Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMC router
 
Témaindító: potornai, idő: Ápr 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Dióda hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Sziasztok!

Valaki tapasztalt már olyant ami nálam van és tud rá megoldást annak megörülnék.
Adott egy smc wbr14-g2 wifi-s router amin valami csodálatos oknál fogva wifi-n az istennek sem akar 5megánál gyorsabban jönni a net pedig 15megás csomagom van.

Nos elmondom az alapfelállást.
UPC kábelmodem amire csatlakozik egy tplink vezetékes router ami leosztja 3 gépre . A negyedik portra rácsatlakoztam ezzel a wifi-s csodával hogy a laposon is tudjak net-ezni. A wifi routert beállítottam minden frankónak látszik a wifi is működik rendesen de a 15megás net-emből wifi-n csak 5mega körüli értéket enged át. Próbáltam lan-ról érkező net-et wan portra csatlakozva is és simán lan-ra csatlakozva mint AP de sehogy sem akar a sebesség följebb menni. A lapos azt írja a kapcsolat 54m és a jelszint kiválló . Egyszerűen nem értem mi a gond mert a laposban lévő wifi is és a router is b/g-s .De akkor miért korlátozza le a sebességet ha még a lapos is 54m-esnek látja? Oké hogy lassabb lessz a net rajta nade ennyire?
(#) jem123 válasza Dióda hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
SMC routertől ne várj nagy csodát ugyan ilyenem VOLT de nekem nagyon gyenge volt szerintem cseréld le az smc wirelees része amúgy is nagyon gyenge
(#) Szmuuu hozzászólása Márc 19, 2011 /
 
Sziasztok!

Nekem egy 54Mbps-es wifis routerem van.
Évek óta gyönyörüen ketyeg de az utóbbi időben gyengül a wifi adókörzete. Eddig a ház környékén elég messzire elhúzott, most egy emelettel feljebb ami kb 4 méter épp hogy 35%os jel van.
Merre felé kezdjek el nézelődni a belében?

Köszi előre is!
(#) Pioneer94 hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy SMC 7004 WVBR típusú routerem (egy régebbi hsz.-emben volt már róla szó WAN port hibával) aminek az a baj a wifi részével, hogy beindításkor tökéletes a jel erőssége, de fél óra múlva fokozatosan gyengül, aztán meg meghal teljesen az egész, fél méterre tőle sincs net a gépen. Most már fontos lenne a wifi, mert a másik épületbe nem akarok kábelt húzni. Szerintetek lehet ez is táphiba, ami megoldódna még 1-2 kondi kicserélésével, mint ahogy a WAN port hibáját ez megoldotta, vagy az SMC wifije alapból ilyen szutyok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) icserny válasza Pioneer94 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Én már két SMC 7004 WVBR routert is elnyűttem az elmúlt 6év alatt. Sok bosszúságom volt velük. Azután kaptam egy TP-LINK TL-WR340GD (802.11b/g) routert, s azóta (~ 1,25 éve) hibátlanul megy. Van térerő, nem szakadozik a kapcsolat, s ráadásul 54 Mbps a korábbi 11 Mbps helyett.
(#) Inhouse válasza icserny hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Én is raknék egy piros pontot a TP-Link és konkrétan a WR340GD mellé. Semmi gond nem volt még vele soha...és olcsó.

Üdv
Inhouse
(#) Pioneer94 válasza icserny hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Oké.
Tehát akkor ezek szerint nem nagyon éri meg javítani az smc-t, meg lehet hogy pont olyan alkatrész a rossz, amit nem is tudnék cserélni.
Amúgy meg a TP-LINK et ismerem, igaz eddig csak switcheim voltak, de azok jól bírják . Így lehet hogy én is egy új TP-LINK Routert fogok venni, csak hát a javítás lehet hogy olcsóbb lenne, de az is benne van a pakliban, hogy még lehet így se lesz jó. Egy routert ki is néztem: TP-LINK TL-WR543G. Nem is annyira drága és egész jó tulajdonságai vannak, pl.: 200m hatótáv (elvileg) és leszedhető antenna, na meg 54 Mbps .
Köszönöm a választ !
(#) mormogipapa hozzászólása Máj 28, 2011 /
 
Sziasztok
Van egy smc7004vbr routerem, nincs beledugva hálózati kábel és mégis világítanak a hálózati hely ledek. Kihúzom a tápot visszadugom akkor csak 1 hely világít, majd 3-4 próbálkozásra helyre áll de az ads-el modemmel nem hajlandó kommunikálni. Van ötlete valakinek mi oka lehet illetve lehet e javítani. 5 évig rendesen működött,nem látni a nyákon semmi rendellenest. Köszi
(#) kadarist válasza mormogipapa hozzászólására (») Máj 28, 2011 /
 
Szia!
Azért csak cseréld ki az elkókat a lapon, mert lehetnek ők is bűnösek a hibát illetően.
(#) mormogipapa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2011 /
 
Köszi szépen

Mind a 10 db. 16v 47u. cseréljem ki, a 2 db 16v 470u nem kell? Amatőr vagyok azért kérdezek ilyeneket
(#) balikava hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Sziasztok.

nekem egy smc wbr14s-n2-es wifis routerem van és az utóbbi napokban azt csinálja, hogy újraindítás után egy-két honlapot megtudok nyitni azután nem talál hálózatot az online lámpa világít rajta és még sincs net. Mi lehet a gond? Valaki tudna segíteni? Köszi előre is.
(#) elektrorudi hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Hali!
Mi a kölönbség az 1-2-3 antennás routerek között?
Műszaki paraméterekben nem láttam eltérést...
(#) pucuka válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 7, 2012 / 1
 
A két antennás megoldás diversity vételhez van, a reflexiók kivédésére. Többnyire mozgó összeköttetéseknél használják, de jó szolgálatot tesz akkor is, ha a mások oldali adó változó, előre meghatározhatatlan helyen van.
A három antennás rendszer pedig gondolom egy adó, és két vevő antennát tartalmaz, az előzőek szerint, de ebben nem vagyok biztos. Lehetséges, hogy n router, és akkor van 5 GHz -es antennája is, de ez sem biztos.
(#) elektrorudi válasza pucuka hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Köszi. Momentán a TP-link TL-WR741ND, -WR841N, és-WR941ND közötti különbséget próbálnám felfedezni. Mindegyik 2,4GHz, tehát inkább a diversity funkció lehet a valószínűbb, mint a dual frekvency. Az antennák nyereségéről a következőt írják (sorrendben):
1x5dBi, 2x5dBi, 3x3dBi. Na most, hogy egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély...
... és hogy hogyan kapcsolódik ez az SMC router topichoz? Hatéves használat, és napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.
(#) Norberto válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Idézet:
„...napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.”


Ne tudd meg, nálam ezt csak másfél évig játszotta. Ha azóta is ez lenne meg sok-sok éve, már lehet, hogy nem élnék az SMC-okozta napi többszöri idegeskedés miatt.
(#) ekkold válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Idézet:
„...egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély...”

Ez valami olyan lehet, mint a dugasztápról működő PC hangszóró 370W PMPO-ja
(#) pucuka válasza ekkold hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Nem egészen. Körsugárzó, függőleges polarizációjú antennáknál nyereséget úgy lehet elérni, hogy más típusú antennát használunk. Az 5/8 lambdás antennának 1,5 dB, a lambda /2 antennának 3dB nyeresége van a lambda/4 antennához képest. Ha ennél nagyobb nyereségű körsugárzóra van szükség, akkor több, egymáshoz képest csatolásban lévő lambda/4 -es antennát helyezünk egymás fölé, így akár 10 dB -es nyereség is elérhető. Természetesen a függőleges nyílásszög, a nyereség növekedésével szűkül. így 10 sB -nél nagyobb nyereséget nem nagyon érdemes csinálni.
(#) silboy hozzászólása Jan 13, 2012 /
 
Sziasztok!Jobb helyet nem találtam ezért ide írok.Azt szeretném megtudni van-e értelme idő kapcsolót használni egy router esetében,vagy inkább menjen egész nap.Igazából hétköznapokon napi 7 órát elég lenne mennie.Lehet így spórolni egy kicsit a villany számlán?Vagy nincs értelme foglalkozni a dologgal?
(#) proba válasza silboy hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Kérdés az időkapcsoló fogyasztása.Ha 24 óra alatt annyit fogyaszt mint a router 17óra alatt ,akkor pontosan nulla az egyenleged.(bár szerintem a routernek jót tesz az újraindítás néha néha.) Régebben én a géppel együtt egy kapcsolós hosszabbítóval lőttem ki.(sajna most már a telefon is rajta van ,így nem lehet ilyen egyszerűen megoldani.
(#) elektrorudi válasza proba hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Én még most is kapcsolóval áramtalanítom a routert és a modemet. Volt idő, amikor a szomszéd sráccal közöösen használtuk... na, akkor ment 24 órát.
Most, hogy lecseréltem WIFI-re, minden szobába fogok tenni egy kapcsolót, és aki használni akarja, az felkapcsolja...
Egyébként a meghanikus (pöckös) időzítők, szinte semmit sem fogyasztanak.
(#) Iszkakof István hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Legyetek szívesek, segítsetek egy új router telepitésénél, beállításánál.
Adott két gép, amelyik össze volt kötve egy routerrel és szépen működött. A régi gazdája eljött érte, és elvitte. Vásároltam egy tiszta újat, tipusa TP-LINK. Nem működik vele egy gép sem, nem is tudom telepíteni, pedig van hozzá utasítás és telepítő cd is. Már régebben telepítettem egy routert, valami nagyon csekély fogalmam van a dologról, de kevésnek bizonyul.
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) elektrorudi válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Kicsit többet kellene írnod a problémádról. Mit csináltál eddig? Mi volt az eredménye?
(#) Inhouse válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Router telepítéshez nem kell CD, max a manual elolvasáshoz.
Mi nem megy? A két gép közötti kapcsolat, vagy a net?

Üdv
Inhouse
(#) Iszkakof István hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltatok.
Leírom a folyamatot. Most működik a nett de router nélkül. Berakom a routert, ahogy az utasítás mutatja, beteszem a telepítő cdt. Kattintok a Next-ekre és azokra, amire azt mondja -recomanded-. Négy menüponton (vagy nem is tudom minek nevezzem) végigmegy. Az utolsó olyasmi, hogy ellenőrzi az egészet. Annak is amikor a végére ér, azt mondja angolul, hogy valami nincs bedugva (unpluged).
Áramtalanítok és újraindítok mindent, de a nett nem indul, csak azt írja, hogy újratárcsáz. A nett antennáról megy és egy Alvarion modemhez van kapcsolva a gép, amelyiknek mind az összes (három zöld) ledje ég.
Resetelem a routert, úgy ahogy az utasítás mondja és kezdem a telepítést CD nélkül. Végig megyen minden, a végén még a Congratulations is megjelenik. Megkérdezi, ki akarok lépni a telepitőből? Rákattintok a Yes-re. Fellélegzek és rákattintok a parancsikonra, hogy fellépjen a nettre, mint bármikor máskor és várok.....megjelenik az újratárcsázás és engem kezd kerülgetni a gutaütés.
(#) elektrorudi válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 8, 2012 /
 
Várjál István, gáz van...
Milyen ikonra kattintasz rá???
Ha eddig is routered volt, tudod, hogy nem kell semmire rákattintani, a kapcsolat azonnal felépül, mihelyt a géped be-bootol. Szerintem a géped továbbra is az alapértelmezett kapcsolatot próbálja felépíteni (ami már persze nem él, hiszen a modemből jövő kábelt, ami eddig a gépedbe volt dugva, átdugtad a routerbe, és a gépedet a routerrel kábelezted össze. Így nyilván "nem találja a kábelt".
1. A routeren beállítottad a kapcsolatod adatait? (felhasználónév, jelszó)
2. A "Beállítások" ---> "Hálózati kapcsolatok" ---> "Helyi kapcsolat" ---> "TCP/IP protokolt" beállítottad ?
(#) Inhouse válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Milyen net ez, ami antennáról jön? Mikrohullám?
Mi van hozzá beállítva a géphez, amikor megy? Kell tárcsázni? Van kapcsolódás ikon? Ha igen, akkor azt a routeren is be kell állítani, és a felhasználónevet és jelszót is.
Persze a routeren a WAN portba kell dugni a modemtől jövő kábelt és a maradék LAN portokba a gépeket.
Nem szokott kelleni a CD, csak a felhasználói útmutató miatt. Esetleg, ha a spec netedhez adtak valami telepítőt, de az meg nem a routerhez van.

Üdv
Inhouse
(#) Iszkakof István hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Elnézéseteket kérem, hogy ilyen soká írok, annak ellenére, hogy ti segíteni akartok. Rendezgetni akartam a gondolataim, ami egyre kuszább lett.
Adott a két gép, mind a kettőjükre ráférne egy format C:. Elvitték azt a routert, amivel ment mind a kettő, tettem próbára egy másikat, amivel szintén két gép működik, de nem ment vele egyik sem. Úgy okoskodtam, hogy kell egy új, vagy legalábbis egy resetelt router, amit a helyszínen telepítek. Meglett az új router ( TP-LINK ), Mint már tudjátok, nm sikerült telepíteni. A Confirm Settingsnél azt irta, hogy a hálózati kábel ki van húzva. Tegnap délelőtt és fél délután eljátszottam vele, de mindig a fent említett hibaüzenet. Mint utolsó lehetőség: format C: az egyik gépen. Sikerült a formattálás és az újratelepítés. Még a routert is tudtam telepíteni vele. Összerakom a rendszert és láss csodát, az a gép amelyiknek nem volt formattálva a C meghajtója, működött a nett a routeren keresztül. A formattáltan nem, de minden kikapcsolásnál legalább 15-30 frissítést telepített. Honnan szedte össze, ti bizonyára tudjátok, de én nem.Mikor már elég jól kikészültem, bedugtam a formattált gép hálózati kábelét a modembe és szépen ment a nett. Ez a második alkalom volt, hogy egyenesen a modembe dugtam a kábelt. Gondolhattam volna, hogy akkor töltötte le a frissíteni valót, de annál a kikapcsolásnál is frissített, amikor a routerbe volt dugva a kábele és nem ment a nett. Ma délelőttre már változott a helyzet. Egyik gépen se megy a nett a routeren keresztül, de egyenként mind a két gépen működik, ha a hálózati kábel egyenesen a modembe van dugva. A nett sebessége 2 megabit, PPPoE, és automatikusan keresi az IP címet. Mellékelek egy képet a modemről és az antennáról.
Segitségteket szívből köszönöm.
(#) Iszkakof István hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Azt hallottam valahol, hogy ha az ember segítséget kap, illik megköszönni. Most megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget azoknak, akik írtak és azoknak is akik akartak segíteni.
Tudtommal a megoldást is illik megírni, hát megírom, még akkor is ha balf**znak fogtok tekinteni.
Az elején kezdem. Először egy műhold antennáról működött a nett és egy router osztotta el két gép között. Pár év után beszerelték a tegnap mellékelt képen lévő felszerelést. A routerrel tökéletesen ment minden tovább. Pár hét múlva jöttek és elvitték a műholdas teljes felszerelést és a routert is. Semmi gond, vásároltunk más routert, de nem olyat, mint amilyen volt, csak kábelest, mert olyan ritkán kapható, hanem kábeles - antennásat. Próbáltam a szokásos módon csatlakozni a nettre mint sok éven át, éspedig rákattintok a parancsikonra, megjelenik egy menü, amelyiknek rákattintok a connect ablakára. Megjelenik két-három mondat, aztán kész a nett kapcsolat, nyitva a világ...
Egy viccnyi offot engedélyezzetek hogy bevágjak. Néhány bolond ki akart szökni az intézetből, de előre küldtek egy felderítőt. A felderítő rémülten jött vissza, mert nem lehet megszökni. A kerítés, amin át kellett volna mászniuk, le van bontva. Így jártam én is. Nem volt hajlandó a gép kapcsolódni a nettre, semmiképpen sem, mert már a kapcsolat élt. Most megy mind a két gép tökéletesen, én meg mosolygok magamon.
(#) elektrorudi válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ez jó tanulság volt... De, ha már ennyire belejöttél az internetezésbe, akkor szabad legyen megjegyeznem, hogyha erre hivatkozol, akkor az csak egy "t".
Net. Ennyi.
Két t-vel csak akkor kell írni, ha már csak múlt idő...
(#) Inhouse válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Huhh, nekem még mindig nem tiszta, hogy mid is volt és mi lett. A műholdas net ritka, mint a fehér holló...létezik, de arany áron.
Nem mikrohullámú volt?
Ha PPPoE volt, akkor az új routeren azt kellett volna beállítani, a gépeken meg semmit. Sőt telepíteni sem kell semmit, azt csak router nélkül kellett volna win98 esetén, XP-nél már benne van a protokoll.
Ha elvitték az egészet (antenna, modem, router), utána mire csatlakoztál? Köttettél be másik netet?
Ez az egész érthetetlen...segíteni is nehéz benne, úgyhogy örülök, hogy megoldódott, csak fogalmam sincs, hogy mi volt a baj és hogy lett jó...

Üdv
Inhouse
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem