Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobil hívás megszakítás és csoport kijelölése
Lapozás: OK   2 / 3
(#) kaqkk válasza Ati hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /
 
Ati nézz át a kapunyitás gombnyomásra olcsón témába
oda van feltéve a rezgőmotor - os elektronikám már majdnem 1 éve működik ! Ha kérdésed van keress meg.
(#) Ati válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /
 
Rendben
Köszönöm
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /
 
Hi
engem érdekel, hogy oldottad meg, néztem a "kapunyitás gombnyomásra" topicot, de ott nem találtam meg a kapcsolási rajzát, lehet, hogy nem vettem észre.
be tudnád linkelni? meg az is érdekelne, hogy milyen telefon a legjobb erre a célra, úgyértem amelyik nem drága, de van hívásszűrés menüje.
üdv.
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /
 
Bocs a kimit épített -ben van a 326. -oldalon 6 relé van benne ebből 4 az ami a két motort kapcsolja a másik 2
opció csak azért raktam bele mert az egyikkel az infrának
adnám a tápfeszt nyitás után a másik meg csak odafért .
(hátha lesz munkája) Tehát ha nem akarsz kiskapu funkciót elég az első 2 relé . Nálam egy régi nokia van
DE! arra vigyázni kell hogy 10 c alatt nem fogad hívást !
Nemtudom más telók hogy vannak evvel az enyém ÚÚtálja a hideget!
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /
 
Megtaláltam.
Majd áttanulmányozom délután.
Amúgy a múltkor találkoztam egy Noname, kapunyitóval (gyári) amit PIC 18f458- al oldották meg.
viszont annak van egy elég súlyos gyártási hibája. Hosszabb áramszünet után ha kinyitják a kaput, becsukást nem jatja végre, a vezérlés azt hiszi, hogy be van csukva a kapu, de mégse, és ráadásul ezt elég ritkán csinálja, arra gondoltam, hogy esetleg valami zavarja a PIC működését, nem nagyon látok a tápban 100nanos kondikat, lehet, hogy ilyesmi gond van?
üdv
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Nem lehet hogy a pic nek is kellene egy bekapcsolási reset?
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Hi
nem nagyon értek hozzá, nem tudom mi az a bekapcsolási reset, de csinálhatok 1 fényképet az áramkörről, ha ez segít. Jó volna megfejteni a hibát mert jópár darabról van szó.
Megismerkednék azzal az emberrel aki ezt tervezte, állítólag magyar
üdv
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Próbáld felderíteni milyen "nap-hold "együtt állásra csinálja ,valószínűleg szisztematikusan és ezt az illetőnek megüzenni (szerintem szoftver hiba) vagy áramszünet után egy vész lekapcsolást csinálj nyitás közben arra mit lép? ,esetleg az infra mondja azt hogy van előtte valami folyamatosan. Áram szünet után bármennyit vársz ezt csinálja?
(#) zsoltee0001 válasza proba hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Hali
lehet, hogy off-ba megy át a téma
csináltam 1 képet a vezérlésről.
Ma is teszteltem, de az istennek nem akrta produkálni.
Van benne 3 relé, az 1. az kinyitáskor és becsukáskor is kapcsol, a 2. az csak becsukáskor, a 3. az nem lényeg, az a világítást kapcsolja.
Tehát kinyit... letellik a nyitásidő... kikapcsol az 1. relé.... letelik a várakozási idő..... először a 2. relékapcsol.. utánna kapcsol (pár tized másodperc) az 1. relé.... és akkor mindkét relé elengedi, az egész művelet megszakad.
Tehát a kapu az tárva nyitva marad, mert a vezérlés azt hiszi, hogy be van csukva, távirányítóra reagál, tehát nem fagy le teljesen, csak először ki akar nyílni (holott már nyitva van, és a következő gombnyomásra csukódik be.
Ezt a nap-hold eggyüttállást komolyan kérdezted?
üdv

pic18F.jpg
    
(#) kobold válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Ezt a kinyitási folyamatot nem nagyon értettem, mindenesetre mozgató automatikát időzítésre alapozni nem egy elegáns megoldás...
Kapcsolási rajz, gondolom, nincs, többet érne a fotónál.
De szerintem is szoftverhiba.
(#) zsoltee0001 válasza kobold hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
MIndegyik kapunyitó tudja az időre visszacsukást, általába 1-2 percre szokták állítattni.
Először arra gondoltam, mivel a táp eléggé virsli, hogy mikor 3 relé is megy egyszerre, visszacsukáskor, nem-e esetleg az terheli le, az áramkört
próbáltam már cserélgetni a kondenzátorokat, az 5V-ét, és a 24V-ét is, de nem hozott eredményt, sajna baromi ritkán csinálja, bár volt, hogy zsinórba 2 szer is csinálta egymás után.
Kapcsolási rajz az nincs, ha jól látom optocsatolókkal irányít mindent, a bemeneten is optocsatolók vannak, tehát onnan nem tud összeszedni semmi zavaró jelet.
üdv
(#) kobold válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Az automatikus visszacsukás rendben van, de a nyitott és/vagy zárt helyzetet érzékeli-e jeladó, van-e a kapuszárnyon infra stb.
Eszerint az 1. relé volna a teljesítményvonalhoz, a 2. pedig az irányváltó? Logikus lenne, mert először átváltja az irányt, aztán kezdene zárni. A kérdés az, hogy a főrelé köre miért szakad meg. Esetleg figyeli a motor terhelését (ha kizárjuk a bemeneteket), és amiatt kapcsol le.
(#) zsoltee0001 válasza kobold hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
van rajta végállás érzékelő, de ezt a vezérlést általába szárnyaskapuhoz szokták rendelni, ezért azt a bemenetet rövidre zárjuk.
a Motor addig kapja az áramot amíg le nem tellik az előrre beállított idő
memóriából tudja, hogy nyitva van vagy csukva van.
Az infrának sincs köze hozzá, az is rövidre van zárva.
Nem figyeli a motor terhelését.
Mondjuk én egy kicsit leegyszerűsítettem a működést, a főáramkörbe van egy triac is, az akkor kapcsol, mikor már a relék zártak (így nem szikrázik) + ennek a segítségével lehet beállítani, a motor sebességét, tehát a vezérlés a triaccal egy optotriacon keresztül kommunikál, azt az áramkört meg már átnéztem, ott nem lehet semmi gond, egy elég jól bevállt áramkör, más, komolyabb vezérlésekben is ugyanazokat az áramköri elemeket használják.
(#) kobold válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
Idézet:
„memóriából tudja, hogy nyitva van vagy csukva van”

Hát ezek szerint nem tudja...
Ha ki tudnád olvasni a procit, és előtted lenne a kapcsolási rajz is, lehetne szórakozni vele, de így szerintem nem fog menni. Lehet, hogy nyitás után egyszerűen elszámol valamit, a nyitvatartás ideje alatt telik a zárási idő is (vagy rövidül, pl. rossz érték kerül egy regiszterbe), és mire tényleg zárni kezd, abba is hagyja.
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /
 
A nap-hold együttállás alatt azt értettem ,hogy pl visszajön az áram és utánna azonnal nyitod,vagy milyen hosszú áramszünetre bolondul be,vagy mikor elment akkor milyen állásban volt a kapu...
Tehát olyan feltételek amik nem triviálisak hanem csak akkor válnak nyilvánvalóvá ha észrevetted őket.
Pl van egy órám ami csak a kb 0.2-0,5 s közötti áramszünetre reagál úgy, hogy a hétvégi ébresztést nem lehet beállítani. (először csak a hibát konstatáltam nagyon sokára jöttem rá hogy mikor csinálja.)
Esetleg a pic reset lába környékén nézz szét, vagy próbálj meg olyan kapcsolót kitalálni ami áramszűnet esetén viszonylag hosszú 3-4 s minimum időre kikapcsolja a kaput és az áram visszajötte után csak 3-4 mp mulva kapcsolja vissza.
Teszt kapu egy pillanatra ki majd vissza ,Jó maradt?
Ua 1-2 mp ellenőrzés ?
(#) ENERGIA1 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
Üdv én ijen egyszerű gsm-es kapunyitókat építek már vagy 4-éve.Hibátlanul működnek,eggy gyenge pontjuk van:a kapu nyitó motornak "strong"tipusú parabola forgató motort használunk,de a beépített végállás kapcsolókkal nem igazán lehet miliméter pontossan az ajtót megállítani,ezért mindig túl kell csukatni"ráfeszíteni"a mechanikai ütközőnek.
(#) ENERGIA1 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
És a többi kép,nem ment egyszerre.
(#) kaqkk válasza ENERGIA1 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Hali Volna egy kérdésem : nincs véletlenül egy rossz
motorod? Ugyanis nálam is ez van a kapun de az egyikben
összetört a 2- meghajtó fogaskerék !
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Hali
mutassatok már légyszi egy-két képet egy ilyen parabola forgatós kapunyitó motorról... még sose láttam
köszi
(#) zsoltee0001 válasza proba hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Hi
lehet, hogy nem sok köze van az áramszünethez,általába akkor csinálta, ma is teszteltem, és nem akarja előadni. Azon gondolkozok, hogy nem-e esetleg páralecsapódás hülyíti be. mert amikor kivittem a műhelyből, kipróbálásra, akkor vol, hogy csinálta. esetleg valami kúszóáram szívatja az optotriacnál? Dehát így soha nem fogok rájönni, hacsak 1000-ből 1x csinálja
üdv
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Az enyém ilyen !
(#) kobold válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Legfeljebb mosd le az egészet ecsettel, finoman, denaturált szesszel vagy acetonnal (attól függ, mi van a panelon, kondikra vigyázz), és fújd át akril lakkal az egészet. A hibát ugyan nem fogod megtalálni ezzel, már ha ilyen átvezetős jellegű, de az esélyét nagyban csökkentheted (kültéri panelokat mindig lefújom, eddig bejött).
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Nem gyenge!! nagyon frankó! mennyibe lóvéba jön ki darabja?
Van ezekbe végálláskapcsoló? ha igen milyen elven működik?
(#) zsoltee0001 válasza kobold hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Már le volt lakkozva előtte, így is egy félóráig dörzsöltem protegonos ecsettel, mire lejött, azért áztattam le, hogy rá tudjak mérni.
majdnem beálltam a szagától

Észre vettem, komolyabb vezérléseknél, az optotriak alatti panel egy darabon ki van vágva, ennél meg nincs, nem lehet, hogy már ott is a kúszóáram megakadályozása volt a cél, a kisfeszültségű és a nagy feszültségű rész között?
(#) kobold válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Az igaz, hogy kivágják, de ha tiszta a panel, szerintem egy hálózati feszültség-szint (bár nem tudom, mit hajt a triak, gondolom, AC-motort) nem nagyon kellene, hogy átmászkáljon a lábak között.
Volt egyszer egy panelom, egy CNY74-4 optocsatolóval, aminek a négy kapuból kettő mindig nyitva maradt egy kicsit. Ki kellett forrasztanom, mert az IC hasán ott maradt valami folyasztószer, és csodásan átvezetett 24 V-ról, lesúroltam, visszaraktam, azóta szalad.
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
6800 nettó ha jól emlékszem +a szállítás
És mechanikus végálláskapcsoló van benne +egy reed
relé amit egy forgó mágnes folyamatosan kapcsolgat
amíg megy a motor . most éppen azon agyalok hogyan
lehetne evvel vezérelni a végállást ? Pl 345 kapcsolás
és bezárt -345-kapcsolás és nyitott .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
De folytassuk ezt a kapunyitás gombnyomásra témában
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
ok. akkor ott folytatjuk, az előbb írtam
(#) ENERGIA1 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2008 /
 
Üdv
Van ijen rossz motorom,leégetta motorja a többi jó,amúgy itt 3db motort kapsz 10 000-ért,/beszállítótol/
De ha kell a fogaskerék belőlle, elküldöm .
A kapura szerelve meg így néz ki.
(#) ENERGIA1 hozzászólása Máj 2, 2008 /
 
Most olvastam végig a topicot,EZT soha nem fogom megérteni miért kell valamit túl bonyolítani.
pl:Csak pic-el lehet hívást szűrni?????????
Azért van abba a szegény telefonban a pic meg a szoftver hogy tudjuk alkalmazni,minek ráakasztani még eggy pic-et.
Amejik telefon tudja már a csoport hívást használtban már 500ft,tehát akit belerakunk a csoportba és hozzá rendelünk a csoporthoz hívás jelző hangot/1 sípolást/!!!!!!!!!annak működik a kapu,vagy szivattyú,vagy amit vezérelni akarunk.
Tehát 1 sípolás 1 impulzus/aztán hiába csörög nem reagál rá.A többi hivásnál nincs hang hozzá rendelve.
A telefonnál a hang beállításoknál le kell venni a(z):üzenet jelző hangokat,a cella üzenet jelző hangokat,a figyelmeztető hangokat.
a telefonró a kimenő jelet a headset-csatlakozón le lehet venni/lásd kép/és már mehet is aCNY17-2 re mivel annak a csatolása már 60%-on is elég.
Ja és igy a vezérlés nem kerül pénzbe mert a telefon nem veszi fel a vonalat/CSAK a saját pic-je dönti el kinek jelez 1 hívást(impulzust)vagy nem.
? De lehet pic el is?

Kép011.jpg
    
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem