Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMC router
 
Témaindító: potornai, idő: Ápr 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Iszkakof István válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Szia Inhouse
Már többször segítségemre voltál, ezért megérdemled, hogy megírjam az egész történetet.
A falunk annyira távol van a civilizációtól, hogy nem is hinnéd. Valamikor volt a falunkban vonalas telefon, de az oszlopok kirothadtak és így megszűnt létezni. Egy 500 lelkes falut azért nem lehet sürgősségi telefon nélkül hagyni, a helybéli polgármesteri hivatal vezetősége úgy döntött, hogy valami megoldás kell, és lett.Egy Internet és TV hálózat telepített egy parabola antennát, hozzá minden kelléket, valami pályázat alapján, amit az állam három évig fenntartott. Még szünetmentes áramforrása is volt, ami a sürgősségi telefont életben tartotta két órán át. A műhold antenna, én úgy nevezem, beltéri egységéhez négy telefon és egy Internetes router volt csatlakoztatva. Vicces volt az egész. A telefonok díjszabása rendkívül olcsó volt. Csak egy példa, Amerika 8 cent/ perc, Magyarország vonalas 8 cent/perc, mobil 27 cent/perc, nejem-asszony mobilja 10 cent/perc. A telefonálás rendkívül tiszta ügy volt, mert a hálózatnak volt saját Prepay kártyája, ami időközben megszűnt. Az Internet sebessége 112 kilobit/s volt. Lejárt az állammal való 3 éves szerződése a Polgármesteri Hivatalnak és jött a csoportja az Internet-tv társaságnak és újabb szerződés alapján szerelték az Alvarion cuccot. Ennek a sebessége 2 megabit, de már mértem hetet is. Amikor felszerelték a gyorsabb netet, még a lassút is hagyták pár hétig, annak a routerét használtam. Egyszer csak szépen mosolyogva beállít a **Team** és leszerelték a cucc egy részét, éspedig a parabola antennát, a lnb fejet, beltéri egységet és a routert. Maradt a gyors net egy gépen a kettő közül, mert ugyebár a router leltáron volt és elvitték. Vásároltunk más routert, a történet folytatását ismered.
(#) Inhouse válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Szia!

A mostani antenna az mikrohullámú, földi vételre van.
Szokott a szolgáltatásnak neve lenni, abból is lehet következtetni, hogy milyen típusú. Meg általában adnak mellé egy kis leírást, hogy mit hogyan kell beállítani. Ennek a teleházas megoldásnak te vagy a kezelője?

Üdv
Inhouse
(#) Iszkakof István válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Ilyen teleházakat,mint a mienk a kisebb falukba létesítettek, és az állam három évig fenntartotta, függetlenül a jövedelmezőségtől. Jobban tetszett az állam bácsinak a műholdas megoldás, mint 4 km optikai kábel lefektetése. Nekünk is lejárt a három év, ezért vitték el a műhold antennát, kellékeivel és a routert. Azért több volt a haszon , mint a kár. Telepítettek a faluba egy átjátszó állomást, amelyiknek az egyik antennája a 23 km-re lévő állomást nézi. A másik kettő a falu egy részét látja. Ezeket az antennákat nézi a Teleházunk és minden előfizető antennája. Azért csak egy részét, mert a domborzat olyan, hogy három családnak nem tudták beszerelni ezt az Internetet, mert takarásban vannak. Nem tudom, mennyire törvényes, vagy törvénytelen lenne egy-egy erősebb rádiós router telepítése ide-oda és a falu, szinte le lenne fedve. Két személynek már lenne Internet hozzáférése, meg ahány még betársul. A teleházas megoldásnak én vagyok a kezelője, de erős a félelemem, hogy már nem sokáig. Emlegetik, hogy a faluba telepíteni fognak egy kisebb átjátszó állomást, de kíváncsi vagyok, három előfizetőért is hajlandóak?
Lenne még egy kérdésem. A kereskedelemben kapható legnagyobb hatótávolságú routerek hány méterre biztosítanak elfogadható kapcsolatot?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 20, 2013 /
 
Sziasztok.

Van egy internethozzáférés kábelmodemmel ( kapcsolódási mód Statikus IP) amihez egy SMC7004VBR -es router van kötve, egy "nagy" kiterjedésű hálózat, illetve a kérdéses gépezet ( switch -el kibővítve) illetve a 3 db router ezen kívűl ami most nem számít.

A problémám a következő: "kettőpékettő" klienst futtatok és valamiért nagyon nem akar működni a port továbbítás.

Kliens beállításai: Fix port, UPNP tilva (XP -s gépről van szó)
Router beállítások: Virtual Server
-IP: az adott gép DHCP -vel osztott IP címe
-Publikus port: ide nemtudom mit írjak be, megadtam a kliensből kivadászott fiygelt portot
-Privát port: ide írtam a kliensből származó figyelt portot.
-Kapcsolat típusa: Kipróbáltam TCP -vel illetve mind a kettővel (BOTH)

Mi az amit elronthatok?

A router NAT beálítási alatt van fejtett opció is, próbáljam itt?
Ott egyedül a Trigger résszel vagyok elakadva. Az incoming port az világos, oda kliens portját bemásolom, de a Triggernél viszont nem tudom mit kéne beírnom, a használt porttartományt ahonnét a kérések beérkeznek? Hogyan tudom ezt meghatározni ha így van? Egyedül a hálózati log -ban látom, hogy eldobálja a kéréseket ahol egyszer a cél IPt porttal együtt,- ill. az ISP által kiosztott IP cím és melette szereplő portszám van feltüntetve meg az aktuális művelet, hogy blokkolva van.

A router nagyon jól teszi a dolgát két okból is, mert a kezdetek kezdete óta egy méretre vágott hűtőbordával üzemel, saját tápegysége nélkül (mert "központi" amiről 1 kábelmodem meg a másik 3 router is üzemel), bár nem hibás, illetve hűvös helyiségben száraz levegőn tesz szolgálatot.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) nemprofi hozzászólása Ápr 24, 2014 /
 
Tönkrement az SMC Barricade tápja. Szétszedtem és össze van olvadva néhány alkatrész, biztosíték kiégve. Egy használaton kívűli PC táp egyik dugaszáról levettem a +5v feszültséget, összedugaszoltam és a router Power ledje világít, a többin csak végigfut a kijelző led-sor, mivel még semmi nincs sehová csatlakoztatva. Tovább nem merek lépni, tartok tőle hogy valami grimbusz előadódhat. Vagy mégsem? A net vezetékes ADSL-ről jön. Addig, amig nem szerzek eredeti tápot, használhatom ezt a PC-tápos megoldást?
(#) dokidoki válasza nemprofi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 / 1
 
Helló.
Nekem is van, és használom routerként, a gyári tápja 9Volt váltóáramot ad (1A). A tápegységével sose volt baj, bár javítani már kellett, mert 2005 óta a router belsejében a táp-elkók már elvesztették a kapacitásukat. A kapcsolását nem vizsgáltam meg jobban, pedig volt tervben a vizsgálata, hogy hátha működik 9-12Volt egyenfeszültségről is. De ez valamiért elmaradt... Lehetséges, hogy nem véletlenül kap váltóáramot a tápjából.
Az hogy nálad leéget a táp trafója, az valami súlyosabb okot rejthet.
(#) dokidoki válasza dokidoki hozzászólására (») Ápr 24, 2014 / 1
 
Láttam utólag, hogy pont a kérdésedre nem sikerült válaszolni, de már hiába szerkesztettem meg a hozzászólást nem fogadta el. Nos, alacsonyabb feszültség nem fogja tönkretteni, mivel már rádugtad, nem sok veszítenivalód van, lépj vele bátran tovább, teszteld le, hátha mégis jól működik.
(#) nemprofi válasza dokidoki hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Kösz a gyors reagálást. Hát ami azt illet, az én tönkrement tápom 5V 2A egyenfeszűltséget adott le, amikor még szuperált, pár éve használtam utoljára. A router bemenetén is 5V 2A egyenfeszűltég van jelölve. Namármost hogy tiszta legyen a kép: beköttettünk egy Invitel ADSL vezetékes netet, a fiam összedugta a modemeket, hallott egy pukkanást és kész. Ekkor kezdtem nézegetni, és látom, hogy egy 12 voltos tápot rakott rá, /ami most már 24,3 voltot ad le/ tehát nem az eredeti tápjával akarta használni. Elővadásztuk a sok limlom közűl az a fenntebb említett eredeti tápját, se kép se hang, műszerrel kimértem és szakadást jelzett, ezért szedtem szét. Persze vasfűrésszel kellett óvatosan körbevágni mert ragasztva vagy sajtolva van, másképp nem jött szét. Ki tudja mikor mire volt használva, és mikor halálozott el. Tehát most a PC tápjával üzemképes, csak ki kell próbálni. Én attól tartottam hogy a PC táp fog tönkremenni, mert ugye nincs rendesen leterhelve, de majd meglátjuk. A másik fiam Angliából küldött egy BT HomeHub routert, de a fiam nem tudja konfigurálni, pedig szerintem nem olyan bonyolult dolog csak érteni kellene hozzá. Ezzel kapcsolatban nincs valami ötleted?
Ha nem válaszolok azonnal, nem vagyok mindíg a gépnél.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 / 1
 
Ezzel tudsz a router menüjébe belépni http://192.168.1.254

Onnan már nem olyan nagy dolog.
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Ez már végig lett játsszva, csak az a gond, hogy a net megosztást nem sikerűl megoldani. De előbb-utóbb sikerűlni fog. Elnézést, rossz kezekre kattintottam az értékelésnél, biztos az idő miatt van hogy nem figyeltem. Mégegyszer bocs.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2014
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Semmi gond .Milyen net megosztásra gondolsz ?
Wifit nem nehéz az illetékes készülékhez állítani , stb stb sb .
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Mint említettem, Invitel vezetékes netet köttettünk be, ahhoz küldtek egy modemet, ezen keresztűl megy a kapcsolat a fiam gépébe. Na most azért kellene a net megosztás routeren keresztűl, mert én egy Telenor modemet használok, de ezekután már felesleges lesz érte fizetni, ebben a hónapban még használom, aztán kifújt. /-A már szintén említett SMC routert még nem csatlakoztattuk, még egy kapcsolót akarok rászerelni, amikor nincs rá szükség, ki lehessen kapcsolni.-/ A BT Home szerkentyűvel az a probléma, hogy a menűbe be lehet lépni, de van rajta valami alapbeállítás ami az Egyesűlt Királyságra érvényes (Anglia) és egyszerűen nem engedi hogy felűlírjuk. Na most az a korszakalkotó ötletem támadt, hogy telefonálok a fiamnak, ő már elég jól kezeli az angol nyelvet: A BT honlapján vagy a fórumon tegye fel a kérdést; milyen beállításokat kell alkalmazni hogy Magyarországon is lehessen használni? Odáig még nem jutottam el hogy mindezt megtegyem, egyéb dolgom is van, az este meg nekifeküdtem tévézni. Biztosan van valami régiókód vagy hasonló dolog, hiszen ezt a készűléket Ausztráliától Indiáig sikerrel használják. De hogy a kérdésedre konkrétan válaszoljak, minek vegyek egy Wifi kártyát, amikor UTP kábellel is meg tudom oldani egyik szobából a másikba. Sőt, még a feleségemnek is beüzemelek egy gépet. Na egyelőre ennyi, már így is egy novellát sikerűlt összehozni.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Ápr 25, 2014 / 1
 
Nos ami az említett küldött router menüjében van az lehet , hogy jelszó .Lehet hogy jelszóval védték le a további elérhetőséget , és ezért nem tudsz további beállításokat alkalmazni.
Azért jó a Wifi egyébként , mert sok eszközzel tudsz rá csatlakozni , és nem kell kábelezni..Ma már az okos telefonok többségében van wifi , a tévékben , laptopokban, nyomtatókban , és még lehetne sorolni. Ha a Bt Home routert sikerülne konfigurálnod , vagy az smc routert ,akkor nem kellene a modem .Hanem egyből az inviteles vonal mehet bele valamelyik routerbe , aztán be kell állítani a routerbe a felhasználó neved , és jelszavad , és a router automatikusan csatlakozni fog mindig.Ezután már ha vezetékezni akarsz az fog határt szabni , hogy a router kimenetén mennyi LAN aljzat van , annyi gépet tudsz rákapcsolni, de mint írtam wifi nél ez lehet korlátlan is .Persze az adott router wifi adatátvitel terhelhetőségéig , és az inviteles net sebesség függvényében.De 3 - 4 eszköz wifis csatlakozása simán nem jelent problémát, és ez mind vezeték nélkül.
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Telefonáltam a fiamnak, majd amikor nem dolgozik, megpróbál kérdést feltenni a BT help menűjében. Én azzal tisztában vagyok, hogy a vezetékes net közvetlenűl mehet bármelyik routerbe. Na majd kísérletezgetünk. A Wifivel nem foglalkozok, felesleges két-három kártyát venni, amikor itt van hat darab UTP kábel, három egyenes, három keresztkötéses. Ha jutok valamire, majd jelzem.
(#) Inhouse válasza eyess hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Idézet:
„Ha a Bt Home routert sikerülne konfigurálnod , vagy az smc routert ,akkor nem kellene a modem .Hanem egyből az inviteles vonal mehet bele valamelyik routerbe ,...”

Ez nem igazán így van, az ADSL modem az kell, hacsak nincs modemroutere a szolgáltatótól. Az SMC szinte biztos hogy egy sima router. Tehát telefon jön, első egy telefon és net szétválasztó (szolgáltató dolga), aztán a netes vonal megy a modembe. Ha nincs router, akkor a PC-vel kell csatlakozni, minden alkalommal. Ha van router, akkor ott beállítva a PPPOE kapcsolatot átveszi ezt a terhet, és állandó kapcsolatban marad, a gép már ehhez kapcsolódik. De egy sima routerbe nem lehet modem nélkül telefon vonalat vezetni...
(#) erbe válasza nemprofi hozzászólására (») Ápr 25, 2014 / 1
 
BT Home Hub
Eszerint a BT Home Hub modemrouter. Már csak egy telefonos ismerőst kell keresni, mennyire tér el a hazai megoldás az angoltól! Európán belül is vannak eltérések. Anglia meg mint tudjuk, nem Európa. Ha egy bizonyos szabványhoz készült, legfeljebb Firmware cserével lehet átállítani, ha egyáltalán készítettek hozzá.
Azt sem ártana tudni, melyik változatról van szó.
(#) eyess válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Nem volt típus megjelölés , így egyféleképpen írtam a router használatot feltételezve , hogy olyan amihez nem kell külön modem a net kapcsolathoz.Igen a telefon jön , de ez is szolgáltató függő .Ugyanis a bejövő vonal belemegy egy szűrőbe majd abból megy a net , illetve a telefon felé.Ha van modem , és vagy router , akkor is a pc vel kell csatlakozni alap esetben kábelt feltételezve , és mehet a net.Persze , ha van a pc , vagy laptopba wifi , akkor azzal lehet mondjuk a routerhez csatlakozni.
És végül egy sima routerbe is lehet telefon vonalat vezetni max nem lesz internet kapcsolódás.
(#) nemprofi válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /
 
Kösz hogy ennyien próbáltok segíteni. Hogy tisztán lássatok: A telefon és a net szétválasztót valamint a modemroutert a szolgáltató biztosította. A BTHomeHub típusa BT HomeHub 3.0 A az SMC pedig SMC7004VBR. A BT-nek van ADSL bemenete, az SMC-nek nincs. A guglin rá lehet keresni, én külön nem készítgetek képeket. A fiam egyelőre a BT-vel görcsöl, már amikor hangulata van hozzá. A gépéhez érthetően nem enged hozzányúlni. Egyelőre a Telenor modemmel netezek, de mit ne mondjak, elég gyalázatos. Reggel fél hattól kb. fél hétig 0, 26Kb/sec vagy még kevesebb a sávszélesség. Éjszaka nyomja, mint a bolond, no de éjszaka általában aludni szokás. Erbe: az egyik fiam telefonszerelő és milyen furcsa: pont ő van kinn Angliában.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) Inhouse válasza eyess hozzászólására (») Ápr 29, 2014 /
 
Nem ismerem a BT Home Hub-ot, de az SMC-t is belevetted a körbe, az meg semmiképp sem modemrouter.
Idézet:
„És végül egy sima routerbe is lehet telefon vonalat vezetni max nem lesz internet kapcsolódás.”

Ezt azért ne, semmi értelme, vezethetnénk bele USB-t is, vagy csapvizet...
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Probléma megoldva, vetettem egy új routert, nem is volt drága, 3500 Ft. Ami a BT-t illeti, van program amivel unlockolni lehetne, de öreg vagyok már én a hackerkedéshez. Kínlódtunk a fiammal, de nem tudjuk bemásolni a programot a szoftverbe. Úgyhogy vagy elpasszolom valakinek akit érdekel, vagy marad a többi bazárral szobadísznek.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem