Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Equalizer kapcsolási rajz
 
Témaindító: wexis, idő: Jan 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Jan 18, 2014 / 4
 
Akit esetleg erre jár és érdekli... Készülget az EQ-m. Ma felélesztetem labortápról, mérve OK, a sávszűrők a leírtak alapján teszik a dolgukat. A műveleti erősítők nálam LT1014 QUAD műveleti erősítők a Linear Tech-től. A tápja is elkészült, amin helyet kapott a bemenetválasztó tápja is.
(#) smark00 hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Üdv! Icar technic graphic equalizer booster bekötési rajz kéne plusz és a minisz megvan )
12voltos
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Okt 29, 2014 /
 
Sziasztok!
A gitáromhoz csináltam egy piezós hangszedőt, aminek a magas tartományban nagyon jó minősége van, de a mély rész alig hallatszódik, és ehhez keresnék egy kb 20DB-s mély kiemelést. Én egy TL072-vel megvalósított, mélyet hangosítsuk, többit hagyjuk békén kapcsolást céloztam meg, de a méretezéssel gondjaim vannak. körülbelül a 80Hz- alatti hangokat kéne erősítenie.
Tudna esetleg valaki segíteni ezzel kapcsolatban?
(#) forma3 hozzászólása Márc 25, 2015 /
 
Sziasztok!

Nem tudom mennyire megvalósítható, és mennyire bonyolult, de szeretnék csinálni egy olyan equalizert, ami fix, tehát nem állítható, hanem egy megadott frekimenetet állít elő. A jel mikrofonszintű lenne, tehát végülis ez egy kis doboz lenne a mikrofon és a keverő között, ami feldobja a hangját. 3db parametrikus eq-val előállítható a frekimenet. Ezt szeretném megvalósítani:
(#) Massawa válasza forma3 hozzászólására (») Márc 26, 2015 /
 
Ez nem lesz jo a mikrofonjel alacsony szintje miatt. Az EQ ilyen jeleknél töbnnyire csak a zajszintet emeli. Az EQ-t igyekezni kell egy nagyobb szintü jelbe beiktatni - pl. a keveröpult insertjébe.
(#) forma3 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 26, 2015 /
 
Végülis az is megoldható. Elektronikailag hogy lehetne ezt legegyszerűbben megvalósítani?
(#) Massawa válasza forma3 hozzászólására (») Márc 26, 2015 /
 
Keress egy parametrikus 3 pozicios EQ-t, épitsd meg és hangold olyanra amilyenre akarod. ( ilyen EQ-k a jobb pultokban léteznek is.)
(#) eadx hozzászólása Júl 28, 2015 /
 
Üdv!
Megépítettem ezt a kapcsolást, de valamiért nem akar működni a "filter".A csatolt képen látható panel alapján próbáltam visszakövetni a kapcsolást, de a két bekarikázott kondik nem is szerepelnek a kapcs.rajzon. A panelon több 100 nF-s kondi van, mint a kapcsolási vázlaton. Valaki meg tudná mondani, hogy egyáltalán működhet-e?
(#) scooby_ válasza eadx hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Szia!
A kérdés nem az, hogy működik-e, vagy működhet-e. Természetesen, ennek működnie kell. Az oldal, ahol találtad azért hellyel-közzel működőképes kapcsolásokat közöl.
A kérdés csak az, Te hogyan építetted meg.
A kérdéses kondik 100...220µF-osak. Bal alsó sarkot kéretik nézni. Az a kapcsolás amit ott látsz, nem elhanyagolható! Az állít elő sz IC számára egy a földeléstő pozitívabb és a földeléstől negatívabb tápfeszültséget, azaz +/- 9V-ot. Illetve ha 9V-os elemeket használsz, ahogy a bal alsó rajzrészlet jobb oldala szemlélteti, úgy kell majd őket bekötni.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 25, 2015 /
 
Egyébként itt egy lehetséges megoldás szimmetrikus táp gyártására.
(#) eadx válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Üdv!
Lehet akkor a tápfesszel volt a baj, illetve, hogy nem kapott +/- tápot. Sima 12 V-ól ment. Én még nem láttam olyan kondit 100 µF-ba ami így nézett ki max 2,2 µF-bea de a rajzon nem is szerepel.
(#) scooby_ válasza eadx hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
De, a rajzon is szerepel, hülye módon sajnos nem számozták be az alkatrészeket, minden esetre ott van az, a bal alsó rajzrészleten, a kimenetnél. Azok 100-220µF 10-16V-os tantál kondenzátorok.
Ami az áramkört illeti: Ha nem +- tápot kapott az áramköröd, akkor bizony az épp elég indok arra, hogy ne működjön megfelelően.
(#) elektrikszerviz válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 1, 2017 /
 
Szia Scooby! Elszeretném kérni ennek a kapcsolásnak a beültetési rajzát, mert a pcb azt megtaláltam. Milyen a hangja és mi a véleményed róla? Szívességedet előre is köszönöm! elektrik
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem