Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mini TV adó
 
Témaindító: Neszeszellem, idő: Júl 13, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) boldizar96 hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Igen a jobb oldali csatlakozón balról jobbra felsorolva olvasható, hogy:
audio video +5V LP09 +5V itt van egy kicsit feljebb, h LP08 és végül SW
a bal oldali csatlakozón:
IF semmi semmi CL semmi +5V
(#) pucuka válasza boldizar96 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Ezek szerint meg van, hogy mit hová kell kötni. Az még nem világos, hogy mit takarnak az LP09, LP08, éa SW (switch) jelek. Ott középen valami soklábú IC helye látszik, ez valószínűleg SMD kivitelű, és a másik oldalon van. Ha ezt be lehetne azonosítani, kiderülhetne, hogy ezek a valószínűleg üzemmód kapcsoló jelek milyenek. Ennek hiányában lehet óvatosan kísérletezgetni.
(#) gerenk válasza boldizar96 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
A kép elég sötét volta miatt F csatlakozónak néztem az alsó valójában koax dugó csatlakozót. Elvileg lehet
használni ezt a tuner+mod. blokkot, de valószínű
hogy a tuner rész I2C busz hangolású nem analóg.
Az IF fokozat meglétére a másik oldal fotójából lehetne
következtetni.
(#) tib12 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Helló
Szeretnék építeni 1 tv adót és ehhez szereztem pár rf modult(kép). Bal felsőnek 1 antennacsatlakozója van, tv-be volt(mint antenna bemenet), tipusa is van: SAMSUNG TECC2989VD28A 97016 PCB.
És még a lábkiosztás is rajta volt a nyákon: AGC, VT, UHF VH, VL, B+, AFT, és IF
Az alatta lévő 1 videóban volt 1 bemenet 1 kimenet (antennacsatlakozó) és egy nemtudom mi az oldalán ilyen RCA csatlakozó. Lábkiosztása: V, G, A, MB, G, BB.
Van rajta 2 kis kapcsoló is.
A nagyrol nem tudok semmit, csak hogy tvben volt.
De a lábai csoportosítva vannak: 8láb, 1láb, 1láb és 2 láb.
Valaki esetleg tudna segíteni? Kell még valami? Ezek jók hozzá? Válaszokat előre is köszi...
(#) kawabiker válasza tib12 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /
 
Ilyen kérdéseket feltéve inkább tanulj és utána csinálj komolyabb nagy frekis dolgot.
Én most élesztek fel egy közel 40éves gyári adó maradékát meg építek hozzá nagy teljesítményű végfokot és egész kis koromban már foglalkoztam nagy frekivel de sok célműszer hiánya miatt sokszor zsákutcába futok...
Nem olyan egyszerű ám vsb kép meg fm hang és a két vivő ideoda keveredhet,stb meg a fokozatok torzitásmentes líneáris átvitele,stb!
(#) kawabiker hozzászólása Szept 1, 2011 /
 
Mi a helyzet?Sehol senki?
1km táv már megvan UHF -n, most jönne jól egy 1Ghz -s wobblerszkóp, mert így szinte vaktába lövöldözés sokminden
hétvégén remélem meglesz 5km is szomszéd településig
(#) jdani hozzászólása Nov 11, 2013 /
 
Hali. Van egyik szobába gy régebbi TV, amin csak antenna bemenet van, semmi más. Meg egy másik szoba, ahol a beltéri van. Szükségem lenne egy TV adóra, ami képet-hangot sugároz. Legjobb lenne valami olcsó ebayos kütyü. Tud valaki valami ilyesmit?
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Szia! Egy régi rossz videomagnóból szereld ki azt a modult, ami ott van, ahol annak az antennakimenete megy a TV-hez, vagy a gyerekek régi kidobott videojátékában is van ilyen. Adtak is valamelyik videojátékhoz egy pár antennát, amit rá lehetett dugni, ha nem a kábellel csatlakoztatom. Pár méterre ki is lehetett vele sugározni ezek szerint. Ha nem tudsz ilyenekhez hozzájutni, akkor keresgélni kellene valamit a neten.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2013
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2013 /
 
Ha lehet, angolul írd be, mit keresel, és a képkeresőt használd, akkor lehet válogatni a rajzok között. Ez nem jó?Mini TV transmitter
(#) jdani válasza fecameca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nem is hallottam még ilyen funkciórol egy videókazetta lejátszóban, pedig bontottam már párat.
Van itt egy ilyen oldal, vannak ott jó rajzok, de nincs róla írva semmi, de még csak az alkatrészek értékei sem...
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Nagyon jó, amit találtál, sokkal egyszerűbb, mint amit én linkeltem. Milyen alkatrész érték nincs ott? Még a tekercs menetszám is ott van(4 turn). Egyedül a hangrész oszcillátor tekercs adata hiányzik, gondolom televízióba való, vagy TV roncsból kiszedett 5,5 MHz-es trafó jó oda. A legelsőnél nincs tranzisztor típus, de amiket a többinél ír, jó oda.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
(#) jdani válasza fecameca hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Egyedül az a trafó jelent gondot. Hogy is néz ki egy olyan?
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Ugyanúgy, mint egy zsebrádió KF transzformátora. A külleme gyártótól függően változó. A TBA 120 tájékán, vagy annak megfelelő hang KF erősítő környékén kell keresgélni. El lehet házilag is készíteni, fent a segédprogramok közt van mindenféle számoló program. Kell egy kis fizika és matek tudás hozzá, sajnos az én aktív koromban ilyenek még nem voltak. Ezeket a rezgőköri tekercseket sajnos nem lehet csak úgy saccra megtekerni, éppen ezért ifjú koromban szinte semmi nem sikerült, amibe egynél több rezgőkör kellett. A rajzból azonban az teljesen biztosan kiderül, hogy ők valami gyári KF transzformátort használnak, beépített kondenzátorral, és azt oda se rajzolták, csak a kép alá van írva, hogy természetesen a rezgőköri kondenzátor is benne van. A Q1 tranzisztornak 5,5 MHz-en kellene rezegni, egy frekvencia mérő nem ártana, az áttételi arány nem olyan fontos, a bemenő jel erősségét nem ártana tudni valahogy szabályozni. Még egy ilyen egyszerű kis áramkör megépítése is tartalmazhat buktatókat, ezért használtam inkább egy roncs videomagnóból kivett RF modult a fadobozos Videoton tévénkhez, nagy szerencsémre az egész egy külön fém dobozban volt magnón belül, a video és audio bemenetekhez külön sárga és fekete RCA csatlakozós kábel ment a videomagnóban, próbára elsőre egy 9 Voltos telepet, később hálózati adaptert kötöttem rá, a többi magnónál biztos nem ilyen egyszerű a helyzet, de be lehet azonosítani, a táp -,+(általában - a test) és az audio/video bemeneteket, az utóbbiak már a fordított dugástól nem mennek tönkre, a televízióból viszont kijött valami, ami tönkretette a DVD lejátszót, amikor video bemenetet akartam volna neki csinálni, ezért választottam később inkább azt az RF transzmitteres megoldást, szerencsémre kéznél volt nekem egy volt kolléga kiöregedett, kidobott Panasonic videomagnója, ami ott pihent a szekrényemben, bontásra várva.
(#) fecameca válasza jdani hozzászólására (») Nov 25, 2013 /
 
Szia! Szétnéztem a TV roncs panelek között. Sajnos egyikben sem találtam 5 lábú hang KF transzformátort. Lehet, hogy én egy rádió 10,7 MHzesével oldanám meg inkább, dupla értékű kondenzátorral ott lehet 5,5 MHz körül. Az a két tranzisztoros annyira egyszerű, hogy egy próbát megér. A video részével biztos, hogy nincsen nagyon sok probléma. Megtaláltam ugyanazt máshol is:mini TV Ott azt írja, a trafó régi rádióból való:
Idézet:
„(Can be found on old transistor radio boards).”
Ezek szerint csak igazam lett: rádióból való 10,7-est kell oda áthangolni. (Az eredeti kondenzátor értékét megduplázva, sajnos nem tudom, mennyi, ha sikerül egyet kiszednem, megmérem hány pF.) Amúgy így néznek ki:

IFcoil.jpg
    
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Nov 26, 2013 /
 
Szia! Találtam még Ezt:.És van egy IC is: 1374 Azt viszont nem találtam, hol kapni, és mennyiért? Még a topik első oldalán levő rajz is jónak tűnik.
Az a trafó ebben is 10,7 MHz-es rádió KF. Tesznek rá még 100 pF-ot. Azt a videomagnósat elvitte a fiam, mióta nem volt rá szükségem, fogalmam nincs hol lehet, pedig most már megnézném a belét, hátha könnyen utánépíthető lenne?
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
(#) jdani válasza fecameca hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Csá. Az IC nem gond, 6 dolcsi az ebayen. A kondnzátorok és az ellenállások nem gond, csak azok a fránya tekercsek, nem a kedvenceim.
Mondjuk L3 és L4, azt lehet venni üzletben is, de az L1 L2 tekerni kell. Mondjuk le van írva hogy mennyit. A trimer kondenzátor sem gond. Az L1 mintha változtatható lenne, ott az a nyíl. Ezt mondjuk nem értem, ha megtekerem ahogy kell, hogy változtatok majd rajta? És az L2től jobbra, az mi akar lenni?
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 13, 2013 /
 
Az L1 -et csévetestre kell tekerni, amiben hangolómagot kell tekerni. L2 az viszont 10,7 MHz -es KF trafó más kondival hangolva 5,5 vagy 6,5 MHz -re, az a nyilas bigyó pedig a tekerhető tetejű fazékmagot jelképezi.
(#) szikorapéter hozzászólása Aug 27, 2014 /
 
Üdv. Olyan TV adó kapcsolást keresek amivel a kis fekete-fehér hordozható TV-re vihetek adást. A TV manuális hangolású, VHF L , VHF H , UHF sávok vételére alkalmas. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) pucuka válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Régebbi videómagnókból bonthatsz RF egységet, azzal megoldhatod a problémát.
(#) szikorapéter válasza pucuka hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Rendben,akkor írok ha találtam. Köszönöm a választ.
(#) szikorapéter válasza pucuka hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Ezt találtam itthon ez megfelelne a célnak? Videóból van ezis.
(#) kadarist válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Ez egy tuner lesz. Egy ilyen dobozt keress.
(#) szikorapéter válasza kadarist hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Akkor megint nekiállok lomolni.
(#) zoli01 hozzászólása Jún 15, 2016 /
 
Sziasztok.
Megépitettem a TV adót működik is,csak annyi a baja hogy a kép fekete fehér negativban látszik.
Mi lehet a gond vele?

tvado.gif
    
(#) Massawa válasza zoli01 hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
Az éteri modulacio negativ, ezért neked is invertálni kellene a jelet.
(#) zoli01 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
Kössz a gyors választ,de ha elmondanád hogyan?
(#) Massawa válasza zoli01 hozzászólására (») Jún 15, 2016 /
 
A videojelet egy invertálo fokozaton keresztül vezesd be ( pl. egy tranzisztor bázisába és a kollektorrol menjen a modulatorba. Az erösités=1 legyen.). De lehet IC-t is használni. A sávszélesség legalább DC-3MHz legyen.
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem