Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Modiag adapterA moDiag a következő OBD2-interfészekkel való használatra van optimalizálva:OBD_DIAG 2055 /DIAMEX DX 25 OBD_DIAG 3000 OBD_DIAG 3100 OBD_DIAG 4000 /DIAMEX DX 35 OBD_DIAG 4000exp OBD_DIAG 4500 OBD-DIAG 6000 DIAMEX DX 60 /61 DIAMEX DX 70 DIAMEX DXM De ehhez honnan, melyik típust kell megvenni?
Bármelyiket, bárhonnan, ahol hozzájutsz.
Köszi a válaszokat !
Igazán nem a "mérés" nem liealitása lett volna a fő kérdésem, hanem a mérés "elhangolódása", majd a szenzor teljes tartományon járatása "reseteli" a mérést ... Magyarul : előfordulhat olyan eset, hogy egy (elektronikus) mérés esetén, ha mindíg a tartomány egyik szélén mérünk, elhangolódik a mérés ? (például 50-100% közt járatom a rendszert, a kijelzés egy (hosszabb) idő után 25-100% közt mutat ?) Az üzemanyagszintmérés függ a tartály alakjától, feltételezem a "prémiumabb" járművek tartalmaznak esetleg literre pontos mérést. Elrettentő példa az a kamion, amiben a hengeres tarályban lineális mérés van. így a tele tank először gyorsan, majd alig-alig, végén ismét gyorsan ürül
A szintmérő ellenálláspályája nem hangolódik el, és ezért ha kijáratod sem fog "resetelni" . A ""mérés "linearitása-pontossága csak jelzés értékű ha piros tankolni kell és kész ...
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2025
Üdv! Anno asszem a Passatom tankjában az érzékelő volt lekorrodálva ,akkor viselkedett így. kettőt húztam rajta a polírpapírral utána jó lett. Épp szét volt szedve amúgy nagy meló.
Folytatólag. Az biztos, hogy mire megtanulom a dolgokat a zárt osztályon kötök ki. Már csak a hiba okára kellene rájönni.
Hello!
Én mint amatőr azt látom inkább hogy az obd meg van de a motorvezérlővel nem tud komunikálni. Nincs véletlen a járműhőz spéci kábel, vagy elektronikai hiba pl: vezeték (le) szakadás?
Nem aktuális. Megjött a delphi készlet így azzal már nincs gond.
Audi A2 ablakemelőAlany: 2001-es Audi A2Hiba: jobboldali ablakemelő általában nem működik, csak a relék kattognak az ajtóban Néhanap megszállja az ihlet, olyankor hibátlanul működik, de legtöbbször kuka. Szétszedtem az ajtót, az egész ajtóelektronika és a motor egy egységben van, amit szerencsére könnyen le lehet szedni az ablakemelő szerkezetről. Így próbálgatva kiderült, hogy fölfelé irányban mindig elindul a motor (csak ugye felhúzott ablaknál nincs hova), lefelé meg elég furcsán működik. Gyújtás ráadása után elsőre általában nem hajlandó megindulni, de ha kicsit megforgatom fölfele irányban, utána jellemzően lefelé is forog minden gond nélkül. Szétkaptam a modult, de nem találtam benne rossz forrasztást, motort kapcsoló relék érintkezőiben sincs hiba, motor külön próbálva szintén nem produkált semmi gyanúsat. Valaki találkozott már ilyesmivel? Mi a fene okozhatja ezt? A hozzászólás módosítva: Vas, 22:43
Hali!
Suzukinál, nálam rendszeres volt a kábelszakadás, az ajtónál, nem mindig láttó, volt hogy a szigetelésen belül szakadt meg
Egy kérdést csak egyszer, egy helyre teszünk fel!
Szia! Általában nem abban az ablakemelőben keresendő a hiba amelyik hibás hanem a vezetőoldali fővezérlőben (főkapcsolók), mert onnan megy az összes ablak vezérlése. Azt kellene megnézned, hogy abban a vezérlőben rendben van e minden (korrodált érinkező). Bővebben: Link
Angol A2 fórumon olvastam én is, hogy a vezetőoldali ajtóban van a fő vezérlőegység, de a vezetőoldali hibátlanul működik és az utasoldalon is húznak a relék mindig, mindkét kapcsolóról, szóval szerintem nem a "központban" van a baj (ugyanezért a kábelátvezetőben lévő szakadást se tartom valószínűnek). A fix 12 volt is a baloldali ajtóból jön át?
A hozzászólás módosítva: 12:22
|
Bejelentkezés
Hirdetés |