Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ledes fényvezérlő kezelése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) shunglee hozzászólása Nov 30, 2011 /
 
Sziasztok! - művelődési házban dolgozom és kaptunk egy Involight DL LED15 ledes fényvezérlőt, s hozzá két ledes lámpát. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ezt a kombót hogy kell használni, mert próbálgattam, de sokra nem mentem vele - leírást adtak hozzá, de semmire nem jó...

"15 csatornát tud vezérelni mely 3 oldalon jelenik meg* 12 szín Preset* 8 chase* hangvezérlés funkció* stroboszkóp funkció* főfényerő állítás Kifejezetten RGB-s Ledes lámpákhoz ajánlott vezérlő!1 év garancia - Díjtalan kiszállítás az ország egész területén!"

Válaszokat előre is köszi! üdv bandi

Ez lenne maga a fényvezérlő
(#) kokozo válasza shunglee hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Szia! Ez elvileg egy alap dmx 512-es vezérlő, a lámpákon kellene a címzést megnézni hogy jól van e beállítva a dip kapcsoló első lépésként, de jó lenne tudni a lámpák típusát is..
(#) shunglee válasza kokozo hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Ez lenne a két lámpa, ha kell beszkennelem a dipek funkcióit is!
Bővebben: Link
(#) kokozo válasza shunglee hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
1 ilyen 4 csatornát foglal el 3 szín és egy fényerő állítás,
Először csak az egyiket dugd rá és a lámpán a legelső dip kapcsoló legyen csak on-ra állítva ekkor a címe elvileg 1-4 ig lesz a 4-es csatorna a fényerő az első 3 a színeké.
(#) shunglee válasza kokozo hozzászólására (») Nov 30, 2011 /
 
Ha minden igaz odáig eljutottam, inkább a program részére lennék kíváncsi, hogyan lehet programokat beállítani rajta, meg magának a keverő funkcióinak a beállításaira, strobi, programok lejátszása stb...

köszi előre is! bandi
(#) Edek válasza shunglee hozzászólására (») Dec 19, 2011 /
 
Üdv magát a programot neked kell megírnod minden dmx-es pulton, pl. beállítod hogy az egyik lámpa kéken a másik pedig zölden világít ezt felveszed mint 1. kép, aztán beállítod hogy fordítva legyenek a szinek és felveszed 2. képnek a memóriába és így tovább, itt be lehet állítani hogy átússzanak a szinek vagy átkapcsoljanak, és ha kész a program akkor vagy automatikusan vagy fader segítségével egymás után le tudod játszani a programokat, ez az egyik megoldás, a másik hogy minden funkciót egy potira mentesz el és magad állítgatod.
(#) csmm válasza shunglee hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Szia,

Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdésed és nem tudom hol tartasz a problémával. Azért írok pár dolgot, hátha segít.

A Ledes Par lámák általában 5 dmx csatornát használnak (R,G,B,Master,Stroboszkóp). A keverőt és lámpát miután összekötötted (lehetőleg 110 Ohmos vezetékkel), a DIP kapcsolóval be kell állítanod a DMX címet. A DIP utolsó kapcsolóját általában ON állásba kell állítani, mert így kapcsolódik DMX figyelésre. Ha az 1-es gombot felkapcsolod akkor a vezérlő közepén található 1-5-ig kapcsoló lenyomásával tudod elérni a lámpát, ha kikapcsolod az egyest és bekapcsolod a 2.-est, 3.-ast, akkor a 6-10-ig gombbal tudod elérni a lámpát, ha az 1,2,4 van bekapcsolva akkor a 11-15 gombbal. így működnie kell. A programozás az ilyen kis pultoknál úgy szokott történni, hogy a PROGRAM gombot lenyomva kell tartani, ilyenkor villanni szokott valami led, így programozás funkcióban vagy. be kell állítani a kívánt színeket és lenyomni a CHASE-ből valamelyiket majd a REC gombot. Ismételt eljárással elmenteni néhány CHASE-t. Majd ezt befelyezvén a PROGRAM gombot ismételten lenyomva tartani, ilyenkor kezelő üzemmódba kerülsz. A MODE gombbal valószínű be kell állítani a program futásának lehetőségét, majd AUTO gombbal fut a program.

Remélem tudtam segíteni, nem ismerem ezt a vezérlőt, de nagyságrendileg így kellene működnie.

Üdv: Csmm
(#) panther hozzászólása Ápr 7, 2014 /
 
Sziasztok!

Vásároltam egy Justin - DMX fényvezérlőt és mivel lépésről-lépésre időigényes a bank(ok) megírása, érdekelne, hogy szoftveresen megoldható-e?
Ha igen milyen szoftverrel, ill. milyen porton, milyen kábellel?

Előre is köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem