Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   10 / 34
(#) Balugray válasza Szebence hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Hello!

Mi úgy szoktuk, hogy fehér fóliára nyomtatjuk rá a feketét.
Az országban azt hiszem 3 helyen tudnak fehérrel nyomtatni. Az egyik: Bővebben: Link. Szoktunk velük dolgoztatni, de fehéret még nem nyomtattunk.

Link javítva.
Frankye
(#) Szebence válasza Balugray hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Értem! Egy sima előlapnak ez teljesen meg is felel, viszont nekem azért egy fekete fólira lenne nyotatva, mert az teljesen fekete, viszont a mögötte lévő led fénye simán átjön rajta. Így kívülről magát a ledeket nem lehet látni, csak amikor világítanak, a fenyűket.

Egyébként ez is jó megoldás előlap gyártás céljából, aki fekete alapon fehér betűket akar, hogy megszerkeszti az előlapot és fehér alapra feketével az inverzét nyomtatja ki. Csak ugye nekem az alap, a fekete fólia.
(#) Balugray válasza Szebence hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Értem! Tehát neked már van egy átvilágítható, de alapból nem áttetsző fekete fóliád. Ha nem "nyomtatható" -tehát nem arra készült- akkor nem isten bizony, hogy fognak tudni nyomtatni rá. Maximum UV-s nyomtatóval. Az előző Hozzászólásomban küldött linken is van ilyen nyomtató, de nem tudom, hogy hozott anyagra dolgoznak-e. Szerintem a szitázás az egyetlen módszer. Vagy még esetleg plotterral kivágatod a szöveget, ha nem túl pici, ráragasztod, lefújod fehérrel, majd leveszed róla a fóliát. Vagy, van még olyan fólia ami olyan mint ami a kilométerórákban van... ui.: Bocs, a hibás linkért!
(#) Szebence válasza Balugray hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Értelek. Mondjuk ez már csak amolan extra dolog lenne, csak most nem tudok haladni az elekotrnikai résszel, mert mechanikai elem legyártására várok, és addig tervezgettem az előlapot.
Annyira nem fontos, már sokat nem szeretnék rákölteni, jóformán szinte már semmit, mert nagyon sok pénzbe van már eddig, ez már csak amolyan extra lenne. A legtöbbet szeretném kihozni az egészből, de nem minden áron! (Szó szerint nem minden áron )
(#) Szebence válasza Balugray hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Kértem árajánlatot. Itt helyben nálunk olcsóbban szitáznak, mint a reactor.hu-nál nyomtatnák ki.
Hát sajnálom, hogy ilyen magas az ára.
Még egy kérdés, csak kíváncsiságból...

Feket fóliára, olyanra, amit az autók ablakára szoktak tenni sötétítés, szinezés céljából, olyanra lehet szitanyomással feliratot felvinni?
(#) Frankye válasza Szebence hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Igen, még vászonra is lehet szitázni. (Nem vicc, a páromék így készítettek hatalmas reklámzászlókat az előző munkahelyén. Olyanokat, amiket benzinkutaknál, bevásárló központoknál, autókereskedéseknél, stb. lehet látni.)
(#) Szebence válasza Frankye hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Úgy néz ki, hogy megvan minden az erősítőhöz ami kell... Ha nem kell már rá költeni egy forintot se, akkor lehet karácsony után megcsináltatom. Köszi a választ!
(#) poros hozzászólása Nov 24, 2010 /
 
Segítséget kérnék a régi gépem elhalálozott a Front designer programmal együtt. Letöltöttem de ez nem enged sem menteni sem nyomtatni. Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm!
(#) Frankye válasza Szebence hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Igazán nincs mit!
(#) petemazi hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Rétegelt lemez előlapra hogyan lehet felvinni jó minőségben feliratokat? Persze úgy, hogy a fa maradjon meg. Alkotó vasalásos módszere csábító, majd ki is próbálom. Ezen kívül még valami lehetőség? Gondoltam még ezekre az öntapadós nyomtatható fóliákra, de biztosan csillogna a felület. Lehet kapni pólóra vasalható fóliát, amire tintasugaras nymtatóval lehet szinte akármit nyomni, de szerintem az is fényes lenne, vagy nem tapadna a fára.
(#) Szebence válasza petemazi hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ha több rétegben lelakkozod, hogy olyan legyen a felülete, hogy ha utána ráfestesz valamit, akkor ne szívja be a fa, akkor még fototechnikával is lehet rá feliratot készítei. (Ahogyan a nyákot is fotózni kell, de a vasalásos módszer szerintem jelen esetben jobb.)

Nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy 1mm-es rozsdamentes lemezbe van vágva 6mm átmérűlyű furat. Viszont nekem 7mm-es kellene. Van valami tanácsotok, hogy oszlopos fúróval, hogyan tudnám mind a 10, szimmetrikusan elhelyezkedű furatok méretét megnövelni, úgy hogy ne másszonak el a furatok, központosak legyenek?

A felesleges sortörések eltávolítva.
Frankye
(#) niedziela válasza Szebence hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Fúróval nem mennék neki, inkább egy nagyobb gömbölyű reszelővel ami 5-8mm -ig van.
(#) Szebence válasza niedziela hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Akkor holnap megpróbálom reszelővel. Nagyonfontos lenne, hogy megmaradjon a furat közepe, mert RCA csatlakozók lenn.ének belerakva. Így is belefér, pont passzos, viszont el kell szigetelnem a fém hátlaptól...
(#) niedziela válasza Szebence hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
reszelő mindenképpen legyen nagyobb átmérő mint a furat, és forgasd benne, ne reszelj, hanem tágítsd a lukat.
(#) Szebence válasza niedziela hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Rendben, holnap megpróbálom! Köszi a tippet!
(#) Frankye válasza Szebence hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Ha van lépcsős fúród, akkor azza lehet profin megvalósítani az ilyíen feladatokat. (Igaz, hogy ezek baromi drágák... )
(#) Szebence válasza Frankye hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Igen, a múlt héten voltam az Obi-ban volt időm jól szétnézegetni... Nem is láttam még ilyen lépcsős fúrót mindaddig. Nézem, ilyen kis minidrill-be való, azt hiszem 20-40mm-er között 5mm-es lépcsőeltéréssel lehetett kapni, az volt valami 4-5000Ft.
Épp ma mondta egyik ismerősöm, hogy ő olyat látott, ami 4-től egészen 30-40mm körüli átmérőig 2mm-es lépcsőkkel volt valami 30+ ezer...

Na de, hogy ne offoljak... Ma megpróbáltam reszelővel, esélytelen volt. Utána megpróbáltuk átfúrni a 6-os lyukat 7-es fúrószárral, nagyon szuper lett! Új fúrószárral dolgoztam, lehet ezért, de nagyon szépen behúzta a furatot, központos maradt!
(#) Zoli_bácsi válasza Frankye hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Helló.

Amit Frankye mond, csakis ezzel szabad megpróbálni, mással nem. A reszelő nem jó, mert nem lesz központos.
(#) mps hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Szervusztok!
Próbálok előlapot nyomtatni front designerrel, de nekem nem akar csak haloványan nyomtatni. Ti, hogy csináljátok, hogy a fekete az nem picit szürkébb mint a fehér?
Előre is köszi!
(#) mazso1988 válasza mps hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Szia
Megmondom őszintén nem igen értem a problémád, de ha azt szeretnéd hogy tiszta fehér hátteret kapjál nyomtatáskor, akkor a nyomtatási oldalon az Options/Background pipáld ki és akkor tiszta fehér hátteret kapsz!
(#) mazso1988 válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Bocs nem kipipálni kell a Backgroundot, hanem nyomtatás előtt ki kell venni a pipát!
(#) mps válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Igen, erre rá jöttem. Nem ez a gondom, hanem, hogy a nyomat, amit kapok (most épp egy poti köré skála), az nagyon halvány, lefényképezni sem tudom mert nem látszik semmi a képen. Ha nagyon nézem a vonalak nagyon vékonyak, egy pdf-be nyomtatva még a monitoron látható, de a papíron alig alig. Szóval a vonalvastagságot lehet e valahogy befolyásolni?

Elolap.pdf
    
(#) mazso1988 válasza mps hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Magára a skálabeosztás vonalainak a méret változtatására gondolsz?
(#) mps válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Hu, nem igazán jól fogalmaztam. Tehát: a hosszát, betűméretet tudom változtatni. De mindent csak vékonyka vonallal nyomtat, a betűknek is csak a körvonalát. Mint egy vázlatot. Ja, és csak a skálánál, ha simán szöveget írok azzal nincs gond.
(#) mazso1988 válasza mps hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Feltölthetnéd mutatóba mit is szeretnél csinálni, és akkor többet tudnánk szerintem segíteni!
(#) mps válasza mazso1988 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Azt szeretném elérni, hogy a skála számai is olyan betűvel legyenek mint a szöveg. Gondoltam megcsinálom úgy, hogy a skálát szám nélkül kérem, és bele írom külön, de gondolom van neki egyszerűbb módja is.

lolap.FPL
    
(#) mex válasza mps hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 1
 
A Font (betűtípus)-nál kell beállítanod a kitöltött betűket, számokat. Ez a "bold" típus.

lolap-1.FPL
    
(#) mps válasza mex hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Köszi szépen! De akkor is csak a körvonalat nyomtatta, viszont találtam mellette egy kitöltéses fület, na azzal már teljesen feketét csinált!
Köszi még egyszer!
(#) macera2 válasza koos.zoltan72 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hi koos.zoltan72!
Mostanában átnézve az eddigieket, eljutottam a javaslatodig

******

Úgy látszik minden út a H. E.-hoz vezet. Ezért részükre is köszönetet és egy komoly kalap emelést küldök.

Az oldal az illegális dolgokat nem támogatja és nem engedi reklámozni!
Frankye
(#) blackdog hozzászólása Feb 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Még csak folyamatban van az építés és ezzel kapcsolatban egy kérdés:
Ti melyik programmal tervezitek a doboz előlapját amit később fel is ragatatok?
Konkrétan én egy tápegységet tervezek az előlapon lesz áram(analó), feszültség(digitális) mérő, 4db banán csatlakozó, potméter, két kapcsoló pár led.

Ennek a megtervezéséhez keresek rajzoló programot. Próbálkoztam a GIMP-el, de nagyon körülményes erre a célra. Valami CorelDraw szerűséget keresek.
Következő: »»   10 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem