Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   18 / 441
(#) Edem válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Hello!

Nekem megvan a 4.13as verzió! DE van egy kis probléma... amikor megszerkesztem mind kapcsolási rajzot mind a NYÁKtervet, elmentem, de amikor megakarom nyitni akkor megjelenik egy ablak amiben azt írják hogy:

Please contact CadSoft if you are sure that the file has not been damaged (for instance due to disk problems or during file transfer), and that the file has not been edited with an illegal copy af EAGLE.

Mit lehet ez ellen tenni?
(#) Frankye válasza Edem hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Ezt úgy hívják, hogy illegális másolat elleni védelem. Csúf bácsik a szoftverfejlesztő cégeknél azon törik a buksijukat hogy a szegény (pénzű) felhasználónak kellemetlenkedjenek, hogy az sok-sok pénzért kénytelen legyen megvásárolni a szoftvert...
Olvass vissza, megleled a megoldást. (Keresd a honlapomat: www.frankye.tar.hu )
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Idézet:
„Csúf bácsik a szoftverfejlesztő cégeknél azon törik a buksijukat hogy a szegény (pénzű) felhasználónak kellemetlenkedjenek, hogy az sok-sok pénzért kénytelen legyen megvásárolni a szoftvert...”


Ezt azért máshogy fogalmazhattad volna. Egyébként annak ellenére, hogy egy kispénzű amatőr, aki csak a saját céljára használja, nem tudja megfizetni az árát, de hát ha az kell neki, használja így vagy úgy, nem teljesen értek egyet veled. Képzeld el, hogy, ha nem venné meg senki az "okosítás" miatt, szerinted tudná valaki fejleszteni? És sajnos még a cégek sem jöttek rá arra, hogy ez számukra (nem egy halandó amatőr) egy termelési eszköz, ugyanúgy ahogy egy forrasztópáka, vagy akár a legegyszerűbb mérőműszer. Sajnos erre bizonyítékok is vannak. Próbálja meg valaki azt egy számítógépen lemásolni. Az ilyen nem éppen legális ügyekben óvatosabban kellene fogalmazni, sokan olyanok is olvassák a fórumokat - a fentiekre utalva - akik nem egy átlagpolgár fejével gondolkodnak.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Júl 31, 2006 /
 
Teljesen igazad van, azonban a tény tény marad!
Nem a szoftver drága (hiszen egy szellemi termék ára pénzben hogyan fejezhető is ki?! Ugyan úgy lehetetlenség, mint az emberi élet, avagy az emberi egészség forintra váltása!), hanem a mi, azaz az egyszerű, vérből és fizetésből tengődő, adót fizető magyar csóringerek számára nem megfizethető.
Vajon akkor miért is csudálkozik mindenki (szoftverfejlesztők, ArtisJus, stb.), hogy kis hazánkban nagyipari módon zajlik a hamisítás?!
(Mellesleg jegyzem meg: NEM a legfrissebb verzióról van szó, hanem egy, már - elvben - kifutottról, ami valszeg kereskedelmi forgalomban nem is kapható, amiről a fejlesztő, hogy úgy mondjam, régen "letett", az abból származó költségei már rég megtérültek, mi több, azóta az épen e lefutott szoftver eladásából származó nyilván tisztes hasznából újabb verziót fejlesztett, amit ismét tisztes haszonnal értékesíteni fog, aztán megint újabbat fejleszt, és a kör bezárult.)
Összefoglalva: Nem az ellen ágálok, hogy egy szoftverért fizetni kell! Azért ágálok, hogy ARÁNYTALANUL magas összeget kell fizetni! És nem a Lajtán túliaknál fizetendő összegnél aránytalanul többet! NEM! A fizetéseinkhez mérten aránytalanul többet!!! Ez nem a fejlesztők hibája, ne értse félre senki, hanem azoké, akik miatt RENGETEG hasznos, értékes, stb. tudás nem kis hazánkat, hanem a tehetősebb, úgymond "fejlettebb" országokat gazdagítja!!!! Na EZ AZ, ami felháborít!
(Még valami: Ha itthon, összeguberált alkatrészekből összeállítok egy pákát, hogy a hasonlatodnál maradjak, akkor az ArtisJus, meg az összes efféle feljelent, hogy a Weller cég gyártmányát hamisítottam? Ugye nem!)
Köszönöm a figyelmeztetést egyébként!
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 1, 2006 /
 
Megértem érveidet és nem is vitatom, azonban amire az előző hozzászólásomban utaltam az ilyen jellegű segítséghez egy centivel jobbra kell kattintani, ahol az van írva, hogy privát. Én csak azt kifogásoltam, hogy nyilvánosan tetted azt amit nem lenne szabad.
Amit pedig az Artisjus-ról írtál teljes mértékben egyetértek. És főleg azért mert az előadók, tisztelet a kivételnek, de abból nagyon kevés van, a nyilvános szerepléseken csak tátognak jó pénzért. Egy stúdióban készült felvételt ismételgetnek. Ha már a közönség elmegy egy koncertre, nem a CD-t akarja hallani, hanem azt, hogy ott helyben és élőben neki énekelnek. Na ezt nem értik meg az előadók és mégis fel vannak háborodva, ha valaki még a CD-ért sem ad ki pénzt. Na ennyit egyes művészek tisztességéről. Elnézést, hogy nem az elektronikáról szólt a véleményem, de valahogy a szerzői jogokhoz ez is hozzá tartozik.
Ami pedig a szoftvereket illeti, természetesen mindenki meggondolja miért ad ki pénzt, nem is arról van szó, hogyha magadnak készítesz valamit, már a tervezésért is fizess, de ezt úgy kell csinálni, hogy a szomszéd ne hallja.
(#) Edem válasza (») Aug 1, 2006 /
 
öööö, és te freeware ként használod vagy van hozzá kódod, mert nem nagyon szeretném így használni!
(#) Frankye válasza Edem hozzászólására (») Aug 1, 2006 /
 
Ez a szoftver nem létezik freeware verzióban. Van egy Lite verziója, ha jól emléxem, akkor a 4.16 verziójának, amit a gyártó lapjáról le lehet tölteni, az shareware verzió, tehát korlátozott, de - ha jól tudom - nem a mentés/visszatöltés funkciója van bekorlátozva. A legfőbb korlát a maximális szerkeszthető panelméret.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 1, 2006 /
 
Alapvetően igazat adok Neked.
Abban mindenképpen, hogy ezt a megoldást reklámozni nem kell.
Az ArtisJus-ról mondottakkal pedig teljesen egyet kell, hogy értsek.
Még egy apróság, azután - ígérem - befejezem az OFF-olást: Baromira csípi a szemem, s ezzel valszeg nem vagyok egyedül, amikor látom, hogy a pénzügyőrök által elkobzott, egyébként VALÓBAN hamisított "gagyidasz" melegítőt elégetik, bemutatja nagy dérrel és dúrral a tévé, majd a következő hírben beszámolnak, hogy Kovács apuka (az anyuka halála óta) egyedül neveli 3-4-5-6 gyerekét, munkát nem kap, mert hol egyik, hol másik csöppség beteg, de ruházni sem tudja a csemetéket, mert nincs miből! Na, ilyenkor nyílik ki a zsebkés a nadrágkorcom mögött! De jól megy Nekünk, az országunknak, hogy a - mindenki által tudottan hamis - tréninget szabad tűzön, jó pénzért elégetjük, amott meg szerencsétlen gyerekek télen odafagynak a jéghideg kályhához!!!!
Nincs senkinek széles e honban annyi sütnivalója, hogy az a muki, aki vasvillával a tűzre hányja a rucit, ennyi erővel piros, kék, vagy narancssárga festékkel egy böhöm X-et is tehetne arra az emblémára, és a Kovács gyerekek ettől még kitűnően melegedhetnének benne?! Vagy annyira elképzelhetetlen ez?! Netán annyira csontig kell nyalnunk a Lajtán túli ipari érdekeknek, hogy az övékre megtévesztésig hasonlító, sőt, esetleg még annál jobb minőségű cuccot inkább nyilvánosan hóhérkézre kell juttatni, s be kell mutatni, hogy "Lám-lám! Így jár aki a csíkos, a cicás, a pipás (nem kívánt szöveg törlendő!) márkával cicózik?!
Bocs, kicsit felpörögtem az ArtisJusos fiúk emlegetésén...
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 2, 2006 /
 
Teljesen igazat adok.
Az előző hozzászólásodat azonban ki kell javítsam. A lite verzió tényleg freeware, ami annyit jelent, hogy kötelezettség nélkül használható. Igaz kisebb méretben. A share programok időben korlátozottak és csak kipróbálás célját szolgálják. Az időkorlát letelte után fizetni kell.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 2, 2006 /
 
Köszönöm! Nem voltam teljesen biztos a szoftver jogállását illetően.
(#) Edem válasza deguss hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Szia deguss!

olvastam hogy a 4.16-os verziót használod!
megkérdezhetném hogy hogyan és miként?
mert nekem a 4.13-as van meg, de az a mentés visszatöltés funkcióba van lekorlátozva...
és így nem tudok menteni
nekem olyan verzió kellene, amibe nincs nyáklap méret korlátozás és lehet menteni...

tudnál nekem ebben segíteni?

Üdv

Edem
(#) Frankye válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
A készítő cég honlapjáról letölthető egy ún. "Lite" verzió, amiben a mentés-visszatöltés nincs lekorlátozva, csak a panel mérete.

Innen tudod letölteni
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Ja, és bocs, h én válaszoltam, bár a kérdés nem nekem szólt!
(#) Edem válasza Frankye hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Hali!

Kösz szépen! semmi gond hogy te válaszoltál!

CSak az a baj hogy nem szeretném korlátozni a nyáklemez méretét!
Valami más ötlet? :no:
(#) Frankye válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Sajnos - erre - nincs más... :rinya:
(#) Edem válasza Frankye hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
akkor mindennek vagyis mindegyik verziónak van vmi korlátozása....
nekem a 4.13-nak a mentés, visszatöltés...
a 4.16-nak a nyáklap mérete...

huu , nem tom akkor és az Eagle 4.X verziót ismered?

mert itt van elöttem egy egész használati utasítás erről a fajtáról...
(#) MaSTeRFoXX válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 

A 4.x azt jelenti hogy bármilyen 4-el kezdődő verzióhoz jó ! pl 4.0, 4.11, 4.13, 4.16
(#) Edem válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 


Értettem főnök!
(#) Edem válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
áá akkor most melyik verziót érdemes használni?

a szemét korlátozások....
(#) MaSTeRFoXX válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Én megvagyok a 4.11-el Fenn van a honlapomon, vagy Frankye honlapján is.
(#) Edem válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
huuu, most én vagyok béna vagy nem tom

még mindig kiírja a visszatöltésnél hogy lépjen csakcsolatba a cadsoft... blablabla
szóval nem nyílik meg az elmentett cucc a 4.11-be!

Most akkor mit csinálhatok rosszul?

vagy hova mentitek a kész terveket? bin mappa? vagy hova?

(#) elektrocad válasza Edem hozzászólására (») Aug 4, 2006 /
 
Itt néhány mai napos hozzászóláshoz válaszolok:

Azt, hogy az Eagle mentésben legyen korlátozva, először hallom, legyen az "bármilyen" verzió is.
Frankye 35547 számú hozzászólásában adott megoldást, az biztos, hogy ilyenben nem korlátozott. a link is jó, csak ki kell választani a megfelelő operációs rendszerhez valót.
Egyébként, ha valakinek a www.cadsoft.de oldalról letöltött verzióval van problémája, forduljon hozzám nyugodtan, de csak azzal.
Edem, a fentebb említett oldalon megtalálod a program különböző verzióinak korlátozásait. Sajnos a Frankye által említettnek méretbeni korlátozásai vannak. De hogy én is legyek extrém, a program teljes verziójának fizikai határa 1,6m x 1,6m. Ekkora panelre is szükséged lehet? Említetted a 4.X verziót, hát a magyar leírás, amit így jelöltem, mivel az csak az alap funkciókat tartalmazza az én művem volt, egyébként a teljes angol leírás szintén letölthető a már fentebb említett honlapról, és egyelőre az eddig megjelent összes 4-es verzióra vonatkozik, az X ezt jelenti.
A *.sch és *.brd a Projects mappába mentődnek, normális esetben.
Hogy mit csinálhatsz rosszul, erre itt nem válaszolok. Kicsit gondolkodj el a fentieken.
(#) gefffry válasza (Felhasználó 1195) hozzászólására (») Aug 5, 2006 /
 
Szerintetek elméletileg a 3d-s cucc MAc OS X alatt működne, ha a zipet- berakom az ulp mappába? Eagle, POVray van mac-re is. Sajnos most nem tudonm kipróbálni, mert beteg az iMac a melóhelyemen.
(#) fureszk válasza Frankye hozzászólására (») Aug 5, 2006 /
 
hát ezt nem fogjátok elhinni. ez a lite verzió van meg egy nyák-készítő cégnek. kétoldalas, lyukgalvanizált nyákot akartam náluk rendelni. erre elmondták, hogy túl nagy a nyák mérete. mondom: miért? erre ők: nekik nem teljes verzió van meg. majdnem megkérdeztem akkor mire költik a bevételt ha nem fejlesztésre?
Szóval nem egyszerű ez a Satronik kft.
(#) elektrocad válasza fureszk hozzászólására (») Aug 6, 2006 /
 
Ha még jársz a Satroniknál, kérlek vidd el ezt a képet nekik. Ez a kép a Lite verzióban megtalálható és felhatalmazza a gyártót a Gerber és egyébb, a gyártáshoz szükséges fájlok generálásához, függetlenül a panel méretétől. Néhány gyártónak már elküldtem ezt az infót, de úgylátszik nem a megfelelő kezekbe került. Amennyiben nem működne, felvehetik velem a kapcsolatot. Ha küldsz rájuk elérhetőséget, odaszólhatok nekik.
(#) Edem válasza Edem hozzászólására (») Aug 6, 2006 /
 
Szio deguss!

tudnál nekem egy kicsit segíteni?

Amikor elindítom az AUTOROUTER-t akkor nem csinál semmit az értem hogy a general fülön beállíthatom a huzalozás pontrácsát, de nem értem a --->> / *

és akkor OK kattintok, akkor csak villan egyet a raj és semmi nem történt :no:

mi lehet a gond ? vagy mit állítsak be?


Üdv : Edem
(#) deguss válasza Edem hozzászólására (») Aug 6, 2006 /
 
Szia Edem!

Az eagle autoroute funkcióját sokra tartják, de én megmondom kerek perec, hogy sokat nem lehet tőle elvárni, szerintem egy kalap...
De normál esetben úgy műdködik, hogy kiválasztod az említett huzalozási távolságot, a layerek számát, és az egyes layerek tulajdonságait. ha jól tudom, a az "N/A" azt jelenti, hogy azt nem használja, a "|" a normál mód, egyenes vonalak, a "\" ill "/" jelek oldalirányú (srég) pályákat engedélyeznek csak, és ha minden igaz a "*" jel csak szükség esetén történő használatot.
Ha nem is teljesen így van, javítsatok ki.
Hogy miért nem működik az OK gombra kattintva, azt nem tudom megmondani, töltsd le a 4.11-est és "okosságot" hozzá. Sokat szívtam már én is, mikor jön a 3 órás tervezőmunka után a jól ismert hibaüzenet (csatolva)
Egy kis szentségelés az egész , de megy tovább az élet.

error.JPG
    
(#) Edem válasza deguss hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
Hali deguss!

Köszi a jeleket legalább már tudom végre!

a másik kérdésem az lenne hogy amikor megnyitom a progit, megjelenik a CONTROL PANEl és megkérdezi hogy folytatom-e az nyáktervet vagy kapcsolási rajzot, na az a figyelmeztetőpanelt hogy tudom eltüntetni? ne kérdezze meg!

köszi

Üdv: Edem
(#) elektrocad válasza Edem hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
Ez akkor jelenik meg, ha a programból közvetlenül a sch vagy a brd-ből lépsz ki. Előbb csukd be mindkét ablakot és azután lépj ki a programból. Nálam ez bevált. A program megjegyzi az utolsó munkát és ha a munkából hagyod el a programot, az újraindításkor felkínálja a folytatást. Néha ez jól jöhet, de néha viszont zavaró.
(#) Edem válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 7, 2006 /
 
ahha, mostmár értem!
frankó ez a fórum, még itt kezdő vok, de kösz az eddigi segítséget
Következő: »»   18 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem