Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kis méretű rádiós jeladó
Lapozás: OK   4 / 4
(#) bbalazs_ válasza GreatZoltan hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Nagyon sajnalom a cicadat!
Mindenfele emlosallatot a legegyszerubb tomeny CO2-vel elpusztitani. Nylonzacsko, oriaspatron, szodasszifon viz nelkul.
Emberi peldakbol tudjuk, hogy nem szenvednek (szemben pl. az eteres tulaltatassal).
(#) korni.papp hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Sziasztok!fel szeretném kelteni újra ezt a topicot. Nos,amire nekem szükségem lenne:egy jeladó,amely koordinátákat küld egy telefonnak bizonyos idők elteltével,amely ezeket a koordinátákat egy telefonon egy térképen jelenítene meg.(az adott pozíciót.)E mellé kéne egy olyan jeladó,ami rádiós jeleket küld egy vevőnek max 30-40m hatótávolságról,10leden jelezve mennyire van messze az adó.(lényegében egy u.n. Spybike) sajnos nem tudom hol is induljak el,nem igazán vagyok a programozás s e szakmában még jártas,ezért gondolotam rákérdezek itt. Lényegében egy olyan jeladót szeretnék építeni,mint ami az u.n. Tolvajkergetők alkalmaznak.A segítségeket előre is köszönöm!
(#) pucuka válasza korni.papp hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Alig vannak igényeid. Ez egy igen komoly projekt, ha magad akarod megvalósítani. Nem is annyira a hardverrel lesz gond, hogy fognak az adatok rákerülni a térképet futtató telefonra, számítógépre.
A rádióadó távolságát nem lehet egyszerű módon 10 LED -re kijelezni. (a vett jel erőssége távolról sem lineáris a távolsággal.
(#) korni.papp válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Nos igen,épp ezért gondoltam,hogy itt rákérdezek a dologra. Talán a szoftvert meg tudja egy ismerősöm csinalni,erre majd rákérdezek.az első dolog amit irtam,egyenlore fontosabb,mint a másik.Holnap a suliban rákérdezek egy tanárnál,ő foglalkozik ilyen dolgokkal,hátha.a Tolvajkergetők jeladójában egy sim kártya van,ami által a jeladó uzi én küldi a koordinátát,amit olvas a térkép,es az utat jeleníti meg rajta,merre is jar a jeladó.Ettől Függetlenül egy ingyenes megoldást kéne valahogyan kieszelni,ha egyaltalan van.
(#) pucuka válasza korni.papp hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Egy GPS vevő kimeneti jelét meghosszabbíthatod, pl. rádiós modulokkal is, nemcsak GSM telefonnal. A kettő között a lényeges különbség, az ellátott terület, amit a rádiós eszköz biztosít. De a vevő kimeneti jelével mit kezdesz?
Valahogy bele kéne csatolni a térképet futtató eszközbe, és ott megjeleníteni.
(#) korni.papp hozzászólása Feb 26, 2015 /
 
Ennek a jelnek a hatótávolságát mennyire lehetne kitolni rádiós modulokkal?szóval itt a probléma azzal lenne,hogy nem tudnám mivel fogadni a telefonnal a gps modul kimenő jeleit?Bocs a hülye kérdésekért,az elektronika ezen területével még lényegében nem foglalkoztam.
(#) pucuka válasza korni.papp hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Akkor inkább a tanulással kéne foglalkoznod.
Ez az ami ingyen nem fog menni. Létezik GPS - GSM modul, ami megfelelő előfizetés esetén el tudja küldeni a GPS adatokat a telefonodra, de az más kérdés, hogy a további alkalmazást ki fogja elkészíteni. Okostelefonban van ehhez hasonló alkalmazás, de az csak a saját GPS vevőjének jelét tudja összerendelni a benne futó térképpel.
Lehetne még egy olyan megoldás, ha olyan navigációs készüléket használnál, amelyiknek van külső GPS vevő csatlakoztatási lehetősége, de az vagy vezetékes (USB), vagy vezetéknélküli (Bluetooth) de ennek is elég korlátozott a hatótávolsága.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) korni.papp válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Tanulom én az anyagot,de ezzel nem foglalkoztunk még,Elvileg valami szakkör fog indulni ezzel kapcsolatban.az okostelefonra gondoltam én is. Talán tudnak egy programot irni nekem,ami az adott koordinátákat jeleníti meg térképen,igy a legnagyobb kerdesse az válik,hogyan jut el a gps-tol a jel a telefonig/szamitogepig
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) pucuka válasza korni.papp hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
A számítógépnek van soros portja. Lehet kapni olyan térképalkalmazást (nem kevés pénzért) ami tud adatokat fogadni soros portról. Azt hiszem a Google föld fizetős változata is tud.
(#) korni.papp válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Viszont egy programot rá megtud egy jó programozó is írni nem?Mármint a soros portról való adat fogadásra.
(#) pucuka válasza korni.papp hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Jópénzért biztos, de meg is veheted. Forráskódokat nem szokás eladni, megírni meg igen nagy munka.
(#) korni.papp válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Nos,az elgondolás:Egy gps modul adatait elküldjük egy 3g modul segítségével mikrovezérlőkkel egy telefonnak.A telefon egy térkép alkalmazás segítségével megjeleníti a(fél percenként)kapott koordinátákat.A szoftvert megtudják nekem írni,egyedul a megvalósítás amin gondolkodnom kell,hogyan is legyen.
(#) Takibaki hozzászólása Dec 22, 2015 /
 
Sziasztok

Kérdezném töletek hogy hogyan lehet megnövelni az adó hatótávolságát a nyákon van egy " kukac " antenna . pontosan a készülék " INTERTECHNO PAR-1000 " A jelenlegi hatótávolság max 10 méter .

a keszülék fotója

Amit csináltam vele gomb elem helyett külső AAA méretű elemet tettem ( 2 db 1,5 V )
Köszönöm válaszotok , kezdő vagyok

az adó erősségét vagy a vevőt például kis vezetékkel ide oda ? hova ? ...volna ötletem de profiktól jobban hangzik
(#) sargarigo hozzászólása Júl 27, 2023 /
 
Na jó napot! Remélem sikerül felébreszteni a topicot!
Szeretnék egy egyszerű egy gombos megoldást, ami a vevő oldalon egy kis piezo zümmert hajt meg. Ez egy kis átjelző lenne. Az adó elfér, minden adott számára, a vevő viszont jó lenne ha minnél kissebb lenne, és elmenne egy 2032-es elemről.
Hatótáv pár száz méter kellene. Megnyomom a gombot, mire a közeli játszótéren a gyerek zsebében zümmög a vevő. Lehet hazajönni.
Van erre ötletetek?
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
A "pár száz" méter viszonylag nagy távolság. Játszótér, lakott terület (sok zavar), mini vevő. Összességében szinte esélytelen a dolog. A távolság tiszta terepen is határeset. Mi történik akkor, ha a vevővel hatósugaron kívülre kerül a gyerek? Idegeskedsz, miközben egyszerűen nem jelez a vevő.

Olcsó, kis méretű mobiltelefon.
(#) pucuka válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
A Bakman megoldása jó lehet, sok fiókban kallódik egy Nokia 3110, akár ingyen is, veszel bele egy feltöltős kártyát, és nincs gond.
De ha a gyerek már elég nagy, veszel egy gyerek karórát, az sem túl drága, (tanévkezdésre akár akcióban) elegáns is, és a gyerek fel is tud hívni, (de csak néhány előre programmozott számot, apa anya nagyi) és te is tudod "távirányítani".
(#) sargarigo hozzászólása Júl 27, 2023 /
 
Sejtettem hogy ez lesz a konszenzus, de egy próbát megért a dolog. Köszi!
(#) pucuka válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
Az a megoldás, amire gondoltál, legalábbis nem írtad le, az pl. egy kapunyitó, vagy játék távirányító, az is inkább csak néhányszor 10 m, de az is csak akkor, ha a vevőnek (legalább az egyiknek) rendes antennája van. Azt azért gondolom Te sem szeretnéd. hogy a gyereked egy antennával ellátott sapkában szaladgáljon.
(#) sargarigo válasza pucuka hozzászólására (») Júl 27, 2023 /
 
Ez volt a kiinduló tézisem, hogy egy maroknyi kütyü van a zsebében, mint az airtag, vagy egy lora-bigyó vagy akármi. Természetesen nem akartam drótmúmiát csinálni a gyerekből. Mivel nekem nem jutott eszembe használható megoldás, ezért fordultam a nagyérdeműhöz tanácsért.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem