Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Induktív közelítéskapcsoló
 
Témaindító: Koli, idő: Márc 17, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) taxi92 válasza proli007 hozzászólására (») Dec 12, 2016 /
 
Még egy kis piezzo csipogót tennék bele de nekem nagyon szimpi ez a rajz! Csak egy nyák terv kéne mert nem tudom elindítani a spirit layoutomat. Viszont nyomtatni azt tudok. Ha esetleg elküldenéd e-mailba annak nagyon örülnék.
(#) proli007 válasza taxi92 hozzászólására (») Dec 12, 2016 / 1
 
Legyen úgy. De a fórum nem privát, hogy e-mail-hez valló..
(#) Marty McFly hozzászólása Jún 11, 2023 /
 
Sziasztok

Adott egy induktív érzékelő: https://www.conrad.hu/p/festo-kozeliteskapcsolo-m5-pnp-sien-m5b-ps-...vD_BwE
Egy vezérmű fogaskerék fogait érzékeltetném vele egy diesel motoron 1 forfulatra 48 jel jut. Fordulatszám jeladó lessz a funkciója. A gond az hogy oszcilloszkóppal mérve a képen látható oszcillogram jelenik meg 10mV os állásban. Lassú fordulatnál megjelenik a közel 12V a kimenetén. Közelebb már nem tudom állítani a fogaskerékhez mert ledarálja a szenzort. Eliveg 3kHz ig tudna érzékelni ez az érzékelő. Mi lehet a megoldás?
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2023
(#) proli007 válasza Marty McFly hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Hello! A képen valami differenciál jel látható. Szerintem nem tettél a kimenet és a negatív táp közé egy terhelő ellenállást, pld. egy 1kohm-ot.
(#) nagym6 válasza Marty McFly hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Jelkimeneten a terhelő ellenállás megvan megfelelő értékkel? más tápfeszültségnél is? Lehet, a fogak közel vannak egymáshoz, ez nincs paraméterezve adatlapon, ennek hatása lehet fordulat függő. A távolság állításánál ne érzékelje a fogak közötti mélyebben lévő fémet.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem