Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   42 / 269
(#) Yowie válasza DaviS hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
A silver nem fogja jelezni a talicskát 2,5m-ről. Rátapintottál a lényegre. Vagy olyan géped van, amivel minden vackot kitermelsz és azért nem találsz, mert mert csak minden 100.000.-ket kellene, vagy olyan géppel mész, ami a 100.000-ből kiválaszt 1000-et, amit érdemes lehet kiásni, csak ez olyan csekély mélységben van, amit már rengetegen átnéztek a szántóvetőktől a traktorosokon keresztül a keresősökig, és megint csak a szemetet szeded.
(#) Ge Lee válasza DaviS hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Idézet:
„Egyedül a talajkiegyenlítést, és a szelektálást hiányolom.”

Ez mit jelent? Csak nem ez is olyan lett mint nekem anno a Surfmaster hogy jelzi a talajt is? Milyen kivitelű és mekkora a tekercs mert az az oldalon található képekből nem derül ki? Szerintem az érzékenységén kapásból javítana ha tranyó helyett FET hajtaná a tekercset. Yowie-nak igaza van. A Silver érzékenysége kicsi, nekem Golden-em van, ez is épp csak a használható kategóriában van (vagy már abban sem), pedig a silvernél jóval érzékenyebb. Ha komoly céljaid vannak akkor vagy be kell ruházni egy nagyon jó használt gépbe, vagy kutatni és fejleszteni kell éveken keresztül.
(#) DaviS válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Mivel PI rendszerű, igen érzékeny a talajváltozásokra. Volt olyan hely ahol egyáltalán nem tudtam keresni, mivel állandóan jelzett a talajra. Egyébként jó az érzékenysége, de csak nagyobb tárgyakra. Kisebb tárgyak pl: 5Ft már nem érzékelte csak kb 10-15cm-ről. Venni nem akarok, mert drágák. 40000Ft-ig pedig mindegyik gyári Silverstar kategória. Nem tudnál ajánlani egyet aminek érzékenysége jobb mint a silverstaré, és tud szelektálni?
(#) mateatek válasza DaviS hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Ha a talajt nem tudod kihangolni, akkor valahol az R32, P1, P2, PR1 körül kellene kotorászni. Kicsi az esély, de az is előfordulhat, hogy a talaj által okozott jel kiülteti valamelyik erősítőt.
Az apróbb tárgyas problémára több ötletem is van. Az egyik az R8. Kicsit kicsinek tűnik. A másik az lehet, hogy túl van gerjesztve a fej. Harmadszor az, hogy a mintavételezés későn történik. R10-11.
(#) Yowie válasza DaviS hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Szkópod van? Anélkül ne kezdj bele! Próbálhatnál egy másik PI-t pl a Pulse Start. Az jelzi, ha vasat találtál, fejet meg tudsz hozzá házilag csinálni.

A Hammer head még, amin lehet állítgatni mindenfélét. Attól, hogy PI, pont nem kéne nagyon érzékenynek lennie a talajra.

Egyébként venni olyan 120 körül lehet amit érdemes. Nagyon jók a Delták (nem a PI) meg egy Vakond nevű pali árul ilyen árkategóriában érzékeny szelektálós gépet. Még esetleg az a megoldás, hogy Garrett 250 használtan, nagy fejjel.
(#) Ge Lee válasza DaviS hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Mivel PI elvileg egyáltalán nem kéne a talajt jeleznie. Nekem amikor ezzel küzdöttem úgy tűnt, hogy inkább a kapacitás változás zavarja és nem a talaj vastartalma. Fettel ez is jobb lenne, nekem a surf az 5Ft-ost 20-24cm-ről jelezte. Valahol próbálj ki egy Golden-t, nem nagyon van eladó (vakerán nagy ritkán) de ha van akkor 40-45 körül oda szokták adni (alkudni kell). A GEB áramköre nagyon jó és szerintem a DISC-a is jobb az olcsóbb gépekénél. A hasonló árú garetteknél valamivel jobb.
(#) DaviS válasza mateatek hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Köszönőm a segítséget! A hétvégén előkapom és kipróbálom, hátha segít valamelyik ötleted. Amúgy tényleg nagyon jó kereső, már építettem minipuls-t, és egy clonepi-t is, de messze ez volt a legjobb stabilitásban, és érzékenységben.
(#) DaviS válasza Yowie hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Persze van egy öreg szkópom. Mindenképp építek egy újat, hogy haverral együtt is tudjunk keresgélni, csak még nem döntöttem el, hogy melyiket építsem meg. A lényeg, hogy tudjon szelektálni, meg érzékeny is legyen. Vásárolni nem csak a pénz miatt nem szeretnék, hanem mert szeretném magam megépíteni, még ha nem is éri el egy olcsóbb gyári szintjét sem érzékenységben.
(#) DaviS válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
A talajjal nincs akkora gond, eddig csak egy helyen nem tudtam miatta keresni, máshol meg nemigen zavarja a gépet. A surfmastert érdemes megépíteni? Ha jól láttam a rajzon, akkor ez tud szelektálni?
(#) mateatek válasza DaviS hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
A szörföt érdemes megépíteni. De szelektálni nem fog.
(#) Ge Lee válasza DaviS hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Ha engem kérdezel szerintem nem érdemes, de ha mindenképpen építeni akarsz nekem van egy felesleges beültetve, ha kell alkatrész árban odaadom. A nyák viszont nem jó, teljesen át kell rajzolni (amihez én lusta voltam) mert olyan közel mennek a vonalak egymáshoz, hogy pl. az LM358 attól is megbolondul ha befolyik egy kis gyantás trutymó a két vonal közé. Órákig kapargattam meg mostam mire jó lett. Valamennyire "szelektál" de a gyakorlatban ez semmire nem jó, tehát vehetjük úgy hogy nem. Cseréld ki a tranyót fetre, csökkents egy picit a tekercs söntölésén és meglátod az is jóval érzékenyebb lesz.

surf.jpg
    
(#) Yowie válasza DaviS hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Nekem jó a surf, azonban ezeknél az egyszerű PI gépeknél a szelektáció inkább talajkopmenzálásra jó. Pl mezőre szerintem nagy szívás egy ilyen gép.

(#1131180) ennek a srácnak meg Hammer nyákja van.
(#) Yowie válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Ezen vannak közel a vezetők? Nekem a hosszúkás nyák van, azzal ilyen gondom nem volt.
(#) DaviS válasza Yowie hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Akkor ezt a Surfmastert egyenlőre hanyagolom, mivel fontos lenne, hogy használhatóan tudjon szelektálni. A hammerhead sem jó mert abban sincs szelektálás. Viszont erről mi a véleményetek?ALL-1 Link 2 Nem annyira bonyolult, és nyákterv is van, egyedül a tekercs elkészítése problémás. Megépítette ezt már valaki a fórumon?
(#) schauer hozzászólása Jan 6, 2012 / 1
 
Üdv, én a szelektálni képes detektorok közül a Tesoro Golden Sabret (TGSL)-t építettem meg.
Innen.Bővebben: Link
Jól dokumentált, (angolul). A tekercs nem egyszerű, kétcsatornás szkóp nélkül tényleg nem érdemes nekiállni.
Egy kicsit módosítottam az oszcillátorán.
A vasat egyértelműen ki lehet szűrni.
Allmetal módban maximális érzékenységre állítva az alábbi levegő teszteket tudom produkálniérmék lapjával fej felé)

-1Ft (már kivont kicsi érme)-23cm
-1Euro-34cm
-200Ft-26cm
-WD40 Spray-40cm
-0,75L lakkos doboz-60cm
Találtam a neten egy gyári Tesoro detektorokat levegőtesztekkel rangsoroló táblázatot. Ez alapján az enyém, egyáltalán nem mondható gagyinak.
Azzal is tisztában vagyok, hogy a légteszt a talajban messze nem hozható, de valahogy mérni kell.
Találgatok vele elég szépen terepen is. Nem bántam meg hogy nem adtam fel , és kb. az ötödik nagyon precízen kivitelezett fejjel összeállt a cucc.
(#) DaviS válasza schauer hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Köszönöm a linket! Ez jónak tűnik, az áramkör sem bonyolult, nyákterv is van, de sajnos a szkópom csak egy csatornával rendelkezik, és az lm308 beszerzése is macerás. Gondolom ezek nélkül elég nehéz lenne jól kivitelezni. Pedig ezt szívesen megépíteném!
(#) Yowie válasza DaviS hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
A tresoro jobb szerintem. Az All valami őskorból adoptált dolog. Én is láttam a szelektálós videókat, ezeket megfelelő fázistolással könnyen meg lehet csinálni bármivel...levegőben :hehe: csak levegőben, ugyanis a földnél nagyon kicsi a lehetőség a fázisszöget szabályozgatni. Arról nem is beszélve, hogy a régi, mélyen fekvő vasak a legtöbb gépet, még a digitálisokat is meg tudják viccelni. Én csináltam egy olyan gépet, ahol kivezettem külső potira a geb és a másik csatorna fázisszabályázást, ugyanakkor egy műszer mindig jelezte, hogy az Y csatorna merre indul, tehát akár azt is meg tudtam csinálni, hogy a rézre balra, ezüstre jobbra, vasra kattogó hang. Ettől még szedtem a szemetet meg avasat mit egy ószeres.
(#) DaviS válasza Yowie hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
A Tesoro-t szívesen megépítem, de lm308-at honnan lehet szerezni? Van esetleg valami helyettesítője?
(#) schauer válasza DaviS hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
LM 308-at itt tudsz beszerezni.290Ft/dbBővebben: Link
Postai utánvéttel is elküldik.
(#) Eticsiga hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Sziasztok! Ha építettem egy egyszerű feszültségstabilizátort 7809-el az equinoxhoz akkor lehetséges hogy azzal tönkre tettem 12-13 volton?
(#) mateatek válasza Eticsiga hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Szerintem nem az vágta haza.
A 7809 helyes működéséhez kb 3 volt feszültség különbség (drop) szükséges. Tehát legalább 12 volt kell neki. Én hajtottam az ekit közvetlenül 12 voltról is, és bírta.
Ha stabil feszültségről szeretnéd hajtani, akkor inkább a low-drop kockák között keresgéljél.
(#) szucs_g válasza DaviS hozzászólására (») Jan 7, 2012 / 1
 
(#) caliban hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Helló! Érdeklődnék hogy, silver star fejhez tervet tudna-e linkelni? előre is köszönöm!
(#) DaviS válasza caliban hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szia!
Itt van egy leírással.
(#) DaviS válasza schauer hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szia!
Mik a buktatói a tekercskészítésnek? A tekercselési irányoknak azonosnak kell lennie? Már az adótekercset, és a kereső nyákját megcsináltam. Szerencsére lm308-at helyben meg tudtam szerezni. Remélem nem lesz gondom a tekercsekkel. :dizzy
(#) DaviS válasza schauer hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Szia!
Mik a buktatói a tekercskészítésnek? A tekercselési irányoknak azonosnak kell lennie? Már az adótekercset, és a kereső nyákját megcsináltam. Szerencsére lm308-at helyben meg tudtam szerezni. Remélem nem lesz gondom a tekercsekkel.
(#) Yowie válasza DaviS hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
A tekercskészítésnek csak buktatói vannak. Innen készítette valaki a csatolt írást. Szerintem 3-4-et kell csinálni, mire sikerül. Vegyél inkább és lesz mihez beállítani a gépet, anyagban is majdnem annyit költesz el, de legalább tuti lesz.
(#) peti18a hozzászólása Jan 10, 2012 /
 
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kereső fej csatlakozóján a tekerő részen megpattant az a kis perem, amivel összeszorítom a műszer dobozt a kábellal.
Ezt házilag lehet cserélni?
mennyire macerás?
Delta keresőfejről vagyis annak csatlakozólyáról van szó!
Képen mutatom!
egy 300 forintos csatlakozó végett nem igazán szeretnék 100km-t autózni!
illetve interneten kívül hol lehet ilyen csatlakozót venni?
(#) berkesandor válasza peti18a hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Beszélj a gyártóval, szerintem küld neked egyet. Ha nem, rendelhetsz a HEStore-ból.
(#) Cavalier válasza peti18a hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
HEstore-ban van ilyen többféle, de ha jó megoldást akarsz, lecserélheted Neutrik XLR csatira is, persze akkor mindkét felét. Elimexnél lehet rendelni pl.
Következő: »»   42 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem