Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   49 / 399
(#) k.attila hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Nyugotan epitsd meg az erositot 37 voltos szekunder veszultsegel nekem is ennyirol uzemel stabilan madnem 2 eve, durvan 51 volt jon ki a kondik utan. Nekem is URBAN om van es tokeletesen uzemel, ha jol megipited akkor egy kezdo HI-END kategoriaju erositot kapsz. Bulizasra azaz "bogetesre" en mas vegfokot ajanlanek. De te tudod mire akarod hasznalni.
Ez az eb sajat tapasztalatom a QUAD-al
(#) gambler válasza hapro hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Köszi A sprint layoutba is ugyanez van megrajzolva, csak a 2 végtranzisztor abba MJ? Amugy ugyanazok az alkatrészek kellenek hozzá?
(#) Bassmester válasza gambler hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Az MJ tranyó, csak egy tipp volt a BD-k helyett.
A nyákon kívül nem kell mást áttervezni. Ezek olyan 750-800 Ft-os tranyók, a BD 249c az kb 250-300 Ft.
A bédék nem megbízhatóak, hidd el! Pénzkidobás, mivel úgy is elromlik a Quad-ban, hacsak nincsen velük oltárinagy szerencséd. A 200VA-es trafó egy db 100W-os csatornához optimális.
(#) djhans válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
A BD249C-nek csak 2 baja van.

1. -ha hamis
2. -csak 100volt a CE feszültsége

Ide legalább 140voltost célszerű tenni sokáig akarjuk hallgatni. Japán tranzisztorok közül kell válogatni. Régebben meg volt a 2N3442 de az mondjuk TO-3-as tokozású.
(#) sound.man válasza djhans hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Igen! Teljesen egyet értek. Legalább már ketten vagyunk, így hátha hisznek nekünk. Amúgy a HQ-nál az Mj15003 ONS gyártmánya eredeti, nekem is azok vannak a quad-ba.
(#) djhans válasza sound.man hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Nekem régen 2N3442 volt benne. Soha nem volt vele gond pedig +-56v-ról járt (BEAG APT-100 300W-os toroidja egyenirányítva) De van a Japán 2S* szériában is jópár amin megfelel.
(#) hapro válasza sound.man hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Nekem is MJ illetve MJL tranyók jöttek be a legjobban a QUAD-405-höz, nomeg az öreg 2N3055 !! de abból a régi alu kupakos Tungsram, vagy Motorolla, vagy újabb onsemi, és semmiképpen sem CDIL!
Tungsram 2N3055-tel jár egy QUAD-405 +-50V-ról, üres járatban meg kap +-55V-ot, már vagy 10 éve egy mélyládában, ráadásul 4ohmos hangszórót hajtva.....Nos ezek után mondhat bárki bármit a QUAD-ról, mert állítólag nem szereti a 4ohmot, és állítólag +-50V a max feszültség amiről még stabil és biztonsággal üzemeltethető.
(#) sound.man válasza djhans hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Amúgy BD249-el sztem jobb hangja van. Ezt nem tudom miért mondom, nekem jobban tetszett. Persze akkor csak +-42v-ról ment.
(#) k.attila hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Probaltatok az OPA134-et az NE5534 hejet? En igen szerintme joban szol valamivel
(#) gambler válasza k.attila hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Valamivel? En mások véleményét is várnám, hogy megéri e ez a befektetés. Opa604-et írt még valaki.
(#) hapro válasza gambler hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Ezt neked kell eldönteni, hogy megéri-e neked.
Kérdés: mi a többi egységed a rendszeredben?
Van-e értelme és hallható-e lesz ez a javulás nálad?
Nálam abszolút hallhatóan jobb lett NE5534 után az OPA604.
Megéri-e neked ez a befektetés, mert akárhogyis, 1000-1500Ft között van az ára egy ilyen IC-nek szemben az NE5534 100-200Ft-os árával. Tehát nem mindegy, hogy 400Ft vagy 3000.
Vannak-e olyan minőségű kábeleid, műsorforrásod, lemezeid, tered, ahol ezt ki tudod használni, mire szeretnéd használni a rendszert, stb..stb..?

Úgyis te leszel a hunyó ebben a döntésben, ugyanis te fogsz dönteni, de minimum ezeket mérlegeld mielőtt választasz.
(#) Bassmester válasza k.attila hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
Én PA hangfalakon próbáltam, sok érdemi különbséget nem hallottam. Talán a magasai nyitottabbnak tűntek, nem volt olyan sziszegős. A fejhallgató erőlködőmben vannak OPA 134-ek, ott egyértelműen verik az 5534-et, de még a tl-eket is. Az olcsóbbak közül csak a JRC 2068D vetekszik vele, bár ezt a Quad-ban még nem próbáltam, mert dual op-amp és öszze-vissza kéne hajtogatni hogy belemenjen.
(#) overvoice válasza QUAD-405 hozzászólására (») Jan 4, 2009 /
 
helló Dex. kicsi vagyok. Bocs hogy későn válaszolok csak egy darabig nem néztem a fórumot, a tápot megcsináltam rendesen áttekertem a szekundert, pufferkondinak most próbaképpen van 2X 2000µF/50V ( ezt találtam itthon..) de gond nélkül megy, és csak 0.1V eltérést mérek a + és - között de van mikor azt se méri a műszer.Tehát jó lett a trafó! kössz a segítséget, am. még nem mértem ki mindent ennyire precízen, nem volt rá időm, amugymeg ha mérek szinte mindig hasonlitom a jóvégfokhoz. ( még jó hogy pont egymás mellett van a kettő XXD). ha van vmi csak irj, most már megnézem többször a fórumot.
(#) k.attila hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Nektek volt szerencsetek ossze hasonlitani a quad-405 ost es mas erositoket egymasal? En durvan 2 eve hasznalok quadot, edig nagyon megvoltam vele elegedve most van folyamatban egy csoves elo erosito keszitese is. De most szereztem egy komplet sony erositot 2x70w tipusa TA-FE370 nem ojan regi kiadas, van bene egy hibrid vegfok IC azaz STK4211 II ,,,,,hat nem is tudom mit mondjak nagyon szomoru vagyok, mert valamivel tisztab, a quadnal, jobban meg lehet kulonboztetni a hangszereket egymastol valahogy tomorebb tisztab hangzas, mi avelemenyetek? Tenleg lehetseges ez?
(#) overvoice válasza k.attila hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Hát én nem is tudom, nekem volt egy STK IC-s erősitőm csak nem sokáig használtam mert ellőttem benne vmit, szal nem emlékszek rá milyen volt a hangja, de az STK erölködőket nagyon dicsérik.Szerintem keress az ic-ről adatlapot, és a paramétereket naggyából össze lehet hasonlítani.
Quadot meg nem olyan régen csináltam és nekem tetszik a hangja, pedig egyszerű urbános, még nincs tuningolva, de azbiztos hogy szebb hangja van mint a TDA1562 es erösitömnek. azt sokáig használtam, de most a quad lepipálja!
A csövesekről meg annyit h. akárhol olvastam vagy hallottam róla, mindenütt dicsérik hogy a csövesnél nincs jobb. Bár én még nem csináltam csöveset és még nem is hallottam igazán csöveset szólni, de tervezem h. egyszer fogok csinálni.
(#) k.attila hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Tehat quadhoz ajanlom a csoves elofokot, kicsit szeb lesz a hangja. De ez az STK valami mas, mintha tistzabb, egyepkent ma kerdeztem es rendelesre durvan 100 euro szoval szeritnem nagyon draga valami csak van bene ha ien sokba kerul nem?
(#) ngyzoli válasza k.attila hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Valószínű az a helyzet,h a Sony hangkaraktere"jobban passzol"a berendezésedbe,mint a quad-é.Az STK ic-knek elég jó hangjuk van,megközelítik a quad-ot,de szerintem kicsit alatta maradnak.
(#) ngyzoli válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Az OPA ic-k papíron mindenképp jobbak az 5534-nél,de PA hangsugárzókon nemigen"jön át"ez a(z egyébként csekély)auditív különbség.
(#) k.attila hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Ezzel egyet ertek de szerintem a celestionokat ki kellene csereljem , hazilag keszitetem mar hangfalakat de csak olcso MNC es mas haonlo olcso kinai hangszorokbol. Tutok ajanlani valami ojan hagszorokat amikbol minosegi hangfalakat lehet epiteni tehat markara gondolok, peldaul AUDAX, MONACOR....
(#) Árpy válasza k.attila hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Helló!
Szerintem nagyon sok 100 euró az STK-ért. Igaz, hogy már nem kapható, de az alternatívái 2ezer forint körül beszerezhetőek: Link
Üdv
(#) SALáta válasza k.attila hozzászólására (») Jan 5, 2009 /
 
Szia.
Az STK val nekem egy bajom van, ha elszáll az egyik oldal cserélheted az ic-t. Míg a Quadnál pár száz forintból kicseréled a végtranzisztort vagy ami elszállt.
Én most a VF-2 KD mester mod-ját építem majd meg.
Nekem is van STK-s hifi-m(pioneer), őszintén nem tetszik, de nem a végerősítő része hanem az előfok, egyszerűen olyan részeket visz a zenébe ami az eredetiben ott sincs, nagyon emeli a mélyet és a közepet bármilyen beállításon.
Én ha zenét hallgatok, a zenét úgy akarom hallgatni ahogy eredetileg feljátszották, a dob az ne egy óriási dübörgés legyen ha a zenében nem az.

Van egy 3 csatornás quadom, tökéletesen szól, igaz most betegeskedik valami kontakthibája van.
Mélynek egy tölcséres mélyet használok, nagyon szép hangja, isteniek benne a dobok (rockzenét hallgatok).
Közép magasnak egy garry közép magast, nagyon szép hangja van így a rendszernek pedig féltem mert összesen 8800mikroF csak a kondi és kevésnek találtam, gondoltam majd dinamikatorzítást okoz de füllel nem hallom, nekem tökéletes a quad.
(#) bensfregen hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Tisztelt Szakértők !

Három Quad 405 ös kapcsolást ismerek:
He- ban megjelent kéttekercses majd az abból fejlesztett háromtekercses populáris verzió(a legelterjedtebb), illetve az Urbános modern átdolgozás.
Kérdésem az lenne hogy a régi kéttekercses miben szenved hiányosságot, mivel rosszabb, mint a 3 tekercses bátyja.
Illetve hogy az Urbán-féle átdolgozás rontott vagy javított az eredetihez képest ?

Csak bátran a tapasztalatokkal !
Előre is köszönöm.
(#) k.attila hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
A 2 tekercsesrol meg nem halotam, nekem URBAN van de szerintme vissza lepes az eredetihez kepest mivel BD249et hasznal ami max 100voltot bir szoval nagyon hataron dolgozik, es a nyak is nagyon zsufoltan van kialakitva.
(#) Takc hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Szasztok!
Van egy 2X65W os Quad405 ös erősítöm amibe tönrement a táp Az lenne a kérdésem hogy nem tud valaki esetleg mondani valami adatot a tekercs házilag való legyártásához ?

előre is köszi
Dani
(#) botond válasza Takc hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Szia!
Elég sok adatra van hozzá szükség! Milyen a vasmag, hány voltosak a szekunderek, mitől 65W-os(tápfesz, vezérlés)...?
Ha biztos, hogy a trafó szállt el, akkor a régi tekercs letekerésekor meg tudod számolni, hogy hány menet van rajta, meg tudod mérni a drót vastagságát.
A hálózati trafón 230V van, ezzel azért vigyázat!!!
A keresőbe beírod, hogy "Transzformátor", sok okosságot találsz!
(#) Takc válasza botond hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Értem.igazábol nem én csinálnám mind ezt mert én annyira nemvagyok benne.Egyik ismerősöm jobban ért hozzá...De minden esetre köszi az infókat.És valószínű hogy még fogok ide írni egy kis help ért
(#) stefo hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Ezt a verziót ismeri valaki?

quad405-2.gif
    
(#) hapro válasza stefo hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Én ismerem, ezt építettem meg, csak nem két végtranyóval.
És egy nagyon-nagyon jó hangú!
(#) Alkotó válasza stefo hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
szia.
Nálam ez (is) működik.
Szerintem mindenben jobb mint az eredeti. Ha érdekel terveztem hozzá, nyákot.
Két fotó az én elképzelésem szerinti kivitelről.
Alkotó
(#) hapro válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Szia!

az jó lenne ha közzé tennéd a saját nyáktervedet ehhez a verzióhoz.
Következő: »»   49 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem