Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RGB átalakítása kompozit vagy S-video jellé
Lapozás: OK   1 / 1
(#) marci91 hozzászólása Jún 29, 2008 /

Üdv! Keresek egy viszonlag egyszerű de müködő rajzot amivel az rgb kimeneti jelet lehet átalakítani kompozit videó jellé. Azért van rá szükségem, mert kaptam ingyen egy dvd lejátszót amihez nincs távirányító. Egy olcsó URC távval sikerült úgyahogy megtalálni nagy nehezen, de ahogy elérek a menüben oda hogy átállítsa a kimenetet, a jobbra léptető gomb nincs rajta a távon amivel lehetne állítani. Ez még nem is lenne baj, de én ezt a dvd-t egy kompozit bemenetes tv-re szántam. Szóval felvan adva a lecke nekem, valahogy meg kell oldanom Várok minden javaslatot! Köszönöm!
(#) quite válasza marci91 hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Hali!

Van a DVD-den kompozit kimenet! Benne a Scart csatlakozóban.
(#) quite válasza marci91 hozzászólására (») Jún 29, 2008 /

Na kerestem is neked egy Scart adatlapot, mert nem akartam sokat irogatni. :nevetes1:

Scart kiosztás
(#) marci91 válasza quite hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Igen, én azt tudom jól de ha egyszer RGB-ben adja a jelet, nem kompozitban akkor nem tudok mit csinálni... Már kipróbáltam és ott tényleg nincs jel
(#) vicsys válasza marci91 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Ha még tudsz a menüben keverni, azt is kipróbálhatod, hogy gyári alapértelmezésre visszaállítod. (factory default) :gumicsirke:
(#) quite válasza marci91 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Akkor fogyasztásvédelem!

Vagy erre mit mondjak. A Scart csatlakozóban alapkövetelmény a composit ki-bemenet. Ezt a minimumot minden berendezésnek teljesítenie kell ha van rajta Scart csatlakozó, még akkor is, ha nincs külön RCA composit kimenet.

Ennek hiánya éppen olyan, mintha az RGB-ből hiányozna valamelyik.

Egyébként RGB->Composit konvertert lehet venni, nem olcsóak. Otthon készíteni ilyet pedig.......hát nemtudom!

Ez amúgy milyen tipusú DVD?
(#) marci91 válasza quite hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Üdv! Nic-7100K
(#) Thomas10100 válasza marci91 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Helló!

elektronline fórumon is irták hogy távirányítót kell szerezned, és átállitani. Ha ez nincs akkor sztem új DVD lejátszó. Mivel amit akarsz csinálni átalakitót, azt nem fogod tudni megcsinálni, a gyári átalakitó meg több mint egy DVD lejátszó(kb 20eFt az átalakitó) .
(#) _ampervadasz_ válasza marci91 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Mind RGB mind, kompozit jelet ad az EURO SACRT szabvány:
17GND Composit_out
19 Composit_out kimenet!
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

De most komolyan! Miért nem értitek meg, hogy néhány DVD-nél át lehet kapcsolni menüből, hogy hol jöjjön ki videó jel. Vagy RGB vagy Composit vagy scart, etc. Ebben az esetben át lett kapcsolva a menüben RGB-re, tehát NEM jön ki composit jel a scarton! nah!
(#) marci91 válasza vicsys hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Na ez így van. De akkor most mi a megoldás? Hétvégéig össze kéne passzintanom végre.
(#) vicsys válasza marci91 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Bővebben: Link
Ez nem járható?
(#) zsoltee0001 válasza vicsys hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

Hali
az előbbi írásodra reagálva:
van egy thomson dvd játékosom, ami működik, hangja van, de kép az nincs, esetleg itt is hasonló gixer van?el lenne állítva a kimenet? nem voltam jelen amikor elromlott, próbáltam rca-ról működtetni, de úgy se volt jó. hogy tudnám kép nélkül visszaállítani alaphelyzetre?
előre szólok nem nagyon értek a TV-s dolgokhoz.
üdv
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 30, 2008 /

ilyenkor kell elővenni a kezelési útmutatót, és az abban leírt dolgokat alkalmazni. egész pontosan arra gondolok, hogy fellapozod azt a részt, ami a videókimenet beállításáról szól, majd a távirányítót elkezded nyomkodni, ahogy a könyv írja (sajnos vakon kell csinálni, de nem lehetetlen).
(#) kaszarobert válasza vicsys hozzászólására (») Jún 30, 2008 / 4

Tehát van egy proci, ami aszerint, hogy mi van beállítva a menüben, add ki magából kompozít vagy rgb jelet.

vagy esetleg egy ict vezérel, mely engedélyezi melyik kimenet legyen aktiv, az rgb, vagy a kompi. Ez utóbbi esetben, megvan mindkét jel a panelon, csak meg kell keresni
(#) tepizoli válasza marci91 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

A scarton kijön a cvbs mert az rgb-hez is kell mivel abban van a szinkronjel máskülömben a tv-n futna a kép. Amire te gondolsz az a progresive scan az jön ki három rca csatin zőld,kék,piros Ebböl ha a zöld /Y/ van bedugva akkor van fekete fehér kép a másik kettő a szinekhez kell /ugynevezett szinkülőmbségi jelek/.Nálad ez van bekapcsolva ha progressiv scan-ben van a kimenet akkor valoban nincs cvbs.
(#) tepizoli válasza marci91 hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Ja és még egy érdekesség az rgb megjelenitéséhez a tv-nek szüksége van a scart 16-os lábára is. Ezen a lábon van az ugynevezett fast blanking ami egy feszültség szint amit a készülékek adnak ki /nevezetesen a dvd/ a tv ez alapján dönti el hogy a scarton beadott jelekböl melyiket jelenitse meg a cvbs-t vagy az rgb-t.
(#) Gyimate hozzászólása Szept 16, 2008 /

Hello!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a mellékletben szereplő kapcsolást használhatnám-e arra, hogy a grafikus kártyámon lévő RGB kimenetet átalakÍtsam vele compozit jellé. Ez a kapcsolás eredetileg VGA-ról alakÍtana át compozitra, de sokan azt Írták, hogy Így nem működne, ezért gondoltam az RGB kimenetre.
Ha bárki tud segÍteni, akkor Írjon, esetleg, ha nem jó a kapcsolás akkor legyen szÍves és küldjön egy másikat.
A segÍtséget előre is köszönöm!
(#) _ampervadasz_ válasza Gyimate hozzászólására (») Szept 16, 2008 /

Az a helyzet, hogy ez nem fog összejönni, mert ez a kapcsolás erre a célra nem jó! Kapásból a sorfrekvencia 32Khz körül van, de ezt pontosan nem tudom, a lényeg a az, hogy TV hez kompozit jelként való továbbításra alkalmatlan! illetve ami neten kering 100,1% hogy működésképtelen! A "szabvány rendszerű" (PAL) Tv-k nél a sorfekvencia pontosan 15 625Hz, váltott sor(kettő félképből épül fel egy kép) 50Hz függőleges fép megjelenítési sebességgel.
Jelenleg egy olyan kapcsolás nem létezik ami, gazdaságosan, ill. otthoni körülmények között meg lehessen valósítani. Olcsóbban kijössz egy olyan videó kártyával ami Composit/S-video/komponens kimenettel is rendelkezik.

a VGA ból jön ki az RGB jel (máshonnét nem, kivéve a DVI csatit), többek között függőleges(V-sysnc) és visszintes szinkronjel(H-sync), DDC (Display Data Control), a földelés, közös negatív pont (GND), és még sok egyéb más, ami most hirtelen nem jut az eszembe... Nem arra a kör alakú lukra gondosz, amibe be lehet dugni egy kábelt, és kék,vörös,zöld színezésű MiniBNC csatlakozója van?
(#) Gyimate válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Köszönöm a felvilágosÍtást, amúgy meg igen, arra a csatlakozóra gondolok.
(#) _ampervadasz_ válasza Gyimate hozzászólására (») Szept 17, 2008 /

Akkor meg semmi gond, a beállítások között meg kel adnod, hogy miként szeretnéd használni a kimenetet (ha van ilyen) és készen is van használható.

Esetleg ha nemtudod hogyan kell beállítani, vagy nincsen hozzá csatlakozó, akkor legalább a VIDEO kártyád nevét, és típusát írd oda. (pl: ATI Rodeon 9550 AGP 8X.... stb.) ...mert lehet tudom mit kell eszközölni hozzá, ha nemtudod. Ennek a kártyának az a tulajdonsága hogy csak coposit jelet szolgáltat, és a csatlakozója szárga, és egy darab MiniBNC csatlakozója van.

Sok sikert üdv!

VIDEO_OUT.JPG

(#) Gyimate válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Kösz a segÍtséget, sikerült megoldani ezzel a módszerrel!
(#) _ampervadasz_ válasza Gyimate hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Szivesen máskor is!
(#) norbi0325 hozzászólása Jún 19, 2011 /

Helló
Remélem még valaki olvassa ezt a témát
Kérdésem lenne ....Van egy ilyen bemenetem az autósrádiómon... szeretnék rá képet varázsolni ...ha veszek egy dvb-t tunert és azon van scart kimenet ,akkor azon lesznek ilyen kimenetek amiket tudnék használni ??

pinout.jpg

(#) cs_gabor válasza norbi0325 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Elméletileg igen, ha a scart tartalmazza (manapság szinte biztosan, de azért a specifikációban érdemes ellenőrizni) az RGB jeleket akkor összeköthető. Feltéve, ha a rádión van képernyő mee a legtöbb csak hangot ad ki Bocsi, csak vicc volt

10,9,8 a színek
4 a szinkron
5 a föld
1,2,3 a hang, ha jól látom

Lehet, hogy a 7-es lábra kell valami 5V, hogy átkapcsoljon a készülék magától, de enélkül is érdemes először kipróbálni, ha meg a távirányítóról kiválasztható a forrás, elméletileg nem kell bekötni
(#) norbi0325 válasza cs_gabor hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Szia köszi a hozzászólást....Igen majdnem minden tiszta ..de azt a szinkront honnan varázsoljam elő? egyáltalán mi az ....na...szóval ennyire vágom a témát
Azon agyalok jó lenne -e ez nekem ??
EMEZ készülék
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem