Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   280 / 570
(#) killbill válasza szerviz hozzászólására (») Aug 6, 2015 /
 
En azert kerdezek, mert nem ertek hozza. Hogy masok is valaszolnak, hát erre mit mondjak? En nem tudom megitelni, hogy ki ert itt hozza es ki nem.
Idézet:
„Nem hülyeségből írtam, hogy felfelé le kell venni a defit, aztán felfelé mozgatva, le lehet emelni a hőcserélőt!”
Nem veletlen, hogy tovabb kerdeztelek a dologgal kapcsolatban. Csak arra nem valaszoltal. De en turelmesen varom a valaszt, hatha megkapom. Az eddigi valaszaidnak is orulok, koszonom.
(#) MrStrato hozzászólása Aug 17, 2015 /
 
Sziasztok!

A Thema Classic F AS 25 E jelzésű kazánom ma este F2 hibajelzést adott (Levegő be- illetve kiáramlási hiba). Kicsit olvasgattam ezt a topikot, találtam is egy hasonló esetet 2010-ből, de amíg ott az ELMŰ központ szerelését kísérő áramszünet után jelentkezett a hiba, addig nálam valószínűleg a most más órák óta tartó eső lehet a hiba oka. Bár az elején bőven volt villámlás, nem hiszem, hogy elektromos természetű a hiba, ellenben a kazán tetején vizet találtam, ami úgy tűnik, hogy a kéményből folyt vissza. Kicsavartam egy ott található menetes "kupakot", és további jó egy deci mocskos víz kifolyt még a csőből. Ez okozhatja a fenti hibajelzést?
Van egy szerelőnyílás a felfelé tartó kéményen (a bejövő levegőt egy másik csövön kapja a kazán a ház oldalán keresztül), amit kinyitottam. Belenyomtam egy kis papírt, ami megnedvesedett. Gondolom, ez nem túl jó jel.
Felslattyogtam a padlásra, és ránéztem a kéményre. Mivel nem vagyok szakértő és nem szoktam unalmamban a kéményeket nézegetni az épület tetején, nem tudom, mi a helyes állapot, de volt egy kúpos fém köpeny a belső fémcsövön, ami a külső, nagyobb átmérőjű csövet takarhatta. Jó két centis hézag látszott a köpeny alja és a külső cső teteje között. Lehúztam a köpenyt és ráigazítottam a csőre, hogy eltűnjön a hézag, de nem vagyok biztos benne, hogy segít bármin is. Tippre a belső cső a kazán kéménye, a külső csak a téglakémény bélése. Érdekesség viszont, hogy a belső csőnek semmiféle esővédelme nincs látszólag, üresen ásítozik az ég felé. Ez korrekt? Lehet, hogy volt valami a tetején, csak a vihar levitte?
A kazán persze továbbra is pirosan villog és F2 jelzést ad. Szerintetek mi a megoldás? Kazánszerelőt hívjak reggel vagy inkább kéményseprőt? Vagy csak várjam meg, míg kiszárad a kémény és a kazán? Egyáltalán ki tud száradni magától? Hagyjam nyitva a szerelőnyílást, hátha?
A kazánt biztos, ami biztos alapon inkább kikapcsoltam, hasznát most úgysem veszem.

Előre is kösz a válaszokat.
(#) Gafly válasza MrStrato hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Szia, őszinte részvétem.
Én ugyan nem értek hozzá, de azért beleszólok
Ugye erről a készülékről van szó? Ha igen, akkor ezen bizony kellene a kémény tetején "kupaknak" lenni. Legalábbis felénk szokott.
Legjobb lenne azt a szakit elhívni, aki szerelte a kéményt. Ha kihívod a "királyiakat", azok megjavítani szerintem nem fogják, legfeljebb bejelentenek a katasztrófavédelemnél és egy csomó papírmunkát és pénzt kell majd pluszban ráköltened a javításon felül. Mellesleg nincs a közelben fa, amitől kaphatott a viharban egy nagy pofont a kémény? Ha igen, azt az ágat hamar eltüntetném.
Ami a gázszerelőt illeti, javasolt nagyon hamar elhívni. Jó lenne még a négynapos ünnep előtt. Sok cucc van egy ilyen készülékben, aminek nem tesz jót a több napos "pácolás". Itt is lehetőleg azt, aki telepítette/évente karbantartja.
Ezen felül nem árt előkeresni a lakásbiztosítást, hogy mire terjed ki. Ne legyen igazam, de lehet hogy nem lesz olcsó...

De vannak itt hozzáértők, majd ők megmondják a "tutit".
(#) zoszka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Hát nem arról a készülékről van szó, amit belinkeltél... ha kondenzációs lenne nem ártana neki egy kis beeső csapadék és nem kell rá a tarcsa sem. De mivel hagyományos turbós, így igen csak rossz hatással van rá az eső, főleg, ha az még be is folyik a készülékig.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2015
(#) Gafly válasza zoszka hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Azért kezdtem azzal, hogy:
Idézet:
„Nem értek hozzá”

Ez a része kicsit el van bújtatva:
Idézet:
„a bejövő levegőt egy másik csövön kapja a kazán a ház oldalán keresztül”
(#) zoszka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Mindkettőt olvastam. Igen, szétválasztott a rendszer, de ez esetben nem a vizszintes bejövő levegő a lényeg, hanem a függőleges nyomón folyik vissza a viz..
(#) Gafly válasza zoszka hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Azaz hívjon mestert
(#) MrStrato válasza Gafly hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Délelőtt megcsíptünk egy fűtésszerelőt. Ő eljött, kinyitotta a kazánt. Megállapította, hogy a víz miatt nem ment a kazán, de addigra már nagyjából ki is száradt. Ami víz a ventinél maradt, azt felitatta, kiszárította, és ha már ott járt, az egész kazánt kitakarította, átnézte.
Azt mondta, hogy az ilyen kazánok kéményre nem mindig tesznek "sapkát", szóval valószínűleg ezén sem volt, ha most nincs és a kertből sem került elő. Ha akarunk, egy bádogossal csináltathatunk rá, nem egy nagy vaszisztdasz. Persze teljes esővédelmet ezek a sapkák sem jelentenek. Ezen felül adott tippeket a víz kazánnál történő elvezetésére. Nagyjából ennyi a sztori.
A kazán szépen üzemel. Az éves karbantartás amúgy is esedékes volt már, szóval így az is ki van pipálva.
(#) Gafly válasza MrStrato hozzászólására (») Aug 19, 2015 /
 
Akkor örülés Kupakot azért tennék a tetejébe...
(#) hgabi001 hozzászólása Aug 20, 2015 /
 
Üdvözletem a Fórum tagjainak!
Egy hozzáértő személytől szeretném megkérdezni a következőt. Egy saunier duval renova (túrbós) kazán szolgáltatja a meleg vizet. 2 napja azt a jelenséget produkálja, hogy a kifolyó meleg víz hőfoka, köszönő viszonyban sincs a kijelzőn mutatott értékkel. Az én tippem, hogy a víztér elvízkövesedett. A választ előre is köszönöm! Üdv Gábor
(#) Ze0804 hozzászólása Aug 23, 2015 /
 
Hello Mindenki!
Tanácsokra lenne szükségem. Meggyűlt a bajom a fűtéssel.
Nyár van és megy a fűtés a lakásban! A termosztát 5 fokra van állitva de a kazán (Intergas) bekapcsol időközönként (20-25 perc). 27 fok van a lakásban. A hét elején meghibásodott a szoba ventillátorom és lecsapta a biztositékot (Ezen van a kazán és a termosztát is). Másnap csak feltekertem a termosztátot 22 fokra mert hűvös volt az idő de azóta nem áll le a fűtés.
Lehetséges, hogy a termosztát elromlott? Vagy a kazánnal van valami?
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm a vélaszokat.
Üdv: Zoli
(#) bÉlabácsi hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Üdvözletem a Fórumozóknak!

Egy Junkers gázkazánom van ZWE 24-4 MFK ha jól emlékszem. (Elég régi kb. 10-12 éves) Ez még nyitott égésterű, nem turbós, nem kondenzációs és van mellé téve egy melegvíz tároló tartály.
A tároló miatt van benne egy hidraulikus váltószelep (ZSR típusjelű). Ez a váltószelep rendetlenkedik. Az alapállása a szelepnek a melegvíztároló fele, ha a mágnes meghúz rajta, akkor vált át a radiátor körre. A hiba az, hogy "félállásban" marad akkor amikor a radiátorra kellene kapcsolnia. És mivel a radiátor hőmérsékletét az átáramló víz hőmérsékletéből állapítja meg a félállás miatt szivárog a víz a melegvíz tároló felől, ezért a ténylegesnél magasabb hőmérsékletet érzékel ezért nem kapcsol be a kazán amikor kellene már fűteni a radiátort.
Ha viszont kikapcsolom a főkapcsolót és pár másodperc után vissza, akkor a váltószelep átbillen, és onnantól működik.
Kicseréltem ezt a váltószelepet egy másikra (nem új, de szétszedtem kipucoltam), kicseréltem a behúzótekercset is. Ugyanaz! Amikor összeraktam és kézzel kapcsolgattam akkor működik, de ha üzemel és mondjuk reggel ránézek akkor megint félállásban van (A hőmérő nem a radiátor hőmérsékletet mutatja, hanem magasabbat)

Volt nálam szerelő régebben. Ő azt mondta, hogy a váltószelep a rossz. (42e Ft újonnan) Kicseréltem egy másikra, ami elvileg működött, és ugyanazt produkálja.

Valakinek van valami ötlete mi lehet?

A választ előre is köszönöm! Üdv Emil
(#) bÉlabácsi válasza bÉlabácsi hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Pontosítok!
Nem ZWE 24-4 MFK, hanem ZSE 24-4 MFK!
(#) zoszka válasza bÉlabácsi hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
A nincs plusszba szivattyú a rendszeren, akkor a szelep ventúria van eltömődve, vagy az impulzuscső, ami a szivattyú felé megy.
(#) bÉlabácsi válasza zoszka hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Nincs plusz szivattyú! A csatolt vázlat szerinti a kapcsolás.

Én is valami hasonlóra gondoltam. Szétszedem amit levettem szelepet és kipucolom, meg az impulzuscsövet is kitakarítom.

Köszi a gyors választ!
(#) MrStrato válasza Gafly hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Gondolkozom rajta. Azon kattogtam a magam mérsékelt áramlástani tudásommal, hogyha teszek a kéményre mondjuk egy ilyen sapkát, az nem okoz-e zavart a füstáramlásban? Nem szeretném, ha teszem azt, visszaáramolna az égéstermék.
http://platinumszerelveny.hu/shop_artforum.php?cikk=EI-L316EXCAIS
(#) frázis válasza MrStrato hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Legfeljebb biztonságosabban működik. Akkor okoz zavart, ha teljesen nyitott. Könnyedén te is tudsz csinálni csapját, lábakat és pár popszegecset felhasználva.
(#) kisida_2008 hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Üdv: Minden Segítőnek!
Sajnos a kombi kazánom bemondta az unalmast, és most a neten találtam egy Beretta Idra Exclusive 20-24-es készüléket, estig kellene választ adnom, hogy kell vagy nem.
Kérdésem kinek hogy vált be, milyen hiba %-ra számíthatok, szóval mi a vélemény(97-es évjáratú).

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) uniman válasza MrStrato hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Idézet:
„"ilyen sapkát"”

Meidinger tárcsa néven ismert és méretezésénél be kellene tartani bizonyos szabályokat, hogy megfelelően működjön, ne csak az esőtől végjen.
(#) kistuju hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőkhöz.Van egy Demrad HK B124 tipusú kombi kazánom ami 15 éve kifogástalanul üzemelt! (eddig)A HMV. ellátással van gond,fűtési kőr működik,meleg víz ellátás nincs a hőcserélő kipucolva,három járatú szelep működik ha fűtésre kapcsolom átvált.Fűtés kikapcsolása után,alapra áll.Amit nem tudok,melyik a HMV áramlás érzékelő,gyanítom az hibásodott meg,mert már a ventilátort sem indítja el.
(#) kistuju hozzászólása Aug 26, 2015 /
 
Ami lemaradt!
Előre köszönöm a segítséget!
(#) zoszka válasza kistuju hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
A sz, p, fh vezetékes legalul a szivattyú mellett balra a nyomáserzékelő alatt..
(#) kistuju hozzászólása Aug 27, 2015 /
 
Köszi! Én is arra tippeltem,csak nem mertem megbontani,sajnos nagyon kicsi a hely és nem tudom mivel lehetne kiszedni a dugót,caffni kullcs nem fér be!
(#) almafa18 hozzászólása Aug 28, 2015 /
 
Kedves hozzáértők!Szeretném megkérdezni kinek mi a véleménye, információja a Defro KDR plus 2 típusú kazánról? Valamint a SAS UWT típusú kazánról? Előre is köszi az infokat.
(#) honos hozzászólása Aug 30, 2015 /
 
Sziasztok!

Semia F24 kombi kazán edig csak fűtésre volt téve és rendben működött.

Most melegvízre is rákötöttük, de nem ad meleg vizet. (Kb egy délutánt ment rendben)
A jelenség: elindul, leáll, elindul, leáll a láng. A víz pedig nem meleg.
A láng akkor is indul ha a melegvíz hőfokszabályozót teljesen letekerem.
Azt hiszem víz tömegáram korlátozót nem tette bele a szakember. (Lehet ez a hiba oka? De akkor miért ment pár óráig?)
Ha félig elzárom a víz bemenet csapot, akkor sem lesz jobb.

Plusz: Odébb került a kazán egy méterrel mint eddig, így a füstcsövet is odébb vittük (egyszerű felső kivezetés át a falon és annyi). Nem tudom van-e köze a jelenséghez, de a cső külső fala most üzem közben eléggé melegszik. Nem figyeltem meg korábban is csinálta-e. Jó ez így?
(#) ixel hozzászólása Szept 2, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Termomax Premixx 24K kazánom ami olyan hibát produkál, hogy meleg víz indításakor a kijelző el kezd az elején össze-vissza mutatni, néha el is alszik majd csak később áll be a beállított értékre, ilyenkor belül a relék kattognak. Ezt majdnem minden alkalommal eljátssza, aztán beáll a kijelző a beállított vízhőfokra és csak ez után ad meleg vizet. Van e valakinek ötlete mi lehet a hiba?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) csacsi07 hozzászólása Szept 2, 2015 /
 
Kedves Fórum tagok!

A segítségeteket/ véleményeteket szeretném kérni. Ariston kombikazánunk igen furcsa dolgokat művel. Egy 10-15 perces fürdés után a kazán, egymás után ki-be kapcsol és nem áll le (~15 másodperc szünet a ki-és bekapcsolások között), elkezdi fűteni a radiátorokat úgy, hogy a nyári-téli üzemmód választó nyárira van tekerve a kazánon, illetve a fűtés is le van kapcsolva, csak víz használatra van beállítva. Termosztát is le van véve.
Egyszerű mosogatás vagy kézmosás után meleg vízzel nincs ilyen gond, viszont fürdés után jelentkezik a probléma, hogy neki kezd fűteni. Esetleg valakinek van ötlete, hogy ez miért van?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) zorilla55 hozzászólása Szept 7, 2015 /
 
Kedves Fórumozók!
ARISTON AT 23 MI kazán egy kicsit fűt. majd letilt! Sárga lámpa világít "reset" után újra indul .Füstgáz érzékelő ellenőrizve. Van ötlet hogy mi lehet a baja? Kössz
(#) aribarics hozzászólása Szept 8, 2015 /
 
Kedves Fórumozók!

Egy 5-6 éves Saunier Duval Isotwin évente tisztított kondenzációs kazánhoz kérnék segítséget, tippet, ötletet.

Röviden leírom a jelenséget:
Pár napja arra lettünk figyelmesek, hogy a kazánunk folyamatosan napi 24 órában dolgozik, megy benne a keringető szivattyú, vagy vízpumpa vagy ? motorja. Természetesen a fűtés nem megy és meleg vizet sem használunk. A fűtés is (most próbáltam) és a meleg víz gyártás is hibátlanul zajlik de egyszerűen a pumpa, szivattyú rendíthetetlenül működésben van.
Van a készüléken egy "funkció gomb" aminek 3 állása van: 1-fűtés+meleg víz, 2-csak meleg víz, 3-kazán kikapcsolva. Ez eddig ugye mindig az "1"-es állásban volt itt kezdte a szivattyú az ámokfutását... amint ezt átkapcsolom "2"-es állásba (csak meleg víz) szépen felfűti a kívánt hőfokra és elcsendesedik a készülék, minden pumpa,szivattyú leáll benne ahogy annak lennie kell.
Két szerelőt felhívtam már telefonon elmondva a hibajelenséget rávágták vezérlő csere 80.000Ft lefordultam az íróasztali székről
Esetleg valakinek köztetek volt hasonló gondja, talált rá megoldást, megúszható a vezérlő csere?
Előre is hálásan köszönöm annak aki válaszol
Üdv
Ádám
(#) zoszka válasza aribarics hozzászólására (») Szept 8, 2015 / 1
 
Van bekötve külső hőmérséklet érzékelő? Lehet, hogy a szervizmenüben a szivattyú működesi módja folyamatosra van állítva, vagy a termosztát mód rosszul van beállítva.
Következő: »»   280 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem