Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-des hangulatvilágítás
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Bakman válasza simley hozzászólására (») Aug 29, 2015 /
 
Internetkábel gondolom UTP kábel lesz. Megteszi, ha figyelembe veszed, hogy az átlagos LED szalag kb. 0,4 A / m áramfelvételű. Bár ha lehet, inkább vastagabb vezetékeket keress.

Biztosíték: Attól függ, mekkora adag LED szalagot akasztasz a tápegységre, tápegységekre.

Föld alatt extra védőcső ajánlott.

A dimmeres kapcsoló, ha triak alapú, nem lesz jó. Hatótáv? Mivel nem adtad meg, milyen kapcsolóról van szó, passz. Mellesleg kb. minden olyan adat hiányzik, amiből bármi konkrétumot lehet mondani.

Tüzet kb. bármi okozhat, de kellő figyelemmel nagymértékben csökkenthető a kockázat. Lehet használni mozgásérzékelőt, de mivel várhatóan naponta csak keveset fog világítani az adott LED szalag szakasz, érdemes a 230 V-os oldalt kapcsolni, csökkentve a veszteségeket.

Ha a házon nincs túlfesz. védelem, akkor teljesen mindegy, hogy ennek a két-három tápegységnek van-e. A villámvédelem pedig egészen más.
(#) Silje hozzászólása Nov 9, 2018 /
 
Üdvözletem! Érdeklődöm, van-e a fórumozók között olyan, vagy ismer-e olyat, aki kis méretű sólámpába be tud kötni 5mm-es dip ledet? Kettőt is vettem már, és csak a kicsomagolás után derült ki, hogy színváltósak. Nekem viszont éjjeli fénynek kellenének, egyszínű égővel.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2018
(#) nedudgi válasza Silje hozzászólására (») Nov 9, 2018 /
 
(#) Silje válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Juuj, köszönöm, de én csak egy mezei, kisgyerekes anyuka vagyok, gőzöm sincs az elektronikához! Ezért is kérdeztem úgy, hogy van-e, aki meg tudja csinálni, mert én tuti nem.
(#) uniman válasza Silje hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Valószínűleg a "LED-esítés" miatt a sólámpa elvesztheti "csodálatos" hatását...az izzólámpa melegének hiánya miatt. Persze, csak a "hangulatvilágításhoz" talán még jó lehet a LED, de azért a fényereje lehetne ugyanakkora, valamint ugyanolyan színösszetétlű mint az izzólámpa.
Meleg nélkül a nedvesebb vagy "páradúsabb" lakásokban kicsapódhat a nedvesség a sólámpán.
(#) nedudgi válasza Silje hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Én még nem láttam közelről sólámpát. Mi a cél a LED beépítésével?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem