Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt hogy gondoltad? Szerencsésebb, ha a hozzájuk tartozó speciális töltőt használod. Mert ugyan mindent lehet, csak akarni kell, de a Li-ion akkuk általában heves hang, fény és hő hatással reagálnak az ilyesmire. Kivéve, ha építesz egy-egy megfelelő töltő áramkört a két akkuhoz, ha nem elérhetőek a saját töltőik. A HESTORE, Temu, meg ALI oldalakon rengeteg olyan modul található, amelyekkel ez megvalósítható, de persze a kellő elektronikai ismeretek sem hiányozhatnak.
Lehet.
Csak nem art nemi áramkorlát, és a vegfeszültseget is kell korlátozni.
Elvileg tartalmazza a töltő elektronikát mind a kettő, ha lengődugós csatlakozású töltőt is lehet hozzájuk csatlakoztatni, de:
Amit te töltőnek hívsz, az biztos, hogy 12V-os töltőnek is készült, nem csupán 12V-os tápnak? Nem mindegy. A másik 20V-os akkumulátort hogyan gondoltad 12V-al tölteni?
Forrasztó állomás pálka bekötésSziasztokValakinek nincs véletlenül ZD-8922 forrasztóállomása. Meg akartam hosszabbítani a forrasztó pálkán 4-eres vezetékét hosszabbra, de lehet hogy valamit elkötöttem, mert vagy 3db E (EEE) fogad a kijelzőn ekkor nem is melegít, meg állítani sem lehet a hőfokot. Máshogy kötöttem a bekötését így állandóan 25-öt ír lehet állítani a hőfokot, de éppenhogy csak fűt. A hőszenzor nem szakadt 3,3 Ohm mérhető rajta, a fűtőbetéten meg 48 Ohm. Jelenlegi bekötés: 1-2 - 3,3 Ohm talán hőszenzor 3-4 - 48 Ohm talán fűtőbetét. BT136 600E cseréltem hasonlóra, semmi nem javult. Mikrovezérlő: SH79F166AF A forró levegős része tökéletese működik. Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Vas, 17:31
Nem láttam még 3.3Ω hőszenzort (mondjuk 48Ω se), de ha tippelnem kéne, az inkább a fűtőbetét lehet...
![]() UI: Mérd meg a táp feszt, ellenállásból számolj áramot, abból pedig teljesítményt, rögtön meglesz ki kicsoda. ![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 17:45
A pálkát szétszedve itt mértem az értékeket, a kerámia fűtőbetétbe belemegy mind a négy vezeték.
Értem én, de a lényegen nem változtat. A kisebb ellenállás lesz a fűtőbetét, a nagyobb meg a mérő.
A panelen meg a fűtő egy szálát kell vagy testre, vagy tápra kötni, a másik szálát meg a kapcsoló fetre vagy tranzisztorra. A mérőt a másik két pontra, mindegy milyen polaritással, mert csak ellenállás az is elmodásod szerint.
Megcseréltem, most fűt meg kiírja a hőfokot, de nem áll meg a beállított értéknél tovább megy nem kapcsol le. Még OFF állapotban is fűt a pálka.
Mellékeltem a BT160 600 E mérését.
Távsegítséggel én nem tudok segíteni... Nem hagytad ki véletlen a kapcsoló eszközt, és direkt a tápra kötötted?
Az kap vezérlést? Nem lett zárlatos?
De most nézem a panelen a BT136 egy triakra utal, azzal pedig nem DC feszt kapcsolnak, hanem AC-t.
Pl a szekunder fűtő feszültséget. A hozzászólás módosítva: Vas, 19:08
Igen BT136 600E típusú trika van a nagy hűtőbordán aminek a mérése feljebb látható. AC 26V jön le a trafóról terheletlenül. Az AC 26V-hoz képest mind a 4 érintkezőn van 26V körüli AC feszültség lecsatlakoztatott pálkánál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |