Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telefon (tablet) GPS jelerősítés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tejeskifly hozzászólása Ápr 13, 2010 /
 
Szevasztok.
A témát azért nyitottam, mert van egy Nokia N95 típusú telefonom, beépített gps-el. A gps sajnos elég nehezen talál jelet, és gyenge is a jel. Ez egy típushiba, mert elég szerencsétlen helyre tették az antennát. (asszem első beépített gps-es nokia, de nagyon korai az biztos)

Youtubon találtam elég sok videót, hogy hogyan lehet jelet erősíteni, és egy olyat néztem ki, ahol meghosszabbítják a gps antennát.
Van ennek értelme?

Video

Ez alapján szeretném megcsinálni, ha működhet akkor speciális kábel kell hozzá? Vagy egy egyszerű kábelről leszedem a külső borítást, és az is jó? Ha speciális kell, akkor az hol, és milyen áron szerezhető be?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.: tejeskifly
(#) llaci56 válasza tejeskifly hozzászólására (») Ápr 13, 2010 / 4
 
Elég nehéz elhinni, hogy egy darab drót hiányzik csak a jó GPS vételhez.
Az antennanyereség növelése javítja a vételt. Ha a hosszabbítás eredménye a nyereség növelés, akkor jó. Azonban rontani is lehet az antenna nyereségét, és akkor ellenkezőjét éred el.
Tök mindegy, hogy milyen vezetékkel toldod meg az antennát.
(#) tejeskifly válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /
 
Azt tudni kell még, hogy tényleg nagyon rossz helyen van a gps antenna, mert a telefon szétcsúsztatása is segít a jelerősítésben, így már az is jó eredmény lehet, hogyha nem kell kinyitni a gps vételhez. De akk veszek hozzá csavarhúzót, és nekiesek majd valamikor.

Az egyéb jó tanácsokat még várom
(#) hadnagyakos válasza tejeskifly hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /
 
Ha jól tudom, akkor az sem mindegy, hogy mennyivel hosszabbítod meg az antenna hosszát. A hullámhossznak stimmelnie kell. Szerintem ez nem valami jó megoldás, sajnos a telefonokba nem igazán érdemes már ilyen téren belenyúlkálni, mert általában itt már nagyon finom a hangolás és egy ilyentől könnyen csak rosszabb lehet.
Egyébként bármilyen kábellal meghosszabbíthatod, de legjobb tudomásom szerint a legjobb a Litze huzal.
(#) tejeskifly válasza hadnagyakos hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Ez a litze huzal, ha jól olvastam elkészíthető otthon is, csak egy trafóról le kell tekerni a huzalt, aztán egybe összecsavarni. (a sima kábelhez képest ugye csak annyi a külömbség, hogy ezen van egy lakkréteg?)
(#) pivi1 válasza tejeskifly hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /
 
Üdv!
Részemről kételkedem, hogy ez egy nagyon kis mértékben is javíthatna a vételen,a képeken látható "megoldás".Abban az esetben ha eltekintünk attól, hogy ezt talán a gyártó is megoldhatta volna,még akkor is ott van a néhol árnyékoló lemezhez érő kiegészítés(anyagát tekintve ónszívó huzalra tippelek).Nem beszélve a 20cm-es hullámhosszra vonatkoztatva egy kicsit hosszú és rendezetlen(bizonytalan hullámellenállás) megoldás.
(#) djseed1 hozzászólása Márc 19, 2013 /
 
Sziasztok! Én is láttam a videót, és megcsináltam ugyan úgy ahogy ott volt! Nem mondom hogy fúúúúúú de jó lett, de viszont sokkal hamarabb talál műholdas kapcsolatot az N95 mint addig, és persze erősebb a jelszint is! Szerintem érdemes rászánni egy kis időt! 20 percbe kerül az egész! Próbálkozzatok, szerintem megéri!
(#) Krapulaxx hozzászólása Jún 15, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van, több helyen próbáltam megtudni mi lehet a baj de sehol nem tudták megmondani hogyan lehet kiküszöbölni a hibát.
Az autómban (Ford Focus C-Max 2004) szeretnék használni egy tabletet (WayteQ xTAB-7x Quad) navigációra. Működik is szépen a dolog de amint a tabletet tölteni kezdem, a gps vétel egyre rosszabb lesz majd végül teljesen elveszti a jeleket. Többféle töltővel és kábellel próbáltam. Pontosan mi zavarhatja a vételt?
(#) qvasz2 válasza Krapulaxx hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1
 
Ez így nagyon " X " aktás dolog. Kellene még néhány teszt, valami jobb minőségű töltővel; a saját gyári töltőjét is próbáltad? Esetleg kérj kölcsön egy más típusú GPS-t, és próbáld ki azt is.
Ha új, garis a tablet, akkor megpróbálnék a vásárlás helyén érdeklődni, cserét kérni.
Még egy dolgot próbálj ki: utassal menj egy próbakört, és ne a tartóba tedd a kütyüt, hanem az utas fogja a kezében, és tartsa a szélvédőnél: úgy is elveszíti a jelet?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
(#) kisedison válasza Krapulaxx hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1
 
Nekem egy olyan tippem van, hogy amikor bedugod a töltőt akkor a tablet negatívja meg az autó negatívja közös lesz. Na idáig nem is lenne gond. Csakhogy! Ott a szélvédőfűtés, ami ha nincs bekapcsolva akkor a teljes nagyon finoman fűtőszállal behúzott üveg egy nagy árnyékolásként működik, mert a testje az állandó, és a pozítívot kapcsolja egy relé. Ez a probléma szerintem.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
(#) qvasz2 válasza kisedison hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1
 
Elöl van az ablakodban fűtés?!
(#) kisedison válasza qvasz2 hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1
 
Ezt a kérdezőnek kell tudni, szerintem a 2004-esben már benne van, onnantól meg szinte az összes kocsiban van. Ha közelről nézel egy olyan szélvédőt akkor nagyon finoman látszik benne a fűtőszál
(#) Bakman hozzászólása Jún 15, 2015 / 1
 
Én ezt a jelenséget egy FM transmitter-rel tapasztaltam. Mindegy, hogy a GPS töltőn volt-e vagy nem. Több autóban is teszteltem (egyikben sincs szélvédő fűtés), egyértelműen az FM Transmitter zavarja valamilyen úton-módon a GPS vételt. Sokat nem foglalkoztam vele, kivágtam, vettem egy másik típust.

Az szinte biztos, hogy a zavaró eszköz kapcsolóüzemű tápegysége okozza a bajt, de ettől mélyebben nem merültem bele.

Én készítenék egy "áteresztős" tápegységet a tablet részére, az talán megérdemli.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
(#) kisedison válasza Bakman hozzászólására (») Jún 15, 2015 / 1
 
Az is lehetséges, de a szélvédőfűtésről konkrétan tapasztalatból tudom hogy ilyet csinál. Ford szervízes vagyok..
(#) Krapulaxx hozzászólása Jún 15, 2015 /
 
Igen, van szélvédőfűtésem. A telefonommal (LG G2) nincs ilyen probléma de egy másik (Alcor) tablettel igen.
Akkor a szélvédőfűtés az oka? Mi az az "áteresztős" tápegység?

Köszönöm a válaszokat..!!
(#) kisedison válasza Krapulaxx hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Mert az LG azért minőségi cucc, ezekbe a szitanyomott márkájú tabletekbe meg a legócskább dolgokat rakják bele, így a gps se valami jó.

Az áteresztős táp nem kapcsolóüzemű hanem a többletfeszültséget/áramot elfűti. Mondjuk van neked ugye (álló motornál) 12,6V-od, de a tabletnek 5 V kell, mindezt például 1 A-es áram mellett, akkor a tápod 12,6 - 5 = 7,6V, ezt megszorozzuk az árammal, és már ki is jön hogy 7,6W-ot fog fűtésre fordítani. Télen hasznos. Egyszerű szerkezetek csak nagyon veszteséges.
(#) Krapulaxx válasza kisedison hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Köszönöm a gyors válaszodat! Hol tudok venni egy ilyen "áteresztős" tápot? Milyen néven keressem? Bocs a hülye kérdésekért de teljesen amatőr vagyok a témában.
(#) szitko válasza kisedison hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Nem a vita kedvéért, de a WayteQ egy elég jó minőségű kütyü, csak, hogy megvédjem! Bár ezt is, mint már majdnem mindent, ide értve az LG is, Kínában gyártják. Ha nem is az egész terméket, de a benne lévő alkatrészek 99% biztos...
(#) kisedison válasza Krapulaxx hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Inkább építeni tudsz ilyet, de elég egyszerű szóval akárki össze tud rakni egy ilyet aki tudja hogy a páka melyik végét fogjuk. 2-3db 7805 IC-t párhuzamosítasz a jobb terhelhetőség miatt, meg rárakod bordára, két szűrőkondi, és kész is vagy.
(#) kisedison válasza szitko hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Nekem is wayteq tabletem van, nincs vele gondom, csak azért az alkatrészek amiket ezekben használnak nem ugyanazok. Saját tapasztalatból: Amikor a tableten már nincs wifi, gyakorlatilag nem is írja ki a hálózat nevét, akkor a telefonon (samsung galaxy y, tehát nem egy high-end) még a 4-ből két egységet jelez, és stabilan megy a net.
(#) Krapulaxx válasza kisedison hozzászólására (») Jún 15, 2015 /
 
Kösz a bizalmat de nekem ez kínai))
Keresek egy komolyabb autóvillamosságit vagy veszek egy másik navit.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem