Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 259
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Kikötöm közben és meglátjuk. Csak az, hgy az nem kattan egyáltalán és mégis megáll

image.jpg
    
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Kiiktattam, megcseréltem, már minden permutációban kipróbáltam őket és semmi. Most visszatértünk az eredeti állapotba, hogy vízbeengedés után 1másodpercre indul a keverő szivattyú, majd megáll és a már ismert hibakódot mutatja.
Komolyan nem tudom, hogy mi lehet vele.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Hát Így távolról nekem sincs ötletem.Talán még fűtőbetétnél lévőt lenne érdemes bolygatni de így tényleg nem tudok többet segíteni.Légsűrítőket pucold ki ha eddig nem tetted meg.
(#) palko0125 válasza botesz hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Azt fogom még, hogy szétszedem az egész alját. Hátha van benn a járatokban valami, de többet már tényleg én sem tudok.
Köszi a segítséget. Jelzem, hogy mire jutottam.
(#) betontaxi hozzászólása Máj 24, 2015 /
 
Sziasztok!! van nékem egy mosogatógépem mégpedig egy candy 6320, a hiba jelenség a következő: feltölti magát vizel és se kép se hang van mint befőtt a polcon ha kikapcsolom és bekapcsolom akkor ismét nyom magába vizet és ennyi. Ez a jelen, az elmúlt pár hét folyamán ha elvégezte a mosogatást akkor villogott az adott program led lámpája ( amire beállítottam ) és szaggatottan sípolt amíg le nem kapcsoltam volt olyan hogy reseteltem ás akkor bevette a sebességet és működött. Ezek a tünetek kérem aki tud az segítsen!!!
(#) Anonim hozzászólása Máj 25, 2015 /
 
Sziasztok!

A múlt héten írtam egy Electrolux ESI6201Lox gép hibájáról. Azóta volt nála szerelő, és az volt a tippje, hogy a szórókarok, melyek két fél darabból vannak gyárilag össze heggesztve/olvasztva, azok váltak el itt ott egymástól, a repedésen a szivattyú kinyomja a vizet, így kerül a túlfolyóba, plusz a karok valószínűleg emiatt nem is forognak.
Műanyagos javította mindkét szórókart, visszatettem a helyükre, majd az első indításnál szépen ahogyan kell végigfutott a program. Örültem hogy a hiba kijavítva. Sajnos nem tartott sokáig. Ismét elakad a programban és nem fejezi be a mosogatást. Úgyhogy ebből mégis szakszervíz lesz legalább egy diagnosztika erejéig.
(#) botesz válasza Anonim hozzászólására (») Máj 25, 2015 /
 
Ez egy baromság...Jól néznénk ki ha ez 1 éves gépben kettényílnak az egyébként szétszedhetetlenül összehegesztett szórókarok. Első körben keress egy olyan szerelőt aki tényleg ért is hozzá.
(#) Anonim válasza botesz hozzászólására (») Máj 25, 2015 /
 
Márkaszerviz lesz. Van a városunkban.

Azt nem tudom jól gondolom-e, hogy mivel egy szivattyú van a gépben, az kétféle feladatot lát el:keringeti a szórókarok felé a vizet, majd a végén kiürít, ezt csak úgy tudja megtenni, hogy van benne egy mágnes szelep ami kiválasztja a víz útját.
(#) botesz válasza Anonim hozzászólására (») Máj 25, 2015 /
 
Nem elvileg 2 szivattyú van benne.Egy leeresztő és egy keringető.De lehet hogy újabb típus...de nem hinném....
(#) Dino71 hozzászólása Máj 27, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy whirlpool adp5966-os panelem ami beázott és zárlatos lett a táp környékén a trafónál.
egy fényképre lenne szükségem a nyák felől ahol az enyém szétégett .
ha valakinek lenne,vagy lerajzolná hova mit kössek azt megköszönném.
(#) betontaxi hozzászólása Máj 29, 2015 /
 
Sziasztok!
Vasárnap írtam, hogy megadta magát a candy mosogatógépem mivel nem kaptam reagálást a vagy nem találom ( fától az erdőt ) veszteni való sem nem volt szét borítottam a keringetőt. Gondoltam hátha van benne valami ami elszállhat pl. egy kondi..... sajna nem volt szerencsém mert a tekercs leszedése és a szivattyú ház szétbontása után egy tengelyen lévő mágnesre bukkantam hiba sem a tengelyen sem a mágnesen nem volt ( repedés törés fém szilánk ) viszont a csúszó persely vagy csapágy és a tengelyre rögzített szervények igen csak oválisra koptak és valószínű hogy ez okozta a problémát befeszült a tengely és megállt a technika. Megoldás a problémára egy eszterga és le esztergáltam a problémás alkatrészeket ( bár a hozzávaló anyagot nehezebb volt beszerezni ) és működik a gépezet
(#) zolika60 válasza betontaxi hozzászólására (») Máj 29, 2015 / 1
 
Gratulálok hozzá. Szeretem az ilyen kreatív megoldásokat.
(#) NyariG hozzászólása Máj 29, 2015 /
 
Sziasztok, a beteg: TEKA DW744S mosogatógép.
Tünet, nem fűti a vizet.

Ezen kívül teljesen jól lefutnak a programok, semmi hibajelzés, csak az tűnt fel hogy nem olyan tiszták az edények mint szoktak és nem is szárazak.

Szétszedtem, megnéztem hogy a vezérlőtől kapja a delejt hogy fűthet, a fűtőbetét normális ellenállásértéket mutat, viszont a fűtőbetét és a vezérlő között vagy egy valami(képek). Ami nem tudom hogy mi, azt se tudom hogy mire való de szerintem az a ludas.

Van valakinek esetleg rajza ehhez a géphez?
Elképzelése hogy mi a tököm lehet ez?
Lehet-e javítani? ill hogy lehet ellenőrizni hogy működik-e?
Lehet-e ilyent venni?
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Szia!Az egy nyomáskapcsoló.Szerepe hogy csak akkor tudjon fűteni a gép ha megy a keringető szivattyú is.Rajzot ne is keress mert nem lesz hozzá.
(#) NyariG válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Köszönöm a választ. Lehet ezt javítani vagy csere? Hol lehet ilyent venni?
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
szét kell szedni és meg kell nézni lehet hogy csak összeégett/Eldugult.
(#) Tevrev hozzászólása Máj 30, 2015 /
 
A téma címe: Candy Futura CDF 312 AX mosogatógép hiba kapcsán segitséget kérnék, mi lehet a hiba oka? A program elidul a szivatyú is működik ,de amikor megszív ,egy kattanás után csak halk búgó hangot hallani.
(#) botesz válasza Tevrev hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
A keringető szivattyú motorkondiját ellenőrizd illetve hogy szabadon tud e a tengelye forogni.
(#) NyariG válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Szétszedtem összeraktam. volt benne kis szmötyi azt kitakarítottam, most működik ha szájjal megfújóm.
Viszont az eredeti bilincset le kellet vágnom. Most a helyére tettem egy sima csőbilincset, de ahogy néztem ereszt mellette akárhogyan is tépem meg a csavart csavarhúzóval. Van erre valami praktika hogy kell alkalmazni egy ilyent? Esetleg tekerjem körbe teflonszalaggal?
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Nem nem kell semmivel betekerni.Csak tedd vissza úgy ahogy volt és tegyél rá egy aba bilincset.
(#) NyariG válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Úgy tettem de csöpög, de ezek szerint akkor annak működni kell! Próbálkozom tovább!
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Nem lehet hogy az illesztésnél(tehát nem a csőcsatlakozásnál)csöpög?
(#) NyariG válasza botesz hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Két bilincsel már nem csöpög
DE valószínű hogy benéztem mert ugyan úgy nem fűt. Mérőműszer helyett kontrollampát használva most azt találtam hogy a vezérlőpanelon a relé nem húz be holott megkapja a 12 voltot.
A 12 voltot azt műszerrel néztem, remélem hogy terhelésre nem tűnik el
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Akkor vedd ki a relét és nézd meg hogyha megtáplálod akkor jó e .Ha nem akkor csere.
(#) Anonim hozzászólása Jún 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Ma volt a márkaszerviz a mosogatógépünknél (Electrolux ESI6201Lox). Elmeséltem nekik az előzményeket (eláraszt, nem fut le a program, hol itt, hol ott akad el a programban, szórókarok esetleges hibája kiküszöbölve) Mondtam, hogy elég változatos hibajelenségeket produkál.

Cserélték a szintszabályozó nyomáskapcsolót, plusz építettek bele a gyár által az újakba már beépített műanyag alkatrészt, amely megakadályozza, hogy a nyomáskapcsolóba szennyeződés könnyen jusson be megkímélve azt a lerakódásoktól. Elmondták, hogy szinte milliméter pontossággal képes a szintet beállítani, de ha lerakódás keletkezik rajta a mosogató vízben lévő szennyeződésektől, akkor a kapcsolását ez késlelteti, és a legkülönb féle hibajelenségeket képes produkálni. A csere óta a gép rendben van. Első indításnál a csere után újrakalibrált. Mondják, hogy heti legalább egyszer el kell indítani azon a programon amelynél a legmagasabb hőmérsékleten mosogat, ez segít meggátolni a lerakódásokat, és a higiénia szempontjából is kívánatos.

Elmondták még azt is, hogy a gép programja nem EPROM-ba égetett, hanem írható és "öntanuló" szoftver. A gép szervíz csatlakozóval rendelkezik melyen keresztül írni/olvasni lehet. Hozzátették, hogy ez a mai korban már a legtöbb gyártónál így megy. A gyártó ha a garanciális meghibásodások száma az eladásokhoz viszonyítva eléri a 3%-ot, akkor felülvizsgálja a hibás alkatrészt, vagy az adott hiba okát, majd változtat a sorozat gyártáson, és megszünteti az adott hibát. Ez viszont nem minden gyártóra jellemző (pl. Whirlpool )

Üdv.: Péter
(#) botesz válasza Anonim hozzászólására (») Jún 1, 2015 /
 
Reméljük így is marad!
(#) stevepapa válasza botesz hozzászólására (») Jún 1, 2015 /
 
Hi !

A szétszedhetetlen szórókarok ??? Hááát az enyémben ( Beko ) nem hegesztett műanyagból vannak. Valami ragasztóval illesztve, ami bizony 8 hónap alatt szétnyílt. Az alsó, a felső pár hónapra rá úgy karácsony szent napján, csak boldogabbak az ünnepek Most megint szétnyílt az alsó, a felső "kinyomta " a tömítést. A kettő potom tizenezerből kijön, ha én csinálom. Szervizben több mint 20, meg a szállítás. A kart kb 8 féle ragasztóval próbáltam, 4-5 perc alatt szétnyomta. Mivel kenjem be, mielőtt felaprítom ?
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 1, 2015 /
 
Semmivel ne kend be.Műanyaghegesztővel kell összehegesztetni.
(#) NyariG válasza botesz hozzászólására (») Jún 1, 2015 /
 
Relé csere, megnézzük a finder relé mennyivel lesz jobb a song chuan-nal.

Most már újra teljes értékű a masina
(#) Dannler hozzászólása Jún 13, 2015 /
 
Sziasztok! Újra a Candy ced110 géppel kapcsolatban kérnék helpet. A vezérlést elvittem a szervízbe ( messze van, a gépet nem tudom odavinni) a szerelő letesztelte, minden jó benne. Szerinte a képen mellékelt átfolyásérzékelő a rossz. Kérdésem, hogy szét lehet-e valahogy szedni, mert úgy látom, hogy perforálva van a müa.ház, vagy így kompletten vennem kell egy másikat? Amúgy a szakadásvizsgálóval nézve csipog, tehát átad. Köszönettel
Következő: »»   119 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem