Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Infravörös kamera
Témaindító: lacika_1818, idő: Ápr 14, 2007
Témakörök:
Helló!
Valamit nem értek. Az infravörös fény (http://www.kontravill.webzona.hu/thv_m.html) nem sokkal a látható fény hullámhossza felett van. Van egy kamerám és fényképező gépem és látja az infrát. Maga a hő is infravörös. Olvastam egyszer, hogy az ilyen termikus IR sokkal nagyobb sávszélességű, tehát infravörös kamerával látható. Néztem infravörös szűrőket de azok nem azok amire én gondoltam. Ilyen FLIR-re hajazó dolog érdekelne. Az éjjellátó kamerák ilyen nightvision-ösek csak. Tehát totál sötétben nem látnak azok sem. HOgy lehetne mégis látni a hőt??
Szia. Kétféle letezik igazán ezekből. Az egyika passziv ami a reziduális hősugárzás alapján müködik.
A másik az aktiv ami önmagából bocsájt ki infra sugarakat és a visszaverődőt érzékeli. Mind kettővel hőt látsz tulajdonképpen. Igazán nem tudom mit szeretnél tudni mert amit belinkeltél szinte mindent elmond. De lehet, hogy én értelek félre akkor bocsi
Nekem egyszerű infra kamera kellene, ami nem 2,7 millió forint, pontos hőt nem kell látni, csak relatív. Ablak a falhoz képest. Tehát nem kell az a színezős akármi.
Akár fekete-fehér is jó Ezt a kutatás közben találtam ![]() http://www.videobomb.hu/video/Infravoros_kamera
fényképezésröl szol ugyan de a témával kapcsolatos.
Szia!%
megadtad a választ magadnak : a fekete-fehér kamerák az infra tartományt is látják---Pl: mobil--video kaputel.--bizt. kamerák..a kimenő videojelet invertálva -normál monitoron " majdnem " azt látod amit kérdeztél...
Van orosz csövem ha vki megszeretné építeni a többirészt.Típusa 3P-1.Kipróbáltam,a Junoszt kistévé nagyfeszültségéről,és homályos képeket már kaptam,optika kell még hozzá.Elvileg egy NE555-el is lehet annyi nagyfeszt kis áram mellett előállítani ami elég ennek a csőnek,mint lásd még a Geiger-Müller sugárzás mérők csövének áramellátását.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az asztalomat 1 infraleddel szeretném világítani sötétben, és közbe mobillal nézni. Ezt hogyan tudnám megépíteni, hogy ne villogjon, minél egyenletesebben világítson? A távirányító hullámhossza megfelelő szerintem. Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |