Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanyszerelés

Témaindító: kumpl, idő: Júl 16, 2008
Témakörök:
  1. A mélyreható szakmai kérdések, magyarázatok kitárgyalása, kifejezetten szakmai fórum: Szakmai.
  2. A forrasztott / rossz a wago / jó a wago kötés témakörök többször kitárgyalásra kerültek, ezért arról kérjük ne nyissatok új vitákat. Műszaki tény, hogy gyári vezetékösszekötők (pl. rugós/csavaros kapcsok, stb) a szabvány megfelelősség miatt kerülnek alkalmazásra (MSZ EN 60204-1:1995 15.1 szakasza, illetve MSZ HD 60364-5-52:2011 szabvány 526.2. pontjának 1. megjegyzésében felsorolt követelmények/indokok a forrasztott kötés elkerülésére épületvillamosság esetében) mert tanusítottak, míg a forrasztott kötés alapesetben nem tanusított, csak és kizárólag akkor ha külön bevizsgáltatod az adott forrasztott kötést. Ide kapcsolódó általatok írt hozzászólások: #1, #2, #3, #4, #5
Lapozás: OK   1020 / 1020
(#) BValter válasza proba hozzászólására (») Hé, 21:32 /

2-3 napos a töltő
(#) proba válasza BValter hozzászólására (») 12:39 /

A mai világba már lehet ki kellene találni egy olyan eszközt, amit bedugok a konnektorba az ilyen zajforrások mellé, azt legalább jelezné, mire számíthatok tőle. Legegyszerűbbnek egy soros kiskapacitású kondenzátort, meg egy megfelelő teljesítményű égőt gondolnám. Ha valami túl sok nagyfrekis zavart termel, azt szerintem jelezné. Még nem próbáltam milyen érzékeny lehet, de szerintem működne. Az hogy új nem jelent semmit. Ha egy bizti búg annak vagy van külső oka vagy rossz. A te dolgod max annyi lehet, helyik alkatrészben bízol jobban, ill melyiket tudod tesztelni.
(#) erbe válasza proba hozzászólására (») 13:05 /

PC tápot vizsgáltam. Egyszerű dugaszos teljesítmény - fogyasztásmérőt tettem elé. Kondenzátoros előtétes táp van benne. Pillanatok alatt elpukkant a Zenere, diódái, meg még néhány apró alkatrész. Szerencsére könnyen lehetett javítani. A PC tápban az egyik puffer lenullázódott, amiatt jutott vissza a kapcsolóüzemű zavar. Már nem emlékszek rá, volt-e benne zavarszűrő, de ekkora energiát az se tud semlegesíteni.
(#) proba válasza erbe hozzászólására (») 13:25 /

Munkatársam egérriasztóját végezte ki rendszeresen az egyébként "jól" működő kerékpártöltő....
Következő: »»   1020 / 1020
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem