Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   18 / 125
(#) moele válasza öcsi123 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
A rajzon 163/1-bekötése az 1-4 pont (áthidalás helyett !
Azt kell bekötni a termosztát 1-no, 2-com pontjaira. A kazán 2-es bekötési pontja az a lángszabályozás( ide ne köss semmit) mert a termosztát csak kétpontos szabályozású.
(#) öcsi123 válasza moele hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
akkor a sárgás zöld nem kell?
ebből a két pontból meg kapja a vevő az áramot is?
(#) seatcordoba válasza moele hozzászólására (») Nov 23, 2011 / 1
 
Köszi megy ,tökéletes
(#) moele válasza öcsi123 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Figyelj az adó elemről megy . A feszültséget nem kapja meg a vevő ! A vevőnek adj külön 230V~-ot ! és a vezérlést kösd be külön. Ne keverd össze !! Az N- nulla L-fázis, 1-No,2-Com a kazánhoz (1-4)!
(#) moele válasza seatcordoba hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Ügyes vagy !
További szép estét !
Üdv.: moele
(#) papi hozzászólása Nov 25, 2011 /
 
Üdv mindenkinek! Érdeklödnék, hogy Vaillant Vrt 330 szobatermosztátnál a telefonos távvezérlés hogy müködik mit csinál, a mit váltogatt a programmok között.
(#) moele válasza papi hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Szia !
Ehhez a termosztáthoz teleswitch közbeiktatásával lehet különböző utasításokat adni. GSM rendszerű. Bővebben: Link
Üdv.: moele
(#) papi válasza moele hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Köszi, de a Tele Switch sms 4+4 be és kimenetei csak igen nem paracsot tudnak igy csak egy utasitást lehet adni. A rajz szerint csak egy záró érintkező van bekötve.érzésem szerint csak két beállitás között lehet váltogatni de mi az a kettő? Üdv. papi
(#) moele válasza papi hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Ha a leírását figyelmesen elolvasod és a hozzákapott telefon bekötési lehetőséget megnézed akkor ezek szerint csak 2-parancsot lehet vezérelni vele. A távon kiírja, hogy TEL és pl.hőfok süllyesztést és emelést beállíthatod (pl.18 fok -ról 22-fok-ra, vagy ki-be kapcsolhatod, vagy külön meleg víz tartályosnál a víz hőfokát, a külső érzékelőt aktiválhatod) távolról a mobiloddal. De mindig csak az előre beállítottat végzi távolról ! Mindenképpen switch kell hozzá !
(#) papi válasza moele hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Tehát két érték között lehet váltogatni. Kösz. Papi
(#) Purple válasza Purple hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Bocsi, de most jutottam el odáig, hogy megpróbáljam bekötni a Q7RF termosztátot úgy ahogy mondtátok. A vevő egység kap áramot ha azt a két vezetéket amiben a fázis van bekötöm az L pontra és azt a vezetéket amiben csak akkor van áram ha megy a kazán azt pedig az L pontra, a harmadik vezeték nincs sehova bekötve de viszont a kazán nem indul el. 3 vezeték jön fel a kazántól. Ha jól tudom FÉG 24-es kazánom van.
A kazán mellett van egy konnektor abba van bedugva a villásdugó ami megy a keringető szivattyúhoz/kazánhoz és onnan meg megy a termosztáthoz.
Egyik vezetéken van a fázis a másikban csak akkor van áram ha megy a kazán a harmadikon pedig semmi.
Kérem aki tud legyen szíves segítsen.
(#) moele válasza Purple hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Szia !
Így nem fog működni !
A vevő egységnek 230V~ kell ! Tehát a fázis (L) és a nulla (N) vezető ! A vevő egység kimenete független vagyis potenciálmentes relén keresztül vezérel ! NO-1 és COM-2-re kell bekötni a kazán felé !
Üdv.: moele
(#) Purple válasza moele hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Én nem igazán értek hozzá de akkor az L-re kötöm a fázist az N-re azt amiben nincs áram és azt amelyik csak akkor mutat feszültséget ha megy a kazán akkor azt kell kötnöm NO-1-re vagy COM-2-re vagy hiányzik egy vezetékem?
(#) moele válasza Purple hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Igen 4-eres kábel kell !
Nem szabad közösíteni, le van választva relével !
Bővebben: Link
(#) Purple válasza moele hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Akkor normál esetben villanyszerelő vagy kazán szerelő?
Mert akkor gondolom a kazánnál és a keringetőnél is át kell kötni a dolgokat.
(#) moele válasza Purple hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Van egy lehetőség ahogy be lehet kötni, de akkor a relé is potenciálon lesz. A bekötés a következő !
L-fázis, N-nulla, a Com-2re a fázist, átkötést kell alkalmazni (áthidalás) az L-pontról, No-1-re pedig a kazán felé menő szálat kell kötni ( amiben csak akkor van feszültség amikor működik a kazán ) ! Így is tökéletesen működik ! Így nem kell szerelő, csak óvatosan és figyelmesen csináld ! Vigyázz 230V~ !!! :felkialtas:
(#) proba válasza moele hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Csak abban az esetben ,ha a termosztát közvetlenül a dugvilla után van áramkörileg .Ha van még közöttük valami akkor eléggé kétséges megoldás.(a régi C24 talán működik így is )
Inkább csináljon neki külön 230V-ot tápnak.Későbbi kazáncserénél sem lesz probléma biztosan.(szerintem)
(#) moele válasza proba hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Szia !
Ahogy írta Purple , hogy egy dugvilláról megy a Fég24 és a keringetőszivattyú, és a termosztát vezérelte a gázkazánt. Gondolom ebben az esetben a keringető direktben megy csőtermosztát nélkül. Ilyen értelemben a megoldás jónak tűnik. Szerintem is ésszerű lenne külön táp a vevőnek, ha van lehetőség. Meglátjuk sikerül-e így bekötni.
(#) Tijs hozzászólása Nov 27, 2011 /
 
Sziasztok!Olyan problémám lenne, hogy egy EBERLE Instat 2-es termosztát fordítva működik.Tehát ha leviszem a termosztáton a hőfokot akkor kapcsol be a kazán, ha felviszem akkor kikapcsol a kazán.Tud valaki ebben segíteni?Még annyi, hogy sajnos előtte a kezemből leesett véletlenül a termosztát, de semmi repedés nem látszik rajta.Válaszokat köszi.
(#) moele válasza Tijs hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szia !
Szerintem nem jól kötötted be !
A -C- és az -On- pólusokra kell kötni !
Üdv.: moele Bővebben: Link
(#) Tijs válasza moele hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szia!Köszi a választ, de 100%, hogy jól kötöttem be.Egyébként a sorkapcson 1-2-3-4 pólus van és az 1-es és 3-as pólus volt bekötve.Ugyanis 1 méterrel odébb lett helyezve a termosztát, de mindent oda kötöttem vissza ahogy volt.
(#) proba válasza Tijs hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Éppen most javítottam volna egy termosztátot abban volt egy apró kapcsolósor aminek az egyik tagja pont ezt csinálta.Lehet neked is valami mini kapcsoló "átugrott" az esésnél.l
(#) VIM válasza Tijs hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Szia! Ha nincs meg a használati utasítása, akkor ITT megtalálod. Ebben le van írva az opciók helyes beállításai. Talán csak el lett nyomva a fűtési opció. A táblázatban a 6. pont. Nem hivatkozik sehol sem jamperos állításra, de ha fordítva működik annak ellenére, hogy jól kötötted be, akkor csak ez az opciója állítódott el. Bízzunk benne.
(#) Tijs válasza VIM hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Sziasztok!Köszi a válaszokat, de meglett a megoldás.Mivel ez a termosztát klímát is vezérel, ezért működött fordítva, meg persze én a klíma bemenetre kötöttem a kazánt, ezért mikor zárni kellett volna az áramkörnek, akkor nyitott és így fordítva.Azért köszi a válaszokat!Szép estét!
(#) moele válasza Tijs hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Szia !
Én írtam, hogy szerintem nem jól kötötted be ! Azt írtad, hogy csak egy méterrel tetted arrább és ugyan oda kötötted vissza !?
Véletlenek pedig vannak !
Üdv.: moele :yes:
(#) joci.kun hozzászólása Dec 18, 2011 /
 
Üdv Urak !
A mellékelt rajzon látható az én elektromos rendszerem. A gázkazánom jelenleg nem üzemel, de áram alatt van. A mellette levő vegyes kazánnal fűtök, ezért a termosztát (régi MMG alaptipus) fel van tekerve 10 -22 óra között. ( Ezt fogja birni tartósan? )

És hogyan kellene átvariálni a bekötést, ha a hidegebb idők beköszöntével (a vegyes kazán lehűlése után, éjjel ) szeretném, hogy automatikusan bekapcsoljon a gázkazán?
És sajnos pénz, az a legkevesebb...
(#) Kristóf1986 hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Jó estét Mindenkinek!

Segítségetekre lenne szükségem mivel én abszolút analfa béta vagyok az elektronikához így sajnos sok mindent nem is értek meg
Nekem van egy Baxi Eco 240i cirkóm!
És ehhez be van kötve egy baxi kézi termosztát amit a képen mellékeltem! és tegnap kaptam egy Computherm 097a modell-t) Lebontottam mindkét termosztát burkolatát rájöttem arra hogy COM NO kell használnom viszont gőzöm sincs hogy a kék barna és a fehér kábelek közül mit kell az újba kötnöm!
Előre is Köszönőm szépen a segítségeteket!

Üdvözlettel: Kristóf
(#) VIM válasza Kristóf1986 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia! Csak a kék és barna szálakat használd fel a Computherm bekötéséhez is. A fehér szálat szigeteld le, hogy még a vége se érhessen hozzá semmihez sem.
(#) Kristóf1986 válasza VIM hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Igen arra rájöttem hogy csak a kék és barna szálakat kötöm be a másik leszigetelem! csak azt nem tudom hogy jelen esetemben melyiket hova kéne dugnom Com No ba?mivel a baxi nem nagyon találtam semmit hogy az 1 és 2 mit takar pontosan..(
(#) SzAndras00 válasza Kristóf1986 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Szia, bármelyiket kötheted bármelyikbe!
Sok sikert!
Következő: »»   18 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem