Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC-modellautó elektronika
 
Témaindító: Robi82, idő: Jan 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 39
(#) Petyka79 válasza kistee hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Rendben, köszi!
(#) burgdavid hozzászólása Júl 4, 2023 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy ilyen távirányítós autót javításra, de nemigazán vagyok járatos ezekben, ezért bedobom ide hátha valakinek van rá ötlete. A Típusa Carrera RC 12009, 2.4GHz-es távval.

A hiba amit produkál, hogy bekapcsolás után kb 2-3 másodpercig működik, majd teljesen leáll, mintha valami védelem tiltana benne. Először a táv volt a gyanúm, de azt végül kizártam, mert abban a szűk időszakban minden gombra reagál. Az autó LiPo akksival működik, ebből 2db-om is van, mindkettővel ugyanaz a jelenség. Bekapcsoláskor mérve nem esik be a kapocsfeszültség, 8V körül marad.
Van/volt már valakinek hasonló tapasztalata?

ccerar.jpg
    
(#) Inhouse válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 4, 2023 /
 
Azért azt jó lenne tudni, hogy 2-3s után is működik-e a távirányító? Ha az tilt le a tápfesz miatt, akkor ugyanúgy nem fog menni.
(#) burgdavid válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 4, 2023 /
 
Közben nézegetve a doksiját rájöttem, hogy 11,1V-os akksi kell bele, szóval sanszos hogy ott lesz a kutya elesve. Megpróbálom majd asztalon egy gyengélkedő autóakksiról, vagy szerzek kölcsön pakkot bele.
(#) devergo74 hozzászólása Aug 25, 2023 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy Rc autó, töltő nélkül. Az lenne a kérdésem, ehhez az akkumulátorhoz, milyen töltő való pontosan? Gondolom az egyik vezeték, ami a akkumulátoron látható, töltésre való, csak melyik. Ezért is kérdezem milyen töltőt vegyek
"az aksi külön volt, nem volt csatlakoztatva"
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2023

Rc autó.jpg
    
(#) Massawa válasza devergo74 hozzászólására (») Aug 25, 2023 /
 
A fehér stekker a balanced töltöbe megy ( pl IMAX B6, de több is van). A piros meg a fedélzeti elektronikába ( BEC, motor meghajto stb ).
(#) devergo74 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 25, 2023 /
 
Köszönöm a választ
Következő: »»   39 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem