Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   48 / 398
(#) ngyzoli válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Egyre inkább az a meggyőződésem,h az Urbános-quad hangja csak sápadt karikatúrája(eredeti) önmagának,tehát aki ezt a verziót választja,az nem"az áhított Quad-hangot"fogja kapni!Ez egészen biztos.Amikor az újított verziót beüzemeltem,a régi paneleket-én balga-már odaajándékoztam egy barátomnak. Nem is nagyon akartam elhinni először,h laposabban,vérszegényebben szól az új változat,bebeszéltem magamnak:biztos becsap a hallásom(ami nemigen szok'előfordulni...) A felújítás tehát egyértelmű hangminőség-romláshoz vezetett,persze jót akarhattak ők,csakhát.....tuti,h nem végeztek szubjektív próbákat is,akkor kiderült volna a mellényúlás.A különbség nem egetrengető,de jóminőségű"láncban"egyértelműen hallható.Mostmár csak az a kérdés;honnan szerezhetőek eredeti MJ 15003-asok,esetleg 2SC3281-esek?
(#) Szebence válasza ngyzoli hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
HQ-nál lehet kapni mj15003-mas végfoktranyókat. Én is onna rendeltem, hétvégén raktam össze a quad paneleket, még nem élesztettem, az még odébb lesz, maga a komplett erősítő meg még odébb lesz (1év körülbelül)
(#) k.attila hozzászólása Dec 29, 2008 /
 
Sziasztok! Arra szeretnelek kerni titeket h tegyetek fel kepeket a kesz quad erositokrol, hogy lasuk ki mit epitet, mit szoltok?
(#) kobold válasza k.attila hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Én például azt, hogy ezt próbáltad már?
(#) SALáta válasza k.attila hozzászólására (») Dec 29, 2008 /
 
Itt van:
Teljes belső
3 panel egymás felett
Hátlap
Előlap
Spórolok a hellyel.
(#) ngyzoli hozzászólása Dec 30, 2008 /
 
Válasz SALátának:
Nem tudom mit értesz az alatt,h teljesen eredeti Urbán...ha így érted,akkor valószínűleg nem,mert csak a nyák-ot rendeltem meg anno,az alkatrészeket jobb'szeretem magam összeválogatni,amik fémréteg ellenállások,és yageo kondik.Ne érts félre,a végfok teljesen jól működik,frekimenet bemérve-zsinóregyenes!Csak éppen...nem szól úgy,mint az eredeti!(Bár még így is magasan veri a gyári Sonyi-m sziszegős hangzását).
Egy érdekes momentum:egykoron a régi paneleket is megmértem,s ha jól tévedek,az erősítő nagyon enyhe,de kimutatható mélyhang-kiemelést produkált úgy 150 és 20Hz között(20alatt nem tudok mérni),mely anomália a kapcsolástechnika sajátosságának tudható be.A kiemelés csúcspontja 70-80Hz környékén lehetett.Ezt a jelenséget az új panel nem produkálja.(Amit műszaki szemmel nézve akár javulásnak is felfoghatnánk,HA.....)
De nekem akkor is a régi verzió tetszik jobban. :yes:
(#) ngyzoli válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Azért ANNYIRA nem rossz a helyzet... A bemenet valóban 33k,ez oké,de a kondi már nem annyira.A rajzon ez 47nano,soros 330kohmmal.Mivel negatív visszacsatoló hurokban van,az ic erősítését nagyon alacsony frekvencián megnöveli,ott,ahol a kondi soros kapacitív ellenállása összemérhetővé válik a 330k-s ellenállással.Tehát magasban BIZTOSAN nem emel,viszont durva mélykiemelést produkálhat,mert a kisebb C"miatt az ic erősítésnövekedése magasabb f'0-tól következik be,tehát-->a helyedben visszacserélném a kondit az eredeti(47nF)értékre.Valószínűleg jelentős frekvenciaátviteli anomáliát okoz a jelenlegi állapotban.
A beméréshez(jobb híján)elegendő lehet egy számítógéppel elkészíthető mérő-cd.20Hz-től 20kHz-ig,egyperces track-ekkel,szigorúan azonos amplitúdóval.Jelgenerátor a cd-játszó,ezenkívül már csak egy műterhelés és egy megbízható analóg(!!!)műszer szükségeltetik,a digit.multi-k itt hajítófát sem érnek.S már lehet is mérni.
(#) Skori válasza k.attila hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Pontos dátumra nem emléxem, de kb 10...20 év közötti idő telt el mióta EZT (fotók) készítettem.
Biztos léteznek ma már jobb erősítők is, de nekem még mindíg ez a referencia. , vagy mert már megszoktam a hangzását, vagy azért mert tényleg jól szól
(#) hapro válasza Skori hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
basszus...nagyon szépen meg van építve!
Valahogy én is így vagyok a Quad-om hangjával. Egyszer magával ragadott (jó pár éve), és akárhogy is ezt tartom egy fajta referenciának én is.
(#) lapose válasza hapro hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Sziasztok!

Úgy látom nem vagyok egyedül!
Hallottam már nála jobbat, rosszabbat, de nálam is referencia erősítő!
(#) ngyzoli válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Háát...erre az esetre nincs 5letem. :nemtudom:
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Azért az valahol tragikomikus,h minden"hűdenagyonszuper",meg"fullextraklasszis"erősítő hangját KÖVETKEZETESEN a Quad-hoz hasonlítják...elsősorban.
Akkor most hogy is van ez??
B.Ú.É.K.mindenkinek!
(#) Bassmester hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
Próbáltatok már Quad-ot OPA 134-gyel, vagy valami hasonló Burr Brown ícével rendes hangfalakon?
Én kipróbáltam PA hanfalakon (mivel nincs normális hifi hangfalam), de nem hallottam különbséget a TL 071 és ez között. A füles erősítőmben viszont egyértelműen szebben "zenél" az opa134.
(#) hapro válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
OPA 604 IC-t raktam be a NE5534 helyett és ég és föld a különbdés, igaz, hogy majdnem 10szer annyiba kerül mint az NE, de megéri.....
(#) bumuci23 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
sziasztok!az lenne a kérdésem h ki csinált már Urbán féle quad405öt?

Kép009.jpg
    
(#) Bassmester válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Csináltam ilyet is. Még meg is van, a napokban kotortam elő, mivel kb. 10 éve csak pihent, félrerakva.
Mire vagy kiváncsi vele kapcsolatban?
(#) bumuci23 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
BASSMESTER: Szia! Arra lennék kiváncsi hogy van 2db toroid trafóm.egyenként 37 voltot adnak váltóban namost ha én ezt egyenirányítom ennek a quadnak sok lessz a feszültség??elöre is köszönöm a segítségeteket!

Kép009.jpg
    
(#) sound.man válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Ennek tuti sok. Nem elég hogy bd-k a végtranyók még, de szerintem hamisak is.
(#) hapro válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Ha nem bánod válaszolok.
Nem lesz sok neki. Annyi fesz. el fog veszni erre-arra, hogy pont jó lesz neked, de ha pár volttal magasabb feszültségről járatod az sem tragédia. Feltéve, hogy az alkatrészeid feszültségtűrése ezt megengedi.
A valószínű az, hogy a trafód üresjárati feszültsége picit magasabb, mint a névleges feszültség, így ha terheled, akkor beáll a neked megfelelő 36V-ra.

szerk.: a diódahídon is fog esni valamekkora feszültség, így mégkevesebbre számíts mint 37*1,4, ami a gyakorlatban 1,3-1,35 inkább....
(#) bumuci23 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Na most srácok kinek hidjek?hehehe én kipróbálnám csak nem merem ugye jol gondolom hogy ha szüröm a feszt egy 10.000ufes kondival akkor esik a feszültség? felrakom az alkatrész listát hogy lássátok hogy vajon milyen alkatrészekböl áll, ez 100w os végfok ja és ezek az alkatrészek +-5%türéshatárral vannak válogatva állítólag
(#) sound.man válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
BD 249-el max +-40ről érdemes, persze csak ha stabil végfokot akarsz.
(#) hapro válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Szerintem rakd össze a tápot, és mérd meg mennyi is az annyi. Aztán érdemes beszélgetni róla, mert már van konkrétum a kezedben.
(#) bumuci23 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
na még egy barom kérdésem van ha a váltóáramot egyenirányítjuk akkor is van +/- jelölés?bocsi kezdö vagyok37 volt váltóáram folyik a trafóban
(#) hapro válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Nem akkor is hanem akkor van csak.
Gondolom a +/- jelölés a pozitív és negatív tápfeszre vonatkozik. Váltóban nincs, mert ott 50Hz-es váltakozó feszültség van, ahol a nevében is benne van, hogy 1mp alatt 50 szer vált polaritást. Így a váltó feszültség.
Van itt jó cikk a tápegységekről valahol, keresd meg és olvasd el, nem túl hosszú. A cikkek, vagy a mittudomén mik között találod.
(#) bumuci23 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Köszi!
(#) gambler hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Hellotok! Ezt a korszerűsitett 100W os Quadot Bővebben: Linképíteném meg. A pdfbe van egy nyákrajz is, kinyomtattam, de rájöttem vasalásnál ezt tükrözni kell, ugye? Ezt pdfbe hogy tudom megcsinálni? És az ne5534 helyett tehetek bele opa134-et? Stereoba Ez a 200W Bővebben: Linktrafo elég hozzá?
Ja és a bd249-eket, hol vegyem , hogy ne hamisakat adjanak? Itt a HQ-n is csak ST- van amit írtatok , hogy hamis, a másik meg egy noname, arról ne is beszéljünk.
Köszönöm a segítségetek!
(#) sound.man válasza gambler hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
HQ-nál van amit a POW gyárt, az nem hamis. Ha otthonra kell akkor elég, bulira kicsit többet adnék neki.
(#) Bassmester válasza bumuci23 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Kb 2V-tal lesz 50V felett a tápfesz. Ez terhelés alatt egy kicsit le fog esni, elvileg nem lehet belőle gond.
Viszont...a kondik minimum 63V-osak kell hogy legyenek, a BD 249C tranyók pedig felejtősek, még alacsonyabb fesznél is. Ezeket a tranyókat boldog-boldogtalan gyártja, hamisítja és a paramétereikben akkora szórás van hogy szerintem meg sem szabad venni őket, vagy csak tesztelve, válogatva de erre sehol sem fogsz lehetőséget kapni.
Ha Quad-ozni akarsz hosszútávon és gond nélkül, akkor válassz hozzá eredeti MJ sorozatú végtranyókat, pl.: MJ 15003 , ez 140V és 20A és TO3 tok! ez bírni fogja nagyon.
(#) gambler válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Köszönöm, akkor az a POW valóban gyártja is ezeket, tehát akkor az remélhetőleg nem hamis? Ja és az nem baj, hogy csak 200W-ot bír a trafó, elég lesz az?Szerintem át kell tervezni az egészet, ha MJE-ket akarok bele, asszem a 200W-os quadba már ezek vannak, de az mind plus költség trafo meg stb. Ez egyenlőre ilyen otthoni zenélgetésre lesz tervezve.
A nyáktervet lehet pdfbe tükrözni, vagy rajzoljam meg Sprint layoutba?
Köszönöm a segítséget
(#) hapro hozzászólása Jan 3, 2009 /
 
Ezeket forgathatod, nyomtathatod, meg azt csinálsz vele amit csak akarsz..
Következő: »»   48 / 398
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem