|
|
| Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006 |
|
|
|
|
|
Az első képeden a két panel pontosan milyen csatikkal kapcsolódik egymáshoz? Ilyenekkel?
Üdv.! |
|
|
Nálam ismét születőben van egy közismert, ám de igen elegáns szerkezet, méghozzá egy Propeller Clock
Úgy gondoltam elég elszánt és kitartó vagyok, ezért saját fejlesztés lesz hardver- és szoftverileg is. Egy pár kép a készülőben lévő óráról és távIRányítójáról:
|
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Nézem, szép lesz. Minden panelod kétoldalas, vagy eltörött az utolsó fúrószárad is? |
|
|
sziasztok, smd ledes Angel-eye elkészült... Katt
kép |
|
|
Amúgy valóban eltört az utolsó fúrószáram pont ennél az óránál, amúgy most azért lett ilyen mert abból dolgozok ami van Hálisten mára már sikerült 3-at is beszerezni csak a távirányítója áll két panelből, ha jól sikerül, összeütöm ezt a menüt SMD-ből is Remélem fogja teljesíteni azt amit szeretnék
üdv |
|
|
| Épülget a SPafi féle táp. Még az előlapozás hátra van meg még sok munka, de már alakul a dolog. A panelműszeren is még állítanom kell mert egy picit csalafinta. Az előlaptól rettegek mert nagyon utálok dobozolni. |
|
|
|
A napokban leporoltam egy régebben kezdett, de eddig be nem fejezett munkámat, egy riasztóhoz kapcsolható gsm-es hívót, mely a kiemelt dolgokról hívással és sms-ben is jelez.
Eredetileg 16F628A-val készült a kapcsolás, most azonban a próbapanelen a korábban már működő program az istenért sem akart úgy menni, ahogy nekem kellett volna. Másik 628-sal is próbáltam, de hiába. Végül ugyanabba az áramköri környezetbe egy 18F1320-ast tettem és ezzel minden tökéletes lett. A „chiptuning” a PIC-kek eltérő lábkiosztása miatt egy kis pót NYÁK-ot igényelt, amire az eredeti panelről kihagyott ICSP csatlakozásnak is helyet szorítottam. A jó, kis M35i telefonnal használom. |
|
|
|
És mi van ha a müszered nem pontos??
Amint látom enyim is ugyan az, piacon vettem olcsóé, jól mér csak zabálja az elemet. |
|
|
Jól néz ki!
Ez működne A40-el is? Mert akkor érdekelne a rajz... |
|
|
Az első képen az a függőleges zöldes hátuljú nyák micsoda?
Látom nem spóroltál amikor a trafót mérted ki hozzá, mondjuk nálam is egy darab 500W-os van benne. |
|
|
Te, mondjuk lehet hogy igazad van, mert a müszer például ugrál ha letekerem a feszt 0,0 és 0,1V között de ami a tápban van az nem, a másik , hogy például mértem a pc tápot az épített műszerrel közben a bios-ban néztem a feszültségeket és ugyanazt mutatta. Így lehet hogy a multim a rossz. Majd kipróbálom egy TL431-el, ahhoz már csak lehet hitelesíteni.
A multiról meg annyit, hogy vegyél bele duracell-t azzal sokáig bírja, régen majdnem kéthetente cseréltem, most kb 3-4 hónapja az van benne. Igaz 800Ft de jobban megéri. |
|
|
A nyák az egy kisebb kapcsiüzemű AT-s táp, kb 200W-os lehet, gondolkoztam, mondom tegyek bele még egy trafót a panelműszereknek, stabokkal amik melegszenek, azoknak még borda, stb, vagy belevágom ezt és így még plusz segédfeszültségeket is ki tudok vezetni az előlapra, +12V -12V +5V -5V és ha jól emlékszem van 3,3V is. Kisebb helyet is foglal mint a plusz táp és könnyebb is, ráadásul fix feszültségeket is tudok levenni róla külön a táptól. Így sokkal multifunkcionálisabb lesz a tápom.
Bár hogy őszinte legyek félve tettem bele , mert ugye a negativja a panelműszeren keresztül összeköttetésben van a táppal és szkóp mérések után kiderült ,hogy 0,2V os zavart visz a táp kimenetébe, de majd megoldom valami szűréssel, ha meg nem sikerül az sem baj, valamit valamiért. |
|
|
Aztamindenit, ez nagyon profi munka kérem szépen! Gratulálok!! |
|
|
Én meg meresztem a szemeimet arra a két nagy kondira A műhely is ott van! |
|
|
Köszi , amugy nem nagy kondik 10.000µF-osak vannak 17.000-eim is de sajnos nem nagyon fértek volna el meghát kipróbáltam velük a tápot, sokkal jobb nem lett volna. Amugy nemrég fejeztem be a műhelyt, a műhelyes topicban vannak képek a régi állapotokról és a készülőben lévőkről, ez már a nagyjából kész felé tart, még egy-két polc és cucc a helyére kerül és ugy ahogy kész lesz.
Műhely régi
Műhely alakulóban
Ha érdekel megnézheted.
Üdv. |
|
|
| Úgy tudom az A40-esben nincs modem, így AT parancsokkal nem vezérelhető... |
|
|
Azért köszi az infót!
Csak már régóta kallódik nálam, és amint megláttam a műved, megtetszett az ötlet, meg hát jól is jönne...sajnos... |
|
|
Ha már így...akkor gondoltam teszek fel én is képet, hogy hogy állok vele.
Én vagy külön trafóról, vagy a fő trafóról valami stabilizálással fogom előállítani a segéd tápot a kijelzőknek.
Azt tanácsolták, hogy a precíz az lenne, ha minden kijelzőnek külön külön trafója és tápja lenne, de ki bírja azt pénzzel, és hellyel a dobozban...sajnos nincs segéd fesz a trafón, csak 2X51V
Így is még benne lesz az a pici ventillátor vezérlés amit a napokban építettem. Bár az nem sok helyet foglal.
A hátulja egy teli alu lap lesz és ahhoz fogatom a hűtőbordát, meg belülről a tápok L profilját. A hűtőbordára meg teszek egy ventit. Ha nem elég a hűtés, akkor rakok majd nagyobb bordát rá. |
|
|
|
Szia
nagyon tetszik a munkád, nincs esetleg kedved cikket írni belőle? Szerintem nagyon sok embernek - ahogy nekem is - nagy homály a mobil vezérlés AT parancsokkal.
Ha nem tervezel cikket, azért a dokumentációt közre tudod adni?
Köszönettel:
Kocsgab002 |
|
|
Nagyon szép mind a doboza,mind a belseje |
|
|
Eddig így haladok, kijelzése már valamilyen szinten megy Aki nem tudná elolvasni Love a felirat |
|
|
|
Kapott dobozt a nixie órám.
Antikolt fa léckeret, képkeret lécből.
Alul és felül, plexi, középső elválasztás plexi, nyomógombok, bicikli küllő.
|
|
|
|
Eszméletlen milyen szép Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet!! Gratulálok, ügyes vagy! |
|
|
Szia!
Rengeteg ilyen órát láttam már, de nekem legjobban ez tetszik! Nem tudom, olyan egyedi, mint minden nixie óra, de ez egyben teljesen precizen kidolgozott, elegáns darab.
Nagyon tetszik, grat hozzá! |
|
|
| Még néhány kép… |
|
|
|
Ez tényleg gyönyörű |
|
|
| Tényleg marha jó lett, grati hozzá, ez tényleg szép. |
|
|
Nagyon szép lett!
Viszont 2 aprócska dolog nem tetszik benne (ha nem haragszol) :
1. próbapanel
2. a számokat elválasztó pontok lábszigetelése
Amúgy semmi baj nincs vele :beautiful: |
|
|
| Igen, az írásom után vettem én is észre, hogy próbapanel. Valóban elegánsabb lenne kimaratott nyákkal. De így is nagyon jó. |
|
|