Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   113 / 1124
(#) orizon válasza Placi84 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /
 
Kábel helyesen van csatlakoztatva az alaplap és a vinyó közé? Van a kábeled ami három részre van osztva. System Board, ez megy az alaplapi csatlakozóba ez a hosszabb távolság a középleosztástól , a középleosztás a másodlagos /Slave/ vinyót hivatott kiszolgálni. A Primary Master, vagyis az elsődleges csatlakozás ez a kábel másikvége , ennek kell csatlakoznia hivatalosan szakszerűen a vinyódhoz.Én egyszer fordítva kötöttem a kábelt a laphoz, volt is belöle probléma.
(#) belfi2 válasza orizon hozzászólására (») Okt 22, 2010 /
 
Szia! Erre a kérdésre valószínűleg meg kapta a választ a kérdező mert 2006-ban lett feltéve
(#) orizon válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /
 
Hmm. Tényleg ,ezért nem találtam én a hozzászólásomat és küldtem el kétszer... Bocs...Be kell állítanom az idősorrendet. Mik vannak.
(#) krysn95 hozzászólása Okt 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy új projekthez nézelődöm, egyenlőre elméletiszinten. A kérdésem következő. Mi történe ha egy ipod touch ra ráforraszaték még egy kijelzőt érintő felülettel együtt. Tehát eredti kijelzőjét és érintő felületét ráforrasztgatnám a nyákon levő csatlokozóra. Elképzelhető, hogy egyszere tud müködni mindkét képernyő és mindkét érintő panel, vagy megvalósitható hoyg egy kapcolóval egyszerüen lehessen köztük kapcsolni? A másik kérdésem, hogy ennyire nagy pontosságot igénylő forrasztást egyáltalán lehetséges kivitelezni házilag? Új témát nem kartamnyitni azért ide írtam. Ha összeálltak a projekt részei (és megvalósíthtó, vagy érdekel valakit) akkor talán nyitok neki témát is.
(#) _ampervadasz_ válasza krysn95 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Helló.

Legyen az akármilyen kijelző, kell neki egy inicializáló rutin mindenféleképpen, és (ebben az esetben) pumpálni kell bele az adatot, de azt is pontosan időzítve.

Egyszerűbben írom: Nem fog működni a dolog. Vagy azt éred el hogy egyik kijelző fog működni vagy egyik se.
(#) Tomi20 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Arról nem is beszélve, hogy ezek a készülékek kompaktak, és elég nagy frekvenciával küldik az adatot a kijelzőre, így ha a kijelző és a panel között hosszú vezetékkel viszed a jelet, akkor sem fog működni.
(#) _ampervadasz_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Egyszerűen fizikai képtelenség kivitelezni, vagy legalább is pénztárca kérdése a dolognak, de ekkor már érdemes lenne azon elgondolkodni hogy két ájfón nem lenne olcsóbb, praktikusabb miegymás. Mindegy halott ötlet ne ragozzuk tovább.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 24, 2010 /
 
Sziasztok.Olyan gondom lenne,hogy van integrált hangkártyám meg van 1 Creative AudioPCI-m és azt szeretném hogy mennyen mind a kettő.Hogy lehetne meg oldani?Köszönöm elöreis a segitséget.
(#) ptesza válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Tedd be a kártyát és használjad. Nálam van olyan ,hogy 3 hangkártya is van a gépemben.
(#) ptesza hozzászólása Okt 24, 2010 /
 
Vettem , Silicon Armor A70 , külső hdd-t. Nagyon srtapabíró . Van egy videó , ahol átmennek rajta autóval , meg beleba...ák egy vödör vízbe ,és utána még megy gond nélkül. A gondjaim ott kezdődtek , hogy a videóban az emberke 30000 -es átlaggal másol totálcommanderrel. Bármit is teszek nekem ez nem több mint 16500. Azért jó lenne megoldani mert mégiscsak 2x olyan gyors.

Az alaplapom :Bővebben: Link

A vinyóm az egy WD6400AAKS sata2

Az alaplap chipset driver nem telepít usb eszközöket.

A mostani driver:

Microsoft V.5.1.2600.0
dátum: 2002.06.01

PCI\VEN_10DE&DEV_026E&SUBSYS_50041458&REV_A3\3&2411E6FE&0&59
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Illetve annyi változás , hogy TC -bven a másolás indításánál bőven megvan a 30000 , még a 33000 is ,de pár másodperc alatt visszaesik. A szünet , indít gombbal váltogatva .

Ja azt nem írtam ,hogy a házirend teljesítményre optimalizálva.
(#) tiggersoft válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Azt elfelejtik odairni, hogy pufferelt olvasás.
(#) ptesza válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Bővebben: Link

Itt van a videó. 2perc 50 mp-nél látszik , hogy mennyivel olvas a TC.Nekem is pont ilyen van csak 320 Gb-os.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Nem tudom milyen videó lehetett az, de szerintem 30MiB -os sebességet képtelenség kihozni ebből a gyufásdobozból.

Ez egy hatalmas marketing, nem olyan rossz, viszont átvágja a felhasználót. Miért?

A merevlemezed a ludas.

A merevlemezed a következőt tudja:

640GB 5400RPM 8MB Cache

Ezekben az értékekben csak egy a bökkenő a körbeforgási sebesség, és ennek nagy jelentősége van az íráskor és olvasáskor is egyaránt, főleg amikor sok apró adatot kell elérni vagy írni. Pl nem mindegy hogy 40.000db 27-80 bájt nagyságú *.ico fájlokat másolsz, vagy 20db 8 -16 GiB lemezkép fájlokat (jelentős sebesség különbség a rengeteg pozicionálás miatt!).
Továbbá függ a lemez töredezettségétől is, a lemez struktúrájától (fájlrendszer), és annak tartalmától (mennyi fájl van raja, a méretük stb.)

Az a poén a dologban, hogy nekem van egy 6 éves IDE rekkem - USB -s (480Mbit/s USB2.0) - összesen egy elkót kellett rajta kicserélni, mert ennyi idő alatt megadta magát. A sima IDE merevlemezre 18-24 megabyte -tal másolok, pedig csak 2 megabyte -os a gyorsítótára. Nem minden a S ATA meg a hyper szuper Cache, de azért hasznos.
Természetesen a körbeforgási sebessége 7200 fordulat / perc!
Az értékék egy 10GB és egy 80GB IDE merevlemezzel történtek.
A 10GB -os azóta megpusztult, de a 80GB -os még mindig él, a típusa:
$amsung SP0482N 7200RPM 2MiB Cache ULTRA ATA133 P ATA

Az eredmény eléréséhez "hi speed" -ről, "full speed" -re kellett állítani az USB sebességét. Az alaplap típusa ASUS P5B.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Szia!
Csatlakozom a fent említettekhez.Mellesleg az is jó poén hogy víz, autó, stb. álló.Normális felhasználás esetén kinek fontos ez, és mire jó? Vagy ha mégis akkor valaki mondja el nekem !Az árát jó fel lehet vinni vele de a gyakorlatban semmit nem számít. (Egyébként hogy víz álló azt nem igazán hiszem el).Nem hiszem hogy hogy bárki is vízben vagy autó alatt fogja használni a PC-t hacsak nincs valami erősen komoly oka .
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Hali!
Talán két azonos képességű lemez között történik az adat másolása a videón,és akkor lehet ennyi a sebesség .
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 / 1
 
Az nem hihetetlen. A trükkje a lekerekített házban rejlik, azért bír ki közel 250kg -ot (A kocsi kb 1 tonna, de oszlik a futóművön), a vízállóság meg azon múlik, hogy a szimering az illesztésnél mennyire tömít, még ha az USB "ablaka" nem is tűnik olyan "hű de passzentosnak" attól az még nem engedi be a vizet, mert nincsen még egy lyuk rajta.

A másik: a Teszt példány mindig is szívósabb anyagból készül, DE azért egy teljes hibaellenőrzést végrehajtottam volna az igénybevétel előtt és után, úgy lenne igazságos. Az egész amúgy marketing.

Továbbá a merevlemez fejparkolási technológiájáról EGY SZÓ SEM ESIK pedig ez a fontos. Az egyik videójukban hangoztatják, hogy kikapcsolt állapotban biztosított a sérülésmentesség az is 80cm belül leejtésnél pedig ettől jóval többet is kibír, de ez minden merevlemezre igaz, és semmi köze a rekknek! Persze ezt nem említi (mert akkor lehetne perelni), de a figyelmetlen júzer ezt nem is veszi észre.

Szóval a lényeg:

"Régen" a Fejegység csak "elengedte magát" és beállt a merevlemez közepére közvetlen az agy mellé.
Ezek a merevlemez különösen érzékenyek a sérülésekre, mert állóhelyzetben egy koccanás és el is pattan a fej, vagy felsérti a merevlemez parkoló szegmensét ami ha kijut az adatterületre, majd a fej is elsöpör felette akkor már meg is van a baj. Természetesen az indítási és a leállítási ciklus is megviseli, de leginkább az indítási ciklus, mert akkor még a fejegység hozzáér a lemezhez, leállásnál az elektronika addig nem állítja le merevlemezt amíg ki nem parkolt a fej, és nem lett rögzítve.

Az újabb technológia egy kicsit merőben más.

A merevlemez szélén van egy kiemelő rámpa, ami parkoláskor elemeli a fejet, mint a bakelit lemezjátszónál, és ott rögzül ami lehet egy neodímium mágnes, vagy egy légkamrás rögzítőkar (ezt olcsóbb merevlemeznéknél láttam). Itt sem áll le a merevlemez amíg a fej ki nem parkolt, viszont itt már az induláskor sincsen probléma, mert a fej ki sem mozdul a parkoló állásából, amíg el nem érte a fordulatszámot a merevlemez, azután finoman ráparkol. Ezt egyébként lehet is hallani. A "régi" típusoknál meg az az idegesítő kattogó hangot lehet hallani indításkor amit a terhelt impulzusmotor hallat magából (ez leginkább az első generációs S ATA merevlemezénél hallottam, illetve (régi) P ATA -knál).

Már igen sok merevlemez került a kezem közé, és rengeteget szedtem szét, illetve vizsgáltam meg úgy érdekességből.

Szerk.: Mivel ez egy 2,5 coll -os merevlemez, további biztonsági "protokollal" látták el:

-elmozdulás érzékelő (zuhanás érzékelő)
-gyorsulás érzékelő (nagy kiterjedésű vibráció, ütődés stb.)

Ezek a "protokollok" csak bekapcsolt állapotban lépnek életbe, és a következőt teszik: kivágják a fejeket parkoló állásba, a merevlemez nem áll le, de egy kettőnél teljesen újra indul az inicializálási folyamat (mintha ki-be kapcsolnám a tápját) ezzel megvédve az adatterület megsérülését, illetve a fejegységét.

Ha pl úgy esik le működés közben a merevlemez, hogy kihúzódik az USB kábel, akkor "ezek" mit sem érnek, mert egy nagy áramimpulzus mindenféleképpen kell a fej parkolóállásba való állításához, különben sérül a fej, és a lemez.


Remélem az összes merevlemez kérdésre ezzel választ adtam az elkövetkezendő 10 évre.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Nem az a hihetetlen hogy nem lehet megcsinálni ,mert ennél jóval többet is kilehet hozni a mai technológiával a PC cuccokból, de Kinek fontos hogy a felsorolt állításokat tényleg tudja-e?Vagy talán az lesz az első mozdulat hogy vízbe teszem mert azt mondták hogy bírja?Biztos hogy nem. Akkor sem fogom a drága HDD-t az autó alá tenni hogyha ezren biztatnak.Nem tudom az új generációs merev lemezek hogy épülnek fel, de a régebbieken van egy lyuk amit gondosan elláttak szűréssel a por ellen.A lyuk azt hivatott volt elősegíteni hogy a légpárna biztonságosabban ki tudjon alakulni , amin a fej fut, illetve a hő okozta túlnyomást (bár az igen csekély)kiegyenlíteni.Tehát a közhiedelemmel ellentétben nem volt hermetikusan lezárva. De valóban eltértünk a lényegtől.
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Nekem hitelesnek tűnik a videó.Legfőképp , hogy nem is arról szól , hanem a strabírásról.
A merevlemezemmel semmi gond. Mint írtam 640GB , sata2, 7200 fordulat , és 16 MB cache. Átlagban 30000kB/s - másol saját magára , egy 700 MB-os fájlt néztem.

Tájékoztatásképp:
Full speed = usb 1.1
Hi speed = usb 2.0
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
14750 Ft. :eek2:
(#) hapro hozzászólása Okt 24, 2010 /
 
Ha a számítógépemben 2 winyó van, egy kábelen, és az amelyiken a rendszer van, gondol egyet és leáll, akkor az a a winyó hibája lehet igaz?
Alaplap hiba kilőve ugye?
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Idézet:
„tlagban 30000kB/s - másol saját magára , egy 700 MB-os fájlt néztem.


Az mind semmit sem jelent. Az USB -n ilyenkor csak a vezérlő üzenetek közlekednek a DMA és a HDD között, az adat ténylegesen a fejek, és az ATA vezérlő között mozognak ilyenkor, így nem nehéz elérni ezt a sebességet.

Mindjárt más, ha merevlemezről merevlemezre utazik az adat.
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Minden bizonnyal igaz amit írsz de , most már tudom bizonyítani méréssel is , hogy nem a vinyó a hibás, hanem az USB a szűk keresztmetszet.

16.7 MB/s -nál egy bittel sem megy több át ezen az USB-n.

winyók.png
    
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
A következők lehetnek:
-"kopogtatós vírus"
-nem megfelelő tápáram ellátás
-szektor hiba esetén, újra olvasás, egy bizonyos hiba szám után újra inicializálás (fej kiparkol, lemez leáll újra felpörög, visszaparkol, inicializál, olvas, pufferel stb...).

Szerk.: Egy ötletem még van: Nézd meg az energiagazdálkodási lehetőségeknél, hogy mely vinyó(k)ra van engedélyezve a kikapcsolás, és mennyi időre.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Látom, azért egy tesztet majd mindjárt felteszek majd jómagam is.
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Kukk be IDE!
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Akkor ezek szerint a béta verziójú BIOS -om nem állította át az USB -t, mert jelenleg is Full Speed -en lohol, és egy csöppet sem lassú. Mos néztem utána, mert eddig azt hittem, hogy a "Full Speed" jelenti a gyorsabb sebességet és a hiper hyper sebeség a lasabb verziót. Csak egy hü..e villanyszerelő vagyok, úgyhogy mindent nemtudhatok.
(#) belfi2 válasza hapro hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Hali!
HD Sentinel,vagy valamilyen merevlemezt ellenőrző program sokat segíthet.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Megkésve de jelentkezem.

Várom válaszod az USB szük keresztmetszettel kapcsolatban. Szívesen elbeszélgetek rólla, úgy is most javítottam meg végre a 2 gigás merevlemezem.

Ebbe ráadásul a Kar$per$ky is beleordított.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Sikerült csavarhúzóval visszafeszegetni az üvegkorongokat?
Következő: »»   113 / 1124
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem