Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3-lejátszó
 
Témaindító: tams, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tams hozzászólása Jan 16, 2007 /
 
Üdv!
A gondom, hogy van egy mp3 lejátszóm, de a rádiója majdnem használhatatlan. Állandóan elmegy az adás meg nem szól, meg sziszeg, pedig a régi walkmanem tökéletes sztereó volt szinte mindenhol.
Na szóval, úgy tudom, hogy ezeknek a az antennájuk a fülhallgatóvezeték ugye? És ez 1,1m hosszú. Úgy tudom, hogy adók esetében a nem megfelelő hossz induktív terhelést jelent ami rontja a hatásfokot. Ennél nem lehet megoldani a dolgot egy megfelelő tekerccsel? vagy valahogy?
(#) Kera_Will válasza tams hozzászólására (») Jan 16, 2007 / 4
 
HÁÁÁT ez ezt tudja sajna !

Sokat nem tehetsz, ezeket nem DXelni találták ki arra ott vannak a több elemes yagik a házak tetején.

Elég furán néznél ki 1 4-5 méteres fog híjjas gereblyével a kezedben mikor rádiót hallgatnál ... !

Esetleg csere ha betudod még, esetleg vmi más hibát is generálni és garis cserében hátha jobb "fülűt" fogsz ki és nem ilyen süket konstrukciót.
Milyen távolságú rádiót akarsz fogni ?

Egyébb "bóvli" zsebrádióval is rosszul veszed ?
Bocsi a fogalmazásért de most már csak ilyen eszközök vannak túlnyomó részt.
Nálam 1 URH rádió rendes antenna csatival kezdődik és nem olyannal ami ezt a fülesemadzagjából oldja meg!Felejdts el ezt :

Idézet:
„És ez 1,1m hosszú. Úgy tudom, hogy adók esetében a nem megfelelő hossz induktív terhelést jelent ami rontja a hatásfokot.”


a fülesdrótja 1 szükség antenna és kész ...

Minden előnyével és hátrányával együtt !
(#) mokus válasza tams hozzászólására (») Jan 17, 2007 /
 
kukkantsd meg a csatlakozót (lehet hibás), esetleg egy másik fülessel is próbálkozz. Néha rohadt nagy különbségek vannak füles és füles közt... menj be a legközelebbi füleseket is árusító nagyobb áruházba és próbálgasd végig.
(#) Yano-2 hozzászólása Dec 19, 2007 /
 
A képen a METRÓBAN árusított lejátszó látható.
FM rádio vétele nagyon gyenge.
Simán 1-2 adót talá, de ha az otthoni központi antennát az USB házra ráteszem, megszünnek a gondok. Egészen jó minőségben lehet felvételt készíteni vele.
Hogy tudnám ezt a dolgot mobilizánni?
Okozhatja-e a lejátszó károsodását ez a kis tuning ?
Kivitelezhető rajz kellene .
Kérem véleményeteket, segítségeteket előre is köszönöm.

(#) Novak hozzászólása Dec 19, 2007 /
 
Az ilyeneket nem nagyon tudod tuningolni, mert az FM vételhez a fülhallgató vezetékét használják antennaként. Legfeljebb annyit tehetsz, hogy hosszabb fülest veszel, de igazából azzal sem lesz sokkal jobb a helyzet. Ezeknek a lejátszóknak nagyon gyenge rádiójuk van...
(#) DRoland válasza Yano-2 hozzászólására (») Dec 19, 2007 /
 
Hello!

Nekem rádiós discmanem van. Az is a fülhallgató vezetékét használja, nem rossz a vétel. De itthon van egy kis 'tuning' egy teleszkópos antenna van hozzá kötve (a hidegponthoz), már lassan egy éve működik. Szerintem nem okoz károsodást neked sem.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 21, 2007 /
 
Heló nekem is volt már hasonló problémám nekem egy cgihez ajándékba kapott két gombos egy cerkás kis rádióm volt odaadtam valakinek annál bevált de hasonló tapasztalati voltak én úgy oldottam meg a problémát hogy a nyák alá mégegy "nyers" nyákot raktam rá elszigetelve a föltte lévő nyáktól és hozzá forrasztotam a fülhallgató Jack testjére és kiválóan működött. Na most ennél az mp3 lejátszónál macerás a helyzet mert itt minden helyet kisporoltak vastagon (két nyák vann enne az elsőn a kijelző és a belső memória illetve a billenytyűzet a másodikon egy PIC és egy MPEG dekóder, bill vezérlő,müv. erősítő) Probálj meg egy nagyon vékony vezetéket rárakni az is elég ha leveszed az elem tartót és ahová az elemet berakod beszorítod az elem negatív potja és az érintkező közé és rá pattintod a fedeletét az elemtartónak de óvatosan hogy vezeték szakadás ne legyen ez a megoldás jobb mert ha zavaró el lehet távolítani, ill. ha garis akkor meg főleg érdemes igy csinálni
(#) tams válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Szia!
Ki tudnád kicsit bővebben fejteni az elem negatív sarkához szorítós dolgot?
Tehát annyit kell csinálni, hogy az elemtartóba egy vékony rézdrót darabot berakok, aminek az egyik végét blankolom és becsíptetem a negatív részhez?
Mindegy milyen hosszú a drót? ami befér?
(#) mate_x hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Valaki tudna abban segíteni, hogy az ilyen mp3-ba épített rádió, a fülhallgatónak melyik kábelét használja antenna gyanánt?(Van a jobb hangszóró, bal hangszóró és a gnd)

Üdv, mate_x
(#) pucuka válasza mate_x hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Nyilván nem az árnyékolt vezetékeket (L, R) használja.
(#) mate_x válasza pucuka hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszi
(#) CHZ válasza mate_x hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Logikusan csak a külső vezetéket, árnyékolást használhatja. Fojtó/ kondi leválasztásával. Árnyékolt kábel esetén, belső ér semmit nem érne..
(#) hkl hozzászólása Jan 18, 2014 /
 
Balatonszepezden szeretném a Klub rádiót (95,3)hallgatni. Kihúzható antennával rendelkező kis rádióim erre alig-alig, csak élvezhetetlen minőséggel képesek. Az autórádióm majdnem jó vételt biztosít. Hogyan tudnám, esetleg külső antennával (milyennel?), a problémát kiküszöbölni? A Bp-i adót kell megcéloznom.
(#) noctilux hozzászólása Szept 9, 2015 /
 
Uraim,

Egy Becker Europa modernizálásán ügyködöm. Gondoltam egy egyszerű MP3 lejátszó modult beépítek, a kapcsolóit egyszerűen kivezetem, 3D nyomtatóval nyomtatok neki egy konzolt, öszepattintom és kész.
Ilyen a modul
Van rajta 4 gomb, amiből kettő két funkcióval rendelkezik : röviden nyomva számléptetés, hosszan nyomva hangerő. A mikrokapcsolókat leforrasztottam a panelről, és kb 4cm kivezettem a nyomtatott konzolra. Innentől kezdve csak a hosszan nyomott funkció működik, a szám léptetése nem.
Sajnos a mikrovezérlőn nincs semmi felirat, a kapcsolók előtt látok a panelen felhúzó ellenállást...
Mi lehet a probléma?
(#) XD1020 hozzászólása Jan 11, 2016 /
 
Sziasztok. Szeretnék építeni lényegében egy mp3 lejátszót. Az ötlet a következő: Lenne egy winchester amin vannak a zene számok, Lennének mappák ugye a mappákban pedig számok. Lenne egy kijelző ahol kiírja a mappa nevét vagy a szám nevét. Lenne 5 gomb ugye fel le ezzel lehetne a mappán belül váltani a zenéket, lenne egy jobbra balra gomb, ezekkel lehetne a mappából ki/be menni (esetleg a zenébe belepörgetni) illetve lenne egy play/stop gomb. Jack kimentre gondoltam. Összefoglalva egy tárhely(Winchester ezt össze kellene kötni (sata kábellel) egy "vezérléssel" ami az adatokat átkonvertálja hang jellé, meg ez előtt lenne egy kijelző. +lenne egy kis teljesítményű 1-2w-os végfok. Ha bárkinek van valami ötlete vagy csinált már ilyesmit, megköszönném ha segítene.
(#) Syn7h37ic válasza XD1020 hozzászólására (») Jan 11, 2016 / 1
 
Raspberry Pi, vagy Banana Pi a legegyszerűbb megoldás. De ez elég mély víz.
(#) Syn7h37ic válasza XD1020 hozzászólására (») Jan 11, 2016 /
 
Bővebben: Link egy példa

Az építés: Bővebben: Link

egy másik: Bővebben: Link
és az építéséhez minden:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2016
(#) kokozo válasza XD1020 hozzászólására (») Jan 11, 2016 /
 
vegyél egy ilyet és egy usb-s mobil racket és kész..
(#) Panhard hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Sziasztok.
Egy mp3 lejátszót szeretnék építeni ATmega mikrokontrollerrel. Ezzel nem is lenne gond szerintem. Viszont olyan kellene, ami tudja a zeneszámokat gyorsabban, illetve lassabban lejátszani.
Tudtok ajánlani valami cél IC-t, ami képes erre? Vagy egyszerűen szoftverből megoldható?
(#) Panhard válasza Panhard hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
Igazából a hangmagasságot szeretném variálni. (pitch control.) De ha van erre más megoldás, az is érdekel.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem