Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kezdő kérdések

Témaindító: dZsordeN, idő: Szept 26, 2005
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (majd 8000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő, az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2139 / 2139
(#) hariimi hozzászólása Sze, 18:30 /

Sziasztok! Van nekem egy CYBERNET STEREO AMPLIFIER MODEL:CTS-300A.Volna egy olyan kérdésem hogy amikor bekabcsolom atrafo bug mint az álat é félek hogy leéget valami .Mitöl lehet ez.A tranyokat megmértem müszerel 2db jó benne.Válaszokat elöre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Sze, 18:31
(#) mps válasza hariimi hozzászólására (») Sze, 18:38 /

Ha jól értelmezem amit írsz akkor csak 2db tranzisztor a jó? Mennyiből? A trafó attól is búghat, hogy nincs megfelelően összehúzva vagy impregnálva vagy feszesre tekerve. Persze túlterheléstől is, amit egy zárlatos tranyó is okozhat, vagy éppen szakadt ami egy másikat így nem zár le. Talán ha kicsit jobban összeszednéd a mondanivalód könnyebb lenne segíteni...
(#) ThompsoN hozzászólása Sze, 18:39 /

Sziasztok.

Egy 7805-ös IC-vel állítok elő 5V-ot egy AVR-nek. A kérdésem az, hogy a két kondenzátor mennyire kell hozzá? (Lent linkelem az ajánlott felhasználást.) Alapból stabil 12V-ot adnék neki, mivel az egész a gépembe megy, ahol legfeljebb 0,15V ingadozást mértem 12V-on.
Kép
(#) mps válasza ThompsoN hozzászólására (») Sze, 18:41 /

A kimenetére mindenképpen kell a 100nF, ez a gerjedést szünteti meg! De a bemenetre sem árt, minél közelebb a lábaihoz!
(#) ThompsoN válasza mps hozzászólására (») Sze, 18:41 /

Értem, köszönöm a gyors választ.
(#) hariimi válasza mps hozzászólására (») Sze, 18:56 /

4-bölo 2db tranyo jó minden gyári benne képek melékelve
(#) mps válasza hariimi hozzászólására (») Sze, 18:58 /

Akkor kizárásos alapon kettő rossz. Szerintem ez gond lehet, szerinted?
(#) hariimi válasza mps hozzászólására (») Sze, 19:04 /

kivetem mind a 4 tranyot 2-őt visszatetem a jókat ugyan ugy bug a travo semit nem ad le,atranyok A1102 C2577 Az volna a kérdésem van nekem ide haza BD245C BD246C ezek bemehetnek helyetük
(#) mps válasza hariimi hozzászólására (») Sze, 19:16 /

Szóval jó lenne egyből minden infót közölni. Először is kösd le a trafó szekunderét, ha akkor is búg akkor a trafó (is) hibás. Ha így jó akkor visszakötöd a tápot de a tápegység kimenetéről mindent leveszel, ha ekkor jó akkor szépen vissza kötögetsz mindent, arra vigyázz, hogy azok a részek amik szimmetrikus tápot igényelnek azt is kapjanak, ne csak a "felét". Közben persze mindig mérd a tápokat, hogy megfelelőek e. Persze egyszerre csak egy fokozatot köss vissza.
Az írásodra is figyelj jobban!
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:17
(#) hariimi válasza mps hozzászólására (») Sze, 19:20 /

köszönöm a gyors választ
(#) kamaro hozzászólása Sze, 19:35 /

Sziasztok! Meg tudja nekem valaki mondani hogy a CD4047-el mit kéne tennem hogy 500Hz-n dolgozzon?
(#) kadarist válasza kamaro hozzászólására (») Sze, 20:03 /

Szia!
Az astabil rezgetés beállításához segítséget találsz az adatlap "Typical Performance Characteristics" fejezeténél konkrét ellenállás-kondenzátor értékekkel.
(#) elektros90 hozzászólása Sze, 21:17 /

Sziasztok. Megkérhetnék valakit, hogy elmagyarázza nekem a csatolt CMOS kapcsoló működését?
Előre is köszönöm.
(#) nagy hoho hozzászólása Sze, 23:17 /

A tolatóradar érzékelőjének kábelét szerintetek meglehet hosszabbítani 10 m-re?
Következő: »»   2139 / 2139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Jún, 20. Csü
5:20:32
Jelenleg 72 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu