Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   130 / 315
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Hello!

Igen, a 470nF es kérdést jól érted, LFO = low frequency oscillator. A kondik határozzák meg a rezgés frekvenciáját, kisebb kondi, nagyobb frekvencia, gyorsabb tremoló hatás.
Az ellenállásos kérdést én sem igazán értem, az M/V az jelenthet master volume-ot pl? De lehet a a speed potira gondol és azt akarja, hogy növeld a soros 1k-ját? De annak megint nem sok köze van az "added distortion"-hoz meg a "less headroom"-hoz. Azzal inkább azt tudom elképzelni, hogy az R6-ot növeld...Ilyen ötleteim vannak.
(#) Medve0 hozzászólása Júl 5, 2010 /
 
Szép jó napot!
Zengetőhöz ( reverb) keresek valami tuti kis kapcsolást, ami nem csöves és nem rugós! ha esetleg lenne valakinek valami hasonló azt szeretettel fogadnám! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Bassmester válasza Medve0 hozzászólására (») Júl 5, 2010 /
 
Hali!
Tessék, ez egy Boss. Nem csöves, nem rugós de nem is korszerű. Az újak 24 bites DSP-s cuccok, de olyannak nem érdemes házilag nekiállni. Inkább nézzél valami használt gyári motyót.
Itt van ez a jó kis rack-es, ruszki cucc... ha nekem kéne, biztosan megvenném :yes:
(#) Medve0 válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Köszönöm, bár igazából nekem elég lenne valami satnyább csak itthonra egy kis mikrofon előfok mögé tenném! valami ilyesmi (Bővebben: Link) csak ezek az ícék már nemigazán kaphatóak, szóval elég lenne valami egyszerűbb is!
(#) darknbass válasza Medve0 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
http://www.tonepad.com/project.asp?id=68

Nem sokkal egyszerűbb, de legalább nem kell nyákrajzzal szórakozni.
Csatoltam egy rajzot is, amit a gépemen találtam.


Megpróbáltam a tremolót nagyobb ellenállással. Nem sok minden változott, nőtt a hangerő, de nem észleltem "mélyebb" szaggatást. A Kondikat még nem cseréltem ki, de szerintem nem is kapcsolózok, csak simán lecserélem az 1-eseket 0,47-esre. Lassabb tremolóra nincs igényem.

screverb.gif
    
(#) Bassmester válasza darknbass hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hali!

A tonepados cucchoz FV-1 -es DSP kéne... hol kapni ilyet?
Valamivel fel is kell rá programozni a kívánt efekt szoftverét. Biztosan van hozzá jóféle fejlesztő környezet, persze aranyárban, a profi gyártók számára.
A csatolt gif rajz, pedig valami rugós zengetőpad meghajtó/fogadó egysége lehet.
(#) Bassmester válasza Medve0 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hali!

TDA 1022 -est innét tudnál rendelni, de a hangjától szerintem nem esnél hanyatt Ha otthonra kell, akkor miért nem játszol szoftveres multiefektekkel? (pl: Guitar Rig)
(#) Medve0 válasza darknbass hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Köszönöm a segítségeket! ez az eepromos cucc jól néz ki, és ha jól látom nem kell programozni sem ( Bővebben: Link )csak hát honnan lehetne ilyen spéci cuccot beszerezni? meg szerintem nem lehet olcsó sem:S de mindenesetre jó! a 1022 icék meg elég drágák ahogy elnézem, meglátom minek az építésébe kezdek majd bele
(#) jampi válasza Medve0 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Lehet .hogy valami ilyesmit keresel? 15 euro

1982_0.png
    
(#) darknbass válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Ja, én nem néztem igazán, csak küldtem, ami van. Hátha valakinek segít, de úgy tűnik nem. =( Nekem van a frontmenemben fasza zengető, nem is kell több.
(#) Medve0 válasza jampi hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Ez sem rossz, köszönöm bár én a házi barkács híve vagyok köszönöm azért mindenkitől a segítséget, ha közben akadna még valami, belekukkantgatnék azokba is.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hali!

Köszi, igazából amolyan ac/dc hangzás elérése volt a cél, persze még finomítgatok rajta, de lassan eléri a végső formáját. Most a táp "drop"ját vittem be, ami a kivezérléstől függően leviszi a tápfeszültségét annak a szekciónak, ami a vég torzítását hivatott behozni. Amolyan kompresszor effektus kb. Érdemes az attack-ra figyelni, kicsit talán azon maszatol, van neki egy kis időállandója...A gaint szélsőségesen nagyra vettem, ez amolyan kitekert állapot, nyak pikup.
Bővebben: Link
Mi a véleményed? Remélem nem lesz halk, ha igen, akkor valami gebasz van nálam, de sebaj, már készül a PCM úgyis
(#) gking228 válasza Medve0 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Hali!

http://www.tonepad.com/project.asp?id=51
Ezt nézd meg. Rebote Delay 2.5 a neve.
Előidézhető vele Echo, Reverb, Delay hangzás.
10-580ms között változtatható a késleltetés.
Nyákterv is van hozzá, ha van hozzá türelmed, ez nem egy rossz projekt.
Sok sikert!
(#) Medve0 válasza gking228 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /
 
Köszönöm, ez zsivány kapcsolás, és ha jól láttam még icét is lehet hozzá kapni, kivételesen annyit szeretnék még itt megkérdezni, hogy az analog föld meg a digit föld között milyen kapcsolat van? az analóg megy a tápföldre, és a digiteket csak össze kell kötni?
(#) darknbass hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Az miért van hogy nagyot pukkan a kapcsolóra a tremolóm? :\ Ahogy kapcsolom be: pákk. Utána is kicsit zajos de az nem zavar. Millenium bypassal csináltam.
(#) Spacemairne00 hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Hello mindenkinek.

Ha egy effektet nem 0,5W ellenállásokkal hanem 1/8W-kal csinálom menyire befolyásolja a kész hangzást, vagy ez nem befolyásolja?
(#) bodnar00 válasza Spacemairne00 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Szia! szerintem nem befolyásolja , viszont vigyázz mert az 1/8W-os kisebb mint a 0,5W-os szóval ha olyan helyre kell ahová indokolt akkor azt rakjál, ne melegedjen fölöslegesen.
(#) Spacemairne00 válasza bodnar00 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /
 
Igen ezzel tisztában vagyok, azért is írtam hogy effektben mert ott nem folyik nagy áram. Csak azért kérdeztem hogy nem-e érzékeny erre a gitár hang, mint pölö a kerámia , vagy az elektrolit kondi-ra. Mert azokat nem nagyon ajánlatos a jel útban használni.
(#) bourbonstreet válasza darknbass hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Klasszikus Millenium BP jelenség, szóval az sem mindenható megoldás. Lassan én már kezdek arra hajlani, hogy mondjuk a Boss-nál okosabban csinálják, megfelelő elektronikával. Engem is zavar a pukkanás.
A bemeneten és a kimeneten lévő csatolókondik egyik lába a levegőben lóg, ha ki van kötve az effekt. Amikor fix potenciálra kerül akkor pukkan egy nagyot. Utána sokszor kapcsolgatva nem zavaró, hosszabb kikapcsolás után újra, mert közben a kondi kisül.
A jelenséget elviselhető szintre lehet csökkenteni, ha a kondi szabadon lógó lábát egy 1Mohmos ellenállattal lekötöd földre.
(#) darknbass válasza bourbonstreet hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Pont most találtam egy kapcsolást ahol 2m2-essel oldották meg, épp rá akartam kérdezni, hogy ez mindenhol működik-e:
http://fuzzcentral.ssguitar.com/pcbs/electralayout.gif

Akkor gondolom igen. A helyzet az, hogy a kapcsolásomban már ott van az az 1 megás ellenállás. Átnézegetem...
(#) bodnar00 hozzászólása Júl 16, 2010 /
 
Sziasztok! adódott egy kis problémám és szeretném a segítségeteket kérni: csináltam egy MT-2 -t és valamiért nem szól amikor bekapcsolom , tehát tisztán nem szól a lábkapcsoló működik mert torzra át tudom kapcsolni de tiszta nem jön ki belőle valamiért . Csatolok egy hangot, ilyent csinál mikor bekapcsolom , egy pillanatra szól aztán lehalkul teljesen .

MT2-hiba.mp3
    
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Hali!

jfetek lábkiosztását ellenőrizd szerintem először! Adatlap <-> nyák.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Ha jól emlékszem a bemeneti és a kimeneti buffert köti össze a jfet kapcsoló, tehát ,ha a torz átmegy,akkor a bufferek jók, innen kezdve csak a jfet kapcsoló marad. Ezért gyanakodnék első körben erre. Én is építettem sok sok évvel ezelőtt az eredeti panel másolattal, sokat szívtam vele, mire bevittem szoftverbe, de úgy emlékszem, a jfetek lábait hajlítgatnom kellett, mert amim volt, az nem passzolt bele sehogy. Nézdd meg, hátha. Ha nem, akkor érdemes még megnézni a fethez kapcsolódó alkatrészeket stb...
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Szia! A FET-ek jól vannak benne az tuti mert működött csak aztán dobozba rakás után voltak problémák, most megpiszkálgattam jó volt egy darabig aztán most megint nem jó. Q003 D -jén még megvan a jel de a sourcén már nem jön ki. (kép) .

mt2_06.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Hali!

Magát a flip flop-ot mérted? Kapcsolásra a tranyók kollektorán van-e változás? mert lehet az bizonytalankodik! Meg ,ha jól emlékszem nekem is volt ilyesmi, betettem a ledet és egyből stabilabb lett a dolog, nálad van led?
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Szia! Van led.Ha megfogom a C2 tetejét (elektrolit) akkor működik teljesen jó minden de ha elengedem, pár másodperc után elhalkul aztán nincs hang. flip-flop az jól működik. Érdekes mos közbe bekapcsoltam aztán most meg jó, itt valami nagyon megvan benne hülyülve. Gondol egyet aztán nem jó.
(#) bodnar00 hozzászólása Júl 17, 2010 /
 
Rakok fel pár képet róla. Most azóta nem csinált hibákat remélem így marad.
(#) bodnar00 válasza bodnar00 hozzászólására (») Júl 17, 2010 /
 
Még itt van két kép a régiről. Valahogy minta ennek jobb hangja lenne mint az újnak, most már mind egy már megépítettem a másikat ,de minek...
(#) bodnar00 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
A tied is gerjedt , bizonyos beállításoknál , ahol aránylag sok közepet adtál neki? Mert ez úgy sípol hogy az embertelen.
(#) ZSozsóó válasza bodnar00 hozzászólására (») Júl 18, 2010 /
 
Persze!

Ez a kapcsolás természetéből adódik, sajnos hajlamos a gerjedésre. Kerülni kell a szélsőséges beállításokat, egyébként is ,ez metál cucc, inkább scoop-olni kell keményen, arra meg első osztályú ez a paramterikus közép ,szerintem...
Következő: »»   130 / 315
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem