Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   24 / 40
(#) Kanyus hozzászólása Máj 20, 2016 /
 
Először járok erre, s azért merek kérdezni, mert látom itt nem csak érdeklődök, de olyanok is akadnak, akik kíváncsiságból is próbálnak segíteni. ACER Iconia tablet gondom keletkezett. 3 éves Acer A1-810 amikor elkezdett akadozni, úgy gondoltam, egy teljes törlés majd segít. Tévedtem. Törlésnél elakadt, s nem hagyja abba. Kis robot hasa nyitva és törlés..... Azóta olvastam itt ott, hogy ez ennél a tipusnál előfordul, ha garanciális időben, akkor cserélik, de nekem mivel 3 évig nem volt bajom vele... 2 szerelő látta, majd feltették a kezüket, hogy nem tudnak mit kezdeni vele, mert hiába csatlakoztatják számítógéphez, nem látják... Az Acer szervízben horror árakat írnak, annyit nem költenék, elég volt egyszer megvenni.... Van itt valakinek valami csalafinta ötlete ? Hallottatok már ilyesmiről ? Előre is köszi minden hozzászólást!
(#) Andr3wJ válasza Kanyus hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
2 szerelő látta azért csak jelent valamit (bár néha nem )

USB a soc-felé megy, esetleg ott védelem és környékét megnézném.
Tápok talán rendben vannak mert azt írod robot kint van.
Esetleg BGA kontakt hiba.
De így látatlanban nehéz, hozzám csak szoftveresek szoktak jönni.
(#) rozi26 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Máj 21, 2016 /
 
Szia Andr3w.Ma ismét megpróbáltam a telepítés és most felment rá 2 és fél perc alatt.Tökéletes lett.Nem értem,ugyan úgy csináltam mint eddig de a lényeg hogy jó lett.Köszönöm a segítséget.
Üdv!
(#) Andr3wJ válasza rozi26 hozzászólására (») Máj 21, 2016 / 1
 
Lényeg hogy megy.
(#) Nanok hozzászólása Júl 3, 2016 1 /
 
Sziasztok!

Van egy régebbi Allwin A10-es processzorral szerelt tablet-em. De sajnos elég lassú, a böngésző állandóan befagy. Valahogy használhatóvá lehetne tenni? Esetleg új operációs rendszerrel? Telepítve nincs szinte rá semmi, szinte gyári. Persze lehet, hogy bekapcsoláskor, a háttérben töltöget valamiket.
De ezek a mai weboldalak, még a 4 magos PC-ket is megfogják.

Illetve van egy másik kétmagos kisebb tablet-em is. Vele az a probléma, hogy csurig van üres hellyel szinte nincs is rajta semmi. De ha valamit a Play áruházból rá akarok telepíteni, rögtön azt írja, hogy nincs elég hely.
Lehet, hogy valami írásvédelem be lett kapcsolva, mi lehet a probléma?
(#) Andr3wJ válasza Nanok hozzászólására (») Júl 3, 2016 / 1
 
A10, egy mag elég régi, sajnos sokat nem tudsz vele tenni.
Lehetőségek, gyári beállítás, szoftver újrarakása, vagy ha a tiédre van Cyanogen ROM talán kicsit lendít rajta.

Kétmagosnál, lehet kicsit beakadt a rendszer, ott is érdemes vagy gyári beállításokat visszaállítani vagy recoveryből cache törlést csinálni.
(#) kowi hozzászólása Júl 24, 2016 /
 
Sziasztok! Találkoztatok már olyannal hogy egyik napról a másikra nem reagál az érintésre? HP Slate7 Nagyon megkímélt darab nincs ütve vágva tehát szoftveres problémára gondolok... Lehet vele valamit kezdeni?
(#) Pityu9 hozzászólása Aug 8, 2016 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy Prestigio Multipad PMP3370B-vel kapcsolatban: kb. 1 éve tönkrement benne az akku (kapacitás vesztetté vált majd fel is fúvódott), akkor vásároltam egy utángyártott akkut a készülékbe, ami hónapokig tökéletesen működött, viszont most azt a hibajelenséget produkálja, hogy lemerült állapotban rárakom a töltőt, bekapcsol és azt írja 100%-on az akku és véletlenszerűen villog sárgán és pirosan a töltés jelző (természetesen ha ilyenkor kihúzom a töltőt, azonnal kikapcsol). Ezt el kell játszani 5-6x mire elkezd rendesen tölteni és a valósnak vélt akkumulátor töltöttséget jelzi (ilyenkor pirosan világít a töltés jelző). Gyári reset nem segített. Mi lehet a probléma? Az akkura van még garancia, vigyem vissza? A válaszokat előre is köszi!
(#) fapuma68 hozzászólása Aug 15, 2016 /
 
Kedves Fórumtársak,

Szeretnék megkérni egy kedves , idejét feláldozó hobbistát aki rendelkezik a címben említett tábla géppel hogy szedje azt szét és mérjen meg nekem 4 ponton feszültségeket.
Ahogy a címben is látszik az LCD kijelzőnek szükséges különböző feszültségszintek szerintem nem stimmelnek az én gépemnél és ezért nem is mutat semmit a kijelzőjén.
Csatoltam a LCD gyártójától származó nagyon hasonló 7"-os LCD adatlapját (thx pine64). Az én gépem panelját nézegetve stimmelnek a lábkiosztások.
Azért gondolom hogy a feszültségekkel van baj mert az adatlapban (20. oldal) említett VGH és VGL illetve AVCC és VCOM nem a megjelölt feszültség szintek között vannak (7. oldal).
Viszont ami megkérdőjelezi a fenti feltételezésemet az nem más mint hogy az LCD VCOM lába az AXP288 (adatlap csatolva , 18. oldal) ELDO2 kimenetéről van ellátva, ami viszont csak 0.9-1.7 V között konfigurálható de az LCD adatlapja 2.85V és 3.45V között adja meg.
Így most totál el vagyok veszve a javításban.
A VGH és VGL LCD lábakat nem találtam meg mi látja el a megfelelő feszültségekkel.

A kérésem az lenne hogy a fent említettek alapján valami mérje meg nekem legyen kedves ezt a 4 pontot és írja le mekkora feszültségeket mért a földhöz képest.
Mérőpontok tehát: (A csatolt képen és a csatolt LCD adatlapon fordítva vannak a lábak számozása mert az LCD szallagkábelt fejjel lefelé kell csatlakoztatni)
VGH : PIN3 (adatlap) PIN28(alaplap)
VGL: PIN4 (adatlap) PIN27(alaplap)
AVDD: PIN9(adatlap) PIN22(alaplap)
VCOM: PIN30(adatlap) PIN1(alaplap)
Sajnos nem tudtam csatolni a fájl méretek miatt de feltöltöttem IDE a fentebb hivatkozott fájlokat.

UI.: Tudom hogy van Táblagépes TOPIC de ezt így hátha többen meglátják és valaki tud segíteni.
(#) Pityu9 válasza Pityu9 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Probléma megoldva, az akku vezetékeket és egy SMD tranyót újraforrasztottam a töltőcsatinál, most már hibátlanul működik.
(#) Lezli46 hozzászólása Aug 16, 2016 /
 
Alcor Acces QM Böngésző probléma!
Üdvözlök mindenkit és köszönöm a SEGITÖKÉSZ szàndékuaknak a hozzászólását!
Problémák: Wifit használva ---Jelerösség kiváló,kb 20cm-re a routertöl,szinte mindegy milyen böngészőt használva,Opera,Delfi,Mozilla, telepített Böngésző stb..,pl Origó, Index, Hir24.hu stb ha betöltödik akkor nagyon gyakran megáll és hibaüzenet jön: VÁRAKOZIK VAGY BEZÁRJA A PROGRAMOT?
Ilyenkor vagy bekell zárnom ,esetleg többszöri Várakoztás való nyomásra, folytatódik az oldal betöltése.
Hihetetlen idegesítő tud lenni ezzel àllandó leàllásokkal!!!!!!
(#) Andr3wJ válasza Lezli46 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Valamiért megfagy az alkalmazás, kérdés mitől. Ha nem nagy macera vagy az adott alkalmazásnak törlöd a Cache-t, vagy nyomsz egy teljes gyári beállítást.
(#) Andr3wJ válasza fapuma68 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Mi az előélete a tabletnak? AXP288 szoftverből állítható tehát előfordulhat, hogy nem jó szoftver van a gépen és amiatt nem megy a kijelződ.
(#) fapuma68 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Köszi a tippet de a BIOS-t újra flasheltem,nekem is ez volt az első gondolatom.
(#) Lezli46 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Letöltöttém egy Tap cleaner-t a cache törlésre..,ilyesmire gondoltál???

Gyári beállítások visszaállítása esetén minden telepített program törlödik??

Több fizetös autós programot simán vissza tudom állítani?? Vagy bukta??

Bocsi az egyértelműen làma kérdésemért!!!!
Üdv. Laci

Az eredeti böngészőbe egy weblapeltérö telepedett még szemmel láthatólag...(nem igen használom ezt a böngészöt!) ,ez okozhatja pl az Origó stb akadozo futását?? Pl de oldalakkal vagy a oldallal semmi probléma.
(#) Andr3wJ válasza Lezli46 hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Nem kell hozzá program, beállítások/alkalmazások/és mondjuk chrome-ot megkeresed és azon belül tudod az adatokat törölni.

Gyári beállítás mindent töröl!

Megvett programokat Playből vissza kell tudnod rakni!
(#) Lezli46 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 16, 2016 /
 
Okszi --érteni vélem---az első kettő Válaszod.
Marad az eredeti böngészövel való kicsi kellemetlenség ,hogy mindig a belinkelt honlap jön be induláskor..,de aztán simán áttudok menni és megnyitni más honlapra ,ami aztán müködik korrektül..,de pl googl.hu- t nem tudom induló oldalnak beállítani.., de ha azt mondod hogy semmi rossz nem fejlődik ki ebből akkor nem forszirozom egyáltalán mert tudok vele élni bőven.., vannak rossz tapasztalataim windowsból ilyen elsöre ártalmatlannak làtszó programokról, csak ezért aggályoskodom.

http://www.worktelnet.com/index.html
(#) Lackooo76 hozzászólása Aug 23, 2016 /
 
Üdv!!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Asus Memopad7 tablett ami töltöre téve jelzi hogy töltés alatt van de viszont nem veszi a töltést! Látom itt elég sok emberen segítetetek már,hátha az én problémám sem megoldhatatlan,az Asus szerviz kizárva mert horor+áfa amiért csak ránéznek.Aksit rendeltem egyet mert elsőkörben arra gondoltam de a jelenség ugyan az,vagy esetleg egy hozzá értő elektromüszerészt tudtok e ajánlani!?
Köszönettel
Laci
(#) fapuma68 válasza Lackooo76 hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Szia Laci,
Én első körben nyomozgatással kezdenék nem tudom te meddig jutottál a géppel kapcsolatban.
1. Jó-e a töltőd? Ha csatalakoztatód a készülékhez figyelni kellene a feszültséget és az áramot amit biztosít a tábla gépnek.
2. Az akku és a tábla gép között is mérni kellene áramot és talán feszültséget is de az nem annyira fontos.
3. Ha a fentiek jónak tűnnek akkor fizikai sérülés keresése a PMIC körül és a töltő csatlakozó környékén.
Milyen PMIC van a gépben? Illetve pontosan melyik modell?
Ha ezeket tudjuk lehetne tovább nyomozgatni melyik DC/DC konverter felelős a töltésért (illetve ezt szakadás vizsgálattal is ki lehet deríteni).
Pár nagy felbontású kép segítene az alaplapról.

OFFTOPIC
Egyébként nagy kár hogy a rengeteg tábla géphez ami a piacon van, senki nem hajlandó leülni egy hétvégén,szedi szét a sajátját és írna pár oldalt a lelki világáról vagy aki nagyon fanatikus készít a tulajdonában lévő nem működő gépről kapcsolási rajzot.
Rendezhetnénk itt nyugodtan rossz tablet gyűjtők körét.Akinek van rossz gépe az elküldhetné az erre vállalkozóknak és ők részletes dokumentálást és kapcsolási rajzot csinálhatnának amit aztán publikálnak.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2016
(#) Andr3wJ válasza fapuma68 hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Sok értelme nincs mélyebben foglalkozni velük, nem éri meg szerintem. Vagy mert olcsó gagyi, ha márkás akkor meg valószínűleg már fent van.

Hozzám csak a szoftver problémásak kerülnek, vannak itt is gondok, mert sokszor nincs meg a gyári, vagy azért mert a forgalmazó se kapja meg. Ekkor lehet esetleg másikról menteni ha lehet és van rá lehetőség. Esetleg össze "legózol" egyet. Bár én szeretem ezt a fajta buherálás részét de lassan nem lesz kedvem hozzá.

Én mindig azt csináltam ha megvettem, tuti szétszedem ha garis akkor is. Aztán szoftver buherálás persze jön a téglázás. ilyenkor jön a szórakoztató része számomra.
Vagy újonnan vett tablet még a kezdetekkor, bootloop... szoftver nincs! Akkor keresgetés, találtam source code-ot ehhez a soc-hoz, és elkezdtem megcsinálni. Szép lassan össze is állt.
(#) cinci68 hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Üdv, jár valaki erre?Szeretnék én is kérdezni találkoztatok már ilyennel?
2016 .januárban vásároltam neten keresztül egy Concorde tab prime tabletet.
Filmnézés közben elment a hang.Viszont, töltés ment közben,és a csatlakozó megmozdulásakor időnként viszatért a hang.Később teljesen elment, de nincs ébresztési hang, értesítési hang, semmi.
Kipróbáltam kis hangszóróval, úgy meg működik.de én anélkül is szeretném használni, mint eddig.
Sajnos Borsod megyében lakunk és nem tehetem meg, hogy Budapestre járogatok a szervizbe,mert csak ott van lehetőség garanciális javításra, gondolom.
Tudnátok segíteni, mi lehet a gond a tablettel, és hogy lehetne a szervizelést megoldani? Jó lenne, ha anélkül is meg lehetne oldani,mert hiába garanciális még,hosszadalmas lehet a szervizelése,vagy a cseréje.Érdemes beküldeni, vagy hallgassam hangszóróval, és a az is kipurcan,akkor küldjem be?

Adjatok légyszi tanácsot, de úgy,hogy értsem is,én egy középkorú hölgy vagyok...
De az értelmezésben tud segíteni a fiam..
Új lejátszót tettem már rá,és visszaállítottam a gyárira is,mert olvastam valahol az is segíthet.
ja még 1 info,VLC -s lejátszásnál mikor bekapcsoltam egy filmet, felvillant egy mondat a tabeleten,
hardveres hiba, szoftveres dekódolás javasolt...vagy valami ilyesmi,gyorsan eltűnt,ennyit tudtam kivenni.

Azóta már többször visszjött ,és elment a hang.Még jó, hogy nem küldtem szervizbe...mert hülyének néztek volna...
az már csak hab a tortán, hogy bedügtam a töltőjét, és durrant, szikrázott, vége.de a tablet működik, csak megint nincs hang.
Mi lehet a baj, szoftveres, vagy érintkezési?
(#) Andr3wJ válasza cinci68 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Ha az eredeti töltővel durrant szikrázott, küldeném szervízbe.
Persze fennáll az esélye annak hogy megállapítják hogy szakszerűtlen használat, mert mondjuk csatlakozó túl lett terhelve és kiszakadt, és ezért szikrázik.

VLC lejátszásnál az nem annyira hiba, hanem a benne lévő SOC nem tudja a hardveres dekódolást.

Használhatod tovább külső hangszóróval de ez a pukkanás szikrázás nem túl jó jel.
(#) kameleon2 hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy DPS Dream7 tabletem, ami törött érintőképernyővel került eleve hozzám. ki lett cserélve, de a nyákon lévő csati is sérült. Sajnos csak úgy sikerült javítani, hogy felszakadt egy fólia. Ettől még tudnám MP3 lejátszásra használni mert az az egy sor érzéketlen csak. Azonban úgy tűnik, bár működött de, hogy le lett téve egy ideig - most egyáltalán nem akar elindulni. Van valakinek ötlete? Esetleg ha valakinek kellene - odaadnám valami jelképes összegért, mert kidobni sajnálnám az új érintőképernyővel. Töltőt nem kaptam hozzá de normál mikro USB-ről töltöm én is. Az akksija is egész jó. Talán még oprendszer frissítésem is van valahol, de már ne akarok több időt és pénzt rááldozni. A gyerek már kapott másikat. Jobbat, gyorsabbat.
(#) Andr3wJ válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Hagyd töltőn pár órát, majd próbáld bekapcsolni. Nézd meg usb-n felismeri e a géped, utána szoftver frissítés.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) Kovidivi válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Ezek az olcsó töltők mind szikráznak csatlakoztatáskor, ugyanis nincs beépítve soros NTC vagy PTC, és a primer oldali kondi töltődése rövidzárként indul. Tehát ez úgymond "normális" sajnos. Laptoptápoknál is sokkal találkoztam, ami szikrázik csatlakoztatáskor. Ez van.
(#) Andr3wJ válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Életemben nem láttam még, mondjuk a pukkanás része azért nem annyira mindennapos. Pedig tabletek jönnek hozzám.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) cinci68 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Szia, először a hang vacakolt.A töltő szikrázott és ment tönkre, utána pár nappal.A tablet amúgy műkösik.Egy töltőért nem vacakolok a szervizbe küldéssel.Csak jó lenne, ha a hangszóró működne a tabletben is ,,nemcsak külső hangszóróval.
(#) Andr3wJ válasza cinci68 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Szerintem az USB problémának nagy köze nem kéne hozzá legyen hogy elmegy a hang, hacsak a csatlakozó nem lazult ki annyira hogy közelben lévő alkatrészeket érint.

Esetleges hiba lehet még a külső hangszóró/fejhallgató csatlakozó is, mert rádugott eszköznél elvileg némítani kéne a belső hangszórót.

Ha elég bátrak vagyok szétszedéssel azért fel lehet deríteni mi lehet a hiba. Ebben az esetben a gari azért ugrik mint utolsó esély, ha észreveszik.
(#) kameleon2 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Szia! A töltőn van már 2 napja. Elindul a boot, majd megáll akár órákra az android mozgófényes ikonon, amíg ki nem kapcsolom kézzel.
(#) Andr3wJ válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Ha van rajta recovery menü azt kéne előcsalogatni, android logónál hosszan nyomd a kikapcsolót vagy megnyomod a resetet ha van, majd lenyomva tartva a hangerő gombot az egyiket és így bekapcsolni indítani. Ha az egyikkel nem akkor a másik hangerő gomb.

Ha gép érzékeli és be volt kapcsolva az USB-s hibakeresés vagy alapból is be volt, akkor "adb reboot recovery".

Ha sikerült recoverybe jutni akkor Wipe data & cache és factory reset.
Következő: »»   24 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem