Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   531 / 1121
(#) kadarist válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 21, 2015 / 2
 
Szia!
A magyar nyelvű Firefox oldalról töltsd le a telepítőt és akkor rögtön magyar nyelvű lesz: Bővebben: Link. Ha használhatatlanul lassú lesz, akkor nem a Firefox lesz a rossz. Egyébként az automatikus frissítést a beállításokban a speciális fülön találod.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) steelbird válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 21, 2015 / 1
 
Szia! Jól látod, a 8- assal nagyon sok gond volt. Zabálja a memóriát, ezt a fejlesztők is elismerték. Sokan el is pártoltak akkor a FF -tól a 8- as miatt. Többek között én is. Nem túl erős gépnél nagyon észrevehető volt a probléma, nekem pl. 2 megnyitott lap után gyakorlatilag használhatatlanul belassult tőle a nem túl izmos notim. A 7- esnél ez kb 15 lap után érződött.
De ezt utána korrigálták, már valahol a 12- es verziónál járnak. Próbáld ki a legújabbat.
Viszont ezeknek is több memória kell, mint a régi 7- esnek.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) steelbird válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Itt érdemes szétnézni, ha a legújabb verzióval is gond van.
(#) Placi84 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Nem tudom nálatok milyen verziójú a FF, de nálam 38.0.5 (beta).
A stabil verzió is már 38.0.1-nél jár :s
(#) Placi84 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
8.0.1??!! Mindegy is...
Innen töltsd le a magyar verziót:
Firefox hivatalos download

Üdv.: Laci
(#) steelbird válasza Placi84 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
38?? Látszik, hogy nem használom... Nemrég még 12 -nél tartottak. Egyet kellene normálisan megcsinálni.
(#) Placi84 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Nem tudom én sem miért ugrálnak így felfelé a verziók. 12 környékéig normálisan mentek a dolgok, aztán kezdtek elszállni a "számozással".
(#) nagym6 válasza Placi84 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
A 38.0.1 a lassú. Csak a 37.0. ami jól megy, utána nagyon lassúak. A gép 1.8GHz kétmagos T60 laptop 4GB rammal. Ha ez lassú, megette a fene a Firefoxot. IE és Crome gyors a gépen.
(#) SzervízMacska hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Sziasztok! A napokban vettem egy 4K-ban rögzítő kamerát. A powedirector 11-es verziójával terveztem a videóimat szerkeszteni, mivel eddig is azt használtam. Sajnos ilyen nagy felbontásnál már nem működött a hardveres gyorsítás, így értékelhetetlenül sokáig tartott a renderelés. Napokon keresztül próbálkoztam más szerkesztőkkel, és a sajátom újabb verzióival is. Azt tudni kell, hogy az én gépemen újkorától csak egy régebbi konkrét videókártya meghajtóval működött ez a funkció. Nem hagyott nyugodni a dolog, így utolsó kétségbeesésemben a powerdirector utolsó verziójához megfrissítettem a videókártya driverét. Most végre elkezdett működni, de érdekelne, van-e még lehetőség a driver mentesére, mert tartok tőle, hogy ez a program csak ezzel a driverrel működik? Nvidia kártyáról van szó. A másik kérdésem, hogy az aktuális driver-packból csak a videókártya meghajtót frissítettem, a többi maradt a régi verzión. Tehát a cuda magos renderelésnél csak ez az összetevő dolgozik, vagy érdemes lenne a többivel is próbálkozni? És még egy kérdés, hogy az i5-ös proci beépített videochipjét nem lehetne-e bevonni a számításokba, további sebességnövelés reményében? Jelenleg csak alap funkciókat használok: klipek összefűzése, elején-végén egy felirat és áttűnés. Ez a feladat a gépnek hardveres gyorsítás nélkül a valós idő négyszerese volt, jelenleg pedig durván másfélszeres szorzót tapasztaltam. Picit még ebből is jó volna faragni, ha lehetséges...
(#) elektroncso hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Közben én is dolgozok a géppel, csak sokáig tart az adatok átmentése, főleg, hogy amit tudok papírra mentek (ezen jőjjön át a vírus ha tud). Tegnap meg más égetőbb munka volt. Az már eldőlt, hogy a gépen WIN 7 lesz, csak találjam meg a lemezt. Reménykedek, hogy tényleg telepítő lemez, nem emlékszek rá pontosan. Ha előkerül kiderül. Addig meg el tudom érni az internetet a Hirens BOOT CD-n lévő Linux alól. Csak az a rossz, hogy ez az operációs rendszer a RAM-ból megy, ezzel a RAM egy része le van foglalva, hamar túlterhelem és akkor lefagy.
(#) Puklee hozzászólása Máj 21, 2015 /
 
Üdv! Nekem olyan gondom van, hogy pár napja újra hűtőpasztáztam a procit és a vga-t. Ez és a hűtések vissza szerelése rendesen megtörtént. Ez után elő került a gépház előlapi usb-je és rádugtam. Indításkor biosnál 2x kifagyott, majd 3.jára már képet sem adott. Mint utólag kiderült, az előlapi usb kábel zárlatos, belül hiányos volt. Többszöri elemkivétel és látszólagos bios reset volt, mivel arra sem reagált. Két nap után annyit elértem, hogy reagál a bios resetre, tehát összezárt cmos clear érintkezőkkel nem indul el. A kis pc hangszóró folyamatosan, halkan 50hz-en búg. Újabban vettem észre, hogy a cpu vrm is erősen melegszik. Meglehet menteni az alaplapot valahogy? Vagy kuka? Remélem a procikat nem vitte magával (többel is próbáltam)
(#) Massawa válasza Puklee hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Én meg csak azon rágodok, hogy mi a fenéért kell egy müködö berendezést szétszedni meg pasztázni.....engem már akkor is borsozik a hátam, ha egy uj kártyát kell telepiteni egy müködö gépbe.
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Máj 21, 2015 / 1
 
Talán azért, mert a gyárilag felrakott hővezető paszták hajlamosak a kiszáradásra (szürke), vagy már alap esetben is silány minőségűek (rózsaszín rágószerű). A cseréjével javítod a hőelvezetést, azzal pedig meghosszabítod az egész gép életét. Nem mellékesen a ventillátornak sem kell akkora fordulaton járnia, így halkabb is lesz a gép. Évente - másfél évente nem árt ezt eljátszani. Portalanítani pedig havonta - kéthavonta ajánlott. Amúgy, ha ennyire idegenkedsz a mindenféle telepítéstől és hardvercserétől, akkor inkább bízd szakemberre.
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Hát, ha gondoljátok tegyétek.....
(#) Puklee válasza eSDi hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Ez így van! A vga miatt kezdtem el pasztázni, mivel játék alatt volt 60 fokos.. Szét szedtem, a gyári szürke paszta oldalra volt nyomódva, a gpu és a hűtőborda között szinte nem volt semmi. Épp ezért kell pasztázni. Én a bordára és a gpu-ra szoktam vékony filmszerű réteget létrehozni. Nem kevés hőt vezet így el. Idegenkedés helyett másnak is érdemes ilyenkor megcsinálni, mert ha most melegszik, akkor mi lesz nyáron az egyhetes hőségriadók alatt ?
Másrészt! Massawa-nak. Az egy dolog, hogy működik.. betölt, netezel stb... De nem mindegy, hogy meddig! Mert igen is ha nem kened újra, akkor melegszik, ha nem portalanítod, akkor telerakodik a hűtőborda olyan vastagon, hogy a ventilátor nem tud átfújni rajta. Mi következik ebből? Zajosabb lesz a gép, csökken az élet tartama és minél magasabb a hőmérséklet, annál instabilabb a rendszer. Rosszabb esetben túlmelegedés miatti hardvercsere és akkor már nem beszélhetünk működő gépről, ahogy azt te írtad. A másik, hogy a vga-nak általában szokás sőt ajánlott a legfrisebb drivert felrakni. Nem véletlen adják ki bizonyos idő közönként a gyártók a friss drivert. Viszont mindezzel még nem lettem kisegítve, hogy a lentebb taglalt usb zárlat következtében érdemes e méregetni a lapon, vagy esetleg kuka, mert a déli híd is elszállt.
(#) Massawa válasza Puklee hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Nézd egy idöben több mint 100 gépröl gondoskodtam szerte Europában. Mindegyik éjjel nappal ment (24/7), és általában 60-90% teljesitmény tartományban - belértve a grafikát is. Egyiket sem kellett soha ujrapasztázni ( ezért csinálták annak idején a kollégák a teszteket is).
Tavaly kellett 10 év után lecserélni a gépeket, de nem HW hiba miatt, hanem a Windows miatt.
(#) eSDi válasza Puklee hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Az USB-k szabvány szerint zárlat védettek, mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nem szálhatott el tőle egy idő után a vezérlő. Mérj rá az USB vonalakra és nézd át alaposan a lapot, hátha látszik valami. Ha nem találsz semmit, akkor nem hiszem, hogy érdemes vele foglalkozni.
(#) Puklee válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Ezt én megértem, sőt azzal is egyet értek, hogy ha minőségi cuccok és minőségi munka van a gépben, akkor nem sűrűn kell hozzányúlni. Én sem szedem szét max hardver csere esetén. Vagy ha már soknak látom a hőmérsékleteket. Viszont portalanítani akkor is kell. Én 2 hónap után egy hamutálnyi port szedtem ki a gépből. De találkoztam a fentebb említett esettel is, hogy a hűtőventilátor és a borda közt 3-4 mm vastag kosz réteg volt. Személy szerint én a merevlemezt is hűtöm, ha 40 fok felé megy, talán ezért, talán a szerencsének köszönhetem, hogy mai napig van egy tizen éves tartalék vinyóm ami még mindig 100%-os. Az hogy az usb vezeték zárlatos volt, arról nem én tehetek hisz nem látok bele egy burkolt áramkörbe.
(#) Puklee válasza eSDi hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Szemmel látható hibát nem látok. A cpu vrm melegszik piszkosul ez biztos. Méregettem ott, de hogy őszinte legyek gőzöm sincs, hogy milyen értékeknek kell lenni. a kondik lábain 1,04 volt-ot mértem. Egyeb az usb port-ot nem mértem még meg. A kondi hibát majdnem biztosan kizárom, mivel alig egy éves lap és az adott balesetig stabil volt. Hozzáteszem : Amikor ráraktam a zárlatos eszközt, először a biosba próbáltam belépni, de miest beadta, lefagyott. Ezt 2x eljátszottam, utána gondoltam egyet és hagytam bootolni, ekkor végigpörgette a biost, majd mikor a win8 logo jött vna megállt minden és egy jó perc után kikapcsolt a monitor.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
(#) Puklee hozzászólása Máj 22, 2015 /
 
Jut eszembe.. Tegnap próbaképp rádugtam az egeret az usb-re és világított..
(#) eSDi válasza Puklee hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Az a feszültség még akár jó is lehet a proci tápnak, ha Intel-es nézz bele a proci foglalatba. Elég sérülékenyek azok az érintkezők. Proci nélkül is kipróbálhatod, hogy akkor is ennyire fűt e a VRM.
(#) sastas01 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Szia!
Legutóbb mikor rendereltem nekem egy sima HD(1080p) videó kirenderelése tartott kb ugyan addig mint maga a klipp(kb 35 perc). Igaz 20 Mb-es bitsűrűséggel, úgy hogy közben még neteztem is. Ekkora felbontás renderelésénél már az is sokat számít, hogy mennyi a RAMod.
Kérdésedre: Elméletileg be lehet vonni a proci VGA-jat(ha jóltudom 2500 asod van). De csak akkor ha ezt támogatja az alaplapod is. Illetve a Proci VGA-ja RAMból veszi el a videomemóriát, tehát ha nincs legalább 16 GB-od, inkább lassulást tapasztalnál, mint gyorsulást.

Na meg nemmindegy, hogy mekkora adatsűrűséggel rögzítesz, illetve mennyire rendelesz. Ha jóltudom a goprod 4k-ban, maximum 60Mb-el tud felvenni, a YT-ra ha feltöltöd kapásból lecsapja 35-re(nagyobb csatornáknál 45-re de nemhiszem, hogy több mint 10k feliratkozód vagy 100k/hó nézettséged van). A 60 szép és jó, ha otthon mozizol, HDMI2.0-n vagy DisplayPorton, de a YT-ra a 35(40-50 körüli rögzítés elegendő.) Ezzel nem kevés helyet és időt spórolva.
(#) SzervízMacska válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Szia! A procim i5 3330, és csak 8 GB a ram. Eddig a programban a gyárilag belőtt beállításokat használtam, ami az 1080-nál 13, a 2160-nál pedig 50 Mbps volt. Ezek választhatók ki a legördülő listából, de van custom lehetőség is. Az új verzió már többféle kimeneti forrmátumot is támogat a H.264-es szabványon belül, de én mp4-en hagytam. Én eddig úgy gondoltam, hogy talán a nyersanyag tömörítéséhez kellene közelítenem, hogy gyorsabb legyen. Az, hogy a youtube mit csinál vele, már az ő idejük, nem foglalkoztat. A feltöltés gyorsan szokott menni, mert jó a netem. Fullhd műsor renderelése, amikor nem voltak benne komolyabb feladatok (ahogy fent írtam) előzőleg masszívan gyorsabb volt a valós időnél. Arányt azért nem tudok írni, mert nem méregettem, annyira elégedett voltam.
(#) Placi84 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Nem tudom mi lehet, én nem vettem észre semmi változást sem. i3 550, 4 GB RAM.
(#) Massawa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Az utolso Corel VSX7,X8 nagyságrenddel gyorsabbak ( ugyanazon a gépen) mint a korábbi verziok. A renderelés sok trükkel meg átalkitással is rövidebb szokott lenni mint maga a film.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
(#) SzervízMacska válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Ilyen trükkök tutira érdekelnének... 4K-ban már minden százalék többlet gyilkos tud lenni.
(#) Massawa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2015 / 1
 
Nem tudom mi minden van a PD-ben, nekem is rajta volt az uj PC-n, de immár több mint 10 éve a VS-t használom ki sem probáltam a PD-t.
Amikor átálltam a 64 bites rendszerre sajnos a trükkök jelentös részét ujra kellett venni, mert az öreg gyüjteményem nem müködött ( volt >100 Pro Dad Vitascene stb.).
Éppen tegnap lettem kész az egyik kis filmmel (33 perc közel 600 klipp 3 kamerábol + fényképek, meg rengeteg trükk, blue box, sebesség, grafika, fénykép stb). A renderelés HD-ben 22Mbps <40 perc. ). Sajnos még csak 1 4k-s kamerám van igy nem lehetett a film 4k-ban.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
(#) SzervízMacska válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Nekem is egy van, ha a telefont nem számítjuk. De az komolytalan, mert csak 4-5 perces klipeket hajlandó fölvenni. Amúgy sem férne nagyon sok a 25 gigás tárhelyére. Az elsőt mégis azzal készítettem: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Mobil telora nem is rossz. Az én telom 2 éve bedobta a törülközöt, azota homályos a kamera rajta.....
(#) Gombszem válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Idézet:
„Nekem is egy van, ha a telefont nem számítjuk.”

A telefon nem is számít. Nem is fog jó ideig. Ez egy nagy kábítás.

Hiába tudja a chip a 4K felbontást, az optika a közlébe sem jön. Ne gondolja bárki, hogy egy ilyen borsószem méretű izé tud ekkora felbontást a teljes látható fényspektrumban, a teljes képfelületen.

Volt szerencsém ilyen optikát megmérni egy optika tanszéken. Nagyon szomorú az eredmény. De aki valaha tanult optikát, az tudja ezt.

Nézzen csak rá valaki egy komoly fényképezőgép optikájára (ami nagy kínnal tudja ezeket a feltételeket), vagy az árára, és rájöhet, hogy messze nem egy kategória a kettő. Nagyságrend a különbség. Chipet könnyű gyártani, jó optikát pedig nagyon nehéz, és drága dolog. A papír, és a reklám sokat elbír. Csak el kell hinni.
Következő: »»   531 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem