Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dolby dekóder rajz
 
Témaindító: zuzo, idő: Máj 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Lacaboy hozzászólása Szept 1, 2015 /
 
Az utolso hozzaszolasodra reagalva, nincs 4-5 csatorna a sztereora keverve eredetileg. Az egy kulon digitalis jel ami tartalmazza a tobb csatornas hangot.
(#) Massawa válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 1, 2015 / 1
 
Mert az a 2.0-s hang a ProLogic szerint van kodolva, azaz nem sztereo.
A trükk ott van, hogy egy beszédhangot - tiszta természetes hang, alig 5 kHz sávszélességgel, és nem lehet fázishibás - igen könnyü a ProLogic eljárás szerint a "térbe" rakni - magyarul bármelyik 4 csatornába elhelyezni ( nem sok köze van a térhez - föleg nem, ha egyszere csak 1 csatorna tartalmaz információt). Ugyanez sajnos nem müködik a komplex hanggal (zene) és teljes sávszélességgel ( ha figyelmesen elolvastad volna az HE cikket, akkor ott láthatod, hogy a hátso csatornákat nagyon megvágják, hogy zavar nélkül hozzákeverhetök legyenek a front csatornákhoz.)

A másik irásodra.

A te áramkörödnek van 6 kimenete, azaz 6 különbözö hangot vársz el egy 2 csatornás hangjelböl. Ha ezek szerinted nincsenek a 2 csatornába keverve ( mert valoban nincsenek - mindössze 4 lehet - LCRS), akkor mi alapján csinál a te áramköröd 6 különbözö jelet (L,C,R,SL,SR,Sw)?
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
(#) Elektroman hozzászólása Márc 9, 2017 /
 
Sziasztok,

A cikkben szereplő kapcsolásról érdekelne hogy mit csinál ha nem Lt meg Rt (dolby encoded) jelet jelet kap hanem sima sztereo-t? Pl sztereo FM rádióadással meg zenével milyen hangképet készít? Vagy ilyen "ál-surround"ra van jobb megoldás?
(#) Lacaboy hozzászólása Márc 10, 2017 /
 
Szia!
Én megépítettem régebben. Ha csak sima sztereó jelet adsz neki akkor a surround csatornán csak katyvasz lesz. Ezért én úgy építtetem,meg a dekódert,hogy relével lehetett ki-be kapcsolni a surround kimenetet.
(#) Elektroman válasza Lacaboy hozzászólására (») Márc 10, 2017 /
 
Én is kapcsolhatóra tervezem, tulajdonképpen speaker-fill-t akarok vele megvalósítani. Ahogy látom az uPC ICnek van 4 módja: OFF, Music, Movie, Simulated és még egy potival is lehet szabályozni (effect control) Ezeket esetleg próbáltad? Gondoltam még, hogy megépítek egy Hafler Matrix-ot, állítólag az nem rossz akkor sem ha nem encoded jelet kap, aztán meglátjuk.
(#) Action2K válasza Elektroman hozzászólására (») Ápr 2, 2017 /
 
Szia!
Ha az a sima sztereó jelben vannak pl ének, vagy egyéb effektek, akkor azokat szokta a háttérbe betenni.
Sok effektnél használnak ugyanis fázisfordítást, hogy ezzel teret adjanak egy mono hangsávnak (pl vokál).
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem