Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtatóból házi NYÁK készítő
Lapozás: OK   6 / 6
(#) lidi hozzászólása Máj 1, 2010 /
 
Nyomtató ügyben még az jutott eszembe, hogy olyan nyomtató fejet is lehetne használni, amit gyárakban használnak termékek jelölésére futószalagon. Ezekbe a tinta is nagy tételben vásárolható. Nem 20ml -es patronokban. Ez pl : http://www.konicaminolta.com/inkjethead/products/inkjethead/512/spec.html 360dpi -s.
(#) KBal76 válasza lidi hozzászólására (») Máj 1, 2010 /
 
Sajnos ezek a fejek kétszer többe kerülnek magukban, mint egy komplett pacás nyomtató. (Legalábbis amivel én találkoztam) Viszont pl. ezek bírják az oldószeres tintát. (De ha beszárad, akkor ez is csak kuka, és nagy érvágás) Kültér reklámokat gyártó cégek használnak nyomtatáshoz ilyent (mármint fejet, gigantikus nyomtatókba), pl. neonreklámosok, kifeszített, átvilágított idôjárás-álló műanyag fóliaára, (nemtom a pontos nevét) évek alatt se fakul ki a nyomat. A tintát tényleg vödörszám veszik.
(#) lidi válasza KBal76 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /
 
Épp olvastam v.melyik ilyen fejnél, hogy szétszedhető, karbantartható, nem kell eldobni ha beszárad. Mennyibe kerül amúgy egy ilyen fej ?
(#) llaci56 válasza KBal76 hozzászólására (») Máj 1, 2010 1 /
 
Nem a laminálóval melegítem, az olyan, amilyen. (110 C fok körül van.) Bedugom a sütőbe a panelt. De olvasd el a cikket.
A P 20 nak nem lesz baja hosszabb távon sem. Épp a minap találtam egy kintfelejtett (évek óta nincs hűtőben) flakont, és normálisan használható volt.
Én minden P 20 -as nyákból szoktam vágni egy vékony csíkot, és végzek egy megvilágító próbát öt féle megvilágítási idővel, így ahhoz a panelhez tudom igazítani a megvilágítást.
(Az öt megvilágítási idő nem öt külön megvilágítás, hanem egy fekete papírt huzok időegységenként néhány centit arrébb ötször.)
(#) KBal76 válasza lidi hozzászólására (») Máj 2, 2010 /
 
Amivel én találkoztam, az 25 ropi körül volt, ~két éve, és szerintem nem Minolta, hanem valami kínai. Azt tutira nem lehetett javítani. Amúgy 3 méter széles! nyomtatóba való volt, 5 színnel nyomtatott (színenként egy fejjel). Tehát termelékeny jószágok ezek. De ezt (a fejet) még meg is kell hajtani valahogy.

llaci56 cikke korrekt. De az alternatív nyák-gyártási megoldások továbbra is mozgatnak.
(#) llaci56 válasza KBal76 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /
 
Nagyon helyes! Én azonban megelégszem az eddig ismert technikákkal. (Na jó, az Epson nyomtatóval még molyolok egy kicsit. )
(#) kissattila88 hozzászólása Júl 27, 2015 /
 
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem