Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   114 / 1121
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Elkezdtem szkreccselni vele, aztán ráhúztam a szívatót, majd amikor a Windoz kérte, hogy tegyem be neki, akkor betettem, és, és ő..., ment. Tudod te!

Voltaképp A HDD regenerátorral 4 óra alatt megrehabilitáltam az összes szektort, azt is ami jó (Regenerated all sector's), és pöpecül rendbe hozta.

Utána DOS -ból, scandisk, és az árva fájlokat mind töröltem. Szerencsére Windoz fájlokat nem érintett, csak egy két illesztőprogramot, és a winamp egy két fájlját.
Ezután USB rekkbe benyomtam, pótoltam a fájlokat, ne hogy elszálljon a windoz, hogy nem tud illesztőprogramot betölteni, az eszköz nem indítható el dialógust elkerüljem, mert szemrákot kapok a kék képernyőtől.

Ahhoz képest, hogy utálom a $eagate merevlemezeket, azért ezzel az eggyel nagyon megvagyok elégedve. A típusa ST31722A.
Ez kibírt leeséstől kezdve, vegyszereken át mindent.
Összesen 1 gyenge, és egy hibás szektor volt található, amik mind adatterületen helyezkedtek el, és ezek okozták a galibát.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Hát igen! Nem semmi kis program a múltkor kaptam egy Maxtort mindössze 9.5 GB.Először 100%-ra írta a HD Sentinel aztán 258 rossz szektort.6 óra alatt lett kész 3200 rossz szektort javítva :csodalk: Most mindössze 4 van benne és kiválóan működik.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
A 10GB .os Qantum -ot már nekem nemtudta rendbe hozni, mert a bootloader is meghalt (mintha merevlemez sem lenne).
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
A lehetetlennel még elbánik de csodákra sajnos sem képes.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
A fájlt mivel lehet megnyitni?

Egy másik dolog: Van egy gigantikus méretű Sound Blaster 16 CT2290 -es hangkártyám, de a Win98 nem kezeli le.

Nézem a drájver listát, és nem is találom benne az illesztőprogramot. tud ebben valaki segíteni? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Nekem is van egy ősrégi Win98-as CD-m, de bootolni nem tudok róla. Vajon ezek a CD-k ezt az extra funkciót nem tartalmazták? Vagy az XP tiltja le bootoláskor? Fel kellene raknom LPT portot kezelni...
Pl. Irfanview megnyitja
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Régi Win verziókat kisfloppy segítségével kellett telepíteni. Ezek voltak a boot-lemezek. :yes:

LPT-t lehet amúgy XP alól is kezelni, igaz, kissé macerás. Nem átlagos telepítést kell végrehajtani, és használatkor pár speciális DLL meghívásával elég jó eredményt lehet elérni. Ilyesmi módszereket használnak, akik CNC-gépet működtetnek a PC-jükkel.
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Na tessék Noreberto megelőzött és mindent leírt.

voltaképp tényleg csak egy pár DLL -re van szükség Windoz alá, ami a megfelelő báziscímre eltudja küldeni az adott regiszterek értékeit és az megfelelően kiíródnak a portokra.

Van olyan Verziója is, ami persze nem hivatalos: fogod berakod, rendszert indítod CD rom támogatással, feláll a DOS instalállja a PCI buszt, ész az ATAPI CDROM vezérlőt, majd az autoexec2.bat elindítja a CD telepítőjét, ahol kiválasztod hogy telepítse a win 98 -at, és az már gyönyörűen is dolgozik.

Probléma akkor lesz ha a partíció amire telepíted nem Primér partíció (aktív) és lehetőleg FAT táblával rendelkezzen a 16/32 bites rendszermag miatt, hogy kompatibilis legyen a DOS -ra mindenképp mert sajnos előfordul, hogy valami csak M$DOS kompatibilitási módban tud csak futni.
(#) Kovidivi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Tényleg. A jó öreg MS-DOS boot lemezek... El is felejtettem őket Utána olvastam az XP alatti LPT használat mikéntjének, de sajnos még meg kell tanulnom TP-t is, és elsőre bonyolult lenne DLL-eket beágyazni, ha még a legegyszerűbb dolog sem megy, ezért gondoltam WIN98-ra, meg nosztalgiázni is jó lenne Akkor szerintem bebootolok valami hiren's boot lemezzel, aztán lemezt cserélek. Köszi mindkettőtöknek!
(#) abcdabcd válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
A command.com-ot viszont akkor lehet, hogy hiányolni fogja, bár lehet hogy ez a memóriába betöltődik(erre nem emlékszek már), vagy a hirens boot ramdrive ba helyezi, vagy a win98cd-n rajta van, de ha kell neki mégis akkor ebbe bele ütközhetsz, de majd úgyis kiderül
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szívesen máskor is.

abcdabcd: Azzal sem szokott gond lenni ,mert a RAMdrive -ba alapból benyomja a command-com -ot és a többi szükséges M$DOS rendszerindító fájlt is.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Bocsi ! Ezt már meglehet nyitni!(Egyébként Nero,vagy IrfanView)
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Semmi probléma. Az információt meg köszi. Bevallom eddig még nemigen futottam ebbe a formátumba ezért voltam tétlen egy kicsit.
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
photoshop megnyitotta
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Sziasztok.Olyan bajom van,hogy ASROCK K7S41GX lapom van és nem tudom letiltani az alaplapi videokártyám.Ha beteszem a kártyát nem indul egyikről se a monitor.Mit csináljak?Bios frissités?
(#) belfi2 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Hali! Az eszközkezelőben próbáltad?
(#) sanyi841224 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia.ott csak annyit csináltam,hogy letiltottam de mást nem.A biosba kéne valamit csinálni vagy nem?
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia. fogod beteszed a kártyát, de az alaplapira dugod a monitort, letiltod BIOS -ban az alaplapit, és beállítod hogy az AGP -t használja. Ergo, a beállítást nem az eszközkezelőben kell kezdeni.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Sziasztok. Akadt meg egy gondom. Menetközbe leállt a vinyo, azóta nem ismeri fel. nem zörög , nem sípol. Szétszedtem a gépet és láttam hogy egy kondi fel van hólyagosodva. Az baj? Lehet hogy amiatt nem megy a vinyo?

lap.JPG
    
(#) sanyi841224 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia. Ha beteszem a kártyát akkor az se az alaplaprol se a kartyarol ne indul be.
(#) belfi2 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Én azt hittem hogy azon túl vagy. de látom nem indul.Pontosan mit állítottál a BIOS-ban és mire?Ha a kondi púpos akkor ne nagyon kísérletezz mert sok bajt csinálhat.Csere,
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
A BIOS-ban csak az tudja kiválasztani hogy melyik legyen az elsődleges grafikus adapter, PCI vagy AGP. Mivel az alaplapi is AGP így azt az eszköz kezelőben kell letiltani.
(#) coyote55 hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
A BIOS-ban az integrált perifériák között sincsen az alaplapi videokártya? Ott lehet(ne) letiltani, az Eszközkezelőben már késő, hiszen az a Windows része, addig a boot folyamatnak el is kell jutnia.
A menet a következő legyen: videókártya nélkül -> BIOS, itt letiltani az alaplapi integrált kártyát, a BIOS menti a beállításokat, újraindul a gép. Még boot közben kikapcsolod - elméletileg itt már sötét monitort látsz csak!- és beépíted az új kártyát. A gép bekapcsolás után már az új kártyával jelentkezik be (elméletileg!).
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Akkor sürgősen cserélj tápegységet!

A másik, az alaplapra ajánlott egy elkókészre beruházni, mert valószínű, hogy nem csak azzal az egyel van baj hanem a többivel is.

Azt, hogy a géped képet nem ad, ha berakod az AGP -s kártyád még előfordulhat, hogy a tápegység nem képes kihajtani.

Ebből a két jelenségből ítélve, tápegységgyanús a géped.

Szerk.: Megnéztem a dokumentációt. Milyen AGP kártyát próbálsz használni? A 3,3V -os I/O feszültségű nem jó, csak az 1,8V I/O feszültségű, különben el sem indul!

Szerk.: Vedd vissza a túlhajtást ha az is van, mert ha pl FSB értéke magas, akkor az olyan problémához vezethet, hogy nem mindent fog látni az alrendszer.

Ennek az oka az, hogy az FSB órajeléből van származtatva a az AGP, PCI, és még sok egyéb más órajele is, azok külön nem állíthatóak, így ha túlhajtod, azt eredményezed, hogy eszközészlelés nem lesz, mert ilyen órajelen képtelen működni.
Azt pl nem tudom megmondani -ha kérdeznéd- hogy milyen osztót raktak be neki mert nem tudom.

Még egy kérdés: Most a gépet PCI videokártyával használod? ( A képen mintha úgy látni, de aztán kitudja, hogy az nem éppen nem egy hangkártya akar lenni)
Csak azért kérdezem, mert ha a legvégső esetben egyik AGP sem működik (ha minden beállítást kipróbáltál), megeshet az is, hogy az I/O regiszterek kivannak nyírva, vagy az AGP része, nem kapja meg a tápfeszültséget az alaplapról (ettől még mindig lehet feszültség inkompatibilitás).
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Az alaplapi nem integrált PCI hanem az is AGP -s különben igen drasztikus sebességcsökkenés lenne a következménye. A PCI portba is lehet (általában a legutolsó foglalat szokott lenni, egyes alaplapgyártók más színezést is adnak neki) VGA kártyát csatlakoztatni.
A beállítás arra hivatott létezni, hogy a BIOS már tudja, hogy nem a PCI sínről, hanem az AGP -ről kell eszközt megszólítania, és inicializálnia (a POST minél gyorsabb lefutása érdekében). Egyszerre a kettő nem működhet, a másik ilyenkor teljesen letiltódik, nem látható.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
Akkor elöször kicserélem a kondit meg a tápot.A vinyót ujra lehet még éleszteni?
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Leginkább attól függ, hogy mi a baja. Így konkrétan elég sok lehet.

Másik gépben kipróbáltad már? Ha meglibásodott az, biztos, elektronikai jellegű, az általában a motorvezérlő, elhalása, vagy a motorőrvezérlő részére előállító stabilizátor(-ok) áramkör(-ök) hibásodtak meg, vagy mind a kettő.

Hogy mennyire javítható az attól függ, hogy mennyire gazdaságos kivitel (mennyire van összehozva egy chip alá minden), mert nem annyira, akkor még talán orvosolható. Maxtor vinyód van?
(#) sanyi841224 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Kicseerléltem a kondit meg a tápot és gyorsabb lett a gép.Ez jó jel?Igen Maxtor van.Most megprobálom a videokártyát beállitani.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
Igy néz ki most a bioszom.Mit csináljak és hol?
(#) kadarist válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
De miért az oldalára fordítva nézed a monitort?
Következő: »»   114 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem