Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Trafó árnyékolás
Lapozás: OK   3 / 3
(#) pucuka válasza Helios hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Mint már írtam, toroidnak elég kicsi a szórt tere, nem valószínű, hogy a pattogást az okozza. Ha trafó szórt tere okozná, az brummként jelentkezne. Szerintem sokkal inkább valami belső gerjedés lehet, szkópos vizsgálat javasolt.
Egyébként meg is vizsgálhatod, hogy a toroid-e a ludas, hosszabbítsd ki hosszabb vezetékekkel, és vidd távolabb a készüléktől. 10 - 20 cm is elegendő annak eldöntésére, hogy változik, vagy nem.
(#) Helios válasza pucuka hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Azt már teszteltem, ha elviszem a trafót akkor megszűnik a pattogó hang is. Azért kérdeztem rá konkrétan erre.
(#) Peter65 válasza Helios hozzászólására (») Jún 16, 2015 /
 
Szia!
Nekem nem pattogás, hanem brumm problémám volt, de a trafót nem sikerült hatékonyan leárnyékolnom egyszerű eszközökkel. A távolság növelése, a panel forgatása és árnyékolása nagyobb hatással bírt. Ezek tudom hogy rossz hírek, nekem is a bedobozolt kész konstrukciót kellet szétszednem, részben újrakészítenem az elfogadható eredmény érdekében.
(#) Helios válasza Peter65 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /
 
Szia.

Az elrendezésen sajnos nem tudok variálni, mert a doboz így is szűkös. Készítek egy fazekat a fentebb leírt anyagból, körberagasztom alumínium fóliával - biztos ami biztos - talán majd így sikerül csökkentenem a "zajokat".
(#) mhl hozzászólása Aug 30, 2015 /
 
Szia!
Talán már nem aktuális a téma, de nekem nagyjából sikerült leárnyékolnom egy dvd felvevőt belülről lefújva horgany spray-vel. Ezt tervezem a számítógépházzal is, hogy kevesebb hullám jöjjön ki és be. Bár nézegettem még ólom fóliát is, de nehezebben beszerezhető.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem