Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   21 / 292
(#) ha6qt válasza Gabi hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Köszi!

Tehát az ellenállás fűtése miatt éjszaka kevesebbszer kapcsol, hidegebb lesz a lakásban, kevesebb gáz fogy. Nem rossz ötlet

Más: Van valakinek egy beszkennelt Computherm Q7 leírása? Vettem egy ilyen eszközt, de sajnos kezelési utasítást nem tettek a dobozba, így gőzöm sincs a programozás mikéntjéről.

(#) tibibalogh520 válasza ha6qt hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Szia!
A barátunk segít (Google).
Bővebben: Link
Üdv.
(#) SvPetee válasza frank tibor hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Szia!
Ez az automatika romlott el:
honeywell:
S4565AM 1009 1
230 V 50 Hz 4 VA

Egy műanyagdobozban(piros-fekete) van az elektronika.
Csatoltam a képet.

Egy barátom szerint minden elektronikát lehet javítani, ami nincs kiöntve műgyantával. Ez nincs.
A kérdés, hogy van e tipushiba, lehet e tudni melyik kondenzátor ment tönkre?

üdv:
peti
(#) önkosenior válasza SvPetee hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
A szürke színű, hasáb alakú kondikra gyanakodnék. (3 db van belőlük a panelon). 1, óvatosan kiforrasztani 2, az oldalára van írva az értéke (a felirat értelmezése: u330 = 330nF) 3, egy kapacitásmérő műszerrel megmérni.(pl. multiméter) Ha +- 10%-nál nagyobb az eltérés, cserélni! A legnagyobb a leggyanúsabb.
(#) SvPetee válasza önkosenior hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Szia Önkosenior!

Köszi a tippet!
3 db ezüst téglalap alakú hasábot találtam 3 kül méretben 3 kül helyen a panelon.
A kicsire ez van írva:400 és 4n7
A közepesre: 400 u22
A legnagyobbra: 250 1u

Holnap megpróbálom a tanácsodat követni!
üdv.
peti
(#) moele válasza ha6qt hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Szia !
Itt megtalálhatod!
http://www.computherm.hu/letoltes/Q7.pdf
Üdv.: moele
(#) ebugatta hozzászólása Dec 8, 2010 /
 
Sziasztok, Van egy 5 éves quadriga uno c típusú 24 MFFI kazánom.Az a gondom vele, hogy fürdés,zuhanyzás közben magától elalszik a láng.Megnyomom a R betűt és vagy újraindul vagy nem. Hívtam szerelőt 2x is de nem volt se piszkos se semmi de továbbra is elmegy a láng és ilyenkor mindig csak hideg víz jön.Esetleg tudna valaki segíteni mi lehet a hiba oka ? Köszönöm előre is..
(#) Tojan61 válasza szerviz hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Kedves "szerviz"
Végül igazad volt, a trafó melletti "nagy" kondi volt a rossz. Köszi! Pedig azzal kezdtem, valaki egy 2008-as hozzászólásban is ezt írta. Ki is forrasztottam, megnéztem, zárlatos nem volt, ezek szerint a kapacítása csökkent le.
De érdekes, a tápot is mértem és stabil volt, csak az IC-k után volt a lengés, a feszültségingadozás.
Hát igen, Te biztos találkoztál már egy pár ilyennel, ilyenkor jó a tapasztalat. Ha valaki mindennap ezzel foglalkozik, annak rövidebb ideig tart a megoldás.
De mégis bosszantó lett volna, ha kihívom a szerelőt és egy filléres kondi helyett kicseréli nekem a 12000,- Ft-os panelt, plusz kiszállás, plusz munkadíj.
Így most vannak optocsatolóim, mert azokat megrendeltem és nem cseréltem ki, de így is töredékébe került a javítás.
talán a 2. vagy 3. ősszel nem tudtam meggyújtani az őrlángot, hívtam egy Gázszerelőt.
Levette az őrlánghoz vezető kis "S" alakú csövet, belefújt, visszarakta és úgy emlékszem 4500,- Ft-ot kért. Na, azóta nem hívok szerelőt a kazánhoz...
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Üdv: Tojan61
(#) gaborv59 hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Sziasztok! Kérem aki tud,segítsen! ARISTON BS 24 ff fali turbós kombi kazánom 2 éves,már másodszor romlik el. A hiba:a fűtés rendesen működik,meleg vizet nem csinál. akkor csinál meleg vizet is,ha kinyitom a meleg víz csapot és át váltom a hideg vízre.Egy két pillanatig várok,és utána beindul a kazán,melegíti a vizet.A szak szerviz szerint vezérlő panelt kell cserélni,60000-70000 ft-ot kérnek ezért .Az első javítást 4hónapja,szintén szerviz végezte.Ő is a vez panelt vitte el,valamit forrasztottak a panelon 18000 Ft-ért,állítólag. Biztos,hogy a vezérlő panel lehet hibás? Kérlek benneteket aki tud,segítsen a válaszával! Karácsony előtt,képtelen vagyok ennyi pénzt kiadni! Ráadásul úgy érzem,le akarnak húzni.
(#) szamóca válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Ha négy hónapja ugyanezzel a hibával végeztek javítást, megkérdezném tőlük hogy nem érzik e hogy 18000Ft-os forrasztás (javítás) esetén kilóg a lóláb. Mindenki tudja hogy nem ér a panel pár ezresnél többet alkatrészileg. Az egy más lap, hogy mivel nem tudod máshonnan beszerezni, ezért annyit kér érte amennyi bőr van a...cipőjén. Sajna ez a mai gyártó, kereskedelem, szervizek hozzáállása. Tenni nem tudsz ellene.
(#) gaborv59 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Aki a forrasztásos első "javítást" végezte, azt nem is hívtam most. Egy másik szervizt hívtam,tegnap. Mind két szerviz,szerepel az ARISTON honlapján, a kazán jótállási jegyén.
(#) konop válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia!

Én az áramlásérzékelőre tippelnék. Egyébként az egykaros keverő csapokat a kombikazánok nem nagyon szeretik, a hagyományos két csapos csaptelepekkel jobban is lehet szabályozni.
(#) Tojan61 válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Szia!
Én pedig ugyanazt hívtam volna a helyedben, aki 4 hónapja javította. Ennyi idő után még az is elvárható lenne, hogy garanciában megcsinálja!!!
Üdv:
(#) gaborv59 válasza konop hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Köszönöm válaszodat,ezt a lehetőséget fel sem vetette, a "szerelő". Rögtön a panel cserét erőltette.
(#) gaborv59 válasza Tojan61 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Ma fogom hívni,csak kíváncsi voltam,a másik szerviz hiba megállapítására is.Kifizettem 1X 18000-ret,most 70000-ret kérnek!! Lassan 1 új kazán áránál tartok,röpke nem egész 3 év alatt! Rablás!!!
(#) shine1 válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Üdv ! Szervíz kellene mindenképp a készülékedhez de olyan aki végig tudja ellenőrizni begyújtásig a folyamatokat a meleg víz oldalon . 1. Áramlás kapcsolót mindenképp ellenőrizni kellene hogy kapcsol e stabilan . 2.van e megfelelő vízelvétel az áramláskapcsoló működtetéséhez (vízkő a szekunder hőcserélőben ,lerakódás , szűrő dugulás ,stb) . 3. Ntc (hőmérséklet érzékelő) értéke nincs e elmászva és blokkolja a gyújtást . Panelon sokat nem lehet mókolni mert nagyon integrált és összetett. Ha ezek le vannak ellenőrizve akkor lehet panel cserében gondolkodni. Melyik megyében vagy?
(#) gaborv59 válasza shine1 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Köszönöm a válaszod! Komárom-Esztergom megyében lakom.
(#) bgsf válasza SvPetee hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Szia!
Nekem is a gondom hasonló. Adott egy meleg levegős gázkazán KVG-48 amiben ilyen elektronika van. Van még két honeywell elektronikám ami tutira jó, de azzal meg leveri a biztosítékot.
Tehát amit csinál a készülék: bekapcsolom, szellőztet, de se gáz se szikra......már egy hete ezzel küzdök mikor van rá időm a cégnél, de semmi eredmény....
Majd hétfőn a többi az összes elektronikát lefényképezem és felrakom ide. A nyák egyforma csak van amelyikben több alkatrész van beültetve, meg a szelephez több kábel megy.
(#) zoli 57 válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /
 
Gábor!
A keverőcsapod szűrőbetétje nem dugult?
Volt szerencsém találkozni flexi bekötőcső-készülék találkozásánál a melegviz oldalon vízkőlerakódás általi dugulással!
(#) JZoli válasza bgsf hozzászólására (») Dec 13, 2010 /
 
Nincs benne egy presszosztát? Az figyeli, hogy a venti csinálja-e a dolgát! Ha az nem érzékel akkor nem is enged se gázt se gyújtást! Érdemes utánanézni!
(#) ibmlaptop hozzászólása Dec 13, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!
BAXI HT 240-es kondenzációs kazánhoz ért-e vki? Köszönöm!
(#) gaborv59 válasza zoli 57 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /
 
Nem tudom,nem merek semmihez nyúlni,hisz nem értek hozzá.Időpontot kaptam,attól a szervitől aki 4 hónapja javította a vezpanelt 18000 ezerélt .Még hozzá fix időpontot (kedden,szerdán,vagy csütörtökön ) "megyek"!A másik szerviz ezt írta a munkalapra:"Meleg vizet nem készít. Meleg víz áramlás érzékelő villog. Van meleg víz igény után,kb 25mp múlva. Égés termék elvezetés hiba lámpa villog.Fűtés üzemel.Szoba termosztát nincs bekötve. Másik szerviz 4 hónapja javította,több helyen vezetékek vannak forrasztva a panelra. Vezérlőpanel cseréje ,és fűtési nyomás érzékelő ellenőrzése illetve cserélje szükséges". Hát itt tartunk!
(#) karasimiklos hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
Sziasztok Karasi Miklós vagyok Szatmárnémetiből.
Szeretném a segítségeteket kérni van egy,Beretta Ciaó 24. Gáz Kazánom ,feltöltöm 1.bár ig ,elindítom a fűtést,fel megyen 2-bár-ig mikkor le kapcsolom a fűtést nem esik visz a nyomás csak két három vonalat.
Éjszakára lekapcsolom a Kazánt be állítom 1-bár a nyomást reggelre kikapcsolt állapotban is fel megy 1.5 bár a nyomás mi-lehet a probléma? Előre is köszönöm
(#) V.Cs. válasza karasimiklos hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Szia
Ez ugye láthatóan nem elektromos probléma...
De kérdéseim lennének!
-Csak 1,5 bar-ig megy fel reggelre, vagy tovább is kúszik felfelé?
-Jól zár-e a töltőcsap?
Ha mindezek igazak, akkor csak a melegvíz hálózat felől kaphat vizet.
Ezt úgy tudod kizárni, hogy lekapcsolod - mondjuk éjjelre - a vízbetápot.
Ha ez eredményt hoz, akkor a váltószeleppel tömítésével lesz gond.
Várom a választ!
(#) V.Cs. válasza gaborv59 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
A fűtési kör nyomásérzékelője csinálhat gondokat!
De pontról-pontra kellene ellenőrizni mindent.
-Fűtési víznyomás?
-Fűtés elindul? (ezzel kizárhatunk egy csomó dolgot)
-Víznyomás/átfolyás rendben? Folyik rendesen, a hideg-meleg víz? Esetleg próbálj meg még egy melegvíz csapot kinyitni (konyhai) egyszerre!

Ebből már többet fogunk tudni!
(#) karasimiklos válasza V.Cs. hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Szia Kösz hogy jelentkeztél!
A Nyomás lassan fejeb kúszik mint 1.5-bár .
az este el zártam a a bemenő csapot úgy hagytam egy idő után le eset 0 lára a nyomás. a feltöltő csapot fogom ellenőrizni,és még egyszer meg ismétlem a bemenő csap elzárását.. Még jelenkezem, nagyon köszönöm a segítségedet! U.i A nyomás nem esik vissza sőt még felmegy.
(#) V.Cs. válasza karasimiklos hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Az azt jelenti, valahol visszaereszt...
Nem a fűtési rendszer csepeg, mert akkor nem töltődne...
Ez két helyen lehetséges:
1. Feltöltőcsap
2. Váltószelep

A váltószelepnek van egy membránja, ha az kezd szivárogni, az csinál ilyet. Azt elég macerás kibontani, úgyhogy kezd inkább a töltőcsappal!
(#) karasimiklos válasza V.Cs. hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Köszi Megnézem. Üdv Miki
(#) bgsf válasza JZoli hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Van benne, és működik is.
Ma kijött a gázos, tegnap elvitte az elektronikát ma meg a szelepet is.... de csak a fejét vakarja. Az elektronika nem olyan bonyolult, csak nem tudom megnézni a forrasztási oldal felől mert a gyujtótrafót hozzá ragasztották a dobozhoz és nem akarom eltörni, mert ha mégsem az elektronika rossz akkor 30-on felül van egy ilyen.
De azért holnap megnézem a presszosztátot hogy mit csinál. Az a baj hogy minden hőlégbefúvóból kettő van az üzemben, csak ebből van egy, és nem tudom össze hasonlítani semmivel.
Majd megírom mire jutottam.
(#) VIM válasza karasimiklos hozzászólására (») Dec 14, 2010 /
 
Szia!
Idézet:
„egy idő után le eset 0 lára a nyomás.”

Idézet:
„A nyomás nem esik vissza sőt még felmegy.”

Ezek a jelenségek a rendszer levegősödésére utalnak és a tágulási tartály nyomáshiányára! Amit a nyomásmérőn leolvasol az nem más, mint a rendszer tágulásának a nyomásváltozása. Ha a nyomásmérő tudna negatív értéket mutatni, reggelre azt is mutatna. Tehát a tágulási tartályt el kell látni előnyomást előállító légnyomással (fel kell pumpálni), majd beállítani az értéket a nyomásmérőn a feltöltő vízzel, majd légteleníteni és ha szükséges utántölteni a megfelelő nyomásra.
Következő: »»   21 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem