Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   2 / 33
(#) Metex hozzászólása Feb 26, 2007 /
 
HAli
Nem SL-PG520?
(#) Metex hozzászólása Feb 27, 2007 / 4
 
talán segíthet
(#) zaky válasza Metex hozzászólására (») Feb 27, 2007 /
 
Köszönöm szépen, küldtem a pontot. SL-P520 a típusszáma. Az SLPG-k fekete színűek, ez pedig ezüst színű.
(#) Metex hozzászólása Feb 27, 2007 /
 
De a "belseje" gondolom egyezik.
Az hogy a típusszám a színére utal, ez számomra egy újabb érdekes adat..
Én is köszönöm az infót
(#) DjPeat hozzászólása Márc 9, 2007 /
 
Hi
Vetem egy Technics SU-Z55 típusú erősítőm csak sajnos levan teljesen amortizálva. A belsejébe bele lett kontárkodva és én meg szeretném normálisan csinálni. És most a segítségeteket kérném benne hogy valaki meg tudná-e nekem szerezni a gyári kapcsolási rajzát. Remélem hogy meg tudjátok mert nagyon jó lenne.
Köszönöm a segítségeteket előre is.
Bye Dj Peat voltam.

68_2.JPG
    
(#) Moderátor hozzászólása Márc 9, 2007
 
Idézet:
„Technics SU-Z55”
téma ide áthelyezve!


Idézet:
„Technics SL-P520 kapcsolási rajz”
téma ide áthelyezve!


Idézet:
„SU610 Technics erősítő(2x35W) rajz help!”
téma ide áthelyezve!
(#) Effkuge hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Sziasztok!

Nagyon halas lennek egy SU-V1x rajzert....
V4x van, de az sajna tok mas
(#) rwtop hozzászólása Aug 10, 2007 /
 
hello!van 1 TECHNICS SU-7700K erolkodom es elfustolt szerintem a tranyó de nem tom biztire!es a biztositekot is elfustolte kicseréltem benne a biztit de semmi ujbol elég!kellene valami kapcsi rajz vagy valami megoldas ha talalkozott iennek valaki!es tudna nekem segiteni megkoszonnem!a hutessel nem lehetett god volt rajta venti +tápról uzemeltetve!
(#) ipacslaci hozzászólása Okt 31, 2007 /
 
Hello

Van egy Technics SA-222 rádiós erősítőm. Ennek keresném a kapcsolási rajzát. Seholsem találom, hol lehetne neten ilyet keresni, tudna vki segíteni?
Amúgy STK 2028-as végfok van benne és ennek se találom az adatlapját (vszínű ez ment ki benne).
www.alldatasheet.com -on is csak STK 2025 és STK 2029 -es végfokok vannak.
Ha vki tudna segíteni hálás lennék.
(#) titi válasza rwtop hozzászólására (») Nov 3, 2007 /
 
Hali!

Én olyat találtam, hogy: SU-A700.
Ha gondolod, hogy segíthet, szólj!
(#) Baxi hozzászólása Nov 3, 2007 /
 
Hi Mesterek
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy A700 technicsem, iga még semmi baja .Szóval az érdekelne hogy van ebben 2db nagy kondi a végfokhoz közel. Gondolom én hogy elég nagy köze van a hanghoz. Mivel az erösítő joszándékal is több már mint 7éves, s így szerintetek érdemes kicserélni ujakra? Az öregedés miatt, vagy teljesen felesleges?
(#) cross183 hozzászólása Dec 27, 2007 /
 
Sziasztok!

Nem nyitok új topickot, itt is elfér szerintem. Nem vagyok expert, úgyhogy elnézést, ha hülyeséget írok, kérdezek.
Szóval van egy komolyabb darab su v900 típusú erősítő (twinmono, 930W szumma stb), ami szereti beszipkázni a hálózati zajokat (letekert hangerővel is ugyanaz a helyzet). Ez fokozottan jelentkezik, ha rá van dugva a számítógépekre, ilyenkor hangosabb, erősebb pattanások hallatszódnak nem meghatározható időközönként. Ezek a pattanások kierőszakolhatók, ha a sz.gépből jövő rca kábel földjét hozzáérintem az erősítő házához, ami gyakorlatilag ugyanazt a pattanást hozza elő, mint amikor rá van dugva direkt a kábel. Próbáltam zavarszűrős elosztóval is táplálni, de nem segített. Másik erősítő nem produkál ilyet, ugyanebben a felállásban.
Mit gondoltok, mi lehet a probléma, ha egyáltalán probléma ez?
(#) aflmor válasza cross183 hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
Kösd össze a PC házat, meg az erölködő burkolatát egy huzallal. (erre amúgy van is csavarhely, vagy hifi elemeken egy kis kézzeltekerhetős csavar a hátulján "GND" jelzéssel a phono bemebet környékén általában, hogy ne működjön "antennaként" a sasszi) Így azonos potenciálra kerülnek.
(#) cross183 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
Szia!

Mintha próbáltam volna ezt, de nem a sz.gép házához, hanem közvetlenül a föld kábelhez kötöttem az erősítőt. Ez nem segített. Vagy van (lehet) különbség, a konnektor védőföldje, és a számítógépház között? Egyébként ha összedugom rca-val a cumót, akkor nincs potenciál különbség. Mégis pattog.
(#) cross183 válasza aflmor hozzászólására (») Dec 27, 2007 /
 
De kipróbálom így is, aztán meglátjuk.
(#) Mau hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Sziasztok!
Van egy Technics SA-DX 750 -es házimozi erősítőm, kb. 8 éve van meg, és mostanában, ha feltekerem a hangerőt, akkor lekapcsolja a hangfalakat, aztán újra visszakapcsolja őket, és megint le, és vissza, hallani, ahogy a relé kapcsolgat, ha még jobban feltekerem, akkor lekapcsolja a hangfalakat, és addig nem ad ki jelet, amíg le nem csökkentem a hangerőt, ezen a kisebb hangerőn, és alatta normálisan szól.
Ez mitől lehet?
(#) patexati válasza Mau hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Valamelyik hangfal zárlatos szerintem!Lehet,hogy ha megméred a falat OHM-ra jónak tűnik,de ha a hangváltó után megy el a közép vagy az magas sugárzó zárlatba (összeég) azt csak úgy lehet mérni,hohy kiveszed és az egyik szálat leforrasztod így todsz rámérni a tekercsre!
(#) Mau hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Ja, még van egy hibajelenség: amikor a hangerőt feltekerem, az erősítő hátulján automatikusan be kellene indulnia a ventillátornak, de nem indul be.
(#) Mau hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Hangfalak nélkül is ugyanez a hibajelenség, (bizonyos hangerőnél relé kattogás) terhelés nélkül is, de kimérem a hangszórókat is, biztos ami biztos.
(#) patexati válasza Mau hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Akkor viszont az erősítő a hibás ne is mérd a falakat!Próbáld meg kitisztítani az erősítőr főleg az ic-lábai közt nekem már volt ilyen hibával dolgom!Nézd át nincs e elégva valamelyik alkatrész,forrasztásokat is nézd át tüzetesen a nyákon!Nemtodom milyen a hangerőszabályzása?A poti elforog körbe vagy csak max és min között (hagyományos)?
(#) Mau hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
A poti elforog körben.
Szétszedem és alaposan kitisztítom, elképzelhető, hogy már nagyon poros. Jelentkezem, ha végeztem, köszi az eddigi segítséget.
(#) patexati válasza Mau hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Azt majd nézd meg,hogy a hangfalban a méllynyomó mozog e ha tekergeted a hangerőszabályzót úgy ,hogy ne legyen rákapcsolva semmi sem a bemenetre csak úgy üresen
(#) Mau hozzászólása Jan 6, 2008 /
 
Sajnos a szétszedés-tisztítás nem hozott eredményt, amúgy is sokkal tisztább volt mint amilyenre számítottam, hibára utaló jelet nem találtam, de még most is azt csinálja, mint előtte.
Ha nincs a bemenetén semmi (fizikailag is eltávolítottam a vezetékeket), akkor analóg módban csak sistergés van, digitálisban pedig semmi.
Egyébként a hangfalak csak közép (16 cm) és magassugárzót tartalmaznak, mivel az erősítőnek van külön szub kimenete, és arra rá van kötve egy aktív szubláda, ez a rész rendesen működik. Ha csak a szubláda van rajta, és egy rádióműsor szól, akkor az rendesen dübörög, (már amennyire meg lehet állapítani a 180 Hz alatti hangokból, hogy mi a "rendes") a relék kattognak ezerrel, de ez nem befolyásolja a szub jelet, az valószínűleg nem erősített kimenet.

(#) sound.man válasza Mau hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Lehet kikellene cserélni a védelembe a kondikat.
(#) patexati válasza Mau hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Nemtudom van e bent phono (lemezjátszó) bemenet mert az szokott problémát olyan problémát okozni,hogy valami a bemenetválasztóban elszáll és feszt enged a végfokra!én ki szoktam venni ilyenkor az ic-t a előfokból és így jó lett legalább is edíg 2db igaz régebbi típúsok!
(#) blader91 hozzászólása Márc 5, 2008 /
 
Hellosztok


Nekem van egy régebbi fajta erősítő Schneider hifi concept TEAM 6020A és nagyon kicsi baja van,de mikor bekapcsolom és hangott adok akkor elkezd a jel recsegni de halkan szól normálisan.Minden megpróbálatam de nem jött össze.Mi lehet a baja?
(#) papasz hozzászólása Márc 18, 2008 /
 
Valaki remélem tud nekem segíten abban, hogy technics SU-X520 erősítőnek mekkora is a valós teljesítménye. köszi
(#) viktorka0011 hozzászólása Jún 18, 2008 /
 
Hello sziasztok!
A tanácsotokat kérném van egy orosz erősítőm (Vef 101 stereo) teljesen jol műkődik pár percig majd recsegő hangot hallat ?nin amikor egy potméter szarakszik! cseréltem is egyet benne hát nem az volt!gondoltam átméregetem a panelt kicseréltem az őszes kondit,és továbbra is csinálja!ellenálások mind jok!(a végfokok előtt is recseg)
tanácsotokat előre is kőszőnőm!
(#) Imi65 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
Sajnos az orosz félvezetők is igen gyatra minőségűek. Ez irányban is tenni kéne lépéseket.
(#) viktorka0011 válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /
 
kőszi még egy kérdésem lenne kapcsolási rajzot hol találok hozzá!!!Ezt találtam de itt nincs kapcsolás és sikerűlt kisűtni egy ellenállást a végfokon és most nem tudom hogy mijen kell hozzá !
Következő: »»   2 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem