy minden tekercs rendben van-e? Mert én első körben ebben a helyzetben ezt tenném.
(#) botesz válasza kilopo hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Az az de az egy tartály vagy ha úgy tetszik cső.
(#) maszek0005 válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 4, 2014 /
 
Igazad van, én is ezt teszem, egy fi relével ellátott konnektorból. Viszont már találkoztam olyan motorral, aminél a mosómotor tekercs volt a centrifugamotor segédfázistekercse, és fordítva.
(#) oregharcos hozzászólása Júl 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy beteg Whirlpool mosógépem.
A hibája az, hogy nem megy a program motor. Ha ráállítottam kézzel egy programra, akkor pár dolgot végig csinál és megáll. Végig néztem az érzékelőket, víz súly, ajtókapcsoló, hőérzékelő, mindet jónak találtam. Meg akartam nézni a panelon, hogy nincs-e valami hibás alkatrész, de nem bírtam szétszedni, ill. a panel forrasztási oldalához nem férek hozzá. Kivettem a motort, és motortartót, ekkor történt, hogy a kék és a piros rugós kapcsoló kiugrott a helyéről. Pár kérdésem lenne.
Lefényképeztem, hogy jól raktam-e be a kapcsolókat?
Hogyan lehet megnézni a panelt?
A motortartót hogyan lehet visszahelyezni, ugyanis a rugós kék és zöld kapcsolók elmozdulnak, és nem lehet hozzáférni, hogy helyére lehessen igazítani?
Minden segítséget előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza oregharcos hozzászólására (») Júl 5, 2014 /
 
Nincs pontos típusismeretem. De sok évvel ezelőtt javította, egy hasonló gépet. Ott a programkapcsoló motorja volt zárlatos. Kicseréltem egy másikra és ment. Azt a fogaskereket, amire az utolsó képen az ide jön feliratú nyíl mutat nem lehet kivenni a helyéről és a másik oldalba helyezni? Úgy beállítható a helyzete és utána ráteszed a kapcsolót. A képek alapján legalább is így gondolnám.
(#) otto54 válasza oregharcos hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia!
Csináltam magamnak korábban egy segédletet,hogy mit kell látni összerakva ennél a típusnál.
Ezt a képet mellékeltem csatolom.
Amennyiben kevés ez az infó jelezz,és készítek többet.
Üdv.
Ottó
(#) musaemese hozzászólása Júl 6, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy EWT 1010-es mosógépem, és olyan problémám van vele, hogy minden mosási hőfokot ugyanolyannak érzek(meleg) megmértem hőmérővel a kifolyó vizet, mindig melegebb mint 50 fok (csak addig mér a hőmérő), akkor is ha 30-ra állítom. Kinyírja a ruháim színét!! Tud valaki segíteni, mivel lehet a probléma?
Köszönöm előre is.
(#) oregharcos válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia Zolika60!
Köszönöm a segítséget! Majd délután megnézem, amit javasoltál.
Kellemes napot kívánok!
(#) kirsy hozzászólása Júl 6, 2014 /
 
Szép napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy Indesit WS84TX tipusú mosógépnél, hogy kell a programot lenullázni? Egyfolytában csak körbe forog a programkapcsoló.
Az volt a hiba, hogy elindítottuk a programot, de csak forgott a dob, a vizet beengedte, de nem ment tovább a program. A szűrőből pénzt vettünk, ki reménykedünk az volt a hiba, de most meg csak forog a program, hátha egy nullázás segítene. Köszönöm előre is a választ!
(#) oregharcos válasza otto54 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia Otto54!
A gép típusa: Whirlpool AWT 5109-1000
Nagyon köszönöm neked is a segítséget! Ez a kép annyiban segített, hogy a két kapcsolót egy tengelyre kell felrakni. Délután tudom megnézni, hogy hogyan tovább. Azt viszont nem tudom, hogy a panelhoz milyen módon lehet hozzáférni, ugyanis a programvezérlő kapcsoló tengely végén van egy nagyobb átmérőjű tengelyrész ami nem engedi, hogy kivegyem a panelt.
A tengely valamilyen formában rögzítve van a belső részhez, kerestem zégergyürűt, műanyag biztosítót, de semmit nem találok.
Sajnos nagyon sürget a család, hogy vagy csináljam meg, vagy vegyünk részletre egy újat.
Tehát beszorítottak a sarokba, a sok ruha közé
Mindenkinek köszönöm a segítséget, és kellemes vasárnapot kívánok!
(#) oregharcos válasza musaemese hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Szia Musaemese!

Nem ismerem ezt a gépet, de van pár elképzelésem. Ha jártas vagy az elektrotechnikában és műszered is van, pár méréssel ki tudod keresni a hibát. Lehet, hogy a hőérzékelővel van gond, ami a tartályba van építve. Én azt csinálnám, hogy lehúznám a csatlakozó kábelt a hőérzékelőről, és megmérném hideg víz esetén hány Ohm az ellenállása, és 50foknál mennyi. Jó mérhető eltérésnek kell lenni. Ha ez jó, akkor marad a vezérlés, ill. a fűtőbetétet kapcsoló relé vagy Triac. A relé beégett, a Triac zárlatos lett, nem tudom, hogy mi kapcsolja. A vezérlő panel és a hőérzékelő között jó-e a vezeték. Ha ez is jó, akkor a vezérlő panelon lehet hiba. Egy ismerősöm szólt, kb. 20 éve, fűtés problémájuk volt. A gép az alsó konyhában volt. Amikor szétszedtem, láttam, hogy a hőérzékelő kábelt elrágta az egér.
(#) kilopo hozzászólása Júl 6, 2014 /
 
Sziasztok,
Van egy Indesit WIL105 típusú mosógépem. A probléma vele, hogy szivattyúzás fázison nem tud túljutni. A víz gyorsan eltűnik a dobból, de a szivattyú nem áll le és a hangján is hallani, hogy már nincs víz, amit szívjon. A ti javaslatotokra megnéztem a legsűrítőt, ami tiszta volt. A dobból induló cső elején találtam egy 10ft-ost és egy másik, valamivel nagyobb fémdarabot. Ebben a csőben van egy műanyag golyó (gondolom valamiféle szelep lehet), de mást nem találtam.
Sajnos a probléma nem oldódott meg a fémdarab és a pénz eltávolítása után. Van esetleg még valami ötletetek?
(#) oregharcos válasza oregharcos hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Üdv. mindenkinek!
Csak szólok, hogy sikerült szétszednem az elektronikai részt. Most már a vezérlőpanel mindkét feléhez hozzáférek, holnap átnézem az alkatrészeket, remélem, hogy megtalálom a hibásat.
Majd beszámolok, hogy mire mentem.
Kellemes estét kívánok!
(#) maszek0005 válasza kilopo hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Nem tudok róla, hogy a légsűrítőhöz szelep lenne beépítve. Lehet, ezért nem müködik rendesen a vízszintkapcsoló.
(#) kilopo válasza maszek0005 hozzászólására (») Júl 6, 2014 /
 
Ilyesmi van az enyémben: kép
A dobtól érkező vastag cső kettéágazik. Az egyik ág a légsűrítőhöz, a másik a pumpához megy.
(#) stevepapa válasza kilopo hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Az a golyó " csak bűzelzáró szerepet" tölt be. De gondot is szokott okozni, vedd ki nyugodtan lehet, hogy az okozza a problémát
(#) kilopo hozzászólása Júl 7, 2014 /
 
Beszéltem egy szerelővel. Szerinte az elektronika romlott el, mert egy idő után le kéne állnia a szivattyúnak még akkor is, ha úgy érzékeli, hogy van benne víz. A leállás után pedig valami hibajelzést kéne adjon (villogó ledek), de nálam ilyen nincs.
(#) stevepapa válasza kilopo hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Nézd meg a vezérlőpanelon, a triakját lehet, hogy eldurrant azért szivattyúzik állandóan
(#) kilopo válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 7, 2014 /
 
Köszönöm az ötletet. Megpróbálok majd hozzáférni az elektronikához.
Közben még egy esetleges infó eszembe jutott. A mosógép a konyhában van, tehát egy fali csatlakozón keresztül van bekötve a szennyvízbe. Ezzel a csatlakozással nem lehet gond? Úgy értem, hogy elvileg itt normál légköri nyomásnak kell lenni elvileg, de mi van, ha mégsem az van?
És elnézést az amatőr kérdésekért.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2014
(#) stevepapa válasza kilopo hozzászólására (») Júl 8, 2014 /
 
Igen lehet ott is probléma, ellenőrizni kell.
Következő: »»   295 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem