Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Lapozás: OK   5 / 156
(#) JZoli válasza winjac hozzászólására (») Okt 27, 2007 /
 
A fesszab megvizsgálható kiszerelt állapotban is a következő módon: Arra a lábára ami a kefére megy (meg a testre) próbalámpát teszel majd a diódák felől jövő tápfeszlábára egy változtatható feszültségű tápegységet teszel, beállít a tápegységen 13-13 Volt a lámpa világít, majd átállít a tápfesz 14,4 Volt a lámpának ki kell aludnia.Ha így van akkor jó a fesszabályzó. Ha nem ég alaphelyzetben a lámpa, vagy 14,4 V-nál nem kapcsol ki, vagy nagy áramot esz fel akkor meghalt a szerkezet.
(#) zsoltee0001 válasza winjac hozzászólására (») Okt 27, 2007 /
 
Hi
a generátor csapágya oké? nincs elkopva?nem lóg? mert ha igen az tud ilyen hibát produkálni
(#) Feri válasza JZoli hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
A feszszabályzót úgy lehet kipróbálni, hogy arra a pontra ahova a kontrollámpa csatlakozik egy szabályozható tápról pozitív feszt kölsz a testre negatívot. a szénkefékre egy 2-3w-os izzót teszel. A táp 12és 17 között legyen szabályozható.
A bekötés és a táp ráadása után az égőnek világítani kell, ha a tápról lejővő feszültség eléri a 14,2-14,4V-ot az izzó elalszik.
Ha minden így mük. mink ahogy leírtam a feszszabéáyzód jó.

Sok sikert, de vigyázz a bekötésekre mert ha valamit rosszul csinálsz, vehetsz egy újat.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 28, 2007 /
 
lehet, hogy nem olvastam át elég figyelmesen a témát, de milyen tipusú kocsi generátorról van szó?
(#) zoz11 válasza potyo hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Inkább az állórész szokott elégni, nyáron legalább 30Darabot tekertem meg állóból, forgóból mindössze 2-t.
Érdekesség képben teszek fel egy-két képet generátor állóról amit én tekertem.
(#) patexati válasza winjac hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Hali!A generátorban a diódákat ellenőrizted??Nem csak a 6db teljesítménydiódát kell megmérni hanem a segéddiódákat is álltalában ha elszáll az egyik akkor is vannak ilyesfajta gondok a töltéssel!A testzárlat vizsgálata a következő!Végy egy 230V 250-500W-os hallogén izzót és csinálj belőle egy vezetékkel és dugóval egy lámpát!Utánna szakítsad meg valahol a kábelt és itt csatlakoztasd rá a vizsgálandó álló vagy forgórész vasmagját és a másik szálat pedíg a tekercskivezetésre!Ha zárlatos akkor nekiáll füstölni ill égni a zárlat helyén igy pontosan meghatározható a zárlat helye!FIGYELEM!AZ ELÖBB EMLITETT HIBAKERESÉS ÉLETVESZÉLYES HA NEM VIGYÁZ VALAKI ÉS NINCS TISZTÁBAN AZ ELEKTROMOSSÁG ALAPJAIVAL!AJÁNLOM AKINEK VAN VÉDŐLEVÁLASZTÓ TRANSZFORMÁTOR ALKALMAZÁSA!Én satuban szoktam ezt a műveletet végezni mi el van szigetelve a földtől mivel fa a satupad és az szigetel igy a másik kezemben a maradék szál és így oda érintem hová akarom!Ha nem világít az izzó és nem serceg sehol sem akkor ezek is jók!Ajánlom még a kefetartót is megvizsgálni nem e zárlatos valahol vagy szakadt!Ha ezek jók akkor jön a fesszabályzó ellenőrzése az előző hozzászólásokban leírt módon!
(#) zoz11 válasza patexati hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Erre van egy finomabb módszer is, feltaláltak erre már egy müszert is, kb. 30-40éve. És az nem is életveszélyes.
(#) patexati válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Tudom,hogy van speciális műszer hozzá de az nem hiszem,hogy mindekinek akad othon!Sima multival meg hiába mérsz rá úgyis csak hamis lesz az eredményed!Ja és milyen műszer mutatja meg hol a zárlat??Mert ilyet nem láttam még Nem kell midíg tekercselni ha ven egy kis zárlet pl egy önindító állórészén!
(#) zoz11 válasza patexati hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Egy önindító állórész az teljesen más mivel azt vissza lehet bontani és újra szigetelni/újra tekerni. Ha a generátorban egy menet ledurran test felé, vagy két menet összedurran, akkor az már meg is látszik, amekkora áramok ott folynak az el is égeti a szigeteléseket teljesen. És azzal meg úgy se tudsz mit csinálni, ha forgórészes akkor házilagos javítása felejtős mivel azt szét is kell préselni, hogy egyáltalán hozzáférjél a tekercshez, és nem hiszem hogy mindenkinek van présgépe.
(#) speki hozzászólása Okt 28, 2007 /
 
helló ha már generátorról van szó hagy kérdezzem már meg ,hogy a generátorról hogy veszik le a jelet a fordulatszámmérőhöz mert szeretnék a kocsiba fordulatszámmérőt épiteni
(#) potyo válasza speki hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Az egyik fázistekercs végét kivezetik a diódahíd előttről.
(#) speki válasza potyo hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
de ez most a feszültség változása vagy csak jelet ad
(#) potyo válasza speki hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Fordulatszámmal arányos frekvenciájú jelet ad.
(#) speki válasza potyo hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
akkor egy 12 voltos négyszögjel
(#) potyo válasza speki hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Hát ha egy ilyen jelet négyszögnek lehet nevezni, akkor legyen...

generator.PNG
    
(#) speki válasza potyo hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
végül is az érdekelne hogy ezt a jelet fell lehet e használni ledes fordulatszámmérőhöz
(#) potyo válasza speki hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Fel lehet. Hogy pontosan hogyan, azt csak a fordulatszámmérő megvalósításának ismeretében lehet elmondani. Ledes fordulatszámmérő lehet kontrollerrel is, lehet NE555+LM3914-el is, stb.
(#) zsoltee0001 válasza speki hozzászólására (») Okt 29, 2007 /
 
a csillagpontot és az egyik (3 fázis közül az egyik) tekercset kell kivezetni. ezen keresztül már meghajthatsz egy fordulatszámmérőt, optocsatolós leválasztón keresztül, ezen a két ponton nem keletkezik 12 volt (valamivel kevesebb).
Ha jól emlékszek a régi zsiguli generátoroknál volt kivezetve a csillagpont, bár ott más célból, a töltésjelző relét az működtette.
Az a gáz, hogy nem mindegyik állórész tekercsen lehet hozzáférni a csillagponthoz, viszont ha mindenféle képpen generátorról akarod vezérelni a fordulatszámmérőd akkor ezt szerintem csak így lehet megoldani
(#) barany165 hozzászólása Okt 29, 2007 /
 
A kérdéses generátor tipusa: Mitshubishi A2T09291,
Spec.:A/V/ 1/min. motorford.-42/13.5/2500
A feszszab a generátorban. Befecs rendszer MFI=
Multi Fuel Injektion. Csak 67lábú az Ecu.Biztos jót teszneki az fentebb említett elektromos sokk!!!
Régi dieseleknél a generátor csillagpontjáról vették a jelet ami 7.5V körüli. Egyszerűbb a gyertyakábelről jelen esetben jelet fogni, További jó barkácsolást!Üdv!
(#) potyo válasza barany165 hozzászólására (») Okt 29, 2007 /
 
Ezt biztos ide akartad írni? Mert lazán lehet ellenállásosztóval és zenerrel olyan jelet csinálni, ami nem tesz tönkre semmit. Ha valamiről veszélyes fordulatszámjelet venni az autóban, akkor az pont a gyertyakábel!
(#) potyo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 29, 2007 /
 
Nincs azzal semmi probléma, hogy az egyik fázistekercs és a test közötti jelet használja fel. Test alá nem tud lemenni, és az akkufeszültség fölé sem tud menni a jel. Az alakja ugyan se nem színusz, se nem négyszög, de ha nagyon muszáj, akkor az ember egy komparátorra rávezeti, ami összehasonlítja mondjuk az akkufeszültség felével, akkor a komparátor kimenetén már meglesz a négyszög. Vagy egy megfelelően méretezett közös emitteres inverterre vezetve is a kollektoron ott lesz a majdnem tökéletes négyszög.
(#) fibula hozzászólása Jan 2, 2008 /
 
Sziasztok, nekem van egy 85-ös camrym (toyota) a töltés szóakozott, volt, majd nemvolt, majd megint volt, most kipucoltam a külső csatlakozókat, egyenlőre ok 14,5v a töltés, terhelve 14V. Ahogy szórakozgattam méregettem a csatlakozókat, van egy B ez ok, és van 3 vékonyabb vezeték, 1 a töltésvisszajelző lámpa, 2 meg megy vmi relay cleaner comp. nevezetű dobozba (ez lenne a fordulatszám jel?), de annak egy vezetékére a generátor 2 csatija, gyújtáson mindhárom csatin 12V van. Ez a 3 csati egy műanyagba van foglalva, menet közben lehúzva (lehet nem jó 5let volt, de nem lett baj :vigyor2: ) fokozatosan leesett a fesz, visszatéve 1x nagyon leesett, majd vissza 14,5V-ra, ha 1x már beindult, akkor minek kell neki a külső előgerjesztés meg minek megy 2 helyre 1 vezetékből a 12 v majd, ha kicsit javul az idő, és lesz bontott pótgenerátor (folyamatban egy donor beszerzése) akkor szétszedem az egészet, kipucolni, meg a szénkeféket is meglesni, de addig vmi 5 let erre a bekötésre?
A becsatolt bosch generátoron ha jól értelmezem a rajzot beindítás után nincs szükség külső gerjesztésre, ennek más lenne a bekötése?
Köszi előre is
(#) potyo válasza fibula hozzászólására (») Jan 2, 2008 /
 
Te el is szoktad olvasni, amiket leírsz?
(#) fibula válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
Kicsit fáradt voltam, nem lett vmi összeszedett, de mindegy majd szétszedem oszt rájövök, ha a stílus miatt kipontoztok :crazya:
(#) potyo válasza fibula hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
Ha leírod mégegyszer, érthetően, akkor lehet, hogy tudunk segíteni.
(#) barany165 válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
A kérdés feltevője nemadott arra infót milyen célra kell a ford.jel. A hagyományos dig.müszerek a klipszel onnan veszik, biztos láttál már olyat:más- ha beépíteni akar, akkor az EFI-Muti -nál kézenfekvő a megoldás nem kell még a gencsi sem!Emlékeztetőül: Mitshubisu Colt,Lancer '95-ös a kérdés ha jól emlékszem.A gencsi tipusát és specifikációját megirtam.üdv!
(#) barany165 válasza fibula hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
T.Fibula!Pontosítani kellene, hogy a Camry '85-ös nek mi a motorkódja?/ 1S,1C-T,2C-T,23-E/ mert általában Delco a gencsi,de lehet 30-70A.-os és természetesen nem mindegy.A tartalék beszerzésénél is erre figyelemmel kell lenni.Üdv!
(#) fibula válasza potyo hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
Köszi, megpróbálom, bár most sem vagyok pihent.
(#) fibula válasza barany165 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /
 
Köszi, 2SEL a motorkód sv11-es 2L-es benzines LB gli super a gépsárkány. A pótalkatrész egy uilyen évjáratú, v 86-os uilyen felszereltségű donorból lesz, amit hamarosan megveszek (mármint a koplett autót), ez nem is a generátor szempontjából fontos, bár nem tom, h a gli superbe lehet, h nagyobb generátort raktak az el. ablakok és tükrök miatt
Jelenleg nincs hibajelenség hálIstennek (az érintkezők megpucolása óta minden rendben, valszeg nem kapott előgerjesztést).
Ami volt, az az, hogy 1x volt töltés, máskor nem, ha volt töltés a visszajelző lámpa szerint, akkor 14,5V volt lekapcsolt fogyasztókkal kb 200W-tal terhelve 14V, ha nem volt töltés a lámpa szerint, akkor tényleg nem volt 11-12V az aksin.
A kérdés röviden, mi az a 3 vékonyabb szál, ami kigyün a generátorból a vastagon(B) kívül? Gyujtás nélkül egyiken sincs feszültség, gyújtáson mindhármon 12v, egyik méregetve úgy tűnik a töltésvisszajelző lámpából jön, a másik 2 egy relay cleaner cont. feliratú doboz egyik csatijához (is?) megy, legalábbis ellenállásmérő szerint, 2 vezeték egy csatihoz, ennek mi értelme (egy biztos, kiiktatva ezt a cont. nevű dobozt is van ford.sz. jel)
Ez a 3 elektomos csati egybe van tokozva a 3at lehúzva menet közben leesik a töltés, ilyenkor nem kéne már külső gerjesztés nélkül is működnie, legalábbis a belinkelt bosch rajz szerint igen. Ennek ezek szerint más a bekötése?
Legrövidebben: van vkinek kapcsolási rajza, az a gond, h nem olvasható a tipusjelzése van Haynes repair manualom, de abban nincs részletezve
Remélem így érthetőbb voltam
Előre is köszönöm
(#) barany165 válasza fibula hozzászólására (») Jan 6, 2008 /
 
Szia! Köszönöm a pontosítást,a generátor:NipponDenso, 70A,14V, 2500ford.on.
13,5-14,3 az üzfesz.
A relé és a vezetékek:Előgerjesztés a controlllámpán keresztül,valósznű,hogy a vezeték sem simavezeték,pár Ohm-os.tehát simára nem cserélendő,a relé valószinű,hogy indításgátló,ha forog a motor nelehessen ráindítani.Biztosat csak ha megtalálom a kapcsrajzát akkor tudok mondani. A datacd-n ezek az infok nincsenek mert elég ritka tipus.A generátor szétszerelésénél vigyázni mert ha a csuszógyürű bekopott eltörhet a kefetartó és az egyben van ugye a szabályzóval!/lazítsuk fel a csavarjait ugy huzzuk szét óvatosan/Két változata van ennek a tipusnak: egy Ch és Uk./ A gen. ugyan az eredetileg!Üdv!
Következő: »»   5 / 156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem