Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1199 / 1199
(#) Lacika válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 11:24 /

A kezdetekkor volt olyan is, egyoldalas betáplálás, de mind a két felére ki volt vezetve, de ezek már eltűntek... Viszont most sem rakhatod be a kétoldalast az egyoldalas helyére, mert a kapcsoló nem nagyon szereti amikor felkapcsolják..... , de legalább kipróbáltad, hogy működik-e a kismegszakító...., az egyoldalas pedig nem fog világítani a kétoldalas helyén.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 21:46 /

Két fajta bekötés van, mellékelem csúnya rajzzal. Pirossal berajzoltam hogyan vannak a lábak belül összekötve és hol van a led.
(#) tki válasza elektroncso hozzászólására (») Sze, 22:27 /

Ahogy nézem, ügyeltek rá, akik kitalálták, hogy minél viccesebb legyen, ha rosszul rakod be vagy nem megfelelőt raksz be... Így van ez, ha alkalmazkodni kell.
A hozzászólás módosítva: Sze, 22:28
(#) elektroncso válasza tki hozzászólására (») Sze, 22:32 /

Rosszul nem tudod berakni ha normálisan van bekötve a lámpatest. Ha összecseréled az mondjuk vicces...
Kép forrása:Ezermester

5.jpg

(#) proli007 válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 5:43 /

Hello!
Nálam a konyhába a mosogató felett van egy 20W-os fénycső armatúra. Mikor először kiégett, berágtam a boltban, mert akkor már "büntető adót kellett miatta fizetni", azért került sokba. Na,nesze neked energia takarékos világítás!
Másodjára mire kiégett, vettem Led-eset, kaptam hozzá egy "kamu gyújtót". Betettem a fénycsövet és a gyújtót és nem kötöttem én semmit. Azóta is vidáman világít a fojtóval egyetemben. A fénye jobb mint a réginek, pedig az F7-es volt. És már most többet ment, mint a fénycsövek anno. Ráadásul, nem melegíti úgy az armatúrát.
(#) elektroncso válasza proli007 hozzászólására (») Csü, 6:04 /

A fojtót azért szoktut kiiktatni mert feleslegesen növeli a lámpa veszteségét meg induktív meddővel terheli a hálózatot. Amúgy ha bent is marad a működését nem befolyásolja.
A gond akkor szokott lenni amikor elektronikus előtéttel szerelt lámpatestet alakítanak át, ott ugye sokkal többet kell drótozni a fenti bekötéshez és ha lusta a szerelő akkor csak simán megtáplálja a LED-es végét a csőnek, ilyenkor is működik, de ha valaki nem figyel amikor másik csövet tesz be akkor az takaros rövidzár lesz.
Az a fénycső gyújtónak álcázott rövidzár vicces dolog, szegény kollégát hogy megszivattuk vele...
(#) proli007 válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 7:32 /

Ma már nem vagyok pontosan tájékozott a dologban, de a valamikori induktív meddő, lehet ma már inkább kapacitív meddővé vált.
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 9:24 /

Van ahol szoktak figyelmeztetni a mellé adott papíron, hogy jelezni kell az utókornak, hogy "A fénycsövet ésszel cserélni!", talán a jobbak még matricát is adnak...
(#) tki válasza elektroncso hozzászólására (») Csü, 10:54 /

"A fojtót azért szoktut kiiktatni mert feleslegesen növeli a lámpa veszteségét meg induktív meddővel terheli a hálózatot. Amúgy ha bent is marad a működését nem befolyásolja."

De a csövek élettartamát azért eléggé csökkenti szerintem.

Gyerekkoromban készítettem tirisztoros fénycsőgyújtót és bele is építettem eredeti patronokba - egy ismerős hálás is volt érte, mert a lakótelepi ablaktalan fürdőszobájába is fénycsövet tettek a szemközti falra, a tükör fölé világításnak, és így nem kellett minden alkalommal egy ideig arra várni a villanykapcsoló felkapcsolása után, hogy elmúljon a szemből jövő villogás, ahogy belép a helyiségbe. : -) Nem lehetett állandóan újabb fénycsöveket vásárolni. Fél periódusban fűtött, a másikban várta, hogy begyulladjon a cső, ami legrosszabb esetben is világított valamilyen fényerővel, mielőtt teljessel, de amúgy is jóval gyorsabb volt a hagyományosnál.
(#) Bakman válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 14:34 / 2

Egy apró utánlövés. Nevezett érintkezők (TE Connetivity 1-66101-9 és 1-66099-5) tökéletesen illeszkednek plazmavágó Central csatlakozókba.
(#) boyscout válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 15:08 /

Kérem szépen a segítségeteket!

Nagy bétájú: 500, vagy több, sima, általános felhasználású "general purpose " 40-60 V,100 mA-s
tranzisztorokra hogy lehet rákeresni?
Darlingtonhoz kell(ene), a BC 516 -517 tipus 26 ezres - 90 ezres erősítése kevés,
több nyitófeszültséget( 1,2 V) meg nem bír el a készülék.

Boy
(#) proli007 válasza boyscout hozzászólására (») Csü, 20:36 /

Hello! Komplementer darlingtont (Sziklai) lehet NPN-PNP-ből készíteni, ennek nyitófeszültsége a szokásos 600mV. A tranyóknál általában C-vel jelölik a típusszám végén a magas béta értéket.
Pld. BC547C
(#) elektroncso válasza proli007 hozzászólására (») Csü, 22:14 /

Erősen kapacitívvé vált még az ipari létesítmények is, a sok frekvenciaváltó már kapacitív meddőt generál, előző munkahelyemen (energetikai szekrényeket gyártottunk/telepítettünk) több kompenzációs szekrényt is csináltunk amikben kondenzátorok helyett tekercsek voltak.
A legjobb talán az volt amikor egy üzemben lecserélésre került a régi fénycsővilágítás modern ledesre és utána kaptak egy combos büntit kapacitív meddőre. A régi fénycsőlámpák -szerencsés módon- többé kevésbé annyi induktív meddőt generáltak mint a frekiváltók kapacitívet és kikompenzálták egymást. Na miután LED-es lett a világítás az a véletlen egyensúly felborult.
A hozzászólás módosítva: Csü, 22:14
Következő: »»   1199 / 1199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem