Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   696 / 1121
(#) bbb válasza vision61 hozzászólására (») Márc 3, 2017 / 1
 
Nem tudom mire gondolsz, de biztos késő van és fáradt vagyok már. Én azt mondtam, hogy az én esetemben még a socket A alaplapom hajlott meg műanyag pöcköknek köszönhetően. A hőmérő pedig ebben is ugyan ott volt, mint a 939-es foglalatúban (legalábbis azokban az asus, asrock, msi, és gigabyte lapokban, amikkel én összefutottam), és pár év után egyik se működött jól! Az egyik asus lapban már a kezdetekkor se volt jó, a cool'n quiet mindig pörgette a ventit, míg a hőmérővel mérve nagyon nem kellett volna még neki (a szenzor össze-vissza értékekett mutatott). Az pl. szoftveres hiba volt, egy BIOS frissítéssel javították és onnantól rendben volt.

A felajánlás pedig egy 5,25"-ös helyre berakható "HDD enclosure" cuccra vonatkozott, amiben van két hőmérő, aminek a szondáját akár a proci hasa alá is be lehet rakni, nem processzorról/alaplapról.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Üdv! Egy részt a kijelző nem full HD -s, szóval itt már csorbul a megtekintés. Másrészt a Celeron jelző sem valami jó ómen. (Bár ez a két feltétel még nem zárja ki a HD lejátszást). Harmadrészt inkább annak kellene utánnajárni, van -e benne normális VGA saját dedikált RAM -al (amit én kétlek), valamint hogy a beépített videokártya támogatja -e a hardveres H.264/Mpeg4 AVC kódolást. Ha igen, akkor akár működhet is. Ha nincs akkor bizony a procinak kellesz dolgozni a lejátszáson, ami már lehet kevés lesz a szoftveres dekódoláshoz. Próbálj teszteket keresni a neten a készülékről, biztos vannak. Mindenesetre ha ki tudod próbálni, én inkább azt javaslom tégy egy próbát. Nagyáruházakban szoktak kirakni bemutatódarabokat, keress egyet, USB -n vigyél valami anyagot, és higgy a szemednek...

Van itt egy fórum is (ha megy az angol) valami ilyesmiről van szó...
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Köszi. TV-re lesz kötve. 4x1.6Ghz már relatív soknak számít, remélem elég lesz. Csak integrált videókártyája van. Nekem az se baj, ha a proci számol, csak menjen a film Olvasgatok még kicsit.
Amit linkeltél, az elég pozitívan áll hozzá, 3Ghz-es egy magos Pentium már elég a fullHD filmhez, ebben meg összesen dupla annyi van. Na majd kiderül, nekem megtetszett a gép.
Csak a procira kerestem rá, abban az integrált GPU-ról ezt írják: The chip still includes an advanced video unit with support for 4K/H.265 video acceleration.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
(#) david10 válasza bbb hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Tanulói licenszt használunk az AutoCad 2017 Electricálhoz és az ingyen van, de sajnos Ubuntun nem támogatott.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Hát ha adatlap szerint benne van, akkor vinnie kell.
Persze ha mindez netről megy majd, kell hozzá egy megfelelő sebességű kapcsolat is...
(#) bbb válasza david10 hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Vigyázz, ha emlékeim nem csalnak, akkor az autodesk tanulói licenc vízjelezi a rajzokat és hivatalosan nem használható fel semmilyen formában pénzkeresetre.
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Bizony így van. A rajzok a vízjel miatt használhatatlanok bármilyen tervezői célra. Aki meg "okosan" oldja meg, az is ráfázik, mert az összes hatósággal, nagy céggel van megállapodásuk, és a tervező nevét (rajta van a rajzokon) egyeztetik. Ha nincs náluk regisztrálva (azaz nem vette meg), már megy is a felszólítás a regisztrálásra, majd hatósági eljárás indulhat.
(#) david10 válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 5, 2017 /
 
Ez az Eagle-nél is így van?
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 5, 2017 /
 
Épp most próbáltam ki a tabletemen (Chuwii V10HD) 1080p -s HD -t viszi szaggatás nélkül egy 8MBit -es netkapcsolaton WiFin keresztül...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 5, 2017 /
 
Szuper, köszi! Szerintem jó lesz ez a kis gép!
(#) Gombszem válasza david10 hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Az új verziókat nem ismerem, de szinte biztos. Ha van egy csöpp esze a cégnek.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Egyébként ha csak a TV -hez kell médialejátszónak, nem jobban járnál egy TV Box -al?
Az legalább távirányítható is...
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
(#) Tomi20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Szia

Nyugodtan megveheted, nem lesz semmi gondod a lejátszással, 4K videó is megy akadás nélkül youtube-ról. Nekem egy ITX lapon van ilyen proci 4GB RAM-mal, SSD-vel, villámgyors, saccra 15mp a boot "hidegindítással".
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Nem csak filmhez kell, csak filmhez is. Mivel a Fb-hoz és a normál netezéshez nem kell túl sok erőforrás, így a HD videó volt a kérdéses. Már megrendeltem, kifizettem a laptopot. 9 óra üzemidőt írnak rá, kíváncsi leszek!
(#) Kovidivi válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Szuper, köszi. 80eFt-ért ilyen gépet kapni, nem értem, hogy a használt piac hogy nem dőlt még be?
(#) Tomi20 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 6, 2017 /
 
Igazából Én sem értem, nekem kb 50-be állt meg, szerintem a felhasználók 80%-ának bőven elég lenne ez a teljesítmény, a gépem kb 15W-ot fogyaszt, teljesen passzív. Amiről most írok, az egy xeon procis 775-ös gép átalakítva, ezzel néha játszok, fogyasztását nem tudom, de elég sok lehet...
(#) nemprofi hozzászólása Márc 9, 2017 /
 
Nem vagyok benne biztos, hogy jó írok, de talán szerencsém lesz. Tehát van egy ASUS A6000 Akm laptop, amire egy Win7 rendszer lett telepítve valamikor hajdanán. A probléma, hogy sem a BIOS, sem a telepítő nem látja a meghajtót. A telepítő kiírja hogy töltsem be a szükséges illesztőprogramot, amit tallózás útján az X jelű meghajtóról lehetne letölteni /ezek szerint mégiscsak látja a feltelepített rendszert/ csak nem tudom melyik illesztőprogramot jelöljem ki és egyáltalán onnan kell-e betallózni. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm, hátha belefutott már valaki ebbe a problémába.
(#) nemprofi hozzászólása Márc 10, 2017 /
 
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de talán szerencsém lesz. Tehát van egy ASUS A6000 Akm laptop, amire egy Win7 rendszer lett telepítve valamikor hajdanán. A probléma, hogy sem a BIOS, sem a telepítő nem látja a meghajtót. A telepítő kiírja hogy töltsem be a szükséges illesztőprogramot, amit tallózás útján az X jelű meghajtóról lehetne letölteni /ezek szerint mégiscsak látja a feltelepített rendszert/ csak nem tudom melyik illesztőprogramot jelöljem ki és egyáltalán onnan kell-e betallózni. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm, hátha belefutott már valaki ebbe a problémába. További fejlemény: Az XP SP2 felismeri, de nem engedi törölni a partíciókat, formázni sem tudom, az MBR lehet problémás. A win7 telepítője parancssorból meg nem tudja újraírni mert nem talál merevlemezt. Tudja-e valaki hogy az XP telepítőlemezén hol találhatóak ezek az illesztőprogram fájlok?
(#) Kovidivi válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Nálam ugyan ez volt a hiba. Win8 telepítője felismeri a HDD-t. Nincs itt semmi hiba, csak a Win7 telepítője nem ismeri fel a HDD-t (újabb mint a telepítő). Drivert nem hiszem, hogy fogsz az x: meghajtón találni. A netről kellene levadászni a HDD-dhez vagy az alaplapodhoz való drivert, ha egyáltalán találsz. Vagy átnézed a biosod, hátha át lehet állítani a HDD-nél valamit, hogy kompatibilis legyen a Win7-tel. Ez a mód lassabb ugyan, de csak a telepítésig kell. Utána állítsd vissza.
Ez a számítógép hiba témába tartozik, nem tableted van!
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
(#) molnarp válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
BIOS-ba AHCI engedélyezve van?
Nálam hasonló volt csak fordítva.
Win7 látta, XP nem az SSD-t. XP telepítőbe be kellett fűzni egy ahci drivert aztán jó lett.
Az "X jelű meghajtó" -t meg úgy tudom a ramba hozza létre, tehát mégse látja a lemez.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
(#) molnarp válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Esetleg tedd egy rackbe majd egy másik géppel töröld a partíciókat.
BIOS-ba meg AHCI-re.
(#) bbb válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 11, 2017 / 1
 
Szia!

Ha a BIOS nem látja, akkor ott alaplapi szinten van gond, operációs rendszerrel nem fogod tudni elérni. Ha a BIOS-ban megjelenik, akkor tudsz majd vele szórakozni, hogy felismeri-e a rendszer. Ha tudod, próbáld ki másik alaplapban, hogy egyáltalán minden rendben van-e vele.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 13, 2017 /
 
Sziasztok
Van egy multifunkcionális nyomtatóm ami e-mailba tud scannelni.
Az e-mailos beállításnál elakadtam, ugye alapból be kell állítani egy rendszergazda e-mail címet amiről megy a küldés és szerintem nálam itt lesz a gond, mert ecélból beregisztráltam egy gmailos email címet smtp portnak meg megnéztem a gmailra mit kell beírni, ezeket a beállításokat PC-n keresztül kell elvégezni, mellékeltem a beállítás képét.
Nyilván nekem nincs saját web szerverem, mert elvileg azt kellene megadni, szerintetek ez így működhetne erről a gmailos mail címről vagy élből felejtős.

Üdv

scanner.png
    
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Én elképzelhetőnek tartom, hogy így menni fog.
(#) zsoltee0001 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
De mégse megy.
Közbe beregisztráltam egy t-onlines mail címet, mivel az is felmerült, hogy ezek az ingyenes mail szolgáltatók nem küldenek levelet külső eszközről, bár gőzöm nincs mitől más a helyzet mikor egy skenner küldi el azt az emailt, vagy a laptopom.
De ezzel se megy.
A gáz az, hogy a készülék csak egy "küldés sikertelen" üzenetet dob, az hogy miért az homály, és ebből jöjjek rá mi a probléma
(#) Gabó válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Próbáld ki így: Lsd kép
Esetleg visszaírhatod a másik portra is.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017

scanner.png
    
(#) Norbert123 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
gmailben engedélyezted?
"A POP3 beállításokhoz először lépjünk be Gmail fiókunkba, majd navigáljunk a beállítások menüpontra (Lenyíló fogaskerék)."
(#) nedudgi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
A szolgáltatód nem szűri a külső levelezőszervert?
(#) zsoltee0001 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Srácok, köszi a segítséget, először is abból induljunk ki, hogy a mailoszással kapcsolatba nekem össz tudásom annyi, hogy van egy mail cím és egy jelszó, eddig tökéletesen elvoltam, nem is értem, minek kell port számot megadni, ha küldök egy mailt a laptopomról, mitől másabb mint amikor a szkenner küldi?
De vegyük sorba, mert ez bizony egy több ismeretlenes egyenlet számomra.
Idézet:
„Rendszergazda e-mail címe”
logikus, ez amiről küldöm a mailt
Idézet:
„SMTP szerver neve :
SMTP port száma”

Ez is egyértelmű.
Idézet:
„SMTP hitelesít. felh. név”
na itt egy kicsit mire gondolt a költő elv, bizonytalansági tényező, gondolom ide jön a mail címem @ előtti része.
Idézet:
„SMTP hitelesítés jelszó”
ha jól sejtem itt kell megadni azt a jelszót amit a mail cím regisztrálásakor megadtam.
Azt meg nem értem miért kell POP beállításokkal foglalkozni, hiszen itt csak kifele mennek levelek befele nem.
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Szia!

G-mail helyett yahoo címet használj! A g-mail nem megy TLS autentikáció nélkül, azt pedig ezek a kütyük annyira nem szeretik.
Következő: »»   696 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem